Hukum suami gemar menghisap payu dara isteri

Apakah hukum seorang suami gemar menghisap payu dara isteri sambil terminum susunya sewaktu melakukan hubungan seks. Ini kerana suami saya amat gemar melakukan perbuatan tersebut dan saya juga menikmatinya. Pada masa yang sama, saya menyusukan anak perempuan berusia 10 bulan.

JAWAPAN:

Persetubuhan antara seorang lelaki dan perempuan menjadi halal melalui pernikahan yang sah. Nikah yang sah menjadi portfolio untuk mengadakan persetubuhan. Islam menghalalkannya dengan nikah dan mengharamkannya bagi mereka yang tidak bernikah.

Melalui perkahwinan tertunailah segala keinginan seorang lelaki dan keinginan seorang wanita. Fitrah semulajadi manusia telah dilengkapkan dengan keinginan ini. Mereka yang hidup dengan menahan dan mengorbankan keinginan fitrah nafsunya berhadapan dengan pelbagai masalah di antaranya; psikologi yang terganggu, ketidakstabilan emosi, seterusnya membawa masalah dalam kehidupan seharian.

Dalam hal ini, Islam memberi ruang untuk seseorang itu menikmati keinginan nafsunya dengan izin syarak. Namun sebagai hamba yang diciptakan untuk mematuhi perintah Allah maka cara dan etika dalam mengadakan hubungan suami isteri perlu dijaga.

Ini kerana jimak juga dikira sebagai ibadat. Dalam surah al-Baqarah, Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud, Isteri-isteri kamu adalah sebagai kebun tanaman kamu, oleh itu datangilah kebun tanaman kamu menurut cara yang kamu sukai dan sediakanlah (amal-amal yang baik) untuk diri kamu dan bertakwalah kepada Allah serta ketahuilah sesungguhnya kamu akan menemui-Nya (pada hari akhirat kelak). Dan berilah khabar gembira (wahai Muhammad) kepada orang-orang yang beriman.

Dalam ayat ini Allah s.w.t. menggambarkan sebagai ladang atau kebun itu dengan tatacara yang beradab, walaupun ayat ini menyatakan datanglah kepada isteri-isteri kamu mengikut kamu suka.

Mengikut al-Raghib al-Asfahani, makna kebun itu adalah tempat kamu menanam benih zuriat kamu.

Al-Jauhariy menegaskan bahawa “kebun dalam ayat ini adalah satu perumpamaan” manakala Ibn Abbas r.a. berpendapat: “siramlah tanaman kamu di mana ia boleh tumbuh”.

Allah memberikan kebebasan bagi suami isteri untuk menikmati jimak sesuai dengan kaedah dan cara yang dianggap sesuai menurut syarak. Maksudnya memenuhi kepuasan nafsu dengan tidak melampaui nilai dan adab.

Namun begitu, Islam juga menggariskan batas-batas jimak tersebut, seperti dilarang menjimak isteri ketika haid atau nifas, dilarang menjimak dubur isteri dan lain-lain.

Mengenai persoalan terminum susu isteri ketika bersetubuh sama ada secara sengaja atau sebaliknya. Harus menghisap payu dara isteri ketika berjimak, tetapi jika isteri dalam tempoh menyusukan anak adalah lebih baik tidak menghisapnya sampai terminum susu dari tubuh isteri.

Ini kerana mungkin mulut si suami boleh membawa kuman dan anak yang menghisap susu itu boleh terdedah kepada sebarang jangkitan kuman.

Perkara yang kedua ialah susu itu hak si anak dan bukan hak si suami. Walaupun dengan meminum susu si isteri tidak menjadikan lelaki itu bapa susuan.

Sekiranya perbuatan suami itu membawa mudarat kepada bayi dengan jangkitan kuman atau susu berkurangan, maka hukumnya haram.


Rahsia Pikat Nafsu Suami. Nak tau, sila klik sini


Rahsia Tambat Nafsu Isteri. Nak tau, sila klik sini


Rahsia Cepat Membaca. Nak tau, sila klik sini


Rahsia Mudah Hamil. Nak tau, sila klik sini

1,043 thoughts on “Hukum suami gemar menghisap payu dara isteri

  1. boleh kah kita memegang payudara seseorang jikalau ia sedang tidur lelap sambil mencium bibirnya dengan penuh semangat dan si perempuan itu menikmatinya

  2. kl ia istri kita maka blh lah, tp kl ia saudara kita ataupun cewe2 kita mana lah blh. Akibat nya tak lain tak bkn nanti maksud nya akan ada bau bau perzinahan.
    Kbanyakan lelaki blm lg memegang payudara dan melakukan ciuman saja dan yg hanya di lht manakala wanita tsb tdr terlentang ataupun trlihat paha nya yg mulu itu sdh membuat nafsu utk brsetubuh sdh membakar, jadi ksimpulan nya adl tdk blh mlakukan hal tsb kl ia bkn istri kita krn akan menjurus kpd free Sex…walaupun akan merasai kenikmatan.

  3. datngi lah kpd perempuan yang baik secara halal krn di situ nikmat dunia dan syurga yng sebenar-benarnye.MElAKUKAN PERBUATAN YANG HALAL (SETUBUH) ITU DAPAT membezakn diri kte antara haiwan dan manusia..renung-renungkanlah.SESUNGGUHNYA APA YNG TELAH ALLAH TENTUKAN PADA KITE MAMPUNYAI SEBAB DAN HIKMAH NYE TERSENDIRI
    WALLAHUALAM BISSAWAB…

    • Betul tu queen. Saya nak pesan kepada pengantin baru (semestinya yang halal) mahupun pengantin lama.. tambahlah pengetahuan anda kerana pengetahuan ini amat penting sebagai satu daripada senjata lelaki dan juga wanita dalam berusaha bagi mencapai kemesraan dan kedamaian dalam rumahtangga.. untuk lebih info sila klik nick saya di atas.

  4. menghisap buah dada boleh menghairahkan hubungan klamin bersama isteri. rasanya masimlh skit…hehehhe ..tpi tak salahkan

  5. Apa bentuk keintiman pun yg di lakukan oleh sepasang suami isteri adalah di antara mereka berdua. cIsteri dgn bijak menuruti keinginan suaminya dan MESTI JUGA BELAJAR UTK MENYUKAI & MENIKMATInya. Asalkan? Msh diterima akal & tdk dilarang agama. Suami juga harus MEMUASKAN ISTERI & TAHU UTK MERANGSANG krn wanita agak perlahan. Bahagia sama2. Wassalam !

  6. Siti Sarah, salam….

    soalan begini kena tanya kat doktor kot….

    setahu kak ida, pada peringkat awal memang tak ada simptom, sebab tu pengesanan awal dibuat melalui pap smear.

    Bila dah ada simptom spt sakit semasa melakukan hubungan seks, keluar darah selepas hubungan seks, pendarahan di antara waktu haid…etc, itu menunjukkan kenser dah mula terbentuk.

    Sekarang dah ade vaksin untuk kanser serviks. Kat klinik swasta lebihkurang RM400 ++.

    Kalau nak tahu detail kena berjumpa pakar sakit puan.

  7. x skit ka kna hisap susu sy rsa tntu skit kn..sy lum rsa smua tu coz lum kwin gi tpi kalo da rezeki dpt kwin le..hehehe.. mcmna rsa nye di malam pertama ya..nk tau le leh tak???

  8. xrasa pe2 ke org laki hsp time da susu.best ke ek.xrasa nk termuntah ke, pe ke?maklumlah i ni blm kawin lg, blm tau semua ni, kalu dah kiwin xpe leh tanya laki.

  9. alah korang ni…nak kene explain gak….hisap tu tak semestinya sedut kuat2…kalau
    kau nak minum susu memang lah..tapi kau nak berasmara…hisap sikit2 kumam kuat2
    ler…kan dah detail dah…adjust lah..ini sampai nak tercabut puting buat apa…

    kalau terkuar tu …kuar kan leh lap dgn tisu…aik..sume nak ajar….pastu..jangan takut..
    ini semula jadi sume datang nanti….

  10. menghisap payu dara isteri x menjadi salah…tp sedut kuat payu dara isteri tue sendiri mau igt la ahakssss

    selamat beramal!

  11. Keajaiban manusia Tuhan jadikan sebaik-baik penciptaan. Syukur Kepada Allah yang memberikan kita kenikmatan yang tidak terhingga dan dapat pahala jika halal berdosa jika haram

  12. kayaknya demen banget dah kalo ada suami yang suka ngencot-ngencot alias nenen tetek ana ada kenikmatan yang bisa merangsang ana sebagai kaum perempuan biar sa agresif, tp tentu aj ada aturan maennya kulum ciy boleh tapi jagan sampai bikin tetek ana sakit cz lidah suami ga kayak lidah bayi kasar!!!dan tkutnya kalo terlalu banyak diencot bapakx dedeknya g kebagian donk…………….

  13. Saya suka suami saya isap gila2 tetek saya.. sedap la… Susu buah dada kalau diisap x kan habis.. akn meransang kilang susu utk lebih byk susu.. cuma kita kena jaga makanan contohnya minum susu tambahan ketika menyusu baby. Apa la nk pantang2 x kasi suami isap tetek.. x masuk akal.

  14. Ha ha ha ha ha……… ini hantu tetek datang…… itu dialog suami aku bila nak ngawan….. kdg2 aku pulak hisap tetek dia…. dia geli x terkata….. ambik kau…

  15. ASTAGHFIRULLAHHAL’AZIIIIIIIM………………………………………….ini kojo koghang.laki pompuan pun samo naik eee.apo nak jadi.Jang oh jang.milah ooooooooooooooomilah.omak tak aja kelian cito bondo bulek bulek bosa bosa panjanglah koceklah.dah telobeh bona.pompuan yang lobeh.ko tau ko cito cam ni ,yang lelaki eee dah bayangkan tubuh ekau tu.baik koghang telanjang jo.lucah,lucah.

  16. oooo kebayan… ko maso bebudak ni buek kojo ko nyoghok.jago jagolah bebudak ni ha.
    den tak po……sodap gak bincang hal ni.tapi sampai basah lak den di buek eee.po jadah eeee.dah lah oghang sebolah ni cam expired jo.den on lagi.pueh menahan ghaso..

    • Oghang sebolah kalau dah expired suruh dio minum tungkat ali 10 gelas.baru dio kuat macam superman.buleh jilat 7 isap puting dado dan kelontit…awk kono awas yo..takut putus pulak..kalu ada masaalah lagi beritau abang utk bagi pendapat.

      • Silap tulih pulak namo sayo tadi Bang Fendi
        bukan Band Fendi…den buakn main band…main
        lain adolah…

  17. hahaha
    yo omak ehh..den pun cam raso cam salah pulak… cumo ehh
    masing2 memberi luahan hati diorang ajo untuk di kongsi bersamo..pado yang
    ado masaalah dalam rumah tangga sendiri

    hehe

  18. yo lah tu…….kebayan…bawak bawak kekobon.klua poloh….pastu baghu STRONG.ni…maleh den kaba kan.ekau dulu …..mudo ko tuo ko samo jo gata eeeee.
    pantang lalu.tapi kan kebayan ekau nak membosa kan apo.dah tuo……tak do ghaso ghaaa sikik pun mandang.lain lah ko awet mudo.koghang tengok apo jadi kek DOLLY PARTON.dek nak bosa selambak ….aaaaaa.langsung sakit.badan sendiri x tebawakkan.anak2 ooi …..cukuplah bosa tu.laki ko puan ko samo.janji sodap dah la.camno nak gayokan.kreatiplah sikit.x yah cito ngan ughang.kang samo jo.apo pon
    ummi tau..arjuna,kiranto, …ekau klu jadi cowboy tu ingek2 samo baco lah apo yg patut.kito ado adap.nazrida apo kojo kau ……eeeeegogham la.wirid jap

  19. a’salam umi,,,yg umi gi basah tu siapa la suruh,,,cian tgk umi,,,but u r ok as tat show u r a human too,,,knowledge je,,,ta yah la sampai naik minyak hahahahaha klu umi basah kena la tanggung sendiri ,,ta dapet la asih nak tolong

  20. hahaha.. ummi…sokali ekau beleter kocut urat2 den… sekali ekau koban hal basah ekau tu… togang pulak urat2 den….ampunnn ummmi…

    den tak salah… korang pun tak kona den… den mulo2 raso macam ummi jugak, tapi dah lamo2 nengok sumer sporting je.. den pun bukolah kitab den. Abih tu kitab ilmu dah banyak, nak turun kat sapo plak….

    Ummi..mano ado samo lah..lain padang lain belalang arrr…

    Den nyo padang jongkang jongket, belum pernah jumpo padang rato…. sian den..

  21. tak do maghah do.suko gak ummi baco karangan zaman skaghang ni.awal ayat tu sodap nak baco.abah ee pun tumpang gak.pastu bilo kitab tajul muluk betuka jadi tajuk hak milik ………….iyo pengsan.tapikan…………..bilo dipeghati boto boto …………….. oghang pompuan ni ganeh ganeh ghuponyo…………..dahsat.sekali bagi ……………….. hongap laki di bueknyo.abah ee dah x bagi ummi join…..kato ee loteh den dibuek ee.asyik bemintak yo.tak apolah……….kalian tu betapih sikik yo.ingek………..malu kek malaikat kiri kanan.apolai tuhan.mogo semuo ee bahagio dgn pasangan smpi akhir hayat.bye……ba baiiiiiiiiiiii……………………………

    • dah tu masuk cni buat apa…..blagak alim plak..kalau st komen blh la aku kata tersesat ni dah byk kali masuk kat cni apa cita……blah la lu

      • apakah cita hal rumahtangga dekat orang beri ,a;u walaupun korang pikir d dunia korang cetting x nampak haaa ingat n tunggulah depan penduduk bumi n wajah korang yg sedang menaip n sedang gersang bercerita hal rumahtangga d padang akhirat kekak ..baruk tahu erti malu iboh malu teruskan ingin juak aku nak nanga koang semua malu depan suami or istri korang d padang perhiungan kelak time tu aku aku tepuk tangan kuat2 ..huhu

  22. aa lah ummi… nak luahkan yang terbuku je…sapo x nak, kan seks tu basic needs, macam makan juga. cuma kita je nak bersorok2. kalau tak open2 antara kawan2 dulu aku tak tau cmana nak buat malam pertama… nak tusuk kat mana pun tatau.. haha..

  23. jaman sekarang memang air dah tak bersih kene btapih, tapi mulut den, hati den ni, lebih tonang kalu berterus torang jo. nak mencari ilmu la katakan, jgn segan2 jgn malu2. ni ummi ni pun sy pasti byk ilmu nya, mai le kongsi jgn le simpan bwh bantal je, buat apaaa…lagipun kat sini tak nampak muka. yg bjerawat batu ka, yang muka bminyak ka, yang muka putih licin ka, semua tak nampak.. betul kata arjuna tu, sexs is basic for life. tak ceria idup tak de bende tu. jadi nak tanya lebih2 kat mak ayah kan naik hulu parang kat kepala, jd kat sini le anak2 muda nak ditarbiyah kan. he..he..

  24. ehh…lupa nak tanya… lelaki pun ada deria kat tetek ka? hubby i kalu i isap tetek masa dia tgh hayun, cepat je dia bsemangat semula dan cepat le mendarat. eeiii…kdg2 geram gak, seharusnya lelaki yg isap pompuan tp dia plak yg slalu mintak. i rs mcm i ni lintah plak. bukan tak sronok tp i nak pun juga. kata orang kalu suami slalu pegang & nyonyot bleh jd tegang dan berseri sepanjang zaman. sbb bila nyonyot hormon akan kluar, dan hormon tu yg ransang kita pompuan ni jd merah muka dan estrogen smulajadi buat kita jd muda dan anjal kulit seluruh badan.

    • Rugi kalo suami x hisap puting awak..pujok lah dia elok2 lepas tu suruh dia hisap kelentit pulak..kalu dia x nak beritau saya ya…

      • ada hadith yang di riwayatkan dari Tarmizin dan Ahmad yang bermaksud:
        “seburuk buruk orang di akhirat adalah orang yang menceritakan pengalaman bersertubuhnya kepada orang yang bukan hak”
        Orang yang bercerita akan di laknat, apatah lagi orang yang mendengar..,!!!
        (naduzubillah) (maaf bukan kurang hajar itu) just nak menegur pak cik n makcik …

  25. jangan cakap besar kayrell…bape umur kau….nanti kau ingat kau terror…tau2 bini lari
    tak puas….menuntut ilmu ni apa bidang pun sampai mati takkan habis di tuntut

  26. Tima kasih untuk pengetahuan yang tidak terhingga…………aku pun nak tumpang dengo korang borak gak!!!

  27. haha..
    i ske bile laki i isap tetek i..
    selalunyer dye ramas2 pas 2 isap.. mmg sedap…
    cpt je y terangsang kalu dye buat mcm 2..ske sgt2..
    xtau la perempuan lain mcm mane….tp i ske dye isap tetek i..

  28. Aku xnampak pun yg sembang kowang ni cam nak timba ilmu…yg blah2 atas tadi tu ok lg…yg bwh2 ni yg cam ke lain lak…kowang pasan x? ataupun saje wat x pasan? emmm…

  29. Tu la kebayan…bila malu dah kurang, adap pun ikut menyusut. Masing2 dh besau, mak2/bapak2 budak dh pun tp ilmiah ngan lucah pun xdpt nak bezakan. HARAM hukumnya buka aib pasangan masing2. xkan dlm mencari ilmu pun nak buat perkara yg haram? mane dtgnya berkat tu nanti?…maaf..sekadar pesan memesan dgn kesabaran. aku pun sebenornyer mengekek gak gelak sensowang dpn pc nih…hehehe..so…pk2kan lah guys..peace ;)

  30. syabas mikrofon…. sekurang2nya ada jugak makhluk yang sanggup menasihati sahabat2 kat sini. Supaya jangan tergelincir… Sian pada yang tergelincir…

  31. Nk kongsi2 pengalaman pun, tapis2 la sket…bak kata org…beralas…ni men ikut sedap jari jek. pengunjung sini bukan sume yg dh kawen cam kita. kalo dema yg xkawen ni cendrung nak mencuba disbbkan angkara bahse2 kita, xpasal2 saham dosa kita turut melonjak naik..betol x aku sakap prenn? pe pun aku tabik spring toing3x kt wife2 yg senantiasa berusa utk berbakti pada somi memasing. pasal somi hargai atau x, tu cite len. yg penting anda dh buat yg terbaik! syabbash!!!!! (utk isteriku jua..lebiu laling)

  32. suami aku pernah kene pelempang gara2 terlalu ghairah menghisap!! ambik kau … ade ker dia gigit suis aku…… apa lagi …. … tp pelempang manja….. heeee ( itulah hukum nyer)

  33. Rasenye geget2 manja ok kut…geget x geget tu la. bukan geget sampai berdarah. wah! lebey sudaaa…bila ada cikit2 marah+geram tu, mula la adegan majuk2 a.k.a ngengada mintak dipujuk. baik laki mau pompam sama jek. so, akan menambaheratkan hubungan..xgitu!! renung2kn dan slamat beramal!!! ;)

  34. ish2…bkn men sodap lg kowang bebincang nao..ceq xleh nk mncelah coz ceq xkwen lg. cmno ceq nk kwen dgn koadaan negaro yg smkin gawat neh..minyk nek, beras nek, tol pn nk nek lg, brg dapo nek, bil api air nek, itu nek, ini nek..tp gji xnek2..cmno ceq nk menyimpan..dri sndri pn mkn nsi lomak 50sen, camno ceq nk kwen..hru tul

  35. ..jangen kawen..ras02 nak pakai sewa ajo…skrg belambak-import punya-depan mali belakang pergi punya……no string attach lo….

  36. jin mato tigo..ekau bia bona..kau jin islam ko jin kapir..kalau jin islam ekau bw2 ngucap..apo bondo eee yg kau nak sewo tu..

  37. laaaaa……sat isap…sat sedut…sat jilat…tak abih lagi kaaa..???apa la yg nikmat sngt…semua tu dunia ja kekangwan….

  38. mana bleh kira camtu ecah….makan pun di dunia je..so ko tak makan ke?…..
    mandi pun dunia je…so ko tak mandi ke?….

    dunia mesti kita lalui…akhirat kita sediakan bekalan….

  39. #### Berkata:
    Julai 16, 2008, 10:27 am

    A/ APA YG NAIK TIDAK AKAN TURUN

    B/ APA YANG TURUN TIDAK AKAN NAIK

    saya jawab ye

    A/ UMUR
    B/ HUJAN

    wakakakak.. alamak terlebey sudah !!!

  40. durra … ko jangan tertipu ..aku rasa yang suka taip merapu ni … bukannya perempuan sebenarnya.orang yang suka mempelbagaikan nicknamenya … bila suis kepala dia tak betul dia merapu le …

  41. ye la kebayan…betapa lemah dan sengkek nya akal dan iman mereka ini….nauzubillah !! kepada mereka yg setia memberikan komen2 membina kat blog ni..alhamdulillah….gunakan blog ni sebaik mungkin…semoga allah memberkati kamu semua!!

  42. isap aiskrim malaysia yg nenek aku buat lg sedap ada mcm2 flava…jagung,asam boi,milo,oren,stroberi…ummmm…sedapnya….

  43. cukup2 la mengarut tu komando…ko tak ingat dosa ke…aku tau ko nie baik..tapi jgn la lebih2 lak..huhuhu…gilo apo komando nie ckp sorang2

  44. yg pastinya…..sy syg bangat dgn husband i…and mostly my son…besnye ada famili ni…
    moga2 Allah swt berkati kami skluarga….yay!!~~

  45. korang pompuan ni xmalu ke ckp sdap ni la sdap tu la…
    klw nk kate mende ni discussion ilmiah pown, xpyhla smpai bkak hal umahtangge..
    suma phm2 sndiri dah la

  46. Saya setuju dengan anonymos, kalau bercakap biarlah berlapik, orang Islam tidak diajar terlalu terbuka pasal hal2 yang intim dalam rumahtangga. Mesti beradab bila berbicara.

  47. apa la nak jadi ngan korang semua nie..kang aku tutup blog nie kang..tak pasal2 semua terkangkang..senang2 je aku masuk batang…korang gak yg mengerang sebab dah teransang..

  48. rahsia suami isteri dibilik tidur kan rahsia rumahtangga kita………dosa besar bercerita….keaiban sendiri…..tanyelah berpada2….
    salam kawan…………

      • X kisah lah letak lah nm apa pun,menceritakan hal rumahtangga apa lg rahsia suami isteri pd umum adalah haram..

    • betul.
      ini hadist yang bs sy kutipkan,
      “Sesungguhnya di antara sejelek-jelek manusia dalam pandangan Allah kelak di hari kiamat adalah seorang laki-laki yang menyetubuhi istrinya dan istrinya juga melakukan persetubuhan, lalu dia menyebar-nyebarkan rahasianya.” (HR. Muslim dan Abu Dawud)

      ikhwafillah,
      untuk itu,jangan mengumbar hub. ranjang kalian
      I Love You Allah …

  49. betul tu…..aku sokong ngan ko nedline…bagi seorg isteri…adalah berdosa nbesar menceritakan perkara2 ketika bersama suaminya…terutamanya kalu keburukan yg ada pada suami…..nikmat seks yg Allah bagi kan pada hambanya, guna lah sebaik2nya…jangan lah sampai kamu semua lalai sehingga sanggup mencerita perkara yg tak sepatutnya kamu cerita….ALLAHURABBI…… lah sebelum terlambat…. sesungguhnya Allah tu Maha Pengampun bg umatnya yg betul2 bertaubat dan berusaha untuk tidak mengulangi perbuatan tersebut…..aminn….

  50. “fallah huyahkumu bainakum yaumalkiamah”
    maksudnya: “sesungguhnya Allah akan menghukum kamu diantara kamu pada hari” kiamat…aminn….
    jadi bawak2 bertaubatlah sebelum terlambat…….

  51. sy juga setuju dengan beberapa komen sebelum sy ni. percakapan dan patah perkataan kita emberi gambaran siapa kita.kalau kita cerita pasal detail hubungan suami isteri secara terbuka,then it shows that we dont have any modesty and self respect.Tak de rasa malu pada Allah Taa’ala.Walaupun sy belum berkahwin,dan baru 18 tahun,tp, tak semesti nya sy tak faham.

  52. MASA AKU BABY DULU AKU SUKA HISAP TITIK IBU….TAPI BILA DAH BESAU AKU DENGAR ORANG HISAP TITIK “IBU” JUGAK BUKAN UTK SURVIVAL TAPI MENYEDAP…MEMBERAHIKAN PASANGAN,TAK KAN NAK TOJAH MASUK AJE,MEREKA MEMBERI GAMBARAN SEBAGAIMANA BOLEH MEMBERAHIKAN PASANGAN KPD ORG YG KURANG MEMAHAMI..BUKAN SEMUA ORG TAHUN NAK CUCUK KAT MANA,TERCARI2 PEMULAAN,KALAU KITA ADA ILMU BAGAIMANA DAPAT MEMBERANGSANGKAN NAFSU SUPAYA PASANGAN TIDAK ‘MERANA’ ATAU LARI ATAU CARI DI LUAR OLEH SEBAB KURANG LAYANAN,DULU ALI KATA DIA ANTI POMPUAN..TAPI BILA BELAJAR MELAYAR MALAM KALI PERTAMA RASA JIJIK HILANG DIA NAIK KETAGIH…MACAM KETAGIHAN CANDU LAH AGAK NYA,AKU TAK TAHU…..

  53. i baru kwen.
    klu i tgh wt keje umah die salu pluk dr blkg n cari puting i.
    klu i pakai padded bra mrh sgguh dia.
    isap tu xyah ckp la. mmg itu dia tuju dlu.kdg2 rimas jgk.xikut time.men redah je.
    sbb tu klu i xnak n byk kje, i pkai bra tebal2. pdn muka.

  54. tetek oooo tetek,,apa nak jadi dgan tetek,,banyak ct tntg tetek,,nak tahu..orang kata..kalau kuat hisap tetek betul ke,,boleh buat tetek puan boleh jadi besar????????
    saya x tahu la,,,sbb sy x kawin lagi,,huhuhuhu,,tengah gersang sekarang,,,

  55. biasala tu nisa….maybe tetek u ..mantap….emmm”””memang nikmat hisap tetek..lagi lagi yg jnis melentik keatas…

  56. salam … saya nak komen tentang suami yang menghisap payudara isteri …. aper yang saya pelajari ialah seorang suami boleh ‘terminum’ susu isteri tetapi jangan sampai sendawa kenyang kerana akan menjadi anak susuan yang mana haram bernikah antara ank susuan dan ibu susuan … disebabkan itu sebolehnya dielakkan menghisap sewaktu proses penyusuan bayi … tapi tak tau la kalau ader pendapat lain … itu aper yang saya tau .. moga allah merahmati kiter … insya allah …

    • salah tu….mana mazhab ko blajar nie……hanya baby jer yg minum susu ibu kenyang…..laki dewasa minum mana kenyang……ko bagi laki ko minum air satu tempayan bru kenyang……susu ko sekali banyak satu tempayan ker…..

  57. kalo nak isap tetek 2,bio ler dgn ksih syg…jagan ler kome ganeh2 giget puting sampei t’putus lak…monjorit ler minah tuu..kang elok2 tengah gersang,tibe2 dpt plempang…
    nyaya beb…adoiiii…

  58. TAK LALU DEN…ASIK NAK HISAP AJE..JILAT LE…AKU SUKA PENGANG DAN TIKAM AJE…AYOR AKU KELUAK DAH LAH…PEDULI APO DEMO PUAS TAK PUAS KE…BORING LAH MENGERUDI PERIGI BUTA..SE UMOR HIDUP TAK HABIS2..SELAMAT BERPUASA DAN BERHARIRAYA….MAAF ZAHIR BATIN …

  59. kepada yg tdk pernah terminum susu isteri, cuba2 elakkan.
    takut nanti mengalami ketagihan melampau. baru 3 hari isteri balik kampung dah jadik macam drug addict. he he cuba2 ler elakkan dik oiiii
    kepada isteri yg xnak suami dia sombong ngan dia….cuba2 amalkan. gurau jer beb
    wanita makhluk Allah yg istimewa.

  60. pada saudara KIRANTO.. tahniah tahniah atas usaha anda
    untuk ” KLONKAN” macam2 nick dalam ni..
    selamat berforum pada anda..

    salamz

  61. nak isap payudara hisaplah isteri punya,jgn awek or yg haram,selalu laa sorokkan buah dada dari pandangan org lain,itu hanya itu tatapan suami aja tau.. aku pun geram kalau menonjol jer lalu depan aku.. mula kepala bayang yg bukan bukan,tapi kalau ada sesiapa wanita nak beli breast cream,boleh contc saya,katanya boleh membuat kan B ker D.. naik punya,bukan layu punya,jgn ingat saya cerita lucah,saya hanya berniaga kecil2an herb2u.blogspot.com

  62. ….dulu semasa umor aku belasan – pulohan.rasa malu dan jijik bila tengok dengar ..kaitan sex .tapi …kata man. bila dia dah rasa pada peringkat 3o an .dia tasa semacam kolonel kentucky fried ckicken telah berkata “”finger lickin good.man”” itu memang tepat sama sekali.kalau tak dapat rasa kegelisahan keinginan yg sepi. sentiasa mau mau mau.
    “yang haram lebeh sedap drp yg halal” memang ada uuummmmphh…tapi harus ingat neraka sentiasa menanti

  63. pak atan nak seronok seronok aje.suka suka aje.kalau idak macam baca buku tek yg mati…le…naaf zahir batin. time demo sebelum memakai kopiah,takut2 masa pakai kopiah pulak baru nak jilat ice cream…elak kepunan tak menjilat masa kecil…maaf zahir batin …asmk

  64. hisap breast dah laa,tak payah minum susunyaaa,karang mulut tu merokok,anak kecik kecik dah dapat tempias rokok bapaknya,tapi bagi aku nak hisap buah dada dah laa,jgn laa isap kemaluan dia,kotor.aku pun pelik ada org nak jilat.pernah nak try,nyaris tak muntah aku.ikut kajian juga untuk kaum lelaki tahan lama keras n untuk kesihatan jangka panjang.elakkan dari kemaluan kita terkena gigi.’paham paham’ laaa

  65. klu nak bagi isteri puas mmg kena hisap payudaranya..tapi yg paling best..jilat yg bawah dan gentel kedua-dua puting serentak..terangkat…..

  66. apa2 perbuatan seks melalui hubungan halal itu memang tidak dipertikaikn namun harus diingatkn sembang seks juga antara dosa..walau blm menghadapinya percayala suatu masa anda psti mngalaminya,,sbgai mnambah pengetahuan x salah nmun mnyalahgunaknnya mndorong kpada kmaksiatan

  67. Dunia ini umpama lautan yang luas, kita adalah kapal yang berlayar dilautan, telah ramai kapal karam didalamnya andai kuatan kita adalah iman,dan layarnya takwa nescaya kita akan selamat dari tersesat di lautan hidup ini

  68. cam mane kalau pompoan minta bersetubuh walaupun bukan muhrim n tidak sama agama… kalau x di bagi berdosa…jugak kang dia mintak dgn org lain kang

  69. kepada sesiapa yang ingin memebsarkan payudara,boleh hubungi saya. saya ada jual breast cream,boleh jadikan B pergi D. payudara akan lebih anjal,tegang dan cantik. juga sesuai buat suami menghadiahkan kepada isteri masing masing. supplier dan retailer diperlukan

  70. man : mana lak camtu…..minum susu bini haram…kalau terminum atau utk menghairahkan lagi hubungan je baru bleh…lagi satu…apalak nak akrabkan hubungan harapkan kat susu…susu mana ada fikiran…yang ada fikiran kita aje yang ada otak….

    kayeye….kau ada susu ke….musykil mak camni….

  71. kau pernah rasa ke?aku pun kalu boleh nak jugak rasa..tapi buat masa ni just imaging je lah..mesti kalu kita sedut susu kat puting..si pompuan mesti geliat gila..mesti syokkan..

  72. alah dah jd suamai isteri bg jelah pa yg hubby mintk, kalu x nak bg x yah dok bising2 benda dalam kin pn nk citer kt orang kerr??
    satu lg apa2 pn yg kurang kt body wife tema jelah x yah nk komen2 semua mnsia bkn smua smpurna … kalu lepas kwin korang sedar kekurangn wife dh x guna dh .. x kan dah hbs duit bribu byr duit mas kwn tetiba nk mintak cerai, so fikir bek2

  73. pandai betul cik suri ni, macam dah ready nak kawin jer.. isap payudara isteri tak salah, isteri pun suka,tapi jgn jilat bawah celah kangkang tu,kotor laa. kalau nak isteri sentiasa cantik,bagi laa duit,adjust apa yg patut,yg kendur nak bagi kencang pun boleh.. yg longgar nak bagi ketat pun boleh,dunia sekarang macam macam ada n senang dapat, nak tak nak jer.. semoga semua berbahagia

  74. bkn ready tp slalu dgr mslah mcm ni rmas ;ah….
    cik mofar x yah lah ingt apa2 sya x kwin ag pn tp bleh lah kalu nak komen cikit2
    … tp mcm hipokrit ;ah kalu kita mengubah kejadian tuhan betul x…? sedangkan kita bleh cegah benda tu

  75. x yah ah kt pikir bnyak2 ag pn susu tu untuk ank bkn untk suami… bnyk ag cara untuk puas….. kcian anak susu untuk ank bapak yang minum…

  76. naik stim jugak aku baca celoteh cik suri nih..tahun depan aku nak kahwinlah..dah lama aku menbujang..aku ni semuanya dah ada..bini je belum lagi..

  77. man, buat ape nak risau psl jodoh..rileks la..umo man dah bape, muda lg kan..so wat pa hang nak kalut.hehehe

    Allah dah tetapkan setiap manusia di muka bumi ni berpasangan..

    bersyukurlah sekiranya Allah melambatkan jodoh kamu krn Allah sayangkan kamu.Allah berikan kelapangan kpd kamu agar kamu dpt mengumpul rezeki & ilmu di bumi Allah yg luas ni agar kamu dpt bekalan yg cukup di kemudian hari (alam rumahtangga)…

    dan bersyukurlah kamu sekiranya Allah mempercepatkan jodohmu krn Allah mengasihimu..Dia tlh melimpahkan rezeki kpd mu dlm perkahwinan
    dan berikan kamu cahaya dlm kegelapan.berbahagialah kamu bersama isteri dan zuriat yg baik.. peliharalah perkahwinan itu, sesungguhnya perkahwinan itu menjauhkan diri dr zina..

  78. saya takder petua,suri la banyak petua.. ok gak farah suri ngan man suriman, macam memang dicipta untuk bersama.. sesuai tu..

  79. best ler dgr kuarg tikam lidah pasal benda ni.bkn bfaedah pun…wat malu je.memang la utk knowleg.tp jgn la cita lucah sgt.anak aku baca tau….

  80. mende la korang ni…kat sini korang nak cerita apa pun ON aje..sebab bukan berdepan
    virtual…d alam maya
    keterbukaan lg boleh.xde sapa nak malu…atau terkena. korang letak aje diri korang as OBJEK A

  81. jangan main main.. kalau dah kendur memang susah nak jaga,kena pakai breast cream pulak.. kalau anak dara tak jaga,pakai bra tak sesuai.. lusuh ooo.. tapi ingat, kecantikan atau keindahan hanya buat suami.. tolonglah,anjal macamana pun tolong sorokkan daripada pandangan lelaki lain.. berdosa. jadilah isteri mithali wahai wanita

  82. melalui pembacaan aku le .. keanjalan buah dada ni banyak dipengaruhi oleh hormon wanita .. mana ada kerim untuk menegangkannya .. kalau ada pun sekejap aja .Buah dada ini boleh ditegangkan dengan kaedah pembedahan sahaja ,sementara sekarang ni ada pula terdapat baju dalam yang memberi sokongan pada buah dada .. kalau dibuka .. terburailah dan kembalilah kepada asalnya ..

  83. aku tu lah kebayan…kang cakap takut lak ada yang marah…..cream2 sume tu kena tengok…..kang ada yang bahaya kang…..pastu…breast ni kalau tak salah aku
    bukan satu bentuk aje…ada bermacam bentuk….so kalau bentuk dah papaya…nak
    tercacak camana lak….dah hukum graviti menghala kebawah….

    rasanya..sume berbalik ke faktor hormon ni dan pemakanan…dan senaman…dan aku rasa apa2 bidang pun…jangan lah obses sangat….sampai merana diri…tu tengok
    yang meninggal kat sarawak tu….mana ke…yang buat kosmetik surgery sampai koma 10 bulan….

    tu sebab aku selalu cakap….ikut peredaran masa….masa muda ni buat lah perangai macam org muda…activity malam tu kasi hebat….sok dah tua menyesal…so bagi laki2…masa muda ni tengok lah puas2 bini nya yang tegang megang….sok dah tua tengok lak versi tua punya….itu sebab org cakap God is fair…..

    ..takpe lah yang..layut pun layut lah janji ayang ada ni sebelah abang ni….he he

  84. ko ni ek ele kan dah tergelak sorang sorang aku .. betul .. kita kena ikut putaran biologi hidup kita .. kalau maseh muda .. teganglah .. kalau dah beransur tua .. layutlah dia keh..keh .. untuk kes anak dara yang buah dadanya agak jatuh tu .. memang dah semula jadi sifatnya ..

  85. apa pandangan korg,harus kah si teruna berpantun atau bertanya kepada sidara akan rupa bentuk dan keadaan dadanya.. “payudara sayang saiz apa”tiba2.. PANG pelempang sampai…muakakakakaak.. kahwin 4,macam macam rupa boleh dapat,atas bawah gerenti lain..wishmeluck.. love u all

  86. mofar…kau ni…berapa kali org nak cakap…dalam dunia ni mana bleh kau dapat sume….kau dapat
    apa yang kau akan dapat aje……kalau nak jugak yang lain bentuk…kau pi inject hormon kat kau sendiri…hehe….hah…laki bini ado breast….ha ha….ado duo macam ni…

    memang demand lebih budak2 sekarang…aku dulu…tak kira bentuk…kalau dapat jadi lah nanti…cukup buat aku juling bijik mata seminggu

    takde lak aku fikir nak bentuk apa…kang adalak in future yang nak breast bentuk jet supersonic….mano nak cari ni

  87. …….mofar….
    tepuk dada tanya selera…….
    jangan tepuk kok kuat, nanti sakit oooooooooo..
    em tapi jatuh cinta ngan siapa?

  88. tu lah tompek den suko hisap,takan nak terus tala ajo..sok sendiri aje,,,kena fikir kat demo samo,,,laen tompek tak lalu lah demo…..muntah lah…

  89. mcm mana nak buang bulu kaki n ketiak huh.. kalau cukur nanti jadi ksar & gatal.. aku tgk setengah2 org cantuk jer kaki diorg.. bersih jer.. mcm mane yek?

    • x pelah ina janji awak puas kan,saya kalau nyot2 nak kana pakai bra nipis,jangan buka isap dari luar je,pasti terangkat…..kaki

    • ina..suami u tu bukan x nak nyot2..taroklah bau2an cikit,baru best..dia pasti suka…suruh ddia jilat kaw2 ,pasti syokkk…hahahha

  90. assalamualaikum… saya orang baru kat sini, nak kongsi idea..
    bg mereka yg suami suka isap atau jilat mana2 bhg badan anda yg bersih itu adalah rezeki anda… cuba bayangkan kalu suami anda xde lidah atau ade mulut atau xde gigi??

  91. Aku lak, dah 10 tahun kawin..bab aku paling suka bila laki aku hisap2, sedut2, gentel2, ramas2 tetek aku sblm dia inject..terangsang giler beb..mgeliat satu badan..kuar abis cairan dr bawah..pastu dia mesti raba2, tepuk2 yb bawah lak..siap cucuk2 ngan jari2 lagi..bila dah rase bdenyut2 yg bawah tu baru dia inject..aaahhh..x sabar tuk xtvt mlm ni..

  92. salam…….mamat, rasanye kita mcm serupala…apasal takde satu komen pun kata, isap tetek tak syok ye??? semua pompuan kata syok…
    tp my wife, nak belai ke, pegang badan dia ke, atau usap anu dia ato isap tetek ke…..semuanye dia geligeleman, bukan geli stim..kenapa ye???udahlah dia langsung payah nak start game……kita nak start camne kalu buat tu dia kate geli bukan geli stim!ada sesapa yg ada pengalaman camni……..mintak tolonh sket……
    laki cik CT gak beruntung……..emmm

  93. dipek…..kadang kadang kita kene tau starter bini kat mana…maknya nya bini hang tu starter point dia bukan kat breast dan kat bawah tu….banyak tempat lain….

    sebagai lelaki…kita kene sabar sikit….jangan gelojoh….1st sekali kene tangkap dan kene
    tau mana starter point tu….penting……kalau dah start + warm up enjin…baru kau test kat
    situ lak..mesti ok….tak caya tanya org pompuan sini…

    cam aku…dah lama kawin ni…aku perasan…kalau sebelum game tengok cerita romantik2.. ada belai cinta kasih sayang sikit….pastu mesti ada game bestnye…
    so lama kelamaan aku dapat dah tektik tu…apa lagi…terasa nak on aje…aku pun
    bukak le cerita2 romantik korea ke….kat sini lah perlunya kesabaran….

    pompuan ni macam keta bmw…perlu belaian dan maintenance lain macam pasal dia org ni ada banyak hormon itu ini….

  94. tq bro ek ele……rasenye mcm2 cara aku dh buat dah…masalahnye dia agak kurang selesa utk disentuh, ngilu katanye…so, mcmana nk foreplay??ade ke jenis pompuan yg mcmni???atau bini aku sorang je….aku yg tersiksa dibuatnye…mintak info sikit dari ompupuan kat sini ye..

    • aku tak phm kenape bini kau cam tuhhhh.tau tak btape ruginya tak ingin sentuh cmtuh.aku lak paling suke.aku rela kalau laki nak bende2 camni.tapi die plak yg tau die je nak sedap.umpama tempat lpskan air betakung……aku ssah nak dpt….bila dpt pon ssah nak puas ati.cian akuuuuu,saba aje la abeh takkan nak paksa lak.lagi bosan sbb bersggih2 pon

      • hehehe,kesian gak kat ko nurul..aku pun dulu selalu cepat sampai,tapi semenjak amalkan bersenam n minum harimau cafe ni…mengaum jugak laaa.. bini aku sampai penat laa,cuma sekarang dalam proses nak membesar n memanjangkan burung…

  95. Isap tetek mmg besh la….Dapat sekali pasti nk lagi…hehe…Nsib baek la dapat yg D nyer…Puas ati tu…Tak dapat nak dibayangkan:-)

  96. ada setengah perempuan memang macam tu..mungkin rezeki mata ko jer kot dapat tengok..bukan rezeki mulut..takperlaa..janji tubuh boleh bersatu..jgn sampai bawah tidak dibenarkan sudah.. sayangi isterimu seadanya sahabat..

  97. ayat org belum dapat..rasa nak kahwin esok jer..bila dah kawin nanti macamana pulak yer..semoga berbahagia sahabat..selamat menjamah payudara isteri,hehehehe

    • seronok la istri mu dpt suami hebat.pernah jg nak cri ubat tambah tenaga batin tp suami aku tu die mcm tak nak je.bengang sehhh

      • nurul..cuba layan suami tu,kasi yg terbaik..cium,romen dan isap dia punya pasti dia akan bertindah..klau x dia buat bodoh jeeee

  98. bukan setakat menjamah payudara isteri jee… tapi menjamah 1 badan isteri…..
    selamat pengantin baru dr bin laden….

  99. hye guys..
    sye nak kongsi pengalaman skit…
    saye da kawen 4 2yrs
    tapi i ngan husband still romntik…
    mean selalu bersama…
    every day tau,i enjoy sgt dgn die pandai serve….
    kalau time cuti sampai 7 8 kali we all buat 2…
    hari2 macam ari prtame…

  100. pasal hisap tetek memg 1st class…
    huhu~ nikmat hubby i u tau…
    kuat sex macam kude…
    i rase btuah kawen ngan die….x penah gadoh coz everyday main jer…
    tapi kalo nak tau pempuan memg suke tetek dihisap n diramas…
    baru la syok nak main..
    he3
    aku pon gile gak bab ni…

  101. nk tny kwn2 girl kat c ni ade x any petua untuk breast ni sentiasa montok..ina takut nk gune2 produk yg ade sekrg ni…biar sentiasa cantik n suami xsabar2 nk pegang atau ape2 jelah

  102. he3~ ina dorang cakap kat ziela tok tegang kan tetek sapukn air mani hubby u after u ngan hubby u men…ziela x tau la btol ke x?
    tp hubby ziela mmg suke pancut kat brest ziela…
    ina cube la dulu..

  103. salam,maaf tumpang iklan
    kepada semua yang berminat untuk terlibat dalam perniagaan supply n trading,ahad ini 14 dis akan diadakan satu konvensyen dimana akan ditunjukkan cara bagaimana kita untuk berniaga,barangan apa untuk berniaga dan sebanyak mana duit kita boleh dapat dengan buss supply n trading.bermula dari pukul 12.30pm sampai 6.30pm.tiket masuk RM60(bukan direct selling meeting atau investment).ada sistem dimana buss ini akan menjadi sangat mudah.untuk mendapatkan tiket n maklumat lanjut hubungi saya mofar79@gmail.com ASAP

  104. sabun eumora?mcm pnh dgr gak mn sabun tu..kat kdai biasa2 ade jual ker?braper harga sabun tu..mofar dh ade kesan ker??mcm mn perbezaan nyer?

  105. Ketika masih pacaran entah di mana saja tangan si laki-laki pasti gratil tempat terlarang setelah itu baru mulutnya yang bau rokok,cocacola,mie ayam,gorengan,nasi padang

  106. Saya sedih sekali wanita berjilbab pacaran entah di box internet,tempat kost,semak-semak tangan laki-laki ( si Jahil ) bergrayangan terlarang lalu si mulut yang bau trasi beraksi

  107. ada org ajar saya,nak berniaga 2 benda jer,tapi mesti bagus.. barang perempuan dengan barang budak kecik. org jenis sanggup pecah tabung punya.. bagi saya ….saya berniaga, saya nak ada aliran tunai yg cepat,urusan jual beli berlaku..

    ina kopi awak dah ada,saya dah belikan..

  108. Akum sume,..Alah pe susah2..Pkai la minyak lintah..Sapu je kat buahdada 2..Confirm tegang…N 1 more thing u all kena ingat..Kta kat dunia ni sementara jer..X usah la byk sgt ckp pkara yg bkan2..Amal blum ckup lg, manala tau esok ajal kta….

  109. payu dara / buah dada bukan harta woi….ia adalah payu dara / buah dada dan tak ada bende/harta yang
    dapat tandingi keindahan/kesedapannya…he he

    so hargailah

  110. aku nak tanya soalan cepu mas ni .. sedap ker isap payu dara ni .. yang dah kawin je boleh jawap .. kayeye ..! ko belum kawin lagikan ..haha .

  111. kebayan,

    ala leh la jawab kak, nak jawab gak nak jawab gak hehe :P

    kayeye pun nak tanye soklan cepu emas gak la untuk kaum hawa… best x kalu laki korang hisap buah dada korang hehe :P

  112. woi kebayan..mesti lah sodap…tapi bini den lagi sodap…he he….itu wajib tu masa introduction….kalau kes aku…itu adalah salah satu suis bini aku tu….kalau usik suis tu..mesti jadi singa lepas tu…tu yang best tu

  113. tapi kalau wife tu ada bby,rasanya suis tu dah x jln kot…sbbnya skrgklu hubby main kt situ x rasa ape2 then kalo lama sgt sy x bg

  114. hihihi .. itu biasa..masa baby kecil tumpuan dan kaseh sayang kita seolah olah tertumpu pada baby saja ,tambahan anak pertama itu yang kadang kadang kita terlupa pada keperluan dan tanggung jawap pada suami kita .Itu adalah salah satu sebab mengapa seorang isteri dingin terhadap suaminya .

  115. aku tak rasa tu kebayan…pasal anak aku dua2 susu tin…masa nak mula breast feed tu susah tul bini aku nak cuba kasi…memanjang nangis je budak tu..apa lagi berkejar aku beli susu…tapi keburukannya…laki
    pun kene bergilir bangun buat susu…kalau tak dah tentu bini aje yang bangun…he he

  116. bukan itu maksud aku .. banyak kes setelah melahirkan anak .. isteri tidak menikmati seks .Segala tumpuan telah diberikan pada baby yang maseh kecil .. maka perasaan terhadap suami agak hambar ..bila dah hambar .. rasa macam rimas pulak .. itu yang suami selalu komplen tu .Tapi .. betullah macam kau cakap .. suami sepatutnya bersama sama menginvolvekan diri membela baby kecil .

  117. new member..
    emm aku rasa memang suami2 patut involvekn diri bela ank.. kadang2 sakit hati gak tgk husband aku nyenyak tido memalam… aku yg kne bangun bg susu… yela BF lg baby aku.. aku cakapla.. aku perah susu suh dia bangun bg bby.. dia x nk.. bengkak je..uhh.. tapi x pela.. untuk ank.. :)

  118. btol2..aku pon stuju..kite bkn harapkan sgt pon die tlg..tp at least bile die nmpk kite bz jge bby, tlg la wat apape yg patut kt dapur ke..ape ke..ni x..kite tgh pnat lyn bby, die snang je ngadap laptop, ngadap tv..xnmpak bnde lain dah..adus..tekanan!!!!!!!

  119. Pesanan kepada bapa seperti aku yang merokok!!!
    Sekiranya anda mempunyai baby yang masih menyusu (menenen) badan, jangan sesekali hisap nenen wife anda… nanti bila baby anda hisap dia akan bau rokok yang anda hisap. Walaupun dicuci tar dan nakotin yang degil masih melekat pada puting nenen tu….Itu sebab ramai budak2 yang merokok sebab masa kecik kongsi hisap nenen yang sama…..
    ( Ini melalui kajian aku…hehehehe)

  120. aku kalau balik rumah aku jer yang jaga anak,malam malam aku jer yang bangun buat susu..letih laa. tapi aku buat dengan rela sebab aku sangat sayang anak aku..dialah segala gala bagi aku.kalau aku lambat balik,bini aku mula nak mengamuk,memekik mekik. dia tak kata la penat jaga anak,tapi dia akan cuba cari kesalahan aku supaya dia boleh marah. org cakap anak rapat ngan aku dia marah..aku dah bosan hidup macam ni.. aku teringin nak cari wife lain rasanya.. ssemua pompuan memang macam tu ker??

  121. mofar, apasal bini u tetiba je jadik camtu? b4 this, i tgk post u mcm psgan bahagia je..x sume pompuan camtu. i pon penah gak mrh2 hubby i bila dia blik keja. tp dlm kes i, i mrah coz i rsa dia ada tipu/ sorokkan sesuatu dr pgetahuan i sdgkn bnda tu i patut tau. xpun, org laki ni slalu buat2 mcm xde apa2 sdgkan mmg ade something wrong. cuba u ingat blik, ade x u tertipu bini u ke.. or whatever la yg leh buat dia marah. mgkin u ade lupa sesuatu ke..sbar mofar, xkn gaduh skit nk cari wife baru kot. da lupa ke pgorbanan dia dr mula kawin smpai skrg..

  122. mofar

    kes ko tak le teruk sgt….

    aku rasa aku lagi teruk kena…
    dah la aku balik umah ujung minggu jer, jauhnya aku dgn famili 500km…tiap2 minggu balik. naik unta, naik rakit, naik belon..semua aku naik asalkan aku sampai umah. salunya sampai umah time subuh…

    pastu kena lenyek kiri kanan atas bawah dgn anak4 aku..makan minum mandi pakai baju semua aku buat. maklumlah 2 hari je jumpa anak2 aku…

    bini pulak ikut angin dia jer..tatau org penat membebel membebel membebel…. apa dia penat tatau le..apa dia tak puas hati tatau lah..padahal makan minum kat luar, bersih kemas umah bibik yg buat, anak2 semua aku yg control. dia reti tido tido tido

    mlm2 nak burit dia pun susah..2-3 kali sebulan baru dapat. dah la time aku nak bulu panjang sehasta. tikus lipas pun lemas. time taknak main ngan aku, reti lah dia trim.

    dulu2 masa duk serumah dia aktif, klimaksnya 2-3 kali, jilat kulum dia expert. mana dia belajar alu pun tatau. tetiba je dia pandai.

    skang kalu tak jilat burit dia jgn harap nak dapat. kekadang jilat burit dia pun tak dapat. dia dah klimaks.. habis lah…katanya geli dahh.. ha ha ha.. nak kata pelir aku tak best tak juga.. cukup la keras tu.. n dia pun cakap panjang dan besar. dia compare ngan sapa aku tatau la… ha ha ha..

    aku pun pelik la wanita ini. anak dah 4. semua perbelanjaan aku yg bayar. ansuran insurans bill2 aku yg settle. gaji dia dah cecah 5 angka. yg dia reti..membeli..baju baju baju….

    solat cukup. minta doa tak miss.. apa dia minta aku tatau la… tp perangai makin melampau lak.. semua kena ikut angin dia…apa dia buat takleh tanya..

    ntah lah..aku malas nak pikir.. aku pikir anak2 aku n bisness aku .. tapi kalu yak pikir pun takleh jugak. minggu depan aku pasang PI. nak siasat sendiri takde masa lak.

    tp 1 yg aku sedar..10 tahun dah kawin ni… ni tak berapa iklas nak kawin ngan aku.. bini aku duk lama kat UK. buat degree n master kat sana.so blk kpg takde la kenal ramai sgt org. Lepas dia keje n tunang ngan aku baru dia kenal ramai jantan2. Tp dah tunang ngan aku dia tak tergamak nak putus. takut kat bapak dia. aku tahu tp aku fikir bila dah nikah so takder la perasaan tu. dia ada minat ngan laki orang kat ofis dia dulu. mmg lah.. bila dia nikah n pindah ikut aku..putuslah cerita dia tu.

    5 thn lepas bini aku kembali balik keje kat kpg.skang perangai pun dah balik asal. aku rasa dia suka kat laki orang. ataupun dia suka citer masalah dia kat laki orang. apa lagi.. kalu aku jd mamat tu pun, aku akan jadi lelaki yg paling memahami.dia pun jatuh hati.

    tu yg aku nak pasang PI. aku nak kumpul bukti2.. pastu aku nak serah pada mahkamah. apa yg aku nak, anak2 aku… aku yg jaga.

    ntahlah..pening kalu pikir. apa dia nak tatau la. nak kata tak hensem..hahaha aku hensemmm hahaha tu dia terpikat pada aku. 1 masalah mungkin aku sibuk ngan bisness aku. aku kena kuat keje, sebelum umur 40 aku nak ada duit juta-juta. ada lagi 4 tahun, target lum lagi sampai. aku dah bgtau dia elok2, dia faham n dia restu. aku dah ckp awal2 sebelum dia pindah, pasni komunikasi akan jd kurang, masa bersama akan kurang. dia cakap dia memahami n akan sokong apa yg aku buat. sokong apa..sokong la dah duk kat kpg suka la dia..

    jap lagi aku nak balik kpg. dah 2 bulan aku rasa burit dia. pelir dah menegak.. sampai umah tatau la dapat ke tak. salunya sebelum sampai, nafsu aku bergelora tp bila masuk je umah, terus mati mood. ha ha ha… nasib baik la aku stakt ni leh kontrol lagi atau aku tak jumpa perempuan lain yg betul2 aku syok… hahaha.. kalu jumpa..aku tatau gak apa akan jadi…. minta2 tak jadi apa yg ada dlm otak aku ni…hahahha…

    so mofar..kes ko tak le teruk sgt… bersangka baik la ngan bini ko.. ko duk skali ngan dia, byk masa leh berbincang. anak2 yg penting. selagi bini ko tak curang jgn bercerai berai. seorang lelaki takleh jadi ibu utk anak2nya sama jugak seorang ibu takleh jd bapa utk anak2nya.

    aku ni macam suami didera isteri pun masih bersabar. kalu tiada bukti dia curang, aku akan ttp dgn dia. mungkin 1 hari nanti dia kan berubah. tahun ni insyaallah aku n dia nak g buat umrah. minta2 dia akan berubah.

    p/s:hehehehe..cerita pasal buruk bini aku lak…nak buat mcmana..geram… buruk aku pun ada..hahaha..tp takkan nak citer buruk kita sendiri lak???

    • saya simpati dengan luahan rasa awak, mmg itu dtg dr hati awak. sbg seorg wanita, saya dpt rasakan ada `sesuatu’ pd isteri awak. Begitulah hidup ini, dapat suami yang baik, isteri pulak buat perangai. Sedangkan ada juga isteri yang baik, isteri pulak buat perangai. Apapun sebg suami, sy harap awak sabar dan tabah. Berdoa dan berserah pd Allah agar Dia tunjukkan jalan yang benar. Kita sama-sama cari kebahagiaan dan ketenangan dgn pasangan kita. Tetapi itu perlukan pengorbanan dari kedua2 pihak. Saya harap segalanya berakhir dengan kebaikan.

  123. cayyene….sabar aje lah….cuba tanya dia baik-baik..apa yang dia tak puas hati..kekadang tu kita dah rasa kita dah buat yang terbaik..tapi kena ingat..kita ni manusia..ada baik dan buruknya…

    isteri yang kuat membebel tu sebab dia nak lepaskan perasaannya…sabor ajelah..mofar…

  124. qis,aku bukan baru gaduh sikit dah nak cari lain.. aku rasa matlamat aku kahwin jgn buat dia marah.. aku rasa kalau 10 benda aku buat,9 bagus,1 salah.. boleh buat dia mengamuk.aku pun faham,bergaduh suami isteri asam garam kehidupan,tapi kalau dari start kahwin aku jer yang salah.. aku cuba beri yg terbaik zahir batin.. dia nak aku tercegat jer bawah ketiak dia,aku mana ada kehidupan sosial,nak main futsal ker,badminton ker ngan kekawan. time nak main pun sempat kena marah,mana batang nak naik,mengomel ngomel. aku sampai kena surat tunjuk seba ngan tempat kerja sebab tak pergi kursus. dia tak bagi.nasib baik aku dah nak start berniaga full time. time nak makan pun boleh terjerit jerit.. lepas tu marah kat aku kata macam mana rezeki nk lekat. aku bukan tak pernah tegur,tapi bila tegur makin menjadi jadi.. berapa kali dah semenjak kebelakangan ni badan aku menggigil gigil tahan marah.. cemburu tahap gila babi,sampai kalau tahap kakak2 yg tua sembang ngan aku pun dia boleh mengamuk.. kalau ikut hukum aku rasa hari hari aku tak redha dengan dia.

  125. kebanyakan hawananafsu sering bikin kita kaya syetan tapi yang melakukan akan merasa sangat senang bila sudah terpenuhi kehendaknya akan tetapi sesudah itu kita akan terkena akibat yang di lakukan ……..maklum manusiakan banyak salah dan dosa …..tapi kalo bicara soal dosa ..kita juga banyak dosa yy…/tapi awas kalo kita bisa mengalahkan hawanafsu itu itu yang paling hebat………….ok coyhehehehehehehe……

  126. sedih baca isteri kena kutuk dengan suami .. ni dalam internet .. kalau di makamah syariah macammana ek..habis kisah kena selongkar yang dalam kain pun habis dok cerita .. pening kepala hakim .Buruk baik pun dia tetap pasangan kita .. yang satu ketika dulu kita amat cinta dan rindu dirinya .Ingatlah saat saat manis itu .

  127. mofar, btul ckp kebayan. i pun xtau knp dgn bini u.. myb dia stress kot..xpun cuba u mnta tlg org ketiga (family la) tok slesaikan problem u ni. cian gak klu btul apa yg u ckp tu. klu u tgh marah, u kuar je umah jap bg reda skit, baru balik umah. bkn pe, org klu dh marah, mcm2 leh jd..

  128. qis,
    ko rindu kat aku ker??aku sibuk la kak,baru htr surat berhenti kerja,buat buss full time.. aku tak boleh ikut cadangan ko qis sebab kalau aku ikut akan jadi makin teruk.. pelik ker>> tapi sesungguhnya itulah hakikat yg aku kena hadapi..
    love in peace

  129. rindu dgn citer ko dgn ur wife…

    so mcm mna skrg? syuhkriee dh dpt green light..ko bila lg..? hehe..sjk syuhkriee dpt green light, dia dh bz. xde masa lg nk singgah cni..bz mencari kot..

  130. aku kalau tertekan sangat baru aku lepaskan kat sini.. org cakap jgn pendam prob.. aku rasa sikit lega bila aku bercerita n kekawan membantu.. green light apa?? tambah cawangan ker? aku tak pernah terpikir pulak nak tambah cawangan sebab aku mungkin jenis setia. tapi aku ter dapat awek pulak,dia sedikit sebanyak tempat aku bercerita. kitaorg saling memahami n dia pun paham setakat mana hubungan kami boleh pergi..
    nanti aku email ko la qis kalau aku ada masalah..

  131. menghisap payu dara isteri tidak njadi kes sekiranya ia tidak mendatangkan mudarat kepada isteri, malah isteri akan lebih merasa kenikmatan bersama suaminya. cuma x perlu la nak hisap susu isteri. suami pula perlu la bantu kerja2 rumah bila isteri sedang sibuk dengan bayi. basuhkan pakaian, gosokan baju, kemaskan rumah, masakan makanan macam saya selalu lakukan….Insyallah isteri makin sayang pada suami…

    wallahualam

  132. Qis…confom tu bukan aku..heheheee…..aku kalau gian pun ada laki…
    aku heran lah sekarang nie banyak betul nama minah kat sini? Agak nama minah tu glamor kot??

    Qis, lama tak dengar citer…? Dah try??

  133. THANKS INFONYA. MOGA BERMANFAAT. THE WARNING TP JGN DISALAH GUNAKAN. OK? MOU KENEL GW HUB VIA EMAIL :eyaa_06@yahoo.co.id

  134. hi..mofar..MJ..
    i ada, tapi x comment je, just baca2 comment kwn2 yg lain..mofar, bisnes cam mna? bz tol skrg ek..

  135. hi..mofar..MJ..
    i ada, tapi x comment je, just baca2 comment kwn2 yg lain..mofar, bisnes cam mna? bz tol skrg ek..

    lupa ltk email daaa…

  136. kalo hisap gelojoh..raso nyo sakit bukan syok..kalo nak berahikan main puting dgn lidah..hisap slow and steady..jgn gigit putin sampai putus dah lah..merano member..kou sodap dio sakit…

  137. lama tak lawat kat cini..isap tetek mmg sonok sgt2..kalau dapat sama sama isap tetek pasangan…buat gaya ikan mengawan..amboiii sedap sungguh..nujum tak tingal menu ikan mengawan ni tiap kali nak bersama..

    cobalah buat kat pasangan masing2..time isap tu buat sama2..laki dan pompuan isap serentak..bahagia sampai kawin empat pun tak pa..

  138. nujumbelalang..nie nak tanya..apa tu ikan mengawan?
    Tolong jelaskan..boleh gak kita try… bunyi macam best jer…

  139. erm…mcm2 stail ade erkss..ikan mengawan la.. sudu itek.. cakar harimau….semuanyer best…
    mj … ko x kan x tahu kut… kan dah lama kawen…ishhh.. tggu nujum blllng turunkan ilmu…
    cihan kat ina.. sape yg tak tahan lame ina…
    ina ke hubby… cube cite ckit…

  140. JJ, baru aku bilang, kao tu baik setia jer.. toksah lah kao email2 kat aku… jangan lah menguk di air yang keruh.. aku time tu memang sangat2 perlu kan bantuan si dilemma.. kalau tak tak mahu aku paparkan email aku tu.. aku tahu bahaya nya sebab aku pernah kena skali. Aku harap kao tetap menjadi “setia ku disini” jer lah ya JJ….

    Psst.. berkali jugak aku suruh moderator nie delete aku nye post yang ada email, ngapa lah tak delete2???….hmmm hairan bin ajaib…

  141. aku ..maso kecik2 dulu suka hisap ais cream dah bosa suka hisap putin demo..kalo idak tak sah..aku huli..macam huli buet buah melako..gelintir -jilat dgn urr tongue ajo anak putin 2..dari semacam lomah lembek longlai..ia menongang keras..makno nyo partner tu dah mula ghairah lah tu..bila dah togan putin susu nya baru lah merayap kat laen..jilat ajo seluroh banden yg licin tu..kalo ado peto ..barangkali..abang ali..stem nyo hilang-menurun sikit atau hilae mood ..lak agak nyo….. .mak oii kalo umor 12 tahun-45 tahun ok lah 2 ..boleh tahan lamo..hali2 hidup ajo…

  142. Uiisshhh…panaz…panaz….post2 kat sini…
    tak kuasa mak nak layanzz…
    hahahahha…
    sila teruskan karya citra anda semua di sini yek…
    aku cuma tukang baca jek…wah..wah..wah..

  143. ya lah kebayan…. mana mana lak boleh tersasar kat sini dilemma?? tapi aku rasa bagus jugak kot… tak lah kita nie jadi “istri curang” heheheee…

    boleh aku kasi tips tak untuk kebahagian suami istri..hehehe..

    Hari itu aku punya giler datang… entah kenapa terluap2 pulak rasa nie.. (agak ternampak cara dier duduk tu ternampak lak kat situ..macam tersempal…eee..notty nye aku!) dah tu aku goda dier… berkemban lah apalagi… kau nak tahu dilemma, dier rasa tergugat, aku pun main peranan lah…tiba tiba aku bubuhkan coklat sirup kat aku nye gunung tu.. aku bilang nak milk chocalate flavour tak?? apa lagi terus terkam beb!….. heeheheeee….

    psst…sori beb agak terhigh ckit… abih kao cakap panas panas hehee…

  144. kawan2 actually itu pun consider satu tips tau untuk kebahagian suami istri.. cuba lah try..confom menjilat segala jilat..hehehee…

  145. engkau ni minah .. tapikan minah aku ni still mak dara pinggitan .. maseh mengekalkan kepinggitan .. sungguh pun dah lama kawin .Kadang kadang itu yang buat suami makin geram .. hehe ..

  146. kak kebayan nie kan ape… saja cuba2 stail baru… hehehee..manalah tau …berkesan sangat sampai tambah lagi satu kot! hehehee…

    psst… aku gak yang tak sangkut2…. iya tak dilemma??

  147. Waahhh…wahhh…kome…bukan men lagik yek berkemban la..pingitan la..huhh!! tak leh jadi nih…!! kitorang yg baru kawin pon tak penah buat aksi lagu tuh…heheheh…mmg betul la kata org..learnt thru experience…banyak nih boleh blajar dari kebayan dgn minah…huhuhu..ooiittt minah, tak tuang coklat straberi sekali ker…tapi tang ni i suka..sbb nanti aku yg makan straberi tuh…wakakakaka..!!! cuma tak leh ingat yg minah bgtahu dia buat aksi akrobatik sampai patah tangan tuh…hahhahah!!!

    pssttt…kebayan & minah..sori tersesat plak hari ni kat thread nih..hihihi..sekali sekala terlencong takpe la ye girls..hihi.

  148. lama dah tak jenguk thread2 kat intim ni sejak berchatting secara private dgn si minah nih…huhuhu..banyak gak leh share experience dgn dia…best..best..dan banyak rahsia yg kami simpan berdua…wakakakaka…(mereka dan kuarga mereka jek yg tahu…ooppss…’kuarga’ mereka belum tahu lagi..hihihi)

  149. hmm bubuh strawberri ya… pandai jugak idea nye si dilemma nie.. boleh buat batu cincin..hahahaha!

    tapikan dil, taruk strawberri tu kat tengahnye kan… heheee…au….jagn digitnya sekali sudah lah..habis outus kang! wakakakaaa….

  150. Hahahahaha…lawak…lawak…si minah nih..ade ke plak nak gigit…nanti abis la jendol kat situ…hehehe..langsung dah tak menarik..huhuhu..tp idea coklat straberi tu mmg menarik kan…nanti sambil2 tu boleh makan straberi jek..

  151. isk… hebatranjang nie pun asyik kasi email add jer.. takut lah “teremail” lak! hahahaa…..

    kasi jer lah petuanya kat sini.. tak boleh ke?? minah pun nak tahu jugak.. hehehe

  152. iesha ni biar betui. nak sughuh org isap tek diee ?? beso ke saiz coli tu ? puting kaler ape ? saye, ape jenis tetek pun saye bedal

  153. aku suka raber celah alur sambil hisap tetek . Sambil lurut2 tu, aku hebatkan lagi hisapan kat tek dan kadang2 gigit2 manjer. makin kuat aku kemam dan jilat tetek bini aku, makin cepat berair, pastu aku lurut2kan jari celah2 tu….hmmm memang tak tahan mesti dier mintak inject. Selalu case aku lmabtkan, pastu die tolak aku terlentang, dier plak ayak aku …..sambil dier ayak…dalam terbuai2 tu pun aku sempat nyonyot2. Pastu bila nak kuar, memang aku aim kat tetek lumur abis2…..pastu die plak nak muntah….he he

  154. ko ni mmg betul2 wartawan tabloid nih…huhuhuh..detail seh describe jumat kliwon ngan bini dia…walaupun saya dah kawin tapi tetiba terasa geli pulak dengar! hhehehe..

  155. iya lah dilemma.. nak lagi kalau kita masing…. mmmm.. hehehe… u noe i noe lah… hahahahaa!!

    psst…. dah janji ngan dier tak leh notty2… hihihii

  156. paham…ada2 saja si minah nih..tu lah..mesti si wartawan ni baru kawin jek..sbb tu macam2 jek dia punya tahap imaginasi tuh..issh..ishh..takut plak saya nak baca kalu dah detail2 macam nih…ishhh tak sanggup nak membayangkan…kang terus tak sabar nak balik umah..!! wakakaka!!!

  157. minah n dilemma… udah la tu. biar orang lain jer cerita benda dalam kain lebih2. hampa 2 x malu ka. lama dah aku x panggil ustaz n ustazah masuk rotan ni. hampa tu sat lagi dah nak masuk 40. belajaq la jadi macam kebayan tu. hampa tengok dia bagi nasihat tapi x cerita pun dia n hb dia punya… tabik kak kebayan moga bertambah tembam. kalau ada rezeki tambah la sorang lagi

  158. JJ…saya lambat lagi lambat lagi tau nak masuk 40a..now baru 32thn ler…lama lagi tu nak menginjak ke usia emas..hahahaa…time muda2 nih la kalu nak notty2 pon..lagipon we all notty2 kat sini aje tau…kalu u perasan..saya dgn minah menyampuk je apa yg hebat diranjang daan wartawan tu dok sibuk pasal jumat kliwon diaorg..heheh…kan minah. Kita mana ada sibuk pon nak citer yg kita punye…ye tak minah?. heheheh…

  159. JJ…memang lah kekadang minah memang ada notty ckit kat sini… tapi kitaorang semua tak kenal satu sama lain ape?? OR maybe you kenal I kot???

    Oh nooooo!!!! Dilemma????

  160. Oiitt..minah…relex la…apa nak cuak2 nih…biar je diaorg berteka teki kita ni sapa..macamana.. janji u kenal i…i pon dah kenal u..hahaha…nothing else matter la minah..betul tak? JJ, minah ni sebenarnya jinak2 merpati tau..bukan kitorang suka2 nak merenyam kat sini pon..we all tahu jaga diri..dont worry ok!

  161. ish..da gile la komen2 ni..aritu last aku bca ok lg..ni da trlebih la plk..sian pembaca yg blom kawin..makin kotor pemikiran dorg..ngn bcaan cmnila jenayah kt msia byak nt oi..nt ada la kes jmpe anak kt dlm longkang la..dalam semak la..selamatkanlah remaja2 skng..xmo2 komen lebih2..huhu..xmo notty2 sgt..ingt org lain ye..

  162. heheheh…Kozz..i suka la statement u tu…huhuhu..u look so cute! tak tahu lah kalu jumpa kat luar mmg cute atau pon comot?? hahhaah..dun worry lah..we all notty2 pon setakat kat intim ni aje..kat luar kalu korang tgk..kitaorg ni ibarat wanita melayu terakhir la kot lagaknya, kan minah..?? hhuhuh..minah dah gelak2 tu, maknanya dia setuju la tuh. Tapikan..minah ni sebenarnya ada sebab dia dok gelak2 dan senyum2 tuh…hanya saya je yg tahu apa rahsia disebalik senyuman menggebu si minah tu..hihihi.

  163. Kebiasaannyer, citer2 open sebegini byk golongan2 lelaki jek yg suka. Kaum2 hawa maseh bincang secara berlapik.

    Aperpun sy suka baca jek. Mcm jugak biler lihat jejaka2 kacak semalaya tuh, sy cuma suka pandang jek, pegang x mampu. hikhikhik

  164. syu…hang better be setakat tu jek..jgn pulak pi nak gatai2 tangan nak pegang2 benda yg halal bagi hang. heheh…bahaya tau syu…bukan apa2, tersalah pegang akibatnya sampai ke bilik tido baru perasan yg kita ni dah buat silap. Hehheeh…jadilah macam saya dgn minah jek…nak notty2 pun, setakat dlm intim ni jek..jangan nak bawak benda tu sampai ke alam nyata!

  165. ek eleh…citer dalam selimut pun nk citer.
    ntah2 korang sume tk kawin lagi..
    wat gempak jer
    aku pun tk kawen lagi..ahhahahha

  166. Diskusi dalam konteks ilmu itu tidak menjadi kesalahan, lagipun dalam forum ni tiada keaiban sesiapa yang didedahkan,tiada yang mendedahkan nama dan alamat suami atau isteri mereka (kalau yang mengatakan membuka keaiban)dan dalam islam tidak perlu malu untuk membincangkan perkara-perkara yang melibatkan alam rumah tangga seabagaimana yang banyak dalam hadis-hadis soalan kepada Aisyah barkaitan Rumahtangga, dan menjadi kebaikan juga sebagai maklumat kepada mereka yang belum ke alam rumah tangga, cuma alam melayu selalu di menganggap tabu walaupun itu cuma pandangan nenek moyang kita dulu seperti anak dara tidak boleh menyanyi di dapur dan sebagainya.. Banyak perkara yang pihak wanita tidak selesa bicarakan secara ‘Face to face’ dan banyak perkara yang pihak lelaki suka bicarakan ‘face to face’ dengan wanita, dan medium ini baik kerana tidak ‘face to face’ dan komen perlu dalam ruang lingkup ‘untuk mengetahui’ dan ‘menyampaikan maklumat’..alamak..terbanyak tulis plak..sorry bebanyak ye..wassalam bye.

  167. anak daro tak leh menyanyi malam hari kat dapoq takut penyamun permata tahu location die,lagi pun bahayo waktu malam perompak mutiara dgn ilmu itam nya.

    kao siang hari lak takut sampei berkhayalan lak hingga dapoq bau hamgit..

  168. Dulu orang tua kata, kalau anak dara nyanyi kat dapur dapat suami tua, mungkin mereka fikir bila anak dara menyanyi kat dapur, nasi pun masak hangit sebab dah sibuk menyanyi, jadi suami-suami tua je yang sabar makan nasi hangit ni asalkan dapat bini muda, begitu kot andaian orang dulu-dulu..

    untuk mofar, anggap saja isteri dan anak-anak itu adalah ‘ladang amal’ bagi para suami, apa yang di niatkan untuk kebaikan keluarga tentu bernilai tinggi di sisi Allah walaupun manusia (isteri) belum dapat menilai dengan baik, bersabar dengan sikap isteri pun amal kebajikan yang baik dan boleh kita jadikan bekal kita pulang nanti..

  169. suami saya tiap malam takkan tido selagi tak isap tetek saya..sampai bangun baru dia lepas.tapi saya suka.anak saya baru 3 bulan.malam2 ayah isap sebelah ank isap sebelah. sedap bila suami isap tetek.memang saya amalkan sejak malam pertama.puting pun jadi comel.jadi isap tetek tak bagi masalah pada kita.

  170. nur.. patut la pun anak nur nangis.. x cukup susu..kongsi ngan bapanyer.. he..he.. masa mula2 dapat baby dulu tentu nur cofius kan.. knp baby ni nangis ni.. sambil hisap tetek.. bila nur buka lampu..
    tgk baby besar yg sedang nyusu.. patut la baby kecik nangis..
    sedap yer nur tetek kena isapkan…

  171. Salam Nur, dapat tidur ke kalau suami isap puting tu? kata sampai bangun baru di lepaskan, secara fitrah memang baik kalau suami nyot puting dan remas-remas buah dada isteri nih tiap malam, satu memberi bentuk dan menegangkan buah dada, macam nur kata puting bertambah comel, yang kedua mengelakkan kanser payudara, kalau tiap malam ada yang massage breast tu, insyaAllah tak kena barah payudara punye.. Cuba amalkan.

  172. Nie aku nak tanya lah ngan korang… hmm nanti dulu nak kena pusing depan belakang kiri kanan.. takut2 mana lah tahu ada si monster ustaz tu..

    Ok.. line clear.. nie nak tanya, dari dulu soalan ini selalu bermain kat benak fikiran aku.. sewaktu anak2 masih kecil, anak2 kan hisap susu kita, dah tu sama lah juga, bapak nye pun, tapi kan kalau bapak nya dah terminum air susu kita camna eh? boleh ke? sebab nya ada jugak terdengar kalau baby anak orang lain kalau dah puas hisap susu sehingga kenyang, makna nya baby tu anak susuan kita.. so kalau bapak dier pun sampai terminum and rasa puas jugak camna eh? tu lah yang aku musykil sangat2.. nak tanya kat luar tu malu..

    psst.. i selalu tanya apa rasonya…. hubby cakap.. hmm manis nyeee.. bukan kata seronok tapi syiookkkk….

  173. Barangkali aje dari kepala otak aku laa..haram..kalau ada baby maseh mengisap tetek sebab susu hanya di jadikan rezeki dia semasa atau waktu tu…orang lain yg menyedut di kira perampas -mencuri rezeki dia-walau pin anak sekali pun…kita tak hak mejadi pencuri…walu diberi iklas oleh bini.(tak de susu pun sodap jang -org bute pun nak jugak-sedut die kat bawah tu lagisodap kata nye sebab dia tak nampak yg depan ke atau back door ke – tapi rasa semacam aje taste ajo… kata the blind man kat aku)

  174. Hmm.. dari kepala otak aku lah lifeandeath, macam tak leh pakai jer.. tapi bagaimana pun tima kasih jer lah beri kan jawapan.. lagipun baby aku dah besar pun. cuma baby ganyut jer tak besar.. anak2 cukup hisap tetk mak dier 2 3 tahun, yang lagi satu tu bertahun2 tak puas2 nak hisap tetek! hehheee…

  175. Salam MJ, saya pun tak setuju dengan kepala otak lifeanddeath (sorry pinjam bahasa lifeanddeath ), tapi soalan tu macam sama dengan artikel di atas (tajuk Forum), sekadar beri pandangan, aritu saya ada dengar ceramah masa maulidurasul, jadi ustaz tu ada cerita pasal Halamitus Saadiah Ibu susuan Nabi Saw, Ibu susuan ni cuma budaya arab zaman jahiliah dulu sedangkan budaya tu tak berlaku kat malaysia nih, kalau bapak baby tu terminum masa nyot tu apa salahnye? memang puting ngan buahdada tu ada hak suami, bila2 dia nak, di isap le…lagipun untuk kenikmatan isteri dan kesihatan jg kan(er..rasnye bahasa ni masih ok lg kot..) cuma yang tak boleh tu bila isteri mengabaikan tanggugjawab pada anak, sebab sibuk bagi bapak dia susu anak tu plak tak dapat…baby tu pulak tertekan perasaan(stress) bapa dia plak happy memanjang…he..he itu dah lebih tu..atau sebab boleh jangkitan kuman pada baby tu (saya rasa yang ni susah nak berlaku, takkan mak nye tak tau jaga kebersihan lak)..rasanye gitulah..

  176. Macam line clear jak arinih… dari Digi sampai Maxis fullbar, macam tak ada ancaman lak utk tendangan penalty…Oo Jumaat lak.

  177. hmm..xada masalah kalo suaminye meminum susu bdan istrinye..dan xakan jadi anak susuan pda isterinye..yang dikatakan anak susuan ialah si bayi di susukan oleh ibu susuan sekurang2nya
    5x sehingga bayi tu kenyang dan bayi kurang dari 2 tahuN,so nk nenen bini pnye titik pon xda hal la..huhu..lagi pon ada je kes yg anak xmau sangat minum susu bdan ibunye..bertakungla susu kt tetek tu..jadik kalo da xbapaknye tlg minum,sape lg..kang menitis2 air susunye..hehe

  178. Jika kanak2 yang disusukan itu sudah melebihi umurnya daripada dua tahun qamariah (haulain), maka anak tersebut tidak lagi boleh disabitkan sebagai anak susuan.Firman Allah Subhanahu wa Ta‘ala:

    Tafsirnya: “Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama dua tahun genap, iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu.”

    (Surah Al-Baqarah: 233)

    Sabda Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam:

    Maksudnya: “Tidak ada hubungan susuan melainkan apa yang disusukan di dalam masa dua tahun (sebelum dua tahun).”

    Xkanla umor suaminya 2 tahun kot?huhuh..so lu pikirla sndiri..kuikuikui..saje je nk bg korg faham apa ertinya anak susuan dalam islam..

    • Thanks kozz… ada belajar jugk sewaktu masih sekolah dulu, lepas tu lupa lak..

      Dah tu waktu tu ada jugak yang kasi tahu tak boleh kasi suami isap tetek nya takut tertelan air susu.. abih nah wat camna.. kalau “baby besar” tu da nak nak jugak kan… anyway thanks again kozz….

  179. Wah kozz punya hujah ni sendat dan padat, thank’s.. kan dah agak dah mesti bleh kongsi tetek suami ngan baby,.. tapi bab tetek ni tak mesti isap, kadang isteri lagi suka kalau jilat and main-main ngan hjung lidah je..kalau tak caya tanye MJ,(saja pass bola kat MJ nih..hi..hi)

    nak tanya soalan cepu emas ngan MJ ni, masa Hb mainkan lidah kat puting susu tukan, mesti la rasa hotkan, pernah tak kat puting tu ada cecair jernih, macam air mazi gitu?

  180. MJ, xyah la tgk kiri kanan dpn blkg, aku kat atas ko je.. kan aku penah ckp yg aku da lame usha laman web nih.. saje je malas nak bg komen.

    xde makneye ko panggey ustaz. wat geli bulu ketiak aku dan rakan2 je. hisap je la susu sepuas hati. yg jd haram kalo si laki isap susu sampai anak xcukup susu ibu. krna si laki dah mengambil hak si anaknye. nak isap puas2 isap time isteri tgh ngandung. sbb susunye dah ade tanpa perlu dikongsi. kang anak dah kuar isap sket2 dah la. kena ingat, susu tu nak bg antibodi pd anak. kang kalo anak sakit sbb xcukup susu ibu krn selalu dihabiskan oleh bapak yg tamak haloba, jwbla dlm kubor.

  181. apa lah kesian sangat ibu tompang kiri kanan ado..budak maso isap pun demo raso syok jugak bapak tak dopun tak po anak ado isap..to’konang kek fikirei demo mu yg tengah dek sap sap..to konang jugak den kat toyol yg hisap tengek..mato sinar merah…ujong katil tu..

  182. ririn,i tengok ekau punya time forum (2.45 am) macam baru lepas buat ujian amali makmal biologi kat rumah je..hi..hi (gurau-gurau malam je)

  183. a….benda geli…mesti best. Tapi tak semua yang suka hubby isap tetek dia, cam aku..pun rasa geli-geleman….kalau isap tang lain tu kira ok juga….baru le stim …..

  184. salam…
    saya orang baru sini kuat seks dah kawen tp bini tak kuat seks bila kta start dia ngadu penat la bila kita raba paksa dah dia ngadu geli la tolak2 tangan kta la bila kta cucuk jugak paksa jugak untuk masuk dapat la sorong tarik keluar masuk tp dia mcm tak ghairah je ada la bunyi suara tak tau suara sedap ke suara sesaje ke bila dah pancut muka selamba je terus tido…. apa yang sya kene ubah agaknye ek.

  185. jadikan hisapan tu one of the foreplay…bg bini teransang n basah,baru dia nak….huhu…cme kte je ni para suami kdang2 mlas mlas nak foreplay lelama….:p

  186. klau wif tak der nafsu… bagi dia tgk film blue dulu bagi dia merah muka mcm nak trpancut… baru off vcd.. and kerjekan tanah ladang dia.. gerrenti dia klimik 3-4 kali tu… advice aku jer laa klau ade cari yg lebih elok, lagi baik betul tak….

    • aik.. tak ku sangka kat cni pun ada “jejaka jamu”?hmm.. teringat lak kat “minah jamu”! hahahaa

  187. masalah tu bro..nt isteri bknye ghairah kt suami,tp tgok blue je..laki kenala pandai cari jalan yg trbaik dan halal..laki kena amik peranan penting..tgok blue kan haram..papepon pikir nt cmna anak yg akan kuar nt..perangai die cmna,.mcm setan ke x…huhu..kalo susah sgt nk wat isteri ghairah,g jmpe pakar2,xpon,kan da byak buku2,cd2 ceramah ttg persetubuhan ni,cmna nk wat istri ghairah..n mcm2 la ada….ish..dunia da maju..bkn kolot..huhu

  188. ADAKAH ANDA SAYANG PARU DARA ANDA?

    DAPATKAN PRODUK TERBARU DIPASARAN MENGGUNAKKAN TEKNOLOGI NANO, 100% NATURAL, GMP, FREE TOXIN DAN HALAL.

    CARA GUNA SEMUDAH ABC, SPRAY SAJA.

    DAPAT KESAN KANSER PAYU DARA DALAM MASA 2 ~ 3 HARI PENGGUNAAN.

    JIKA ADA KANSER DAPAT MERAWAT DALAM MASA YANG MAKSIMUM.

    JIKA TIADA KANSER, PAYU DARA KEMBALI ANJAL DAN MONTOK.

    DAPAT MENGHILANGKAN KESAN KEDUT, PARUT JERAWAT, PIGMENT,MELECUR DAN LAIN-LAIN PADA KULIT WAJAH ATAU DIBAHAGIAN LAIN.

    DAPATKAN HARI INI KERANA MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI SEBELUM TERLAMBAT ATAU ANDA AKAN KEHILANGKAN MAHKOTA WANITA ANDA.

    KETERANGAN LANJUT EMAIL jjb4601@yahoo.com

  189. Salam ukhwah salam perpaduan..
    Buat teman2 semua… tidak salah seorang suami menghisap payudara isterinye…
    Sebelum saya memperkatakan lebih lanjut, terlebih dahulu elok kiranya saya menjelaskan kepada saudara tentang ketaatan isteri kepada suami. Islam dengan jelas mewajibkan ketaatan isteri kepada suami selagi suami tidak menyuruh kearah kemaksiatan kepada Allah. Islam juga telah mensyariatkan perkahwinan sebagai wasilah(cara) bagi manusia memenuhi fitrah nafsunya. Islam memberi kebebasan bagi suami untuk mendatangi isterinya sebagaimana yang dikehendakinya selama mana tidak melampaui batas-batas berikut.

    1 . Tidak mendatanginya melalui dubur.
    2 . Tidak mendatanginya sewakti isteri dalam haid.
    3 . Menyetubuhinya sewaktu isteri suci daripada haid dan belum mandi junub.

    Malah sekiranya terminum susu.. tidaklah jatuh hukum suami itu sebagai anak susuan.. Kerana antara syarat anak susuan itu adalah umurnya 2 tahun ke bawah.. Wallahualam

  190. ui..ko tulis ape ni ha?wat pening pale aku baca tulisan ko..taula indon..tp tulislah dgn ejaan yg lengkap..pening2..huhu

  191. Salam.

    Sy memang penghisap tetek tegar. Dari mula kawin sampai sekarang. Punca nak hilangkan ketagih rokok. Puting isteri lagi best tak kira masa ada susu @ tak de. Nak tidur mesti puting tu dah dalam mulut, mata lelap bila dapat puting wife. Sebelah gentel, sebelah nyonyot. Masa project, sy fokus 2 benda, vagina ngan breast, so far wife enjoy sgt2. Alhmadulillah, kami still loving couple. Hisap tetek ngan tujah pepek memang best.

  192. aku suke bace blog ni.best giler,aku dah kawen and kuat sex ,isap tetek my no 1 then jilat bawah no2,tapi wife aku sejak anak 4 ni kurang bagi aku,1 bulan 1 atau 2 kali je dapat tension aku,macam 2 alasan ade sapa bole bagi idea tak tq

  193. hehehe….. mofar yg sepasang tu kan satu sapu breast cream yg awak jual dan satu lg biarkan normal. dapat lah rasa dua2. hikhikhik….. jangan marah ye…. gurau jer…..

  194. tak abis2 lagi cite pasal buah dada nie…dr dulu sampai skang tetek…tetek..tetek..cukup2 la tu…
    tapi kalau ada buah dada yg nak nak kena ramas bagitau laa…dah tentu aku tak kan ramasnye..sbab aku ni baik..hahahahah

  195. sy dah berkahwin 6 bulan.sy nak tnya apa hukum kalau isteri kulum batang zakar suami…sebab isteri sy selalu kulum zakar sy bila sy bt hubungan kelamin dgn isteri sy..

  196. Jauhilah perkara-perkara yang membawa kepada “Haram”.. banyak lagi cara untuk menikmati seks bersama pasangan masing2 (yang sudah berkahwin aja)

    p/s: rahsia kamar suami isteri tak baik untuk dicerita2kan atau digembur2kan. Biarlah menjadi rahsia!!.

  197. klakar la korang nie…x abis2 cite pasal buah dada..nak tau lebih lanjut,kawin je la..hehe..da tentu kalo da sah,baik si isteri@si suami mesti suka punya…baik kecik@besar skrg da x kira da..janji masing2 layan baek punye..huhuhu

  198. hisap tetek ni mmg best giler…bila hubby aku kemam first time tetek aku,mau terkencing aku di buatnya……..sedapppppppppppppppppppp…

  199. aku isap tetek isteri aku masa henjut… memang wife aku
    multiple orgasma… biasanya 6-7 kali berturut2.. palinng banyak 26 kali… hehehe

  200. Assalammualaikum w.b.r. Forum yg ni mmg fun ler & ‘t’lampau’.

    I’ve a few question about perempuan ni. As we know, skrg ni zaman dah t’lalu melampau, maksiat dah b’luase right? I dah engaged twice, the 1st 1 dah break & alhamdulillah yg 2nd ni xde yg mg’halang. I x brape pasti about kawin etc ni because i’m afraid. Ok my point here is:-

    1. Mcm mane kita nak tahu our future wife kita tu still lagi virgin or not? I & dia now b’jauhan, dia still study kat M’sia & me working kat States so contact thru YM & seumpama dgn nya.

    2. Since I kat sini our feeling ni + m’buak2 & x sabar nak tunggu time di 1kan but we’re still lg x trust each other maybe because of jauh kut.

    3. It’s truth if the breast/butt tu da jatuh means dah ‘**********’.

    4. Actually I don’t trust myself because it was happened to me with my 1st fiancee. Mcm drama tv. Hope you guys know ler.

    Ok, so to sister & brother yg dah married please give some info or seumpama dgn nye. Sorry if my question ni agak sensitive but I really want to know.

    Thank anyway. Peace ^_^

    Waalaikummussalam.

  201. the mask,,1 n 2)if u gonna start a marriage based on suspision ,,then don’t get married,, cause after marriage pun u can sentiasa syak wasangka,, not a good start,,3)kesian pempuan sekarang,,just based dari fisikal dah tau dia tak virgin,,,dia dah beranak,,ciann budak sekolah,,,yg payudaranya n punggungnya besar,,org dah ckp dia dah di tebuk tupai cian sungguh kawm Hawa sekarang,,4)if u r not a virgin yourself,,then u GOT NO RIGHT TO QUESTION

  202. Just becoz we r male ,itu tak bermakna kita bole buat dosa,,malah tanggungan kita lagi berat utk membimbing isteri n anak2 ke jalan yg diredhai ALLAH,,n take advantage of your overseas posting,,,learn n observe the world,,and open your mind to the culture n thinking of other races,,,but Jangan lupa our religion,,may ALLAh always bless you,,

    peace to you too

    wassalam.

  203. Thanks for the answer. Anyway for the 1st question, bukan x yakin or not confident with my fiancee. I believe her so much but sometimes jer after piki blk about my ex-fiance. Tell the truth, my ex-fiancee pernah t’tangkap depan mata I dengan org lain. Time we were meet 2gther, kemain baik lagi, sopan santun. I’m afraid it’ll happen to me once again. Human being, sekali org dah tipu sampai bila2 ler we’ll not believe them right? Even same species kan?

    Alhamdulillah, I still lg virgin & follow rules of Islam even I keja kat sini. Cuma I takut because pernah t’jadi kat myself so u pun akan feel the same thing right?

  204. laki aku pon ske hisap tetek aku. smbil die hisap tgn aku meraba anu die huhu sdp. bile die jilat puting pehh! nikmat sgt2.

  205. to all da chatterz…udah2 r 2…even i baru 19 taun, i phm r pe kowg’re talking bout..superb phm…malu+segan pown ade gark…udah2 r 2…
    so pelik r…
    4 those yg not kawen yet, wat pe nak kecoh2 psl icap breast n bla3…?nnt kowg kawen kowg rase r…sengal tol..
    n 4 those yg DAH KAWIN, bgitu jahilnye anda bkk kain klambu pkawminan kowg..seolah2 anga mmbuka aib bini or hubby kowg sndrik taw…
    bile da amsuk alam pkahwinan,tnggungjawab kite bkn stakat maen jerk…kowg kne r gak jge ur fmly n aib2 partner kowg…

  206. salam. selamat berpuasa semua, sy nk tnya, boleh ke sy menggunakan krim pembesaran payudara semasa hamil,
    sy da pakai krim ni 5 bln, bru2 ni sy dapati sy mengandung, boleh ke sy teruskan pakai krim nie, atau k kena stop….terima kasih

  207. jelita,
    aku bukan melucah n bukan batal puasa pun pakai breast cream..
    wife org,
    stop dulu laa. breast besar mana pun tak guna sangat dulu,baby yang nak pakai. pakai breast cream untuk bapanya,bukan anaknya..

  208. dalei banyak tompek..itu aje topat yg dapek menyiurkan..ada pun yg tak sangup nak jilat..sedut bekchak kat gua hantu..ha ha ha discussion..no hard feelings

  209. haiii…
    I dah ada sorg anak,,n nak tnyer payudara I jd mcm kecik n lembik..mcm ner nk jd tegang n mantap..
    kalau hisap zakar lak mcm ner ,,leh ker.

    • apa nas yg kuat, cuba buktikan dari mana datangnya hukum haram suami isap tetek isteri nie…..klu jantan lain isap tetek isteri mmng la haram hukumnya….pandai2 jer ko buat fatwa sendri ek

  210. nie slh satu care nak naikkan ghairah suami isteri..xde salah nye..tp jgn la melampau..penyek smpai sakit mmg la x leh..agak2 sesedap rase dah la..baru dpt kepuasan..

  211. kata dol..kalo yg bosar lembek tu tak ado mood nak hisap ..tapi yg serderhana ..agaak ke small size mantap..pejal tu den amat suko untok hisap..macam betik mudo yg saiz kecik tu laa..isap nie memang den suko..tapi ati2 sikit lah teman..kou sodap partner kesakitan oleh kehisapan mu yg kuat..jadi timbang raso sikit lah..pak sibgh masa dulu bukan orang pompuan takut anu nye yg dikatakan panjang dan bosar tapi..tapi geram mari nye..yg menyakit atau gerun..ada kata puting di gigit sampai putus..memang demo nie nak pakei buang kot. lagi satu benda abe’ tu jgn lah berbulu lebat sangat nanti terkoyak darah cek mek punyo..biaso nyo bulu ni tajei..nanti hiris menghiris benda tu..sian bedarah sakit an tak sudah..

  212. sedikit info untuk korang:-

    Suka cium dahi isteri……..suami yang romantis.

    Suka cium pipi isteri……..suami yang penyayang.

    Suka cium mulut isteri…….suami yang gelojoh.

    Suka cium tengkuk isteri……..suami yang mata keranjang.

    Suka cium telinga isteri………suami yang sensitive.

    Suka cium leher isteri………suami yang penyabar.

    Suka cium buah dada isteri……..suami yang suka bermanja.

    Suka cium tangan isteri…….suami yang hipokrit.

    Suka cium ketiak isteri…….suami yang menerima isterinya seadanya.

    Suka cium kemaluan isteri……suami yang pemalu.

    Suka cium punggung isteri…….suami yang suka bergurau.

    Suka cium kaki isteri…….suami yang terlalu menghormat isteri.

    Tidak suka cium mana-mana bahagian badan isteri……suami yang memtingkan diri.

    Suka cium seluruh bahagian badan isteri…….. suami yang baru balik dari outstation.

    Amaran: Kajian ini dibuat secara rambang, mungkin ada sedikit perbezaan dari individu ke individu yang lain

    buku ebook ilmuan – Mutiara Yang Hilang – aku jual murah jer RM 20.00 klik nick aku.

    • Suka cium kemaluan isteri……suami yang pemalu?

      but can say almost rite..

      especially this;
      “Suka cium seluruh bahagian badan isteri…….. suami yang baru balik dari outstation.”

      hahahaha… ;)

  213. suka bace blog ni..citer2 korang..rase xsbr nak kawin dgr citer2 korang ni..tp ak bru putus cinta..emm lmbt lg la nak merasa..haha

  214. sapa blh tlg..sape yg ade pengalaman besarkan zakar..boleh tolong tak..ade tak produk yg memang berkesan untuk besarkan zakar..

  215. sakit perut i baca blog ni…tergelak2 sesorang…macam2 la korang ni…hihihih..xsabar nak rasa sumenye after kawin… ;-)

  216. ak ni kuat nafsu..nak rase 2 lmbt lg la..ad x suggestion web yg leh puaskan nafsu ak ni..fantasi cyber sex jela leh rase..huhu..

  217. sebenarnye seks ni di anugerahkan Tuhan untuk kite menikmati nye…Tanpe sek siaplah kite?kite x kan ade..Pasal nk hisap tetek tu bagi saye memang seronok.kalau sye kena hsap,hisap sekali terus benda kite dah berurat.masa sek tu sye lebih suka hisap nenen sambil main.saye kan seronok isteri sye terlalu nikmat…kalau tak percaye coba lah…

  218. apa perasaan org perempuan bila suami pulak yg hisap dan minum susu mereka? mesti sakit dan rimas…..sian kat isteri..kurus kering plak dia org nanti.

  219. ehhh mofar, at first place…Boleh ke tidak actually?? teman pon kurang jelas dgn hukum tu sebenarnya… hihihihi…setahu teman, mat saleh jek yg selalu buat benda tu…

  220. dilemma,
    aku hukum islam tak pasti pulak.. tapi ada doktor inform kat aku jgn sampai zakar terkena gigi,boleh buat mati pucuk.. jilat pakai lidah jer laa. nak tahu ttg hukum tanya yang ilmu penuh didada.. tapi setahu aku nabi pun tak tengok badan isteri dan melakukan jima bawah selimut. nabi sendiri pun jarang lihat kemaluan sendiri.

  221. hhhmmm…abis tu agak2 la kan..kalu nabi tu pipis, camanee ek..?? hehehhe… sure kena tgk gak kan… teman ni tak abis khatam lagi buku hadith2 nabi…rasanya kalu dah khatam, byk yg kita leh belajar dari situ, kan.. ;)

    psstt: mofar, ko ada nampak jelita dan minah MJ tak? teman rindu kat dia ler.. hihihi.. senyap je dia..

    • hehehhe… nak rindu kat ko eh..?? isshhh… teman mmg rindu kat sume kwn2 chatters kat sini neehh… tapi heran lak teman, mana hilangnya abg zorro dan JJ nih… lama bebenor tak kacau intim… hihihi… ke dah menyamar jd org lain plak kat sini… almaklum lah… kat sini mmg ramai pelanduk dua serupa… bak kata jelita, “musang berjanggut”… nge.. nge.. nge..

  222. ala kalo tak mengisap tetik tu kat mano lage leh main naik nafsu..tapi kalo tetik kecik macam buah betik muda dua bulan..memang lunak sekali di kulum-gilat main main putin nye ..kalo putin tu keras pejal..tegang makno nye makwe dah siok lah tu.. ..bagi aku nak sudu macam iitik kat becak tu tak lalu laa…..

  223. nak tahu… ape punye solan ko tanye.ko ni dh kwin ke blum atau ko ni makluk asing kot hahhahh…ko agak2 tetek isteri tu untuk wat pe

  224. haha..cam2 la korang nie..aku nie muda agi bace bende nie..tp seronok gak even umo dah nak masok 20..
    mane x seronok..nnt nak kawen gak..
    pastu seronok gak..sbb dpt tau..
    betapa besar nye nikmat tuhan kasi kat kite nie..
    kwn aku ckp..isteri adalah 1nikmat drpd bp tah..cam byk gak r..bygkn 1 per 1000 nikmat adalah isteri or suami bg pihak isteri la..xke beshnye hidup kite nie.Allah berikan kite mcm2 pdhl 1nikmat je..kite ade agi 999 nikmat yg leh kite dpt..mak ai..beruntungnye hidup kite kat dunia nie..seronok dgr cite korang..sbb dalam 1nikmat nie..dah mcm 1juta nikmat je..
    so..nak enjoy tue..jgn lupe pd ibadah kite ye nak tunjuk kn betapa kite bersyukur pada tuhan kite yang satu

  225. alaa kucupan tu lebeh merbahayakan lagi,banyak trafer kuman daripada menghisap buah plam tu..paenyakit tu si ros kata tuhan kasi nak buat macam mana ..lain2 hal tak ikut tuhan arahan ye ros..,nak macam mana pun kena jugak,kalo ada siphllis geneorrea tu masa buka dah injaect pun dah kena…

  226. mofar Berkata:
    Disember 6, 2009 at 1:32 pm | Balas

    dilemma,
    aku hukum islam tak pasti pulak.. tapi ada doktor inform kat aku jgn sampai zakar terkena gigi,boleh buat mati pucuk.. jilat pakai lidah jer laa.

    MOFAR: tu doktor otak kolot. kahkahkah! aku dah kahwin 22 tahun dah dan selama 22 tahun tu entah berpa ribu kali hisap kote suami aku dan juga mengigit-gigit manja tak ada pun dia mati pucuk.

    of course, dia pun kena beribu kali jilat pantatku dan menyonyot dan mengigit manja kelentitku. baru adil!

    pasal main tetek, tak payah cakap. our favorite pastime! ada pelaung je tak kira dimana mesti dia ramasa, raba, hisap tetek. paling dia suka hisap dan gentel puting ni. nikmatnya!!!!!!

    • uisshhh… kak vee…???

      mmg mantap la statement…
      dah kawin 22thn pon, still ‘nikmat’ main tu…
      caya laa… ada apa2 petua tak??
      maklumlah, kami ni masih baru gak lg dlm urusan men-develop r/tangga… byk yg perlu dipelajari lagi… esp macam sy yg less than 10 years nih…
      huhuhu… ;)

    • nk kongsi tip camana..yg penting kemantapan kita…ngan sendiri nya bley main cam2 posisi..slalu nya pompuan suka ontop n doggie kot..ahakss

  227. oiii… pe ni wt aku stim je dgr korang ni… he2 ak npn teringin nk ase tetek kena isap… bf ak slalu nk ajak men kt tpt sunyi… ak je tolak… tkt dosa katakan… bf ak 2 punya x tahan smpai ckap nk jilat pantat aku… ish terangkat punggung aku bc msj bf aku tuh… smpai nk minta aku isap batang dia… lau naik stim, aku lubang aku lak kena tutuh nti hahaha

    • cara kau bercakap ni tak macam pompuan yg tak penah main jek… muahahaha… ada cam laki cakap pon ye… ko ni pompuan ke laki?? musykil lak aku…serius!!

      • huhuhu…ntah la adam… den kurang pasti plak wanita gersang ni betul2 wanita atau xxx?? hahahah… gaya ckp..tak de rupa org pompuan langsung.. ishh… ni pon case ke-2 den nak investigate ni… X-files case…

    • huhuhu… ye loorr.. i think so..
      takpe lah… case closed. No need to further investigate nampaknya.. alibi dah kukuh… ngeh3..

      • sejak bila adik aku jadi investigator? patutlah menghilang trus dari pandangan ku.. tak nampak2 pun!

        psst… dilemma monday kita on gtalk yok? rindu lah along..

  228. main nie sodap dong..ado mati ateh perut pun ado…yg telokat pun ado dongar..sodap sodap..nak nyo yg baru..lum ada anak lama sikit abe tahan ..poning kepalo pun den lalu raso nak nak lagie kalo macam dah zize zero telaga 2 dah hilae nikmat nyo nak cipek copek ajo lopeh nyo.

    tapi den nak kasi tahu demo nak isap tak po, tapi mu orang hagei nak jilat..nanti jangkitan hamtu kuman..mulut berbau..jgn biasokan nanti ketagih ..nyawo jadi pertarungan

  229. hai u all cemua…best btl la tgok komen2 ko org,mcm2 ada…nak join leh?nak tanye ko org la ape pendapat ko org ttg website facebook,friendster,tagged yg menjerat anak2 gadis sampai megandung la,mcm2 lg la yg msuk paper tu hr,hr ni pun ada cite psl tu gak…

  230. persoalan sebenar.. ade ke pompuan nk bincang hal2 mcm ni?? nisbah 1:40 aku taruk kt sini… hahahahaha

    ntah2 ade yg kene bodoh cmtu je.. XD

    • kesian lah awak. sebenarnya ramai perempuan yang kurang puas seks. bukan lelaki je. cuma maklumlah lelaki tak puas boleh bisign, boleh makan luar, boleh kahwin lain, boleh ceraikan isteri. tapi isteri kehausan seks kena diam. huhuhu …. kawan sepejabat saya pun sama nasib macam awak. suaminya tak minat sgt nak main lama-lama. kalau nak seks, terus je pegang tetek, gentel puting sesaat dua then terus nak cucuk kota. dahlah tu cucuk kote sorong tarik empat lima kali dah pancut. walau dia dah puas bagitau suami dia, tetap macam tu juga. saya selalu kongsi pengalaman saya dah dia suka dengar dan teruja. sebab suami saya pula, semua benda dia buat dari hisap tetek hisap kelentit semua pun ok!

      • kou jangan lah susah ati nanuk abei sedia berbakti free aje nie…tapi mu pun leh pakei terong arabi-timun ko-dildo ko-kalo idak kall me ajo lah eh..yer lo kalo bini laser raso nak copek ajo piling nyeo lah..badei lak macen drum,nau bau kemiyein lak..adoi poning poning .. kalo yg baik jiwa rago dia sorahkan..badei leh lat tu puloh kali leh kasi daeh nak selalu dek nie

  231. I mencari juga pasangan hidup tapi lum jumpa…maybe lum jumpa XD

    Apa2 pun, betul kata mikrofon surau..Kamu semua takde perasaan malu ker membuka cerita di ranjang pada orang lain. Malu la sikit.

    Mana pergi adab melayu ? Kalau timba ilmu rumahtingga tu takperla, tapi ni dah sampai lucah tahap cipan…

    gila ahh…

  232. nikmat sgt bila suami isap+kemang+mejilat puting payudara sambil meramas2 dgn agresif payudara
    saya…rase syg saya pada suami makin betmbah..
    syg abg..

  233. saya dah lama kesunyian… kawan pun hanya sorang dua je.. saya digantung tak bertali sejak 4 taun yang lalu.. kadang2 tu rindu juga saat-saat berumah tangga.. tapi adakh org nak kat kite lagi ni?

  234. Assalamualaikum admin,
    aku rasa lebih baik kau delete post ni. Jangan salahkan sesiapa kalau blog wordpress kau ni kena abuse.

    Terima kasih.

    Kiraan 7 hari dari sekarang

    • perghh..cikgu..suami sy dh le tinggal jauh.suami sy mmg dia pndai sgt bab ni..smpai dh xtahan sy dbuat ny..kkdng lidahnya tmsuk dalam…mmmmmmmmmmmmsdp tu.xjijik bnda ni smue tau.utk mgeratkan hubngan suami isteri.

  235. saya merajuk ari tu suami saya tak nak hisap puting saya.. last2, die dtg dr blakang ramas2 n cium2 leher.. terus terkam.. hehehe.. suke klu suami hayun lembut2 sambil hisap puting saya.. arrgghh.. puting dah keras dengar cite2 mcm ni..

  236. Apa yang kita perlu buat pada malam pertama?Kita nak mulakan dengan apa dhulu?Bgimna jika seorang suami itu terjilat alat sulit?

  237. YANG PENTING SEKALI..ALAT SULIT POMPUAN HARUS BERSIH DAN WANGI..KANG BAU MASAM.PYH NK JILAT..RASA MASAM CAM TOSAI MAMAK LAK..HUHUHUHUH…

  238. KALU NK BAGI GHAIRAH KUAT..MKN HABUSTUSAWDA..MMNG BERKESAN.NAIK NAFSU SAMPAI TAHAP GABAN..KITA NAIK RPM METERLAH..HUHU

  239. huhu…mmg sedapp laa kalau hubby isap breast i..best giler..hmm dia suke sgt coz pejal..padat n mantop gi..nak tau rahsia nyer…tunggu…dptkan saiz 38c..hehe

    • isap breast ajer x memadai klau x isap n jilat clit..itu lah kemuncak foreplay setiapkali `bersama’…btul tk?

    • ermm..cam biasa jer projek yek?? badan berbau x de kaitan yg breast saiz 38c lah bro..yg berbau tu awek ko jer kot..so jaga lah kebersihan..

  240. heee..sabo jer..en. aliff ooi..bau ketiak tu bukan org yg breast besar..tapi org yg x pandai jaga kebersihan…kiter kena laa jaga diri luar dan dalam..baru sedapp..ok

      • lain kali kalau tak mo bresy wife kendur jangan kasi dia beranak.. tengang jer sampai ketua!

        dah tu, bila dah kasi zuriat, anak sibuk nak susu, bapak pun tumpang sekaki! kesian sang istri.. tak leh nak rehat tul!
        :)

    • betul tu intan! tu kalau badan sampai berbau tu maknanya, pasangannya lah yang tak tahu jaga badan.

      saya suka pakai wangi2an sebelum bersama tapi somi tak suka. bau badan saya yang asli sudah cukup katanya.

      kita ni ada lah beli bermacam2 wangian untuk mengharumkan suasana, tapi somi lak tak suka.

      asal ek camtu?

      • nina…u ni x elok la ckp mcm tu,brest jtuh tu biasa la bg prempuan,i tima hakikatnya ada ank,suami pn nk gak,tp kta kna jga anugerah TUhAN kan.bru bhagia rumahtngga.

      • ermm…betul lah cam hubby nina tu..bau badan yg asli lebih baik tanpa wangian..n ia lebih merangsangkan..

  241. hai rayyan..i cume amalkan pas mandi sapu n usap breast ngan minyak bulus sari ayu..usap lembut ikut pusingan jam..wat exercise tarik senyum sampai telinga n dapt rasa otot2 breast brgrak..last skali amalkan suplement nuvafemme..InsyAllah hasil nyer memuaskan hati..coz i sndiri dah rasa..cuba laa

    • Ye ke intan,sure ke mjadi ni,utk my wife sure bkesan ke??minyak bulus sari ayu tu ape??brand ape tu??nufafemme tu ape??tringin gak nak tgok breast yg kental msti naik nafsu i nati…

  242. nuvafemme tu ada jual di farmasi guardian..kalau x silap RM97.90 satu kotak..baca laa kat website..minyak bulus tu produk sari ayu dari Indonesia..kiter usaha ajer..per2 pn tu sumer dengan izinNya..besar ke kecil ke..gebu ..kendur ke..tu sumer dah bahagian masing2..betul x..kena laa redha jer..

  243. payah gak pasangan berbau….huhu..kena kasik mandi minyak wangi..kalu xhilang bau ketiak dia..kasi mandi kapur barus..

  244. i selalu raba cousin i waktu dia tidur.. salah ke?? tapi xde la buat lebih-lebih.. cuma pegang buah dada dia saje.. mcne tu eh?

  245. tulah.. kalau cousin dier tak memberi respon bermakna she din like it! itu dah molest namanya!

    kalau she responded, hukum gaya,.. ko dapat lebih ler!betul tak cakap akak ni?

    tulah watever..

  246. hmm..itu lah bila nafsu menguasai diri..
    mula2 raba breast…pastu nanti?
    mesti nk raba yg lain plak…kan?

  247. Ibu I baru2 ini bersikap terbuka ttg perihal suami-isteri. Byk petua dia bagi. Antaranya, kebaikan suami menghisap/sedut payudara, boleh menghilangkn rasa denyut2, atau biji angin di payudara. Mungkin boleh mengurangkn risiko breast cancer.. Wallahualm. Terlalu byk ilmu yg tersimpan, generasi muda spt kita yg tahu. Kalaupun tahu, tak terikut kita,.

  248. ..jgn le terpedaya sangat dgn ubat ubat sapu utk kekalkan buah dada supaya tegang; lebih labih lagi yg bersifat tradisional -karutje
    .. kalau pembedahan plastik tu memang terbukti le..

  249. …kepada semua pengunjung laman ini saya ingin memberi peringatan dan nasihat…hayatilah dan renungkanlah sabda Rasulullah s.a.w dan firman Allah ini agar kita semua berhati2 dan berfikir dahulu sebelum melakukan sesuatu…

    Rasulullah shallallaahu ‘alaihi wa sallam bersabda:

    “Sesungguhnya manusia yang paling jelek kedudukannya pada hari Kiamat adalah laki-laki yang bersenggama dengan isterinya dan wanita yang bersenggama dengan suaminya kemudian ia menyebarkan rahasia isterinya.” [23]

    Dalam hadits lain yang shahih, disebutkan bahwa Rasulullah shallallaahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Jangan kalian lakukan (menceritakan hubungan suami isteri). Perumpamaannya seperti syaitan laki-laki yang berjumpa dengan syaitan perempuan di jalan lalu ia menyetubuhinya (di tengah jalan) dilihat oleh orang banyak…” [24]

    Syaikh Muhammad bin Shalih al-‘Utsaimin rahimahullaah berkata, “Apa yang dilakukan sebagian wanita berupa membeberkan maslah rumah tangga dan kehidupan suami isteri kepada karib kerabat atau kawan adalah perkara yang diharamkan. Tidak halal seorang isteri menyebarkan rahasia rumah tangga atau keadaannya bersama suaminya kepada seseorang.
    Allah Ta’ala berfirman:

    “Artinya : “Maka perempuan-perempuan yang shalih adalah mereka yang taat (kepada Allah) dan menjaga diri ketika (suaminya) tidak ada, karena Allah telah menjaga (mereka).” [An-Nisaa’ : 34]

    Nabi shallallaahu ‘alaihi wa sallam mengabarkan bahwa manusia yang paling buruk kedudukannya di sisi Allah pada hari Kiamat adalah laki-laki yang bersenggama dengan isterinya dan wanita yang bersenggama dengan suaminya, kemudian ia menyebarkan rahasia pasangannya”. [25]

    petunjuk ini jelas menunjukkan bahawa setiap manusia sendiri terutama yg telah berkahwin perlu menjaga aib diantara suami isteri.jgnlah mengatakan ingin berkongsi ilmu sedagkan apa yg dikongsikan adalah melampaui batas dan mengaibkan.