Jodoh.4U.com

Aplikasi teknologi maklumat merupakan salah satu alternatif yang popular untuk mencari pasangan hidup. Bagaimanakah Jodoh.4U.com membuka peluang kepada ramai individu bertemu pasangan yang sesuai?

jodoh.jpg

SEBELUM diijabkabulkan, pasangan mempelai terlebih dahulu perlu mencari cinta sejati. Mereka yang sudah bertemu pasangan hidup yang sesuai menjadikan segala urusan perkahwinan lebih mudah dan boleh dilangsungkan pada bila-bila masa sahaja.

Tetapi kepada mereka yang masih tercari-cari dan sukar menemui pasangan yang sesuai, bagaimana untuk melangkah ke alam perkahwinan?

Antara jalan penyelesaiannya ialah ibu bapa akan mencari sendiri calon menantu atau bertanyakan teman-teman sama ada memiliki anak gadis atau teruna yang masih belum berpunya.

Ibu bapa memilih sendiri menantu merupakan situasi yang biasa dilihat pada zaman dahulu. Malah, anak-anak juga tidak pernah membantah pilihan suami atau isteri yang ditentukan oleh orang tua.

Namun, hari ini zaman dan cara telah berubah. Golongan muda kini lebih selesa mencari pasangan sendiri. Hakikatnya, usaha mencari jodoh masih diteruskan.

Ada yang lebih selesa mencari pasangan di pejabat, di dewan kuliah ketika masih belajar atau sebagainya. Terdapat juga segelintir individu menggunakan medium agensi mencari jodoh.

Kewujudan agensi mencari jodoh di negara ini merupakan satu usaha untuk membantu individu yang sukar dan masih tercari-cari pasangan yang sesuai.

“Tetapi, ramai yang berpendapat mencari jodoh menerusi agensi hanya untuk mereka yang terdesak. Menyedihkan lagi individu yang menggunakan agensi cari jodoh dipandang rendah dan dilabel ‘tidak laku’ sehingga terpaksa menggunakan agensi cari jodoh,” ujar Pengerusi Soulmate Finder Agency (SFA), Mohd Shiraj Zainal Abidin yang mengendalikan agensi mencari jodoh jodoh4U.com.

Tambah Shiraj, 30, seiring dengan peredaran zaman dan kecanggihan teknologi, agensi cari jodoh juga menemui revolusi terbaru iaitu menggunakan internet sebagai alternatif mencari jodoh.

Ini terbukti apabila agensi SFA sendiri mempraktikkan pencarian jodoh menggunakan internet.

“Sebelum wujudnya internet, orang ramai perlu ke pejabat agensi cari jodoh untuk mendaftar, memberikan foto dan memberitahu agen, kriteria dan ciri-ciri pasangan yang ingin dimiliki.

“Tapi menerusi Jodoh4U.com, individu hanya perlu duduk di hadapan komputer, menaip butiran yang diperlukan dan klik tetikus mengikut arahan yang diberikan,” ujar Shiraj yang mengusahakan agensi tersebut bersama isterinya, Suriana Sabli, 25.

Ditubuhkan sekitar bulan April 2004, objektif utama agensi ini adalah untuk mewujudkan peluang kepada individu mencari jodoh menerusi internet.

Oleh IZYAN LIYANA MOHD DARIF

Petikan: Kosmo


Rahsia Doa Pengasih. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Panduan Memikat. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Pikat Awek. Keterangan lanjut, sila klik sini.

536 thoughts on “Jodoh.4U.com

    • sy ingin berkenalan dg saudari mana lah tau klu kita ada persamaan n bersesuaian untok kita hidup bersama klu sudi dan terima pelawaan sy blh lah hubungi sy di no sy 0164713039 sy menunggu jawapan dari saudari tk

  1. ingin mencari teman hidup.saya redha atas apa yang di tentukan ALLAH. memang kita harus berusaha.perempuan usahanya ada batasan.bagi lelaki lain.saya pun tak pandai nak komen. melainkan sabar dan berserah pda ALLAH

    • sy ingin mengenali saudari untok perkenalan yg jujur n ikhlas klu sudi blh lah hubungi sy di no mobile sy 0164713039 sy menunggu panggilan atau msg dari saudari tk

  2. mencari jodoh memang digalakkan,tetapi biarlah seiring dengan Keredhaan Allah.Sesunguhnya setiap yang berlaku ada hikmahnya

  3. i nk cr teman hidup yg jjr ikhlas dan sekiranyer diizinkan hingga ke jinjang pelamin…sy ingin berkenalan ngn sesiapa shj…

  4. salam perkenalan..Jika doamu dimakbulkan, tanda Allah menyayangimu, jika doamu lambat dimakbulkan, tanda Allah ingin mengujimu, jika doamu tidak dimakbulkan, tanda Allah merancang yang terbaik untukmu……..

    • aku leh tlg ko..ko taip doll sex.com,ko beli patung 1..same jer rase dgn yg real..smpai pencen ko leh guna benda tuh..dah,takyah nak cite nafsu ko tuh kat sini,,takut aku..gi beli cepatttt..harharhar

  5. tapi kalo belum nikah 2 jgn bagi mat kerbau tonyoh dulu..dah selesai semua baru lah mula malen pertama..pesan otok korbu kou lah

  6. Wah..atok dah jadi penyelamt plak nampak nyei..masa siang aje kot tok..dalei golap kot . bila lampu golap..kot tok pun diam2 ajo dah berisi..macam mano pun tok allahamdullilah lah tok..

  7. Hmmm… nie tempat cari jodoh ke?? Dok cakap nak kenal sana nak kenal sini tapi cuma 1 2 jer yang kasi email add. (pandai jugak) yang lain tu agak dengan tulis nak kenal tu takdo kasi email add mungkin ada yang datang melalui mimpi kot??? hehehee.. camna nak dapat?? jangan ada yang marah sudah le.. saja nak bergurau…

  8. Jodoh pertemuan ketentuan tuhan…tp usaha tnpa putus asa harus ader selagi jdoh blum ketemu…jgn berenti berusaha…:)

  9. Hai si budak mamat mohd nie.. cian aku tengok.. sana sini dok cari teman.. siap kasi nombor lagi! meh lah I call u…

    psst.. dilemma… boleh ke?

  10. salam…sape yg nak berkenalan ngan saya bole jek saya maseh mencari..;)nak pinjam duit pon bole…saya keje bank… just call me 0122839042;)

  11. kalau dah ade wife tu jangan ngaku duda , kesian aku yang nanti mhrp, nanti susah pulak jdnya, jgn jd mcm saifuljoe tu bini dah ade 2 ade ke dia ngaku duda, kesian nga bini dian nasib aku tak jd 3rd..
    penipu,,,,,,,,,, 017938xxxxxxxxxx

  12. kalian semua ni kena jumpa Dukun Asmara kirana jom ikut Pakcik ke >> http://pakcikli00.com/ kita jupa disana…disana…..disana selamat belayar.

    sakit jiwanya sakitlah raga
    mula terasa tak tentu hala
    jika hingga tenggelam punca
    jika tak mati separuh gila

    jangan main main letih nanti…..acah aja tu.

  13. salam..pada kaum hawa..sekiranya anda dlm golongan wanita yang berkongsi kasih,janganlah berasa terhina atau bersalah..lakukan solat istikharah untuk dapatkan petunjuk..

  14. bg sy kejujuran adalah sgt pnting dlm satu2 p’hbgn..so, sy tak perlukan lelaki kaya-raya atau mamat2 hensem..sape2 yg kaya n rase dier hensem giler, anda TIDAK DI ALU-ALUKAN ye.ngah cari yg single jer..mksudnyer x penah kawen atau dulu penah kawen, tp isteri dah meninggal..yg cerai idup?? hmm..

  15. i am male,42,seremban tak gemuk ,kulit putih,kerja dah berhenti dr kerja hotel di KL..sekarang tiada kerja.Cari jodoh yang tak kira usia samada lebih tua,atau muda,apa bangsa asal Islam ,…kalau boleh yang pandai masak…i rasa kalau kawin bini tak pandai masak lebih abik yak usah kawin…i am simple ..i suka org yang sabar dan tak gemuk.kalau tembam tak pe juga..he he …seremban_n966@yahoo.com

  16. Askummm…sy seorg guru 35 thn,dr Sabah mempunyai 3 org ank..ingin mencari teman untuk berkongsi masalah,perasaan dan menjadi penguat semangat untuk meneruskan kehidupan ini…

  17. Kebiasaan nyo ..zaman nie..kalo dah ado anak tu orang mau himpit..kalo ada harta atau gaji bosa aje atau geranti ado kesenangan,kalo yg inginkan.. lak orang tu dah loaded tak tau nak buang kan duit harta nyo.. kawin sambil buat amal jariah untok diberkati oleh illahi atau hati nye memang mulia..buat apa nak jadi pak sanggup membebankan diri atas kejadian kesedapan terbikin atas kesedapan insan lain..atas tapi ado juga segelintir abang aji walau tampak warak diri..pasti nak cari atau tumpang kesenangan sekaki aje..itu dah jadi keinginan diri.
    Tapi biasa nye, org biasa gaji kecik -belanjo bosa nie atau tak ado korjo akan cari yg maseh solo takdo tanggongan, maseh original..bukan takok orang…berkemingkinan kalo yg muda misti nak yg sempit – asal punye..sapa nak makan sisa sepinggan..bah kan yg tue kerepot pun akan gah menyokong sama..nak yg asli nye..melainkan dia nak tumpang kesenangan-nama di hari hari menanti aja….di waktu zaman tak menentukan ini,barangkali ada yg tak ingini.. biaso nya lah..tak kekal atau pun bikin “sampingan” atau pendua…yg muda tetap akan mencari yg lebeh muda di waktu mendatang.. Kadangkala silap kawin anak dara di tala sekali..kan gerun dogar ni..mak anak dipakei samsekali. syok nya..tembak satu burong dapat dua sekali ni..memang ada yg dah terjadi..’orang luar’ bukan bapak asal, mungkin tidak mempunyai naluri ‘anak sendiri’..bah kan zaman nie bapak hareuan makan anak dah menjadi jadi…gerun betul aku nak tulis nie..nanti ado yg hilang mood nak kawin lagi,dosa aku..menghidari diri demo drp keinginan yg sentiasa berapi api mencari cari serta ternanti nanti untok ‘diselami’ malam…tapi ini ada lah kata kata sebagai lakisah intok dilalui ..tidak semisti nya kan terjadi samasekali…syok syok aje nie dipagi hari..take cares

  18. ..pening kau baca samasekali..tapi perjalanan hidup sesaorang insan itu telah di tetapkan oleh illahi,jadi kita jangan lah hendak berkecil hati atau putus asa untok terus mencari pengganti,semoga akan ditemui. alluhu akbar.

  19. Saya handsome ,tak tinggi, kerja lum ada lagi,nak cari lebeh tinggi,yg menyayangi,rupa tak kisah sangat,pandai menjaga diri sendiri..0123155395

  20. aku orang dua alam nie,betul betul kecewa untok ber kawin,keinginan ada tetapi penoh dengan kekechewaan dlm keinginan tampa dapat boleh menikmati ,bila nyengok orang bersuka ria dgn anak anak,tambah lak silelaki berpegangan tangan bini yg cantik gebu tersenyum menarik ,macam betmyr’s atas tu cun betul dia bertutop kepala kuning tuelak tu..ayu manis aje ..mengapa agak nya..perpisahan ahkir nya. sedeh jugak perjalanan idup ni, berkenalan -jumpa-berasmara-kawin-berumahtangga- perpisahan tampa diduga-derita…apa kah sebab nya..ya ?.

  21. Perpisahan memang kadang-kadang terjadi tanpa didudga…kehidupan yang dulunya dirasakan paling bahagia didunia ini,sekelip mata hilang begitu sj…segala harapan hancur berkecaiii…kerana Allah lebih tahu apa yang terbaik buat umatnya..dan Dia juga tahu kemampuan kita untuk menangunggnya…redha dengan apa yang ditakdirkan…

    • awk ni mcm org kecewa je ni…sabar le ye..mmg btl Allah lebih tahu segalanya..yg penting kita kena sabar dan yakin segala yg terjadi ada hikmah yg tersembunyi..jika tdk keberatn blh kita kongsikan bersama…
      mungkin kita serupa tapi ceritanya yg berbeza……

    • semoga tabah menghadapi ujian ini..setiap apa yg terjadi ada hikmahnya…kita mgkin sama tp cerita yg berbeza..

  22. Assalamualaikum,

    Saya sedang mencari suami yg soleh, bertanggungjawab, rajin berusaha, penyayang,menghormati,pemalu,soft spoken,ringan tulang,penyabar dan dapat membimbing perkara dunia dan akhirat.

    Berkenaan dengan diri saya, jiwa dan hati saya hanya untuk Allah..
    Saya berkahwin kerana Allah dan melengkapkan sebahagian lagi iman saya kerana Allah.
    Semoga saya dipertemukan dengan lelaki yang Islam yang mentaati perintah Allah dan tidak terlalu obses dengan agama juga.
    Biarlah sederhana mengejar agama dan sederhana mengejar dunia.
    Diri ini tidak la sempurna tetapi akan cuba belajar menjadi yang sempurna kerana mengejar syurga yang dijanjikan Allah..

    Sesapa yang ikhlas,boleh hubungi saya di hech_em_vee@yahoo.com.

  23. nak yg yg loaded misti ada rupa sedap di pandang berkerjaya banyak harta kalau buleh puteh melepak nampak dlm gelap tampa lampu…zero one two three one five five three nine five..

  24. SY NK CARI TEMAN IDOP YG BERUMUR DLM LINGKUNGAN 42-47…
    SY HNYE PKERJA KILANG…KULIT SY SAWO MATANG..UMO 42TAON..MMPUNYAI SOWG ANK…SY NK CARI YG BAEK ATY..IKLAS MNERIMA SY SEADANYER…XNK YG PANAS BARAN X BERTMPAT..XKESAH LAKI TU KEJE APE PUN JNJI HALAL…

  25. tujuan saya joint nak cari teman kalau ada jodoh ALhamdulillah,lelaki tu biar lah penyayang bertanggung jawab.dapat terima saya ape ada,nya.umur saya 52.waktu saya di ceraikan talak tiga suami pernah kata tak ada yg nak saya selepas 11tahun rasa mcm betul kata2 dia,saya hanya bwedoa perkara tu tak b enar,sesiapa yang sudi bo;eh email angel590@yahoo.com/ boleh col 91977235

  26. dah 11 tahun pasti semacam anak dara ..leh test dulu..hahaha ampun maaf ku pinta..okey

    tapi hairan jugak aku u leh tahan keinginan diri sampei 11 tahunn…good lucks
    (rugi benor teman raso..lagie pun kalo talak 3 ini pasti ada adengan2 peristiwa2 yg tak dapek di padamkan dlm perasaan di hate..wallahuallam)

  27. ruki u kerja pae, ada rumah kereta tak, duit kat bank banyak tak, kerja steady ke, potomgan rupa mu semacam ..meriyn monroe tak..kulit putih ke..askat ade brape ye…yes kena soal selidik dulu kalo nak li …

    • you mata duitan,sepatut nya i tanya u semua tu.spell asset pun tak betul,i tanya u pelajan dunia sampai mane n akhirat mcm mane.anak i semua kahwin i tak letak harga faham

      • tak pe lah ruth mungkin die dah rabun malam kot mengeja….i tetarik dgn kata2 ruth ..kat mat solo tu tapi tegoran secara lembut ..walau pun dah tentu ada manusia tak akan menerima nya..akan terasa di hati yg membara ..seolah olah membahangkan dalaman diri sesaorang insan …macam tertelan badam…maaf ku pinta dulu ya..ruth…

        Biasa lah ruth ..kadangkala ada manusia yg sengaja mengutamakan jasmani drp rohani,ada yg pandang ‘yg lama’ dah tak berkualiti lagi, misti ada saham kebaikan sebagai geranti..contoh aje ruth …tak de kaitan dgn peribadi u ni atau mana2 manusia..dulu kawan aku kata dia suka kereta yg baru aje lari kencang,sedap di hati dipandang.. walau pun dia tak berjaya dlm idup serta umor nye dah meningkat…..

        (gitu jua datuk2 yg dah keremot yg ketagihkan muka licin licin…kata mereka ikan bilis kecil2 jika di goreng ..enak rasa nye drp yg besar2)

        ….. pandang senang di ati ..kereta lam ini banyak bermasaalah ..kalau nak beli jual timbang kilo aje..tetapi kadangkala jagal jugak kalo yg umor meningkat tu.. berpakaiaan cara org muda ya…

        Hadi dkm bab mengejar masa kesunyian nie secara ala kasar aje laa yee..give and take…

      • sy sue..sy mncari isteri untk abah sy..klu blh time abh sy seadanya..abh sy xde harta..kije biasa je..

  28. Salam….mencari insan yang ikhlas dan jujur dalam perkenalan. Pernah kecewa dan merasakan insan yang bernama lelaki banyak yang berpura-pura. Bukan utk menyalahi tetapi pengalaman mengajar siapa itu lelaki….

  29. ada maner2 awek nak berkenalan ngan sy silakan..
    ckp awal2 sy duda x der anak yea..hensem x da manis ada..okeh2…my private line..0133515140 my busy line 0132744474

  30. nak kan pokok ajo leh dak ..tapi tak panjat makei raso .. leh dak..den gigi dah tak do..selera pun dah tak mau raso..dah ponat naik turun lurah..leh dak…

  31. salam…sy ingin mncari kenalan seramai yg mgkin,sy b’umur 25 thn….sesiape yg brmnt brkwn dgn sy sila hubungi sy 013-4291344 @ 013-9294834

  32. atok..pun nak cari yg steady.umoq 2 kali gando campur suku drp cik dayah..nak cari kawan2 ajo ko,,,steady ajo ko tak kesah sangat…tak steady pun tak pa laa..kawan2 ajo..bukan semua kawan2 tu pasti dikawini…ambil kesempatan lah..kawan ajo drp sendirian…jgn lak ado nak menagih kaseh lak..

    kucikuro@hawab.com

  33. Kalau boleh nak berkenalan dengan lelaki yang berasal dari kedah especially dari alor star…seorang yang beragama,boleh membimbing baik,caring, romantik, dan sudah bekerjaya….

  34. Saya nak cari kenalan umur 47 ke 50.Duda tanpa anak atau bujang. Mesti yatim piatu.Penyabar,beriman,penyayang,sihat fizikal & mental,wajah sedap di pandang (manis), ada kerja tetap yang halal,setia kepada pasangan dan tidak kedekut dari segi kasih sayang dan kewangan.Berminat email: aura_ffira@yahoo.com

  35. Sy nk cari suami yg lebih tua dari sy(25thn-30thn)yg baik,yg berkemampuan dari segi kewangan,berpendptn tetap,at least degree holder, yg hormat pd org lain terutamanya org lebih tua,tak hensem takpe asal hati baik,xpanas baran, bleh syg sy sepenuh hati, bersedia utk berumahtangga dan nk idup dgn sy smpai akhir hayat..emel la : cintahatiku2010@yahoo.com

  36. salam,nak cari teman idup yg boleh menyayangi diri ini & keluarga seadanye..i’m simple women,25 yrs old duk kat damansara..kalau boleh nak cari lelaki yg mtg n yg happy go lucky but simple…nak cari kasih syg yg tulus dr seorg lelaki especially yg jujur dlm p’hubungan…email k effababycute@yahoo.com

  37. salam
    just a simple girl…sy nak cari calon suami tapi tak percaya pada lelaki kat internet ni. macam mn erk? tp internet adalah saluran pertemuan terkini& xsalah kalu nk mencuba jnji usaha ada ker yg sudi berkenalan dgn sy. email iezza_2201@yahoo.com

  38. nak kan pompuan tip top segala gala nya umor rupa tak kesah sangat..100 tahun pun buleh terima..asal loaded..sihat rupe pun tak pe..asal memahami

  39. nak mcncari janda yg tak ada anak
    umur25 hinga 35 sya dudah anak 4 3 lelaki 1 p.puan
    haslkan hati iklas.
    saya bekerja sebagai engniring di nestly sekn 16 s.alam..

  40. Saya liza. Ingin brkenalan dgn siapa sja. Masih bujang. Umur 38. Baik. Penyayang. Pandai masak dan mengemas. Kalau sudi email saya

  41. Saya umur 38. Masih bujang. Cute. Comel. Pandai masak. Rajin mengemas. Penyayang. Ingin mencari calon suami dunia dan akhirat. Teruna atau duda. Diterima. Yg penting solat dan brtangungjawab. Blh email saya. norlieza08@yahoo.com says:

    Saya ingin mencari calon suami dunia dan akhirat.
    Brumur 38 thn masih bujang. Cute. Pandai masak dan mengemas. Blh email saya. Teruna atau duda. Ni email saya norlieza08@yahoo.com

  42. Ingin berkenalan dengan lelaki yang menetap di kawasan lembah kelang.. :). Seorang yang masih bujang dan berumur diantara 28-35. Lelaki tersebut mestilah berpewatakan baik, ikhlas, jujur dan ada ilmu agama sebagai seorang islam. Sekiranya sudi berkenalan dgn saya boleh email ke munawwarah_82@yahoo.com.

    Jodoh pertemuan..ajal maut.. Semua di tangan Allah Yang Maha Esa. Dia sahaja Yang Maha Mengetahui siapa yang terbaik untuk kita.

  43. Saya ingin mencari kenalan yang boleh diajak berborak dan selesa for companion.. coz i don’t believe love at first sight.. saya suka berkawan dan kenal hati budi dulu.. kawan yg baik boleh jadi teman yang baik jgk.. Insya Allah..

    • ..tetapi keadaan semasa dah banyak berubah daripada zaman aku kecil kecil .. 60an,memang ado nilai nilai sapert di hajati,tetapi masa kini dah banyak berubah…tentang keaslian cinta sejati.. .kini.kesempatan.. tetap terbayang-tersirat-keinginan sentiasa terpahat di pelusok ati sibelang..ringan ringan pun dah jadi kebiasaan ,, tak sah kalo tidak disempurnakan..mungkin trade mark untok di kenangi..walau pun tidak menghajati seabadi..apa apa jua tanda kenangan pasti di lalui..tapi tidak lah keseluruhan insan itu ..berniat.. untok menzalimi…dah pasti ada ada yang bercahayakan NUR …illahi dalam diri

      Kata u tu seolah olah impian seorang insan yg berhati murni ..kejujuran diri..terhadap illahi..

      • Yeah, u dont believe in love at first sight..alrights, unfortunately most peoples fell in love at first sight..

    • aduh hai bunga yg ku minati..yang sedang mekar..segar begar..ternanti nanti dalam ingauan mimpi..pasti harum semerbak.bau nye..di cium nanti…umok 30 ke atas tu brapa..tak kan 99 pun leh kot..kalo tempoh hri ..ista..kayangan tu tak pe lah loaded..geranti idup semati kot kot kot..dah tak dongar berita lagi

      mus@saintly.com

    • Salam. Sy single mother.punye kerjaya tetap. Tp bukan org kedah asal dr selatan semenanjung. Ingin menjalin ukhwah dgn awak jika diizinkan Allah..mudah2an

  44. salam..

    saudara/saudari..brhati2 lah di laman web sprti..bukan sumer ikhlas..tapi ramai penipu dan hanya untuk ambil kesempatan..jgn menyesal di kemudian hari..

    • ala kalo dah kesunyian tak perlu berhati hati..tampa masuk ruangan web siber..di luak sana kalo nak jadi..dah bisa terjadi..lebeh dashat lagie…kalo kat laman web nie kite leh menapis lagi..benar atao bau bau penipuan…kalo kat luar tu dah tersentuk current siot…bawa makan makan raba raba dah tentu sebati dan green light untok di gali..

  45. i tak kerja oku nak makwe yang ade potongan dan rupawan kalo buleh biar poket berisi..tapie di sebalik nye i tak lah memilih sangat asal sedap mata memandang dah lah..kalu tak pakai tudung pun ta’pe asal bertakwa selalu kpd Yang berkuasa,faham akan sal usul dan sekembalian kelak..

  46. ….kat opis td tersentap ader org sound this year da 30 tahun…but still single…
    Saya seorang yang kerashati..moody..tp cpt cool…peramah…taktau nak citer aper…klu leh nak cr lelaki yg penyabar and sweet looking…
    klu rase nak knl leh arr email:
    kerashati@yahoo.com

  47. Abg_Zei perlukan teman sesangat sekarang nie, kalau boleh tu jenis yang caring, understanding, pandai bertolak ansur dalam semua hal serta berugama. Abg_Zei akan penuhi hidup awak dengan telatah kelakar Abg_Zei . emel saya di abgzaiedysalem@yahoo.com.my

  48. salam..sye se0rang wanita yang ingin mencari se0rang lelaki yang memahami hati dan perasaan saya.dah lame saye single.kawan2 yang lain semua dh kwin 0r da de b0yfrenz..nak cari teman lelaki berumur 25 – 35.

  49. hi kpd gadis2 area utara….lau bleh sy nk cari gadis yg iklas dan beriman..loving n romantik..sy umo 27 keja sendiri bka kdai makan nk cari bkal isteri lau bleh org kedah umo 20-25(dara)ok lau sudi email/ym khairilamri_buz@yahoo.com askum..

  50. nok yg permato bukei kaco..teman nak yg 45 thn ats,,kucikuro@gawab.com,,single ko jando ko,,yeing iklasjerr..leh ketengah ketepi atas bawah..okey

  51. assalammualaikum…. kpd gadis2 yg masih mencari kenalan… bleh hubungi saya di talian 017-3022278… terima kasih…

  52. asslmuakaikum..kpd semua gadis..,sy ingin mncri calon isteri yg sesuai..yg ikhlas..dn menerima sy seadanye..,sy masih bujang…kiranye ada kesudian..bleh hubungi sy di 0179930113 atau di fb azharsaleh75

  53. Ya Allah…
    Tidak kupinta yang menawan
    Tidakku harap yang hartawan
    Bukan jua kerna kedudukan
    Cuma kuharap insan yang sepadan…
    Kasihnya Sejati…
    Bukannya keterpaksaan,
    Biarpun derita yang menjadi rintangan
    Ketulusannya yang tiada bandingan
    Tercipta ayu indahnya peribadi insan…

    • rintihan ati kedukaan kekechewaan keatas kertas putih,yang blum empunyai, yg ternanti nanti bereinginan ..mengikuti suasana sekeliling ,mana manusia nak cari yg tak menawan..maaf ya..kalo galz tak cantik menawan bogel pun ..tak naik selera..melain kan tutop mato ..bayangkein brigatte bardott..kalo lelaki tak menawan mano leh terpaut..stem pun tak do..kalo lelaki menawan berkepit ,senyum selalu.. gaji habiq kat dio pun tak po ..tak do harta hidup merana tau..kata2 mendoa yang menempah duri ranjau sepanjang idup…

  54. salam kenalan semua…sy nurul iman,,nak cari calon suami untk dijadikan zauj sy,dunia akhirat..amin..saya sudah yatim..hrap ada yg sudi myayangi sy..sesiapa yg sudi knalan dgn sy silakanla..sy blum kerja,still a student..sy ikhlas di ruangan ni..so sy hrap anda smua jgk ikhlas..ni emel sy – puterisalju37@yahoo.com.

  55. asslmkum,sy ila dr kl..tjuan msuk ke sini ialah utl mncari psgan yg blh djdkan suami.sy xpunyai apa2,,cuma ksh syg n keikhlasan aje yg sy ade..kpd ssiapa yg ikhlas nk mgenali sy,blh la sms/hubungi sy-013 3768575

  56. salam..tjuan msuk ruangan ni nak cr jdoh utk djadikan bkal suami..kalo blh nak yg ikhlas dpt mnerima sy seadanya..yg blh bg ksh syg dunia akhirat sbb sy ni ank yatim..kalo dpt mreka yg dh yatim pn xpa..jujur,xnak suami org ya..sbb sy pn muda lg..kalo cikgu pn xpa mgkin lbh mmahami diri&jiwa sy..insyaAllah….wslam..

  57. Am sweet 60’s anyone can be friend’s with me..on straight’s path of eternity…am ordinary kaki lima guy .. street’s soul, have nothing in achievements in life…0172766193

  58. Am sweet 50 my wife sweet 50.. nafsu tok mau mau punya,dok tunjok langit selalu, bila nengok muka licin sikit,dia dah monopause hilang rasa nak nak main,kadang kadang kena paksa jugak bila johnny menegak,jadi i nak cari spare part, nak let go takut keharmonian – keluarga, anak maseh belajar lak takut tergugat atau kradaan bot pecah yu kenyang…hanyut tampa haluan…penyelamat@hotmail.com..

    • lain kalie mu olang carie had mudo mudo selalu..mu 30 dior had 18… bilo tua tak yah bertukaq ganti…1 sampei kematie…

    • Maen yang dah hilang nafsu ini..monopause..semacam main dgn patung..itu sebab lelaki yang sehat alfiat di kata ‘miang’ gatal tercari cari yng maseh ‘berisi’..semoga dapt mengkecapi pelayaran yang licin lagi sempurna.

  59. aduhaii…ksian2 dengar luahan para suami nie..nasib kau laa labu..hehe..cari laa yg halal buat pelepas tekanan tu..pujuk2 laa is3 yg ada..jgn la di iklan2 kt sini…nikmat nyer sekejap…merana sepanjang zaman..jgn laa dikenang2 sgt nikmat dunia yg seciput tu..

    • leh pekenal lah sikit umok brape belajar lagi ke dah berkeja ke email phone nos ke.. macam tu jerr masuk..agak agak macam juagak keluar

  60. salam,
    saya ingin mencari lelaki soleh calon suami. umur saya 32 tahun masih belum berkahwin.kalau ada yg sudi dan ikhlas, harap dapat hubungi saya.

  61. salam..
    nk cri teman yg ikhlas,hdup berlandaskn syariat agma,dn jujur dlm perrhubungan..wanita pny hadnya dlm mencari jodoh,dn terlalu brhati2 spy xdigelar ”perigi cari timba”..sy hrap dpt lah brtemu dgn ”timba” sya..:)

    • terang lah sikit umok brape.. korjo apo kegemaran apo olang mano..tak kesah sangt ko …nok macei mano…adoi seksa nya di malei harie…jealous nyo dehatie melihat olang berkepit sano sini…bersabor laah yang..take care..

  62. teringin ingin punya pasangan tapi takut disakiti dan dilukai.biarlah mereka berdua kerana besok disana kita sorang sorang gak.amalan kita juga akan ditanya.betul tak.

  63. sy ingin berkenalan dg saudari mana lah tau klu kita ada persamaan n bersesuaian untok kita hidup bersama klu sudi dan terima pelawaan sy blh lah hubungi sy di no sy 019-2947934 sy menunggu jawapan dari saudari tk

    • slm hye sy nor syuhadah…ingin mncri psangn hdup yg jjur n responsible…dpt time sy seadanya..lau ad yg sudi msj n kol my num 01129478580

  64. salam shah tengah cari calon isteri skrng kalo ada sapew2 yg mahu msj shah yg serius jew,kereta,rumah n moto semua ada,cuma yg blum ada calon isteri jew,shah kerja sebagai olter semua pakaian,bisnes sendiri…sila cll 0139033188

  65. Assalam ingin mencari calon suami yang menjaga hubungan dengan ALLAH SWT..yg bleh bg izin saya pakai niqab.n berumur antara 23-30…;)..ni no.saya 0134260048

    • Assalam. Saya farah. Umur 35 tahun. Asal kajang. Ingin mencari teman hidup yang sederhana dari semua segi. 014-660-3828.

  66. amb0 lelakie gigi dopan dah tak do..umok 88 leh terimo ko..maseh berjalan lagie..tak lah merangkak.. kalo noak leh..paknandek@yahoo.com..only for serious minded galz only…maaf zamei mu orang nie..ibarat pakei buang jerr..maaf..Selamat Harie Raya ..maaf zahir batin

  67. ila baca fakta-fakta yang merisaukan ini :

    70% isteri mengatakan mereka TIDAK PERNAH mencapai

    puncak orgasme/klimaks semasa melakukan hubungan seksual dengan suami mereka.
    65% isteri mengakui sering BERPURA-PURA MENCAPAI ORGASME untuk memuaskan hati suami mereka.
    Hanya 15% isteri yang mencapai orgasme lebih sekali dalam seminggu.
    78% daripada isteri mengaku yang mereka lebih suka dibelai-belai sahaja dari melakukan seks memandang mereka tidak mencapai kepuasan dari hubungan seksual dengan suami.

    ANDA PERCAYA ATAU TIDAK, FAKTA TETAP FAKTA.
    KINI PRODUK PACAK LANGIT-VIMAX-EXTEND GEL BERADA DIBERA
    PM SAYA JIKA BERMINAT di fb pacak pacak bera

  68. hye..sy nk mencari kenalan.sy 19 sktar kl.tnggi 157.berat 45.bertudung dan mudah tersenyum.sy xksh sal psgn.xpndng rupe paras.jnji ikhlas,,,bertanggungjawab..penyayang.umo 23-33.bujang.xkn suami org dan yg sdh berpunye.de kje ttp.nk kan abg2 rider moto kuase tinggi.nk berkwn dan mengenali…laki puang,sy xksh.xske bngga diri dan riak.xske yg pns baran dan pemarah/

  69. saya lieezz ingin mencari teman hidup hingga ke akhir hayat sy….umur sy 28…..tlalu byk kekecewaan yg sy alami….sy ingin mncari seseorg yg blh mnerima sy seadanya,sy inginkn seorg llki yg jujur,ikhlas,dn tak memilih paras rupa…..hidup sy sunyi,dn sy cemburu bile tgk kwn2 lain yg dh berumah tangga dn mmpunyai ank….
    ezza1984@yahoo.com

  70. saya lieezz ingin mencari teman hidup hingga ke akhir hayat sy….umur sy 28…..tlalu byk kekecewaan yg sy alami….sy ingin mncari seseorg yg blh mnerima sy seadanya,sy inginkn seorg llki yg jujur,ikhlas,dn tak memilih paras rupa…..hidup sy sunyi,dn sy cemburu bile tgk kwn2 lain yg dh berumah tangga dn mmpunyai ank….sesiapa yg ikhlas n sudi bkawan dgn sy,email kat sya
    ezza1984@yahoo.com

  71. Saya hafiz dari seremban mencari kenalan wanita untuk menghilangkan kesunyian hidup..part time di ranjang. emailkan minta anda ke mystar828@gmail.com dan saya akan menghubungi anda. Yang penting, perhubungan kita ini adalah rahsia antara kita sahaja.

  72. saya student bachelor(arabic language),umur 21 ,anak ke 4 dari 4.lahir 25/4 ..saya anak ayah n mak..nak cari calon yang sesuai yang dapt menarik hati mak n ayh saya,,agama no 1,,ni no ayah sy..sila contact ayah saya k jika sudi.. 0129174891..nak yang encem2 je k..=P joke*

  73. slm,saya leyla umr 39 thn,ibu 4org anak cari insan yg beriman,bertanggungjwb serta ikhlas terima kami seadanya,umr40thn keatas.kerja di hospital.

  74. Assalamualaikum wbt …
    Saya Zul, ingin mencari calon isteri …
    Ciri-ciri yang saya cari ialah sepertimana yang disarankan Rasulullah SAW iaitu … CANTIK … HARTA … KETURUNAN … AGAMA …
    InsyaAllah … kiranya ada sesiapa yang sudi untuk mengenali saya … sudilah email ke cbk463@yahoo.com.my

    Sekian, terima kasih.

    Yang benar,
    Zul

  75. Salam sy ingin mncari teman hidup dan blh kongsi suka duka bersama 0139647444,,nak yg beriman ,, berbudi bahsa , baik hati ,,tingi budi pekerti

  76. saya nak cari kenalan sebagai teman hidup sepanjang hayat saya yang berumur 38 hinga 43 tahun…memiliki kerja tetap, memahami, bertanngungjawab, menjaga solat, penyabar.. saya mempunyia 2 orang anak hasil perkahwinan yang lalu dan bekerja biasa sahaja…

  77. Hi saya berasal dari Indonesia punya dua anak hasil perkahwinan yang lalu. Sekarang berkerja di Selangor .Terlalu kesunyian dan ingin mencari teman bicara dan kalau cocok teman hidup. Boleh hubunga saya 014 6467806

    • Salam Paknandek..aisei men…dooh sweet 60’s nie dook tak tunjuk langait lagie dah..kalau berisi leeh dipertimbeikan dari katie..kaluo koson oapo ko bondo tu toak operasie..maknao pikul biawak idup ajorr laah..hie hie hie…maaf zahir batin..ampun maaf ku pintao..key…ha ha ha (smiles)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s