Pusat Perlindungan Wanita Baitul Ehsan

Rumah Perlindungan Wanita

PUSAT PERLINDUNGAN WANITA BAITUL EHSAN
MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR
JALAN RAJA CHULAN,
45200 SABAK BERNAM,
SELANGOR DARUL EHSAN.

TEL : 03-3216 1286
FAKS : 03-3216 1488
PAUTAN : baitul-ehsan.mais.gov.my

Rumah Perlindungan Wanita Baitul Ehsan memberi perlindungan dan membantu memulihkan wanita yang bermasalah seperti gadis terlanjur, mangsa rogol dan sumbang mahram, wanita teraniaya, mangsa penderaan, masalah akhlak dan kes-kes yang lain.

Secara asasnya, kategori pelatih yang diterima masuk oleh Pusat ini, melalui perintah Mahkamah, atas kesalahan jenayah syariah seperti khalwat dan persetubuhan luar nikah, sumbang mahram,  atau secara sukarela, atau yang meminta perlindungan.

Modul-modul dan kaunseling yang digunakan di dalam Pusat ini  banyak membantu kepada pemulihan gadis-gadis remaja yang terlanjur atau liar.

Latar Belakang

Baitul Ehsan merupakan sebuah Pusat Perlindungan Wanita yang ditubuhkan di bawah pentadbiran Majlis Agama Islam Selangor (MAIS).

Kategori Pelatih

Pada asasnya terdapat 3 jenis pelatih yang dilindungi di pusat ini dan mempunyai tafsiran dan maksudnya yang tersendiri iaitu:

1. Pelatih Kategori Perintah Mahkamah ( Seksyen 54(2) EJSS 1995 )
Pelatih Perintah Mahkamah ialah pelatih wanita yang memasuki pusat perlindungan ini melalui perintah mahkamah dan telah di sabitkan dengan mana-mana kesalahan di dalam Bahagian 4 Enakmen Jenayah Syariah Selangor No. 9 Tahun 1995.

Pelatih dalam kategori ini tidak megambil kira tahap umur, sebaliknya mengambil kira apa yang telah di putus dan di sabitkan oleh mahkamah.

Tempoh perlindungan juga bergantung kepada perintah hukuman yang telah di sabitkan oleh Yang Arif Hakim Mahkamah Syariah.

2. Pelatih Kategori Sebab Perlindungan

Pelatih Perlindungan ialah pelatih wanita yang memasuki pusat dengan sebab pihak Majlis Agama Islam Selangor bertindak sebagai pelindung yang ingin memberikan perlindungan dengan secara paksaan atau sukarela kepada pelatih tersebut dengan sebab-sebab tertentu iaitu:
a. Dalam Siasatan – Masalah sosial
b. Penderaan – Ancaman keselamatan
c. Penganiayaan – Seperti mangsa sumbang mahram, rogol dll.
d. Tiada tempat perlindungan – Keluarga tidak menerima.

Tempoh perlindungan bagi kategori sekurang-kurangnya 6 bulan dan tidak melebihi satu tahun. Walaubagaimanapun, pihak Majlis Agama Islam Selangor mempunyai bicaranya untuk membenarkan pelatih menamatkan tempoh perlindungan sekiranya mendapat permohonan daripada pemohon.

3. Pelatih Kategori Rumah Perlindungan
Pelatih Rumah Perlindungan ialah kumpulan wanita yang diterima masuk disebabkan berbagai-bagai masalah seperti rumahtangga, keluarga dan lain-lain lagi. Lazimnya, pemohon yang ingin mendapatkan kemudahan rumah perlindungan ini mestilah TIDAK terlibat dengan masalah sosial atau jenayah secara khususnya. Pemohon yang diterima masuk selepas ini akan dikenali sebagai Penghuni dan tidak dibenarkan untuk mengikuti sebarang aktiviti yang melibatkan pelatih. Pemohon yang diterima masuk tidak sepenuhnya mendapat kemudahan barangan keperluan, makan minum dan sebagainya sebagaimana pelatih yang lain. Sebaliknya, pemohon bagi kategori ini digalakkan untuk lebih berdikari. Walaubagaimanapun pihak pusat akan membantu dan memberikan kemudahan untuk kes-kes yang perlu sahaja. Had tempoh perlindungan adalah tidak melebihi 3 bulan sahaja dan bergantung kepada budi bicara bagi sebarang tempoh lanjutan.

Maklumat lanjut, sila ke pautandi bawah.

PAUTAN : baitul-ehsan.mais.gov.my

1,235 Responses to Pusat Perlindungan Wanita Baitul Ehsan

 1. black berkata:

  Saye ingin tahu,

  3. Pelatih Kategori Rumah Perlindungan
  Pelatih Rumah Perlindungan ialah kumpulan wanita yang diterima masuk disebabkan berbagai-bagai masalah seperti rumahtangga, keluarga dan lain-lain lagi.

  adakah ini termasuk golongan gadis-gadis terlanjur yang ingin mencari perlindungan dan mahu kembali memperbaiki diri??
  Tolong berikan makluman secepat yg mungkin.
  terima kasih

  • ferra berkata:

   assalamualaikum ,
   saya telah hamil 4bulan , anak luar nikah dan bapa anak ini tidak mahu bertanggungjawab sama sekali . saya telah dapat pertolongan dari seorang lelaki yang sangat menyayangi saya tapi sekarang ini saya rasa , dia seakan malu dengan keadaan saya ini . dia mmg telah banyak membantu saya , kami masih lagi muda , kami mmg ingin bernikah , tp , disebabkn saya terlalu muda , saya batalkan saja niat kami . keluarga saya tidak tahu menahu tentang keadaan saya . saya takut untuk mengaku kerana risikonya amat tinngi , mereka boleh lakukan apa saja untuk menutup malu . masalahnya , saya mahukan anak ini , saya mahu belajar dari kesilapan saya , saya mahu bertaubat . percayalah , keluarga saya pasti tidak akan menerima saya kembali . saya cuma mahu anak saya hidup dalam persekitaran yang sihat . jadi , saya putuskan , saya mahu ke pusat pemulihan akhlak . saya mahu berubah dan ubah kehidupan saya yang lama . saya sangat-2 memerlukan bantuan sekarang . saya tiada pengalaman mengandung , jadi , saya selalu sakit . saya tidak mahu apa-2 berlaku pada anak saya . tolonglah saya . sesungguhnya , Allah akan membalas semua bantuan anda . terima kasih :)
   #balas sahaja dibawah comment saya ya , email tu saya da tak boleh buka , terima kasih .

   • nieah berkata:

    pergi la pusat perlindungan di sana di ajar semuanya…

   • cheq ekin berkata:

    saya mahukan seorang baby yang berumur 1-6bln untuk dijadikan anak angkat dan sesiapa yg mengenali keluarga yg susah2 atau anak yatim piatu atau anak tdk sah taraf boleh pm sy..teringin sgt nk jd ibu…xkire laki atau pmpuan asalkn baby kecik…penginapan,makan minum,,kos rawatan(swasta) semua tangungan sy akan tangung sehingga melahirkan baby…blh email fb cheq_ekin36@yahoo.com.atau 0139429926..area kedah…syaratnya si ibu perlu berjumpa doktor untuk memudahkan pendaftaran baby nnt..trima kasih pd sesiapa ingin membantu kami HARAP SGT

   • sulhan berkata:

    saya & isteri berminat utk mendapatkan anak angkat tanpa mengira status anak. sila hubungi saya di sulhan@rocketmail.com

   • azy berkata:

    Ferra,
    Alhamdulillah adik ingin berubah. Sikap ingin berubah itu amat penting dan mesti ditanamkan di dalam diri agar kuat untuk benar benar melaksanakannya. Kak Azy ingin membantu dan mencadangkan agar adik memohon perlindungan daripada rumah-rumah perlindungan yang ada di Selangor dan banyak lagi di seluruh Malaysia. Insyallah ramai orang sudi membantu. Ferra juga boleh hubungi kak azy di azy_mn@yahoo.com

   • wawa berkata:

    slm ferra,syukur pd allah atas keinsafan adik..akk doakn yg terbaik utk adik..cuma ingin akak nyatakn disni..jika adik memerlukan keluarga angkat utk anak adik..hubungi la akak..akak ikhlas krn allah ingin mecari seorg anak buat akak dgn suami..akak terlampau inginkan anak dik..sila hubungi akak yer..azura 0172259201.

   • muhammad berkata:

    akum saya wakil dari kewaja. kalau awak masih dalam masalah saya akan bantu , tel saya muhammad 019-6626291

   • aishah berkata:

    Assalamualaikum,saya puan aishah
    ,bgaimana dan dimana saya blh dptkn ank angkt?saya telh melakukn btl atau ikt rahim semasa kelahiran ank saya kerana berlaku pendaahn yg serius dan dinasihati olh para doktor utk tidak mengndung gi berapa thun lps,dan kini ank saya dh berumur 4thn.kini saya terign hdk mempunyai baby lgi.dan sya tergin tuk membela ank angkt.segala kos perubtn,bayi dan ibu bayi saya snggup uruskn,malah saya akn menghulurkn sedikit sumbngn tuk ibu bayi tersbut tuk diri dia dlm meneruskn kehdupn.segala email bls blh htr ke k

   • o lala berkata:

    Pergi ke tempat pusat perlindungan yg berdaftar…jgn sekali2 percaya pada individu perseorangan tuk bagi bayi kamu tu..individu2 ni banyak songeh cakap tak serupa bikingi

   • rina berkata:

    Saya hampir 4tahun berkahwin tp masih tidak ade lagi anak..ferra telefon saya 012-9921437..terima kasih…S

   • rosdi ramli berkata:

    asalamualaikum..saya rosdi ..sya sedang mencari wanita yang nak kembali ke pangkal jalan serta sedar kesilapan yg dilakukan sebelum ini dan bertaubat nasuha kepada Allah SWT untuk dijadikan isteri yg sah serta menjadi ibu kepada anak2 saya …insyAllah…email saya rosdiramli80@gmail.com atau no h/p saya 013 2220043

   • aira berkata:

    waalaalaikummussalammm………terima kasih kerna berkongsi cerita dengan kami…tahniah saya ucapkan kerana sanggup menempuh dugaan ini…..mungkin masa saya membalas emel awak mg…kin awak dah selamat melahirkan anak awak….tahniah sekali lagi saya ucapkann……..awak sesunnguhnyaaa tiada apa yang mengembirakan wanita selain dapat menjadi seorang ibuuu…awak jangan takut tentang apa sekali pun dugaan yang mendatangg….tuhan masih sayangkan awak….anak awak sama sekali tak bersalah….banya2 bersabar yaaa……awak inyaallah saya akan bantu awak…..sebab kita senasib…..tapi saya mampu besarkan anak saya…saya bangga awakkk…..jika awak nak saya bantu awak sama…..balas lah msj saya ini…mungkin tuhan dah temukan awak dgan sayaaa

  • nor berkata:

   saya kak nor..adk kalau btl2 nk berubah buat dgn hati yg ikhlas.tlg hubungi akak 013-3341842.kt boleh jp mungkn

  • cik der berkata:

   Salam. gadis yg terlanjur adalah dari kategori Sukarela. untuk sebarang info sila hubungi pusat perlindungan wanita baitul ehsan 0332161286

  • Yamin Azfar berkata:

   Salam…Pagi ni 25/11/2014 saya dihubungi kawan untuk mendapatkan rumah perlindungan bagi anak kenalan sekampungnya yg telah hamil anak luar nikah..telah hamil 3-4 bulan..dari perbualan tersebut dia bagitau yg baby tu nak diserahkan kepada sesiapa yg sanggup…kalau ada yg SERIUS..tepon sy..019-6549464..Yamin…pada masa ni perempuan yg mengandung tu berada di Johor dan dia nak sangat untuk dihantar ke mana-mana rumah perlindungan..

 2. black2 berkata:

  Saye ingin tahu,

  3. Pelatih Kategori Rumah Perlindungan
  Pelatih Rumah Perlindungan ialah kumpulan wanita yang diterima masuk disebabkan berbagai-bagai masalah seperti rumahtangga, keluarga dan lain-lain lagi.

  adakah ini termasuk golongan gadis-gadis terlanjur yang ingin mencari perlindungan dan mahu kembali memperbaiki diri??
  Tolong berikan makluman secepat yg mungkin.
  terima kasih
  tolong balas d email yg ini coz yg pertama td salah email

  • azli berkata:

   Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat, tak kisah lelaki atau perempuan, dan berumur 1 tahun ke bawah. Tak kira juga dari kalangan anak yatim ataupun yang baru dilahirkan. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com.”

   • asiah ab ghaffar berkata:

    Salam en azli.. saya ask… saya nk tanya… sudahkah en azli berjaya mendapatkan anak angkat… sbb saya juga ingin mengambil anak angkat…. tp tak tau kat mane???

 3. anna berkata:

  saya ingin belajar sembahyang dan mengaji.masalahnya klu buat snd saya ni malas pula.saya perlukan seseorg utk membimbing saya sb saya rasa hidup ni tak ada arah tujuan…mohon beri pandangan utk saya memperbaiki diri.

 4. mofar berkata:

  bagus laa ana kalau ko nak berubah.. mail aku mofar79@gmail.com mana tahu aku dapat bantu.. syukur rasanya ada insan nak kembali ke pangkal jalan..

 5. kyra berkata:

  saya terigin pandai membaca al-quran seperti remaja lain.
  masalahnya saya pernah meminta kawan saya menagjar saya membaca al-quran tetapi kawan saya macam memperlekehkan tindakan saya ini.
  sedangkan saya terigin sangat membaca al-quran.
  apa yang perlu saya lakukan?

 6. aliya berkata:

  asalamualaikum…andai kata ada yg bmasalah dr segi sosial atau hidu anda boleh hubungi sy k.insyaallah sy akn cuba bantu anda..email sy kamalia_libra86@yahoo.com atau hbungi sy di talian 019-4363671.

  • rosdi ramli berkata:

   asalamualaikum..saya rosdi berdasarkan memo awk ….asalamualaikum…andai kata ada yg bmasalah dr segi sosial atau hidu anda boleh hubungi sy k.insyaallah sy akn cuba bantu anda..email sy kamalia_libra86@yahoo.com atau hbungi sy di talian 019-4363671….k sya nak minta pertolongan dari awk ..tolong reply

 7. wahida berkata:

  salam,sy da seorg adik perempuan yg baru sj melahirkan anak luar nikah (lelaki),lelaki yg hendak bertanggungjawap tetapi ternyata dusta,sy ingin mencari tempat perlindungan untuk mendidik dan memberi kesedaran kepada dia kerana dia terlalu taksub yg lelaki tu akan kawin dgn dia sehinggakan kata2 keluarga tak diendahkan,tolong bantu sy mcm mn cr sy nk masukkan ke pusat perlindungan dan syarat2nya.sila emailkan jwpan kpd sy.terim kasih

  • Syarhah berkata:

   Salam Wahida. Saya boleh cadangkan tempat untuk adik memulihkan akidah. Sila hubungi Ustaz Fauzi untuk keterangan lanjut 019-3554313 (SIDIM)

   • zara berkata:

    ermmm saya ingin bertnaya adakah kes lari rd rumah dan igin kan tempat perlindungan juga boleh di uruskan kat sini…. tlong sya….

 8. amira berkata:

  saya ingin bertye…mangsa mangsa sumbang muhram atau wanita2 yang terlanjur ditempat kan disitu…bgaimana dengan bayi2 yg dilahir kan..adakah bayi2 tersebut boleh dijadikan anak angkat…bagaimana caranye..harap pihak tuan/puan sudi menjawab pertanyaan saya…saya berminat untuk mencari anak angkat…harap dapat email saya…jepuniera@yahoo.com…terima kasih

 9. Hadi Harun berkata:

  Assalammualaikum wbt.,
  Saya ingin bertanya sama ada di Pusat Perlindungan Baitul Ehsan ini mempunyai penghuni yang sedang mengandung dan dengan rela hati ingin menyerahkan anak kepada keluarga angkat kerana saya dan isteri amat memerlukan seorang anak angkat. Saya dan isteri telah berkahwin selama lebih 6 tahun tetapi masih belum dikuniakan zuriat.
  Harap dapat jawapan dari pihak Baitul Ehsan.
  Sekian, wassalam.
  Terima kasih.

  • intan berkata:

   kejer mana

  • suhaila berkata:

   sy sedang mengalami mslh tp xthu mcm mne nk slesaikan..skrg ni sy sdg mgdung 7 bln tp kwge sy xthu..

  • shahira berkata:

   saya sedang hamil 7 bulan…. bpa nya x mhu btnggujwb…. sya tiada plhan mlain kn mnyerah kn ank ini kpd orang… tp sy blom jmpa siapa yg sdi mngmbil nya… sy kesian kn mak sy utk mnnggung mlu…. sy syg kn bby sy tp sy tpksa srah kn nya kpd orang… sy mhu ank sy d didik dgn baik. sy x nk dia ikut prngai sy….

   • Kak leeya berkata:

    salam…. shahira……. boleh hubungi akak…insyaallah akak akan bantu adik…. hubungi akak ya.. di 014 2956275 @ aleeyanastasha@yahoo.com.my.

   • Kak leeya berkata:

    salam…. shahira…

    akak bersetuju dengan fikiran adik tu sb berfikir terbuka. terima kasih sanggup berkorban demi masa depan baby. akak berharap adik sudi menghubungi secepat mungkin…insyaallah akak akan bantu adik…
    akak harap adik sudi hubungi akak di 014 2956275 @ aleeyanastasha@yahoo.com.my.

   • hairani anor shamsuddin berkata:

    saya tengah mencari anak angkat ..saya berkahwin 5thn berkawin belum lagi dikurnia kan cahaya mata kalau ingin menghubungi saya nani_harris@yahoo.com….insyallah saya akan beri keterangan peribadi saya ..

   • rashidah bt hashim berkata:

    salam shahira,
    kakak sedia untuk mengambil anak shahira sebagai anak sendiri, insyaallah anak shahira akan akak jaga dan didik sebaik-baiknye…
    sekiranya bayi masih ader dgn adik, blh la kiranye adik sudi untuk menghubungi akak…
    rashidah hashim 0194375691

   • juniza berkata:

    akk sudi…seiklas hati
    hubungi akk 0176524002

   • juniza johari berkata:

    salam,shahira akk sedia membantu .hubungi akk 0176524002.

   • sal usup berkata:

    salam sahira boleh awak bagi no tel pada akak atau hubungi akak 0196385308. akak memang mahukan seorg baby utk di jadikan anak

   • liya berkata:

    adik dah jmpa ka ibu dan ayah ankat untuk anak adik klu blum saya bersedia jadi ibu angkat kpda anak adik….

   • shieda berkata:

    salam shahira ,adik dah dpt ke ibubapa agkat utk ank adik?lau belum akak sudi jd ibubapa agkt utk ank adik…akak shieda dri johor bahru…bleh la adik mghubungi akak di talian 0124297465

   • ayu munirah berkata:

    blh bg kat sy jaga klu mahu hubungi sy ayu 0147350962…sy di kl

 10. tie berkata:

  assalammualaikum.. saya ingin bertanya, dimana kawan saya ingin menghantar anaksaudaranya ke baitul ehsan kerana sudah terlanjur.. tapi yang jadi masalahnya anaksaudaranya masih dibawah umur.. adakah jadi masalah jika beliau menghantar anaksaudaranya kesana.. sekian terima kasih.

 11. shamsul berkata:

  salam,
  saya ada kemusykilan sedikit dan ingin mendapatkan pandangan pihak yang bertanggungjawab. adik ipar saya telah mengandung 8 bulan hasil daripada terlanjur dgn teman lelakinya. walaubagaimanapun, sekarang dia dalam sarat dan bakal melahirkan anak dalam tempoh sebulan lagi. bagaimana pihak tuan dapat membantu adik ipar saya untuk diberi perlindungan. sekarang saya menyembunyikan masalah ini drpd pengetahuan keluarga nya atas desakan isteri saya yg ingi menyelamatkan adiknya. mohon pihak tuan dapat memberi nasihat dan pandangan. jika adik ipar saya tu boleh dimasukkan kedalam rumah perlindungan ini.. bagaimana caranya.
  terima kasih.

 12. mila berkata:

  askum..sekarang sy sedang hamil 5 bulan hasil hgbn sulit dgn bekas kekasih…masalhnyer sekarang..sy x mahu keluarga tahu keadaan sy mcm ni…so,sy memerlukan tempat perlindungan sementara tuk melahirkan anak ni…mohon pihak tuan dpt mmberi sedikit nasihat memandangkan sy baru berusia 21..sy x mahu mmbuat keputusan yg tidak betul..jika sy boley masuk ke dlm rumah perlindungan tersebut..bagaimana caranya….dan kes seperti ini diketagorikan sebagai ketagori ape??

  • puan siti bt rejab berkata:

   Saya ingin menolong kerana Allah hubungi sya 019 4446599 segera…saya akan membantu anda…percayalah…

   • emy sofia berkata:

    salam….

    saya ingin mencari anak angkat utk di jadikan anak sy,
    sya betul2 ingin kan anak dan menjaganya dengan kasih syang sekiranya ada sesiapa yang tidak mahu menjaganya berilah kepada sy..saya berjanji akan menjaganya dengan baik dan tidak akan mengabaikannye..sekiranya anda berikan anak anda kepada sy dan ingin melihat anak anda saya akan izinkan anda berjumpa dgn anak anda dan sekiranya apa bila ada sudah bersedia dan ingin menjaganya semula apabila ia sudah besar dan anda bersedia juga sy izinkan….
    sya betul2 ingin menjaga seorng bayi…sekiranya dia sudah besar dan ingi bersama anda sya akn benarkan…

   • emy sofia berkata:

    sila hubungi sya di 0145665700

   • noraini berkata:

    saya mencari ibubpa angkat yang sudi menjaga bayi sy slps die lhr..dan mengizinkn sy melawatnye apabila sy merinduinye..kini sy sudah hmil hmpir 6bln

    hubungi sy aini 012-3069721

  • isma berkata:

   salam mila sudah dpt klrga angkat utk baby..klu blm hubungi saya 0196385308..saya ingin menjaganya seperti anak sndri

  • lina berkata:

   Salam mila….. sekiranya bayi yg bakal lahir itu peremuan boleh kah akak menjadi keluarga angkat pada anak mila… kakak mahukan sgt bayi perempuan sudah 13 tahun berkahwin. Hubungilah akak di 012-7538585 atau 010-7037303 atau sms shja..

  • mastura mustafa berkata:

   salam saya mas dari perak.jika ada sesiapa yang ingin menyerahkan bayi ,hubungi saya 017-7931183 insyallah saya dan suami akan memberi didikan yang sempurna dunia dan akhirat

 13. liza berkata:

  salam..saya mempunyai adik angkat (usia 18 tahun) yang telah terlanjur dgn teman lelakinya yg juga pengedar dadah..sy ingin memisahkan mereka dan ingin adik sy kembali ke pangkal jalan dan insaf atas perbuatannya..bolehkah saya tempatkan adik sy di rumah perlindungan?..berapakah bayaran yang dikenakan..terima kasih

 14. smm@minister.com berkata:

  kontact aje kat nombor atas tu pasti diterima kalo idak mereka mungkin akan syor ke tompek laen..goodlucks..

 15. x berkata:

  Dah tanya di talian nur 15999, minta penjelasan,

 16. m berkata:

  tapi kalo dah mengembung tu terima aje,jgn gugorkan kandongan…berdosa besar,lagi pun akan memudharatkan diri dimasa mendatang…

 17. manbotak berkata:

  Pusat gelap yg menerima kes macam ni..bila lahir aje bayi tolak kat demo..dgn bayaran paras bayi..dah diserbu baru2 ini..kalo idak den boleh syorkan cuci kaki aje…

 18. kkk berkata:

  manbotak..macambusinness kilang bayi aje..sedap dapat duit pun dapat..aku nak melabur saham boleh tak..

 19. paksanggup@myself.com berkata:

  kalo ado yg loaded nak cari paksanggup akuni boleh tolong…

 20. zaihad berkata:

  saya sedang mencari anak angkat, dah 6 taun kawin tapi masih blm ada zuriat.. kalu ada sesiapa yg ingin memberi anak kepada keluarga angkat boleh hubungi saya emel zaihad@yahoo.com atau contact 019-9972017. saya berada di kuantan, pahang.

 21. noorkasih berkata:

  salam…persoalan saya adalah semua persoalan yang telah terpapar di atas. tetapi yang lebih utama, kenapa saya melihat rumah perlindungan wanita sekarang dah macam tempat untuk orang melepaskan anjing tersepit? ada anak haram hantar sahaja ke sini ya. seronok sorang-sorang, bahana bagi kat orang lain.

 22. wiena berkata:

  salam..
  saya sedang mencari bayi untuk dijadikan anak angkat.sekiranya di pusat ini ada ibu2 yang ingin menyerahkan anak untuk dijadikan anak angkat tolonglah hubungi saya dialamat email merpati_putih15@yahoo.co.uk . saya belum mempunyai anak sendiri walaupun sudah 9 tahun berkahwin. sekiranya ada yang terbuka hati membantu saya, hubungilah saya dialamat email di atas. terima kasih.

  • Saya seperti nama diatas ingin mencari utk keluarga angkat kpd anak sy yg bakal lahir ini dlm waktu t’dekat nie. Utk pengetahuan tuan / puan,sy tlh mengandung 8bln. Sebelum ini memeang ada keluarga yg janji ingin ambik anak saya, tapi xsgk last minute keluarga tue cancel. Saya jd buntu. Saya cuma risaukn masa depan anak saya.
   Boleh saya tahu dimana alamat tempat tuan/puan. Saya sekarang tinggal di kaw Kuala Lumpur. Saya harap pihak tuan/puan boleh bg jawapan dan segera.

   • amira berkata:

    puan siti sarah binti muhammed jamil…harap puan dapat menghubungi saya di no 0176040758…saya berminat untuk mengambil anak puan untuk dijadikan anak angkat~~~saya tinggal di kawassan selangor..harap puan dapat menghubungi saya atau sms~~~saya akan menghubungi pihak puan balik~~
    saya menanti panggilan dari puan~~
    sekian terima ksih~~

   • aida berkata:

    siti sarah sudah berjaya temui keluarga angkat untuk baby?sekiranya belum boleh hubungi saya di piecesgirl1103@gmail.com
    atau 0123321103.tq

   • NURUL berkata:

    bleh bg baby tu kt saya x?? ???? kalu setuju.. awak kol 0134747907.. saya terlalu ingin baby.. dh lama kawin..

   • izzati berkata:

    salam.. sarah.. saya tinggal di utara semenanjung.. saya terlalu ingin baby tersebut,.. saya harap sgt awak hubungi saya.. plz.. 0174712696..atau email saya.. alya_178@yahoo.com.. plz sarah.. saya berminat sgt…saya baru kehilangan bayi… br 3 mggu lepas.. mgkn dgn baby awak tu bleh gantikan tempat anak saya tu..saya terlalu mengharapkan bayi tersebut..

   • Jazlina berkata:

    Salam adik Siti… kakak berasal dari johor bahru…kakak dah 13 tahun berkahwin dan idak mempunyai anak… awal bulan ada hamba allah yang hendak memberi bayi tetapi di saat akhir tidak jadi… kakak ingin sangat anak perempuan.. berniat untuk menyusukan bayi itu supaya dengan papanya akan jadi mahram… segala kelengkapan bayi pun sudah tersedia… harap adik dapat mnghubungi kakak di email jazlinajaapar@yahoo.co.uk atau 012-7538585.. terima kasih

   • ayu munirah berkata:

    klu blm ada sy blh call no sy ayu 0147350962

 23. wiena berkata:

  siti sarah…hubungi saya di 0168019131… tapi saya tinggal di Labuan.itu pun kalau adik siti sarah sudi.
  saya sanggup mengambil anak adik untuk di jadikan anak angkat. hubungi saya ya dik.

 24. shake berkata:

  PUSAT JAGAAN ANAK ANAK YATIM DAN MISKIN NURUL IMAN

  PLOT 359 LORONG DATO, OFF JALAN DATO, KAMPUNG MANJOI, 30020 IPOH, PERAK DARUL RIDZUAN, MALAYSIA

  TEL : 605 526 0071 FAX : 605 528 0071

  Web Master : webmaster@nuruliman.org

 25. manular berkata:

  main itu memang sedap tapi derita jugak ahkir nya..kesian… oh god…why

 26. ...... berkata:

  kat amerika nie org cali budak untok buat cream muka awet mudo spare parts urgan..pelaburan income..pakei sendiri..zaman skrg budak 5 bulan pun dio olang tala kat belakang..semalam keluak berita..kat tahiti nun paderi pun cari part time income seludup bayi..masuk kencang…

 27. ...... berkata:

  bukan apo yg tue pun tak habis2 kes bukan apo yg kat belakang tu rase nye ketat aje..lamo sikit leh tahan…kalo nak bading kat depan ..kendur ikut maso..nak lah badei lak dah season nak copek ajo ..laa sorry laa gelak ketawo ahe ne..

 28. Nura berkata:

  assalammualaikum…

  saya ingin bertanya pd Baitul Ehsan, adik saya sudah 2 kali mengandung anak luar nikah,saya dan keluarga sudah puas menasihatinya supaya jangan berulang lagi perkara ini..tapi dia tetap berdegil melakukan jugak perkara yg sama…dan sekarang sudah hamil 6 bulan..kami sekeluarga tak tahu nk buat mcm mna lagi dengan dia…saya ingin bertanya,adakah Baitul Ehsan akan menerima org mcmni dan membuat dia insaf atas kesalahan dia yang dia dh buat selama ini..

  • izzati berkata:

   bleh x kasi anak tu kt saya.. sy terlalu harap.. plz.. saya akan didik dan jadga bayyi tu sperti anak saya.. hubungii saya 0174712696

 29. kong#ekman berkata:

  Banyak tempat belindung lak… banyak lak menjadi2..aku nak bukak kilei keluak budak budak..gaji dapek sedap dapek… kotat lak 2..sendiri buat sendiri tamggong..main ini abei ajei pun leh tanggal serban ..kato oimam khutubah minggu yg lalu…

 30. Liya berkata:

  Salam…Di sini ada tak wanita hamil yang ingin carikan keluarga angkat bayinya yg bakal lahir atau baru lahir? Saya dan suami sudah 3 tahun berkahwin tapi belum dikurniakan anak. Saya ingin mengambil anak angkat…

 31. emma berkata:

  salam..saya ingin bertanya jika ada bakal ibu yang tidak mampu menjaga bayi yanmg baru lahir, jadi saya rela hati menjadikan anak anda anak angkat saya, jika bermurah hati,hubungi saya segera 012 2742504

 32. suzy berkata:

  assalamualaikum,saya sudah 3 thn berkahwin tapi belum dikurniakan anak,sekiranya sesiapa yang sedang mencari keluarga angkat untuk bayi2 yg bakal dilahirkan @ sudah lahir,saya betul2 berbesar hati menerima.saya ingin jadikan anak angkat saya.0126704528

 33. noora zulaikha berkata:

  sy ingin tau bgaimana cra utk mdftar,tntg byran,dan bgmana dgn nsib bayi yg bkal dlahirkan…
  tlg blas scpt mgkn,plizzzz
  sy ingin brubah..

  • suzana berkata:

   noora zulaika, adakah awak mengandung anak luar nikah? saya sanggup terima anak awak tidak kira boy @ girl. Hubungi saya 0123670821. Perbelanjaan hospital saya tanggung.

   • nana berkata:

    kowang nie an x patut memang r dowg lahir kn ank luar nikah…tp x semestinya kowg lh ckp nkl jge kowg de pk x hdp mak budak 2 lau kowg nk ank die

  • teringinkan anak berkata:

   Noora Zulaikha,

   kalau nak serah anak boleh contact saya di lan8785@yahoo.com.my. saya sedia menerima anak cik noora sebagai anak angkat saya.

 34. noora zulaikha berkata:

  sy ingin tau bgaimana cra utk mdftar,tntg byran,dan bgmana dgn nsib bayi yg bkal dlahirkan…
  tlg blas scpt mgkn,plizzzz
  sy ingin brubah..tapi kluarga xnak trima kdaan sy dan xingin pkra dsbarkan..

 35. Puan Siti berkata:

  Assalamu’alaikum…
  noora zulaikha…Kak ingin mengambil anak angkat..sekiranya adik mencari keluarga angkat untuk anak,hubungi akak: almasqalamy@yahoo.com

 36. Gerun maaf ya berkata:

  nak cari tanah untok tanam benih percuma

 37. amira berkata:

  sampai sekarang masih menunggu kalau ade sape2 nk serah kan bby pada saya…saya iklas menjaga baby anda…x kesah latar belakang..sedih tgk hari2 ade bby kene buang..kalu x nk jgn la buang..serah pd yang mengharap…

  kalu ade sape2 nk serah kan bby…kol saya…0176040758

 38. pn nik berkata:

  salam…
  saya mencari anak angkat yg baru dilahirkan. syaa amat mengharapkan anak angkat kerana dah lama kahwin tp masih belum dapat anak… kepada sesiapa yg sudi bolehlah hubungi saya di 0192047213 atau email nikeniey@yahoo.com saya tinggal di area kajang. saya amat sedih dengan gejala buang bayi… daripada buang lebih baik bg kepada yang memerlukan… di harap ada yang sudi.

 39. pn. anis berkata:

  Salam..

  Saya tak mencari, tetapi sekiranya adik-adik yang terlanjur dan hamil,.. dan sekiranya rasa tidak mahu memelihara bayi adik-adik, dari dibuang atau dibunuh, saya sanggup mengambilnya untuk dijadikan anak angkat saya secara sah. Ini saja yang dapat saya bantu sebagai seorang Islam kepada saudara seagamanya.. Hubungi saya di alamat email ini farahanis_10@yahoo.com sekiranya adik-adik perlukan bantuan nasihat atau perlindungan. Insya Allah saya akan cuba usahakan.

 40. Nor Azizah berkata:

  Assalamualaikum Saya sedang mencari seorang yang ingin bekerja di Taska milik saya, sekiranya ada warga Baitul Ehsan yang berminat sila hubungi saya di 03-0129149682. kriteria yg diperlukan ialah mempunyai didikan agama dan sayang kepada kanak2

 41. puteri berkata:

  saya sedang mencari keluarga dari area selangor yg ingin mengambil anak angkat untuk anak yg bakal lahir oktober 2010.sila e-mail jika ada sesiapa benar2 boleh jaga anak ini.

  • ira berkata:

   saya berada di johor bahru.. sekiranya diizinkan, serakan lah bayi itu kepada saya. saya akan menjaga dan mendidik dengan sebaiknya. hubungi saya di 016-7302653

  • anne berkata:

   tolong sms saya dgn segera saya terlalu inginkan seorg lagi anak. anak angkat saya yg sulong dah berumur 3thn..insyaallah saya akan jaga dan sayang die sepenuh hati..tlg hubungi saya dik..0173221396

  • noraini berkata:

   JIKALAU PUTRI TIDAK KEBERATAN SAYA INGIN MENGAMBIIL ANAK UTK DI JADIKAN ANAK ANGKAT,SAYA DAH 8 THN KAWIN BELUM ADA ZURIAT LAGI.CAL 0122264272

 42. puteri berkata:

  saya sedang mencari keluarga dari area selangor yg ingin mengambil anak angkat untuk anak yg bakal lahir oktober 2010.sila e-mail jika ada sesiapa benar2 boleh jaga anak ini.
  puterishafeeqa@yahoo.com

  • puan siti bt rejab berkata:

   Saya ustazah sek rendah dah lama nak anak angkat,saya benar-benar akan asuh dan didiknya.hubungi saya segera 0194446599

  • Asma berkata:

   salam,
   saya sgt2 menginginkan anak…
   harap sgt2 puteri dapat hubungi saya di talian 0175605992

  • deeba berkata:

   puteri jika benar awak sedang mencari ibubapa yg mampu memberikan perlindungan dan kasih sayang pada anak awak yg bakal lahir nanti.. sila hubungi saya 012-3543917..insyallah anak awak akan menyerikan hidup saya dan keluarga

 43. sueA berkata:

  Salam… :)

  Saya telah berkahwin lebih kurang 4 tahun setengah. Pelbagai ikhtiar sudah saya lakukan.
  Allah memberi saya merasa alam kehamilan sebyk 3 kali, namun diberi juga merasai kesakitan keguguran juga 3 kali.
  Setelah berbincang dgn semua pihak, kami suami isteri sepakat nak mencari anak susuan/anak angkat. Sekiranya
  ada antara anda semua yg mempunyai maklumat, sila hubungi saya 013-2236193. Terima kasih.

 44. Pn.aina berkata:

  askum,

  saya di usj subang sesiapa yang ingin mencari keluarga angkat untuk anak yang sudah dilahir atau bakal dilahirkan,saya terima, mendidik dan memelihara.

  hubungi saya email: nazzanor1981@gmail.com

 45. Mommy Lyna berkata:

  minta izin pinjam link post ini ya :)

  wassalam

 46. […] Pusat Perlindungan Wanita Baitul Ehsan […]

 47. x berkata:

  al ape lak u nie nak jadi pembunuh ko..dah dapat menyedap nak jadi pembunuh lak..hi hi hie..kan skrg nie bayk olang badan kebajikan mau ambik pugutan angkat..baru2 nie pemaisuri pahang ado membukak tompek penerimaan..cuma bawo lotak dlm kotak khas..dan chaos aje…

 48. hahidam berkata:

  Assalamualaikum…saya ingin mengambil anak angkat tak kira lelaki atau perempuan terutamanya yg baru dilahirkan..secepat yg mungkin..sya sudah berkahwin 3 thun dan msih belum dikurniakan cahayamata..harap dapat hubungi saya….saya berada di kl/selangor…

 49. ZAIDI BIN MOHD berkata:

  assalamualaikom….
  saya ada seorang anak saudara yang kini sedang hamil 5 bulan akibat terlanjur dengan teman lelaki beliau.
  untuk pengetahuan pihak tuan beliau dengan sukarela meminta dimasukkan ke pusat perlidungan ini sehingga beliau melahirkan bayi yang dikandung dan sekarang mereka berdua dalam proses untuk dikahwinkan,
  tujuan sebenar beliau memasuki pusat ini adalah berdasarkan keinsafan kesalahan yang telah dilakukan dan memohon untuk diberi bimbingan dan tunjuk ajar yang sewajarnya demi masa depan beliau dan juga anak yang bakal dilahirkan nanti.
  soalan saya apakah pihak tuan dapat menerima beliau
  dan apakah yang perlu beliau lakukan sekiranya beliau diterima untuk menghuni dipusat tuan.
  besarlah harapan saya sekiranya dapat pihak tuan memberikan jawapan dengan seberapa segera.
  sekian terima kasih

 50. Norliza berkata:

  Buat adik2 yang kehilangan arah…..saya sedia menerima anak2 istimewa ini mereka tidak bersalah…buat si bakal ibu perjalanan hidup anda masih jauh lagi…dan pintu Taubat masih terbuka dan masih belum terlewat berubahlah…hubungi @ sms saya 012-3539531

 51. puan siti bt rejab berkata:

  buat adik-adik yg terlanjur…..hubungi saya….sy sedia menolong anda insyaallah….0194446599

 52. ntah... berkata:

  salam..sy mngandungkn sowg pmpn..sy tidk tahu bgaimne utk jelaskn lagi..pmpn tu da 2 buln hmil..sy insaf sgt2 mnyebbkn dy mnjdi cm2..kami msih beljr di maktab perguruan….umur 20thun..jika didapati mengandung,pompuan tu kena buang dan membyr rm130000 kpd bahagian pndidikn guru..bolehkah pusat perlindungan nie membantu mslah kami kerana kuarga msih blom tahu tntag hal mie..sy sgt2 tkut utk berhadapan dgn mereka smua..sy thu sy jahat.sy sudi mnjadikn pompuan tu istri sy…boleh x utk kahwinkn kami berwalikn hakim dan tanpa pengetahuan mereka smua??….jika boleh,kami mahu beritahu tntag kndungan ketika mahu bersalin..kerana sy tidak merasakan kuarga pompuan menerima sy dan kuarga sy menerima dy….bagaimne ngn status anak tersebut??….sy berharap dapat mkluman bls..jika tidak dpt dikahwinkn,kami bercadang utk lari dari rumah..(sy tidk sanggup mnghadapi mak sy)..

  • kak ummi berkata:

   salam semua….
   kepada ntah
   KEPADA SEMUA WANITA -WANITA YANG SEDANG TERLANJUR AKIBAT PERSETUBUHAN HARAM DAN TAK TAU BAGAIMANA HENDAK MENYELESAIKAN MASALAH SAMADA TENTANG KANDUNGAN ATAU MEREKA BERNIAT UNTUK BERNIKAH, INSYAALLAH SAYA AKAN MENGURUSKAN PUSAT PERLINDUNGAN SERTA MENGURUSKAN PROSIDOR UNTUK BERNIKAH SEKIRANYA KEDUA-DUA PASANGAN BERSEDIA UNTUK BERNIKAH. JANGAN BIMBANG,BUMI ALLAH LUAS DAN SETIAP PERMASAALAHAN ADA JALAN KELUAR.

   JIKA ADA YANG INGIN MEMINTA BANTUAN HUBUNGI SAYA DI mdfadzil@malaysiaaairports.com.my atau tel di talian 0136942873
   insyaallah saya akan bantu. bagi yang mengandung dan lelaki serta keluarga tak mau bertanggung jawab silakan hubungi saya.

   • oerogolmalam berkata:

    FREE KE NI UMIE….SEMOGA ALLAH MEMBALAS JASE2 MU KELAK GOODBYE NOW SELAMAT BERPUASA

   • hasri berkata:

    assalamualaikum…… sya menawarkan diri sya kpd sesiapa yg ingin mencari suami bg mereka yang telah terlanjur dgn syarat betul2 insaf di atas perbuatannya. bolehlah hubungi sya d talian 0195444042. sya duda tiada ank kerja guru. insyaalah sya akn didik anda menjadi wanita yg solehah.

   • mastura mustafa berkata:

    salam kak umi saya teringin sangat nak cari anak angkat,kawin dah 3 tahun tapi tak dapat mengandung kerna ada komplikasi jantung,so kalau ada bayi yang mencari keluarga angkat please call me back-017-7931183(mas)

  • Asma berkata:

   Salam,
   Saudara Ntah…
   saya dan suami bercadang untuk mengambil anak angkat, jika saudara ingin memberikannya kpd saya, saya amat2 bersyukur…
   sila hunbungi saya di talian – 0175605992

 53. al amin tamrin berkata:

  salam , saya student unisel yg ingin membuat assignment menggenai pusat penjagaan anda .
  harap diizin kan
  sila memeberikan jawapan di emel saya
  tq

 54. ira berkata:

  ntah….

  boleh hubungi saya untuk bantuan di talian 016-7302653. jgn rasa takut, saya akan membantu cik ntah ye…

 55. ira berkata:

  ntah…

  saya sgat berharap awk hubungi saya ye…

 56. NORLIZA berkata:

  Saya dah 2 kali dipermainkan orang yang menjanjikan anak dalam kandungan…..rasa sedih sangat bila ada orang mempermainkan emosi dan harapan kita….melihat persiapan yang sudah dibeli sayu rasa hati…mungkin masih belum rezeki….buat mereka yang diluar sana call/ sms saya jika tidak mahu membela anak dalam kandungan ….UNTUK MEREKA YANG BENAR2 SERIUS sahaja…

  012-3539531

  • hana berkata:

   Cik Liza, Saya ingin mencari bb girl untuk dijadikan anak angkat kalau belum ada org lagi tlg confirmkan dgn akak ye ..013- 206-9296

 57. marlinda berkata:

  sy ingin mengambil anak angkat bayi perempuan,klu ada yg sudi bagi kpd sy call no ni.+6737116329.sy berasal dari sabah,skrg sy d brunei ikut suami.yg penting anak sihat

 58. kak pah berkata:

  akum dan salam sejahtera…saya cuma ingin mengetahui waktu berjumpa wanita di pusat jagaan. anda terima kasih

  • atika berkata:

   Assalamualaikum..
   sy telah terlanjur dan kini telah hamil selama 6 bulan..kemungkinan akakn melahirkan bayi ini pd bln februari ini..keluarga sy masih tidak tahu ttg perkare ini dan sy tidak mahu mereka tahu kerena bimbangkan kesihatan mereka..apakah yg ptot sy lakukan?harap sesiape dpt mambantu..

   • asiah ab ghaffar berkata:

    Atika boleh hubungi saya… nama saya Pn Asiah… Saya akan bantu Atika jika Atika tak mahukan anak itu… Saya akan menjaganya seperti anak saya sendiri… Saya memang teringin sangat2 nak anak… Hubungi saya 0126576751

 59. liyana berkata:

  salam.. sy da 8 bln hamil. masalah skrg sy tak yakin boleh mendidik anak ini dgn sebaik mungkin.. sbb sy student dan bru berumur 18.. sy tidak sgup membuang bayi yg tidak berdosa ini.. sy amat berharap ada yg mahu manjaga dan mendidik anak sy dgn btol..

  • Nor azlin berkata:

   Saya telah membaca email adik..kalau tidak keberatan akak sudi ingin mengambil anak adik itu sebagai anak angkat,memandangkan akak sudah berkahwin selama 7thn tetapi belum ada rezeki.Jikalau betul keputusan adik itu bolehlah hubungi akak melalui email diatas @ hubungi no.tel:012-6346742..

  • oerogolmalam berkata:

   alamdullilah u tak sanggup jadi pembunuh okey laa 2, dah bosa pahala nye…Thanks u appreciated..ade problem lain… perogolmalam@yahoo.com

   • oerogolmalam berkata:

    Di sini dah ada yg yg sanggup menerima nye..apae lagie, tapi cek… selidik first…klo u nak temankan…

  • Aeen berkata:

   kalau adik sudi akak jagakan anak adik jika anak tu perempuan.. email la akak ye… akak ni belom berkahwin lagi tapi akak akan jaga anak itu sebaik mungkin … insyallah…

   i24eva@yahoo.com

  • deeba berkata:

   liyana jika benar awak sedang mencari ibubapa yg mampu memberikan perlindungan dan kasih sayang pada anak awak yg bakal lahir nanti.. sila hubungi saya 012-3543917..insyallah anak awak akan menyerikan hidup saya dan keluarga

 60. puteri berkata:

  saya bakal melahirkan anak luar nikah beberapa hari lg hasil rogol.saya ingin menjaga anak ini sendiri..bagaimana prosedur pendaftaran untuk anak saya?
  saya akan berkahwin selepas habis pantang,bolehkah bakal suami saya menjadi bapa angkat kepada anak saya kelak?harap sudi menjawab.terima kasih..

 61. Lizza berkata:

  Assalammualaikom…

  Saya berasal Dari Kuala Lumpur dan Menetap di KL, Saya telah berkahwin 2thn ++ masih belum di kurniakan cahaya mata. Saya bercadang untuk mengambil anak angkat dan kami akan menjaganya seperti anak sendiri dan memberi kasih sayang dan pendidikan yang sempurna Insyallah….
  Jika ada sesiapa ingin memberi anak kepada saya untuk di jadikan anak angkat sila hubungi saya di email dahleeya@hotmail.com atau +0173008876

 62. ita berkata:

  assalammualaiku…
  Saya mempunyai adik yang telah terlanjur dan mengandung 6 bulan. Dijangka bersalin bulan November. Yang menjadi masalah saya ialah adik saya bawah umur dan masik belajar. keluarga saya tidak ingin menjaga dan menerima anak yang bakal dilahirkan.. Saya berharap bayi ini akan
  dapat ada yang sudi menerima dan menjaga bayi ini.

 63. nafi berkata:

  Salam..

  Kepada sahabat/saudara/saudari yg ingin mencari keluarga untuk membela anak angkat boleh la menghubungi sy di talian 019-2632065.

  Ramai rakan-rakan sy yg telah berkahwin lama tp belum dikurniakn cahaya mata ingin membela anak angkat.

  Semoga usaha ini diberkati ALLAH.

 64. rozie berkata:

  Assalammualaikum….
  sy ingin taw macam mne cara untuk msk ke pusat perlindungan ini…
  sila email keterangan lanjut…
  terima kasih….

 65. shah berkata:

  Salam..sy ingin mencari anak angkat..sesiapa yg sudi memberi kpd sy leh email terus kpd saya at im_ten@yahoo.com nnt sy akn call scpt yg mungkin..insyaAllah

 66. siti nazihah binti hanapi berkata:

  terima kasih kepada pusat baitul ehsan kerana membimbing saya selama saya di baitul ehsan.lysamary92@gmail.com

 67. nur shafinaz dhamirah berkata:

  sye tlah terlanjur dan kini mengandung 2 bulan.pada sesiapa yang ingin kan baby sila hubungi saya di talian 0176953711

 68. elly berkata:

  saya dipaksa lakukan hubungan seks oleh teman lelaki tanpa kerelaan saya sendiri. Sekarang saya mengandung, dia suruh saya gugurkan kandungan. dia tidak mahu bertanggungjawab. Saya perlukan perlindungan. ibu bapa akan terkejut jika tahu keadaan saya, ibu menghidap darah tinggi yang kronik, saya tak mahu membebankan mereka. Saya tak tahu nak buat apa. Tapi saya tetap dengan pendirian takkan gugurkan bayi ini. Sesiapa boleh beri pandangan? tolong reply disini.

  • Lizza berkata:

   Elly alhamdullilah dengan pendirian awak, jgn melakukan dosa lagi dengan menggugurkan bayi yang tidak bersalah perkara telah pun terjadi jgn di tambah lagi dosa-dosa yang lain … saya tidak pandai memberi nasihat mungkin anda boleh bertanya kepada mana-mana pusat pelindungan wanita dan meraka akan menolong atau membantu …

   • hani berkata:

    Elly,saya sanggup memelihara anak yg bakal lahir itu..sila hubungi saya di talian 0193050037…

  • el berkata:

   elly,hubungi sy sekiranya ofer masih dibuka..0123521375

 69. muqaddis berkata:

  salam.. sy da 8 bln hamil. masalah skrg sy tak
  yakin boleh mendidik anak ini dgn sebaik
  mungkin.. sbb sy student dan bru berumur
  18.. sy tidak sgup membuang bayi yg tidak
  berdosa ini.. sy amat berharap ada yg mahu
  manjaga dan mendidik anak sy dgn btol..
  By liyana on Ogos 8, 2010 pada 1:44 am
  1. Saya telah membaca email adik..kalau masih mencari yg mahu menjaga anak adik tel 0102682827

  • Aeen berkata:

   salam.. saya belum berkahwin (mungkin takder jodoh lagi).. kalau ada yang mahu saya jadi kan anak mereka anak angkat saya sangat berbesar hati untuk menjaga anak itu dengan baik semampu saya…tetapi kenela perempuan sebab susah sikit pasal aurat kan .. harap2 ada yang sudi email saya …

   i24eva@yahoo.com

  • hani berkata:

   salam muqaddis,saya sudi mengambil anak adik sebagai anak angkat saya..bagaimana saya nak menghubungi adik?ataupun adik boleh emel saya di hunny.b82@gmail.com atau hubungi saya di talian 0193050037…

 70. el berkata:

  kepada sesiapa yang ingin menyerahkan anak, sila contact saya di no 012-3521375.sy dah 4thn kawin dan masih blum ada anak..kalau boleh nak cari bb lelaki..tq…

 71. fairuz hamdan berkata:

  salam………sya inginkan kepastian sape empunya blog ni sebab setahu baitul ehsan tidak pernah mewujudkan blog seperti ini dan tidak pernah mendapatkan kelulusan daripada MAIS. Saya salah seorang daripada kakitangan Baitul Ehsan amat mengambil berat atas perkara ini.diharapkan agar yang berkenaan dapat menghubungi kami bagi menjelaskan perkara sebenar.
  kepada orang awam, diharap terus menghubungi Baitul Ehsan untuk mendapatkan kepastian atau untuk bertanya apa sahaja kemusykilan…….sila hubungi no tepon 03-32161286.

  • fiqa berkata:

   saya bukan tuan blog ni, cuma nak membalas pertanyaan. blog ni adalah blog yang banyak bagi information yang berguna to people especially about relationship, family, social and such. baguslah jugak ada blog macamni sebab dapat jugak orang tahu yang baitul ehsan tu wujud kat malaysia ni bila orang google tentang pusat pemulihan akhlak. sebab cik sndr pun kata yang baitul ehsan takde blog sndr, so blog ni sekadar mmbantu sebarkan maklumat.

 72. buntu berkata:

  mcm mana nk masuk ke sini?? adakah dikenakan apa2 byrn? mcm mana sy nk daftarkan diri?? apakah kemudahan yg disediakan?? sy buntu..sy xtau adakah sy hamil atau tidak…sy perlukan temat perlindungan kerana family sy xtau sy telah terlanjur…

 73. kak aina berkata:

  salam semua,
  sesiapa yang ingin menyerahkan anak sila hubungi saya nazzanor1981@gmail.com
  -saya disubang jaya selangor.
  -insya allah saya PASTI jaga anak anda dengan kasih sayang
  -anda jg boleh datang melawat anak bila masa free.
  -saya pelihara,mendidik kerana ALLAH

  -PN.AINA-

 74. razali berkata:

  ada sapa2 nk bg baby,di alu2 kn.sms ke 0174407091

 75. nur berkata:

  assalamualaikum….
  sy masih lagi student..sy juga dr keluarga yg berpendidikan..sy tataw mna silapnya diri sy shgga terlanjur dan kini sdg mengndung 5 bulan.. sy blom memberitahu keluarga sy…sy juga bimbngkn pihak institusi tahu akan hal ni.. sy btol2 tertekan dgn hal ini..sy xtataw ap yg terbaik yg harus sy lakukan… sy redha dgn bayi ini..ttp xtaw jalan yg terbaik sy pilih utk bayi dn jgk diri sy sndiri..bantulah sy…skurang2 nya, doa n jga nasihat..utk sy lebih kuat….

 76. aziz berkata:

  sya tgh cari wanita utk adik lelaki umur 34 th .blum kwin .sehat sempurna /peniaga .calon wanita umur 23–30th .tx kerja tx apa/sangup tingal dg emak ./tidapernah melahirkan anak./rupa menarik /hubungi saya 01902291982

 77. humble berkata:

  assalam..
  mohon di beri nasihat dan pandangan..sy brusia25 thn dh sekarang tlah mengandung 3 bln..suami tidak pernah bertangugjawab…dan sy pula sekarang dlam proses perceraian dngn suami..sy buntu dan bercadang untk mengugurkan kandungan…mahu ke rumah perlindungan sy mempunyai kerjaya yg tdak boleh sy tingalkan..kereta n rumah harus dibayar..dan sy juga masih menyara 3 lagi ank saya yg lain…dn sy tidak mugkin meneruskan perkahwinan ini…

  berilah pandangan yg sewajarnya..

 78. humble berkata:

  keganasan suami…..hanya tuhan yg tahu..
  keputusn sudah dbuat(cerai)…tnpa sedar sy tlah hamil(keluarga x tahu)…dan dia tlh pn mningglkan sy n ank ank hmpir 3 bln…dan sy tkmahu bersamanya lagi…dn jka dia tahu pasti dituduhnya sy prmpuan jahat @ sbgainya..
  ke rmh perlindungan, kern sementara ank ini lahir agar maruah saya keluarga terjaga…

 79. […] Pusat Perlindungan Wanita Baitul Ehsan […]

 80. nurul atikah berkata:

  saye bkas pelatih PPW baitul ehsan..saye ingn mngucpkn ribuan trime kasih kpd semue staff2 espcially: cik eda,puan liza,puan miza, puan nina, puan tipah, n ustaz kerana telah mnddk,n mmbri d0r0ngan trhadap saye..tq.. I l0ve baitul ehsan!

 81. pn.siti berkata:

  salam.kepada wanita2 yang perlukan pekerjaan sila hubingi saya 0192171647..tempat tinggal dan makan disediakan

 82. virgo_gurl berkata:

  Assalamualaikum semua..

  Sy juga ign memohon nasihat/pandangan semua yg ada di sini…saya terlalu buntu dan tidak tahu kepada siapa sy ingin mengadu…sy dapat rasakan diri saya hamil…dan dengan rasa tidak bersedia ini, saya rasa sgt tertekan! Ia hasil hbgn sy dgn seseorang…sy masih belom mmberitahu dia kerana bimbang dia tidak dpt menerima kenyataan dan juga tidak mahu bertanggungjawab…tambahan pula, kami berlainan agama…ya..mmg saya menyesal…terlalu menyesal..tp benar kata org, nasi sudah menjadi bubur…dan saat ini, saya hanya fikirkan bayi yg tidak berdosa ini….sy juga tidak bersedia untuk memberitahu keluarga..sy kasihan kan mak..sy kasihan kan abah..mereka mendidik sy dengan penuh sempurna..cuma sy yg tersilap langkah kali ini..family sy org baik-baik..pada mata mereka, sy sntiasa anak yg manja dan patuh pada arahan mereka dan juga Tuhan..saya tidak bersedia tuk semua ini..dan tidak pernah terlintas lgsung yg sy akan memalukan mereka…saya takut keluarga akan buang saya…

  Dan entah kenapa sy rasa org yg menjadikan sy begini tidak akan bertanggungjawab sehinggakan masih lagi tidak berani memberitahu kepada dia….inilah hukuman dunia yg tengah saya rasakan di samping alahan-alahan hamil yg lain yg tgh sy tanggung seorang diri…saya sering rasa tidak sedap badan, lenguh, x lalu makan dan fikiran sy sgt runsing…

  sy juga mungkin akan hilang pekerjaan nanti…mana mungkin sy boleh dtg bekerja dgn perut yg memboyot sdgkan belom berkahwin..sy kehilangan arah…sy tak tahu nak bt apa sekarang…bantu lah saya…saya sedia menerima apa saja kritikan mahupun nasihat di atas kesalahan yang sy lakukan ini..bantulah saya…

  • el berkata:

   1 sahaja yang mampu sy katakan…aper2 hal family kena tahu…mmg betul famili akan mengamuk mula2,tp kena igt mak ayah mana yang tak sayangkan anak…bincang la dulu dgn famili..

   • virgo_gurl berkata:

    terima kasih el…
    mmg sukar untuk menyembunyikan dari keluarga…tapi saya bimbang mak tak dapat menerima aib nie…mak percayakan sy sepenuhnya…sampainya hati sy mengkhianati mak…sungguh saya rasa sgt berdosa!
    walau bagaimana pun…sy msh belom mmbuat pemeriksaan di klinik..tp haid sy telah lewat..(^;^)..sy takut tuk bt check-up..takut jwpnnya positif…

  • ungkuabdel berkata:

   hai..gadis jngan bimbang banyak doa pd allah …insya allah nanti ada jln keluar ..abdel niat nak tlng awak lah..

   • virgo_gurl berkata:

    Ya ungku…
    kini hari2 saya kian suram…tidak lagi mampu tersenyum..sy yg dulunya ceria..kini telah berubah watak…

    saya memohon keampunan Allah setiap masa..saya kembali kepada Pencipta..saya menangis setiap kali bertemu Allah…sy melakukan solat sunat taubat nasuha dan tahajjud setiap malam..kembali mengingati Allah..kerana sy sedar..selama ini,sy dikurniakan kehidupan selesa olehNya..tetapi saya lalai..sy ambik lewa tanggungjawab sy..dan hanya disebabkan 1 mlm yg penuh durjana itu, sy bakal kehilangan segalanya…Ya Allh…ampunkan aku yang hina dan jijik ini…ampunkan aku Ya Allah..

    Andai dugaan ini yang membuat saya kembali mengingati Allah..kembali mendekati Allah…sy redha di atas segala ketentuan-NYa….

  • ungkuabdel berkata:

   haii gadis saye nak mintak alamt email awaklah toooongggggggggggg lah yeeeeeeeeeeee

  • fairuz85 berkata:

   salam………..virgo girl,mengenai masalah awak,saya mencadangkan awak datang sendiri ke Baitul Ehsan@berhubung terus di talian 03-32161286. insyaallah kami di pihak Baitul Ehsan sedia membantu. satu lagi nasihat saya, berterus terang la dengan keluarga awak…memang mereka akan marah tapi saudari kena ingat,allah maha pengampun lagi maha penyanyang…….pasal keje,saudari xyah la risau,rezeki allah ada di mana2…….bertaubat la kepada allah………insyaallah saudari akan diberikan petunjuk.

  • ayu berkata:

   salam..
   sy menghadapi masalah yg same dgn virgo-gurl..kini sy buntu..sy hamil 5 bulan..sy ingin menjaga bayi sy tp smpai skrg family x tau yg sy hamil..sy buntu memikirkan mase depan bby sy, saat2 utk sy melahirkan dan juga bimbang mase depan kerjaya sy..sy mohon bantuan dan cadangan utk masalah sy ini..jase baik kalian hanya Allah yg mmbalasnya..

   • leeya berkata:

    SAlam……

    pada adik ayu yang mempunyai masalah, adik boleh hubungi akak, insyallah akak cuba membantu adik. pada adik yang terlanjur dan hamil serta ingin bertaubat, adik boleh hubungi akak, insyaallah akak akan cuba membantu adik2 sekadar termampu akak. Akak ikhlas membantu adik-adik sepertimana adik -adik ikhlas memerlukan pertolongan. kita saling menbantu itulah maklamat kerjasama ini. jangan gugurkan @ bunuh baby adik2 kerna ramai yang ingin memeluk baby adik2. semua orang gembira, adik selamat dan baby disayangi. Akak rasa terpanggil untuk menolong adik2 yang punyai masalah sebegini…. keikhlasan itu penting dalam kehidupan kita…. aleeyanastasha@yahoo.com.my

   • Aziana Nabelz berkata:

    saya kebuntuan sekarang…sedang hamil anak luar nikah 7 bulan… saya masih lagi belajar di sebuah ipta dan sekarang ditahun akhir…tiada siapa yang tahu saya sedang hamil termasuklah ibu bapa saya…kekasih saya ingin bertanggungjawab tapi kewangan dia belum mencukupi untuk menanggung saya dan anak yang bakal lahir nanti….saya berhasrat selepas bersalin nanti ingin letak anak saya ditempat asuhan sementara saya menamatkan pengajian dan bekerja tapi saya tidak tahu dimana…saya memang sayangkan anak dalam pert ini….sebelum ni saya juga penah gugur tidak sampai setanun saya mengandung kembali….tolong laa saya buntu sgt2 sekarang.

 83. syerilnadia berkata:

  Salam. Sy pelajr IPTA yg sdg mlaksanakan 1 penyelidikan @ research ttg faktor yg mmpengaruhi orang untuk mmbuang@m’abaikan bayi.
  Tujuan research ini adlh utk cuba mndapatkan penyelesaian kpd mslh buang bayi di Malaysia.
  Sekiranya tuan/puan (khususnya yg trlibat dlm kes ini) @ mgenali org2 yg trlibat @ berhasrat utk mmbantu sy dlm mngurangkan kes buang bayi lagi, diharap dpat hubungi sy di emel syerilnadia@gmail.com.
  Terima Kasih

  • fairuz85 berkata:

   salam syerilnadia, cuba awak hubungi pusat perlindungan wanita baitul ehsan di talian 0332161286.kami di sini sedia membantu anda.

   • norfazillah berkata:

    salam mcm mana sy nk dpt kat cara utk berhubung dng aziana nabelz tu…………….sbb sy dan suami sdg mencari anak angkat yg br lahir utk dijaga klu aziana sudi serahkan bayi dia kepada kami2 sudi menjaga d memberi didikan dan kehidupan yg terbaik buat dia bleh add fb sy illa_0607@yahoo.com.my atau cal sy 017-5528371

 84. fatin berkata:

  salam…saya fatin azzahra….sy ingin mencari seorang anak angkat…sekiranya..ada pihak yang sudi beri anak untuk dijadikan anak angkat…sila hibungi saya..0194757320..saya terlalu mgharap sangat..

  • fairuz85 berkata:

   salam……untuk pengetahuan anda semua, kami di pihak baitul ehsan tidak menyediakan perkhidmatan anak angkat…..segala proses pengambilan anak angkat adalah urusan keluarga pelatih itu sendiri.

 85. ungkuabdel berkata:

  SAYE NAK MINTAK ALMT EMAIL DEK VIRGO TLNG LAH SEYE

 86. hafiz berkata:

  Assalamualaikum…
  Saya ingin bertanya, jikalau saya ingin menghantar anak saudara saya dengan tujuan ingin memulihkan akhlak dia yang suka melawan dan bergaduh dengan ibunya, adakah boleh saya lakukan di sini?

  Sekian, Wassalam

 87. azrawati berkata:

  assalamualaikum..saya azrawati,umur 25..sekarang saya telah mengandung lebih kurang 6 bulan..dan saya telah bercerai dan rujuk..dan sekarang dalam proses bercerai talak 2..sekarang,saya mahu mencari sinar baru selepas diceraikan..saya memang boleh berdikari sendiri..tetapi saya takut saya kembali menjadi sosial seperti sebelum kahwin..saya mahukan perlindungan dan bimbingan agama agar saya tidak akan berubah menjadi lebih teruk..dengan ini,saya mahu masuk ke pusat ini secara sukarela..keluarga saya tidak mahu terima saya kerana perkahwinan saya tidak disukai keluarga saya..jadi,dengan ini saya meminta jasa baik tuan atau puan untuk menerima saya agar saya dapt kembali ke jalan yang benar..dari saya buat sesuatu yang tak elok..inilah yang terbaik untuk saya sekarang..saya cuma perlukan perlindungan dan bimbingan..ini no tel saya 0123405051..terima kasih..

 88. shah berkata:

  aslmkum..saya nak minta tolong kepada semua yg dgr kisah saya ni.sy telah mengandungkan seorg perempuan dan amt menyesal dgn perbuatan saya dan ingin bertaubat.kini sudah 6bulan kandungan..bantu lah saya ,di mana saya nak bawa dia untuk melahirkan kandungan tersebut.kami x nak ibu bapa kami tahu ttg ini..bantu lah saya dimana untuk melahirkan ank ini..kami nak jga anak ini..bantulah kami… shaz_force@yahoo.com..0175965971

 89. shah berkata:

  0135550511

 90. liza berkata:

  virgo gurl….hubungi saya 0123539531

 91. sukarela berkata:

  assalamualaikum…. kpd sesiapa yg igin mencari pasangan utuk berkahwin dgn syarat menyesal di atas perbuatannya boleh lah hubungi sya di no tel 0195444042. sya sendiri menawarkan diri sya. sya seorang duda umur 30 tahun tiada anak. kerja guru. insyaallah sya akn didik anda dgn sebaiknya.

 92. aida berkata:

  Assalamualaikum WBT.. Saya telah 4 tahun berkahwin dan masih belum dikurniakan anak. Saya ingin sgt memiliki anak. Kepada pelatih2 Rumah Perlindungan Baitul Ehsan yang sudi/ikhlas memberikan anak untuk dijadikan anak susuan/angkat saya, boleh hubungi di adia0201@gmail.com @ 019-2846184 (Kjg, Sel).

 93. zurieda berkata:

  sesiapa yg ingin myerahkan bayi sila hubungi saya 0199373072..sy telah 3tahun berkahwin tp blm dikurniakan cahaya mata..

 94. iekin samah berkata:

  saya dah melahirkan 2 org anak luar nikah,mereka dibawah jagaan saya skrg..walaupun 2 kali terlanjur saya tak sanggup nak gugurkan atau pun serahkan mereka pada org lain. Utk pengetahuan kalian,saya stay dgn keluarga bapa kpada anak2 saya(cina).Namun begitu hidup saya tak tenteram,niat nak kembali ke pangkal jalan dan b’taubat sering b’main di pemikiran saya.Saya s’lalu t’fikir nak bawa anak2 saya lari,tapi kemana saya tak berduit,tak berkemampuan dan tak ada tmpat tinggal.Saya tak sanggup b’pisah dgn anak2 saya.Adakah mana2 pusat perlindungan akan menerima kami?Saya tak mau trus sesat….hati saya tak tenang…saya tak nak b’pisah dgn anak2 saya atau pun serah kan mereka pada org lain…..tidak akan sama skali…biarlah kematian memisahkan kami………..insyaallah

 95. anuar bin yusoff berkata:

  assalamualaikum… saya berminat untuk mencari bby @ anak lelaki sebagai anak angkat… status dll… semua saya tak kisah… sila hubungi saya.. anuar 0148338281

  • iekin samah berkata:

   tima kasih byk2 yea encik anuar tapi saya dah menyatakan tak akan b’pisah dgn mereka.cuma saya tak b’nasib baik saja…..saya tak b’kemampuan…walaupun ssh mcm manapun saya nak jaga mereka sendiri…..cuma saya disini cuba m’cari jln utk terus hidup b’sama anak2 saya..cara hidup yang diredhai dan m’buatkan hati saya tenang…………..amin

 96. azizi berkata:

  salam,

  Adakah saluran dari MAIS yang membolehkan org awam (yang layak) memperisterikan pelatih dengan niat untuk menjaga dan melindungi mereka (berjihad)?

  masa depan pelatih dan anak lebih terjamin (Dgn izin Allah). Harap dikaji dan diteliti.

 97. anuar bin yusoff berkata:

  salam… saya sebenarnya dah lama mcari anak angkat lelaki… umur tak kisah.. sama ada bby @ yang dah besar.. status dll semua saya tak kisah.. kalau ada. tolong hubungi saya 0148338281 anuar bin yusoff

 98. niza berkata:

  salam…..saya ingin mengambil anak angkat perempuan.kalau ada sesiapa nak bagi baby girl utk dijaga sila hubungi saya 014-2441392.tq

 99. azmah berkata:

  assalamualaikum..saya ingin mencari anak angkat perempuan.sila hubungi saya azmahdmas@yahoo.com

 100. lenny berkata:

  Salam.. saya sedang mencari baby boy yg baru dilahirkan untuk dijadikan anak angkat. kepada ibu-ibu yang sedang mengandung dan mahu menyerahkan baby boy kepada saya dan suami boleh hubungi kami 0129382605. Kuantan.

 101. nur berkata:

  alhamdulillah,melalui ruangan ni sy telah mendapat seorang bayi lelaki yg sgt comel dan aktif.sekarang dh berusia setahun sebulan.sy telah berkahwin selama 6 tahun dan tidak mempunyai zuriat.atas kurniaan Allah,seorang hamba Allah dlm ruangan ini telah memberi bayinya selepas bersalin.InsyaAllah,sy akn memberi didikan agama yg secukupnya agar menjadi insan yg bertaqwa kpd ank angkt sy tu..aminnn.kpd gadis2 yg terlanjur tu,pesanan sy agr tidak membuang dan menghukum bayi anda sebaliknya berilah kpd mereka yg memerlukan.ramai yg di luar sana yg tidak mempunyai zuriat dan inginkn ank angkt dan ingin sekali memberi kasih sayang kpd bayi yg tak berdosa..sy jg masih ingin menerima bayi lg bg sesiapa yg ingin memberi khususnya bayi perempuan.blh hubungi sy di no 0124457583@e mail sy.

 102. nur berkata:

  e mail nur,sakinahumairah@yahoo.com.my di talian 0124457583@0174407091.

 103. eyzah berkata:

  Salam…kepada gadis2 di luar sana yang sedang mengandung dan ingin menyerahkan kepada org. Saya dan suami sudi menerimanya dengan ikhlas dan penuh kasih sayang..boleh email or fb pada saya jieja_2606@yahoo.com.

 104. izad berkata:

  assalammualaikum semua..
  saya izad dari sentul kuala lumpur benar2 ingin mencari seorang bayi lelaki yang masih dalam kandungan atau yang baru lahir untuk sya jadikan anak saya.untuk pengetahuan semua..saya berusia 39 tahun dan belum berkahwin.jika diizinkan allah saya mendapat seorang anak baby lelaki, akan saya jaga sepenuh hati kerana hidup saya benar2 sunyi sekarang. saya berjanji akan membesarkan baby dengan sebaik yang mungkin dan mudah2an harapan saya menjadi kenyataan.. sesiapa yang sudi membantu saya atau yang ingin menyerahkan baby lelaki, harap dapat hubungi saya di 0173202055 atau email saya roy_osman@yahoo.com
  kalau boleh saya ingin namakan baby saya nanti yusoff daniel.. terima kasih pada yang sudi membaca …wassalam

 105. TheMages berkata:

  kawan saya sudah terlanjur dengan teman lelakinya
  tetapi saya sudah pisahkan mereka dan saya ingin perempuan tersebut berubah
  dan saya harap ada orang disini yang boleh membantu kawan saya ini.saya juga harap hal ini dirahsiakan dan kita boleh berbincang.area penang dan perlis
  e-mail kepada saya legendsizuka@yahoo.com

  • TheMages berkata:

   kawan saya sudah terlanjur 4 bulan
   dan saya harap ada yang sudi membantu dia

  • ummi berkata:

   salam….

   saya ingin mencari anak angkat utk di jadikan anak sy. sya betul2 ingin kan anak dan menjaganya dengan kasih syang sekiranya themeges tidak mahu menjaganya berilah kepada sy..saya berjanji akan menjaganya dengan baik dan tidak akan mengabaikannye.
   awak boleh hubingi saya dgn segera,,ummi_umairrah@yahoo.com.my

  • ida berkata:

   sy brkahwin 5 thn. tiada cahayamata. ingin mencari anak angkat. kini sy ade 3 org anak tiri… mereka masih ade ibu kandung. inginkan seorang anak sebagai penyeri rumahtangga. berbesar hati menerima anak angkat, andai berpeluang, hubungi sy 0172731778 ida

  • mastura mustafa berkata:

   saya berminat untuk mengambil bayi tersebut,jika masih ada hubungi saya-017-7931183

 106. ummi berkata:

  ini no sya 0194041663……saya akan cuba bantu kawan awak tu… insyaallah…saya harap awak sudi hubungi saya secepatnya…

 107. TheMages berkata:

  harap ummi boleh e-mail kepada saya umur umi,area & no.fon dan sanggupkan ummi menjaga kawan saya sehingga bersalin dan
  saya juga harapkan seseorang boleh bimbing dia

 108. ZUL berkata:

  saya ingin mencari calon isteri untuk perempuan yg terlanjur..membuat calon isteri sehingga ke akhir hayat,, hubungi saya 0175121513

 109. ummi berkata:

  salam TheMages

  saya sudi bantu kawan awak itu….terima kasih…kita bincang apakah tindaka selanjutnya..

 110. syida berkata:

  asalamualaikum..sekarang sy syak saya hamil atas hubungan sulit saya kerana saya sudah tidak dtg bulan.sy x mahu keluarga tahu keadaan sy mcm ni…so,sy memerlukan tempat perlindungan sementara tuk melahirkan anak ni…mohon pihak tuan dpt mmberi sedikit nasihat memandangkan sy baru berusia 21..sy x mahu mmbuat keputusan yg tidak betul..jika sy boley masuk ke dlm rumah perlindungan tersebut..bagaimana caranya…dan sementara saya stabilkan hidup saya,bagaimana dgn anak saya nanti kerana slepas selesai semua itu saya mahu menjaga sendiri anak saya.

  • idayu berkata:

   wasalam…

   Boleh saya bantu awak syida. Semua perkara kita boleh berbincang. Saya berterima kasih pada awak sebab mengambil keputusan yang bijak dengan menerima kehadiran bby itu dengan rela dalam terpaksa. boleh awak hubungi saya…….fb Noor Ashiah Che Man……

 111. lyana berkata:

  salam…..syidah

  boleh awak hubungi sya di fb ratuputrimatahari…
  semau perkara kita boleh berbincang.
  semua masalah boleh diselesaikan dengan kita harus tenang dan tabah……
  sya minta awak segera hubungi saya….

 112. lyana berkata:

  @ email saya ratuputrimatahari@yahoo.com

  saya begitu berharap awak sudi hubungi saya…..

 113. mencari cahaya mata berkata:

  SALAM buat semua,saya sedang mencari anak angkat tak kira laki atau prompuan….kepada hamba Allah yg sudi dan bersedia menyerahkan anak mrk dengan seiklasnya tanpa rasa ragu2 dan inginkan perlindungan sila email saya eumora2009@gmail.com hubunggi saya 0109344991/0125667550

 114. leeya berkata:

  walaikumuaisalam….. syida

  sya leeya nk awak boleh hubungi saya dan boleh berckp. bagaimana saya hendak panggil @ hubungi awak sb awak tak tinggal apa2 cara untuk saya hubungi awak. insyaallah sya akan cuba membantu awak dan awak harus hubungi saya melalui email aleeyanastasha@yahoo.com.my dan hp 0142956275.

  saya harap awak sudi hubungi saya….

 115. TheMages berkata:

  hurmm
  sape yang dok area penang dan perlis?

 116. sunting15 berkata:

  anak saya telah teranaya oleh bomoh hingga dia hamil tampa di sedari saya ingin memminta pelindungan supaya dia tidak tertekan berada di rumah kerana dia seorang yang terpelajar dan dikenali ramai.bolehkah pihak tuan menolong kami sehinga dia melahirkan.dan bayi itu diserahkan keluarga angkat ……..untuk jadikan anak angkat

  • Mencari cahaya mata berkata:

   Saya sedia membantu anak puan dan menjaga keselamatan anak puan hubunggi saya 0109344991/0125667550 atau email saya eumora2009@gmail.com

  • leeya berkata:

   salam…..sunting15

   saya turut bersempati apa yang terjadi pada anak awak. Bagaimana anak awak sekarang, saya harap dia bermunasabah diri dengan apa yang terjadi.
   Saya begitu berharap awak sudi berikan baby itu saya untuk saya jadikan dia anak saya. Boleh awak hubungi saya secepatnya. Sya ikhlas inngin membantu awak. insyaallah sya akan cuba membantu awak dan awak harus hubungi saya melalui email aleeyanastasha@yahoo.com.my dan hp 0142956275.

   saya harap awak sudi hubungi saya….

  • rusnah berkata:

   anak saya masih di sarawak..
   dia di dilarikan di sana..
   dia kata dia mahu pulang..
   dan saya telah menghantar wang kepadanya..
   tetapi sekarang dia kata duit itu sudah habiz..
   dan tidak dapat pulang ke johor..
   dia takut nak balik disebabkan lelaki itu mungugut untuk tidak bertanggungjawab terhadap kandungannya..
   kami ingin mgambilnya di sarawak..
   tetapi disebabkan msalah kewangan y melanda..
   dan ada seorang anak saya y akan melanjutkan pelajaran hujun bulan januari ini..
   saya buntu..!!
   boleh hubungi saya di talian 013 721 5408 (rusnah)

  • ida berkata:

   puan, sila call/sms sy utk brbincang lanjut.
   0172731778

  • ida berkata:

   hubungi sy 0172731778 utk kita brbincang

  • ida berkata:

   sy dari nilai. inginkan anak angkat. kini mnjaga 3 org anak tiri perempuan. tapi inginkan penyeri rumahtangga. sudah brkawin 5 thn. kepada sesiapa yg ingin mencari keluarga angkat utk baby,sila hubungi sy 0172731778 atau email ida.1778@yahoo.com

 117. ina berkata:

  Salam.. saya sedang mencari baby x kira boy or girl yg baru dilahirkan untuk dijadikan anak angkat. kepada ibu-ibu yang sedang mengandung dan mahu menyerahkan baby kepada saya….hubungi saya 0175334529 or 0199567706
  (A.S.A.P)

  • insan keliru berkata:

   salam….saya ada adik yg dh terlanjur…usia kandungan dh 7 bln lebih, kami sekeluarga baru dpt tahu dia mengandung, kami sekarang buntu dan tertekan kerana yg lelaki tu nak bertanggungjawab tp keje tak ada masih bergantung dengan mak ayah….kami risau kn masa depan baby…kami nekad nak mencari keluarga angkat utk baby ni yg boleh menjamin masa depan baby….

   • mencari cahaya mata berkata:

    boleh hubunggi saya kerna saya mencari anak angkat tak kira laki or prompuan…sya sanggup menjaga adek pada insan keliru shingga dia slamat melahirkan, hubunggi saya 0109344991…or email saya eumora2009@gmail.com

   • leeya berkata:

    salam insan keliru

    pada insan keliru yang mempunyai masalah, boleh hubungi akak, insyallah akak cuba membantu adik awak. akak akan cuba membantu adik2 sekadar termampu akak. Akak ikhlas membantu adik-adik sepertimana adik -adik ikhlas memerlukan pertolongan. kita saling menbantu itulah maklamat kerjasama ini. jangan gugurkan @ bunuh baby adik2 kerna ramai yang ingin memeluk baby adik2. semua orang gembira, adik selamat dan baby disayangi. Akak rasa terpanggil untuk menolong adik2 yang punyai masalah sebegini…. keikhlasan dan kejujuran itu amat penting dalam kehidupan kita….. ini email akak ;- aleeyanastasha@yahoo.com.my

   • izara berkata:

    sy berminat dgn usulan anda..sy kje d sektor gov..de kreta, umh, kewangan kukuh..hubungi sy di alamat email izara4312@yahoo.com

 118. aishah balqish berkata:

  kepada meraka yang punyai hati dan perasaan…

  janganlah mainkan perasaan mereka yang kekurangan dalam masalah zuriat. Bila aje ahli masuk dan postkan masalah mereka, klu yang nk bagi bby boleh kata berebut2 tapi meraka ini suka main…..bby tak ada..bila call berbagai alasan merka bagi. ada yang minta wang………. tolong jangan main kan perasaan kami….. kami tahu kelemahan kami……..

  • perogolsepi berkata:

   sedih jugak kalo melalui..mungkin mereka nie orang bru nak mencari bala dan dosa…wallahuaalam..allah jerr yg mengetahui..cobaan cobaan cobaan..maaf

   • perogolsepi berkata:

    ala gol jual bayi ini kan dah jdi business lumayan bayi indon siam belambak nak di jual..tapi kita tak tau lubang..sedap dem dapek duit pun demo dapek..kalo orang biasa..ibu mana yg sanggup berpisah dgn anak..bior die tak makan ..anak misti ado benda nak menguyah

  • el berkata:

   ya,sy setuju dgn aishah…kalau rasa nak bagi anak tu,bg la..jgn nak berdolak dalik lg.kejap rasa nak bg,kejap tanak.lepas tu,bila nak bg,ada je alasan lain…so bg saya,kalo betul2 nak bg,baru la tya..jgn jadikan ibu bapa lain ni mcm acara lelong…tgk siapa yg mampu bg lebih,baru nak serah..that nonsense!!!sy semcm dah serik nak cari melalui ruangan ni..sorry to say…

 119. mencari cahaya mata berkata:

  SALAM buat semua,saya sedang mencari anak angkat tak kira laki atau prompuan….kepada hamba Allah yg sudi dan bersedia menyerahkan anak mrk dengan seiklasnya tanpa rasa ragu2 dan inginkan perlindungan sila email saya eumora2009@gmail.com or msg no sya 0109344991

 120. nana berkata:

  salam. sy dh trlanjur dan skng mengandung 8bln..sy msih blajar dan trpaksa menangguhkn pngajian krn keadaan sy..skng sy tggl dgn kluarga tp dorg xtau sy mengandung..kalau blh sy xnk dorg tau, sy cuba cri tmpt prlindungn wanita tp ada syarat tempoh tggl disitu..sy juga sedang cri kluarga angkat utk baby sy..sapa2 yg boleh tlg sy e-mail la kt sy…nana_pat87@yahoo.com.my

  • kuarga saleh berkata:

   salam nana..awak dah dapat ke ibu angkat kepada bayi awak?saya rela sedia membantu menjadi kuarge angkat baby awak..saya dah 6 tahun kawin tapi tak ada anak…memang tengah cari sangat sekarang

  • zulfa berkata:

   InsyaAllah saya akan cuba bantu nana…..nana boleh tinggal ngan saya sehingga melahirkan dan saya juga akan mengambil baby nana sebagai anak angkat saya..hubungi saya di mutiarazulfa@ymail.com atau o13 – 4974960….

 121. liza berkata:

  Hati2 bila berurusan dgn orang yang menawarkan bayinya utk djadikan anak angkat…..ada segelintir yang mengambil kesempatan atas pengharapan org….melalui ruangan ini juga sya telah ditipu ribuan ringgit….bukan saya sorang saya percaya ramai lagi….hati2 bila ia membabitkan wang ringgit…diorg akan mhubungi no yg kita tinggalkan…mcm2 alasan ..anak tak makan, anak demam..tak de duit nak buat psedian…then suruh kita bank inkan bila kita check semula ramai foromer yg dtipu org yg sama…

  • Leeya berkata:

   Liza, Benar kena lah berhati2 takut nanti ada xploitasi oleh pihak yang tidak bertanggungajawap… Tapi alhamdullilah di ruangan ini saya telah mendapat anak angkat lelaki yang comel dan kini berusia 5bln .. saya mengambil nya ketika berumur 3 hari… alhamdullilah tuhan itu mempermudahkan rezeki saya untuk mendapat anak angkat.. dan sekarang dia adalah permata hati kami .. buat teman semua jgn putus ada saya pasti msih ada lagi yang jujur dan ikhlas ingin mecari keluarga angkat …. amin

 122. sop berkata:

  naseeeeeb….sabut naek ke permukaaea..nasib dosa setinngie gunung uhud tak tenggelam

 123. Eida berkata:

  Salam,saya tgh mganggur skrg. Drpd xbuat ape dirumah,terfikir pula utk bekerja atau mjadi sukarelawan dipusat2 perlindungan. Ada xdisini yg memerlukan staf atau sukarelawan dipusat perlindungan?plss email sy eidaelisya_86@yahoo.com.my.asap.

 124. Puan Rynn berkata:

  tahniah leeya, akak pn terngin nak bby lelaki moga Allah makbulkan impian akak ni…jika ade yg sudi memberi akak sedia menerima rezeki Allah ini amin

 125. mencari cahaya mata berkata:

  sekiranya sesiapa hamba Allah dengan iklasnya ingin memberikan baby mereka
  , Sya menawarkan diri untuk membantu memberi perlindungan dan menjaga perempuan terlanjur sehingga melahirkan baby tu ….kita boleh bincang dan saya akan bantu semampu saya…
  add ym saya lating196@hotmail.com atau msg sya line 0125667550…saya akan col kembali…

 126. ushi berkata:

  Assalam, Saya ingin mencari bayi untuk dijaga sebagai anak sendiri. Hubungi aremaz@yahoo.com, Moga Allah memberkati usaha sy..Amin

 127. ida berkata:

  Salam…skrg sy sedang hamil 6 bulan hasil hgbn dgn bekas kekasih…masalhnya sekarang..sy x mahu keluarga tahu keadaan sy mcm ni…so,sy memerlukan tempat perlindungan sementara tuk melahirkan anak ni…mohon pihak tuan dpt mmberi sedikit nasihat memandangkan sy baru berusia 22..sy bkeputusan mneruskan kndungn ini dan ingin mjga nya.sy x mahu mmbuat keputusan yg tidak betul..jika sy blh masuk ke dlm rumah perlindungan sementara tersebut..bagaimana caranya….dan kes seperti ini diketagorikan sebagai ketagori ape??.

 128. lyana berkata:

  sy mpunyai msalh ,sy suda mlahirkn ank luar nikah yg skunk suda brumo 8bln . bf xnax tngung slepas kjadian itu sy mngandungkn anknye skali lg .. syg suda mmbuad ksilapn besa kli ini . yg ptma family mmpu trime tp yg dlm kndungan nie mreka xtau lg n sy xnax bebankn mreka lg .. sy prlukn tmpt prlindungan dan kluarge angkt tox bayi yg akn dilahirkn ..dlm aty sy suda tdetik utk brubah . sy nax blaja sume tntng agama islam sy xpndai mgaji .. sy nax kn prubahn yg btol2 mginsafkn sy .. hubungi sy 0172414025

 129. gadis sepi berkata:

  Asalamualaikum…
  sy berusia awal 20an..menghadapi masalah yg sama dgn ayu,virgo gurl,ida..n gdis2 lain.kini sy buntu..sy hamil dan hampir msuk 7 bulan..sy ingin menjaga bayi sy tp smpai skrg fmly x tau yg sy prgnent..sy buntu memikirkan masa depan bby sy, saat2 utk sy melahirkan..serta sgala mcm ttg dirinya tp sy nekad utk mneruskan nya dan tidak mahu mbuangnya..sy x mahu fmly tahu keadaan sy mcm ni…lagi pn fmly sy jenis yg bwt hal masing2.jd ,sy mengharapkan tempat perlindungan sementara tuk melahirkan bby ni…mohon pihak tuan dpt mmberi sedikit nasihat memandangkan sy x mahu terus silap dlm mmbuat keputusan yg tidak tepat..bolehkah sy masuk ke rumah perlindungan tersebut untuk sementara.jika sy boleh masuk ke dlm rumah perlindungan tersebut..bagaimana caranya??.dan sementara sy stabilkan hidup sy,bagaimana dgn anak sy nanti kerana slepas selesai semua itu sy mahu menjaga sendiri anak sy.sy mohon bantuan dan cadangan utk masalah sy ini..jasa baik kalian hanya sahaja Allah yg mampu mmbalasnya..Terima kasih

  • Puan Rynn berkata:

   adik gadis sepi: jika benar2 ingin jga sndiri berterus terang lah dgn kuaga itu lebih baik jika tidak carilah kuaga angkat demi msa depan ank

  • leeya berkata:

   Buat adikku ida, Iyana, gadis sepi dan juga pada insan yang mempunyai masalah, boleh hubungi akak, Insyallah akak akan cuba membantu adik2 sekadar termampu akak. Akak ikhlas membantu adik-adik sepertimana adik -adik ikhlas memerlukan pertolongan. kita saling menbantu itulah maklamat kerjasama ini. jangan gugurkan @ bunuh baby adik2 kerna ramai yang ingin memeluk baby adik2. semua orang gembira, adik selamat dan baby disayangi. Akak rasa terpanggil untuk menolong adik2 yang punyai masalah sebegini…. keikhlasan dan kejujuran itu amat penting dalam kehidupan kita….. ini email akak ;- aleeyanastasha@yahoo.com.my…………..0142956275..

   • insan terluka berkata:

    salam.akak leeya, btul ke akak leh bntu org yg bmslh?akak blh x bntu sy..sy dh th nk pkir ape.sy dh pregnant.xsure dh 6/7bln.sy xprnh ke klink pn.sy tkot fmly sy th.sy xnk kcewakn dorg.akak bntu la sy.sy amat plukn p’tlgn..

  • izara berkata:

   sy br 5 bulan kawen but still kosng lg..sy ingin kn baby cz dah bese dgn budak2..utk pengetahuan,sy & suami kerja d sektor kerajaan..ape2 nti leh hubungi sy d email izara4312@yahoo.com

  • shah berkata:

   saya sudi menolong adik,apa2 hal call@sms saya 0125257317

  • ARAZAKI berkata:

   a’kum

   e-mail saya di atau

   kami financial consultant, juga kontraktor penyelenggaraan M&E. mungkin kita boleh fikirkan penyelesaian dari sudut masalah kat mana nak kerja dlm masa terdekat ni. nak sara baby mkn bnyk duit tu, saya tahu…..

 130. nora berkata:

  assalamualaikumm…saya ingin memiliki anak angkat utk dijadikan anak sendiri……
  hubungi saya di adress ini…..aiman_singa@yahoo.com

 131. lia berkata:

  salam saya mengandung 6bulan… saya still belajar dan sekarang nie nk mula latihan industri… saya d tahun akhir uni.. harap sapa2 blh tlg saya.. saya buntu sgt2… sya xnk family tahu..

  • Mencari cahaya mata berkata:

   Sya menawarkan diri untuk membantu memberi perlindungan dan menjaga perempuan terlanjur sehingga melahirkan baby tu ….kita boleh bincang dan saya akan bantu semampu saya…
   email sya eumora2009@gmail.com atau msg sya line 0125667550…saya akan col kembali…

   • diana berkata:

    sy xtaw betul atau tak keputusan sy skrg.dah byk kali sy cube gugurkan bby ni.skrg bby ni dh msuk 5 bln lebih,dah terlambat utk wat ape2.sy tkut nak bgtahu fmly sbb risau kesihatan abah n mak.sy ade cube nak berlindung kat KEWAJA,tapi terpakse cancel sbb x mampu byr yuran bulanan.sy still student.skrg sy dlm dilema nak jage anak ni.sy btul2 dah buntu.sy cube nak teruskan tapi sy x mampu,xde pendapatan.mohon balas kat emel sy ni kalau ade sebarang bantuan b0leh diberi

   • shazril berkata:

    salam diana,saya ikhlas nk membantu awak,janji awak btl2 insaf..0125257317

   • zulfa berkata:

    adik diana….hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com atau 013 – 4974960..InsyaAllah akak akan membantu selagi mampu… boleh x adik diana bagi email add adik?

  • Sofia berkata:

   Lia, boleh email akak ke sofia7311@gmail.com. InsyaAllah akak cuba bantu.

  • leeya berkata:

   hbg akak 014 2956275

  • Puan Rynn berkata:

   Sila hubungi akak lia dia talian 0123844267

  • shah berkata:

   saya sedia membantu adik,call @sms 0125257317

  • shah berkata:

   lia saya sudi mengambil berat,apa2 hal sms saya 0125257317

  • fendi berkata:

   lia…call saya 0139839511..fendi..saya nak kenal dgn awak.saya tak kisah masa silam awak..kalu bekenan saya nak buat isteri.

  • azli berkata:

   Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat, tak kisah lelaki atau perempuan, dan berumur 1 tahun ke bawah. Tak kira juga dari kalangan anak yatim ataupun ibu-ibu yang sedang mengandung/ anak yang baru dilahirkan. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com.”

  • azli berkata:

   Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat, tak kisah lelaki atau perempuan, dan berumur 1 tahun ke bawah. Tak kira juga dari kalangan anak yatim ataupun ibu-ibu yang sedang mengandung/ anak yang baru dilahirkan. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com

  • nazlie berkata:

   salam, saya dengan ikhlas hati sedia untuk bernikah 0192226199

  • naz berkata:

   call saya jika memerlukan bantuan 0192226199

 132. leeya berkata:

  assalamualaikum..kawan2 ku..perkenal kan diri sye hana berumur 21 thun..sye telah membace masalah kawan2.dan untuk pengetahuan kawan2 sy pun senaseb dengan kawan2.sy sekarang telah mengandung dan sekarang telah menunggu hari sahaje untuk melahirkan baby ni..dan sye sekarang di bawah jagaan seorang hamba allah yang berhati mulia tetapi bukan ahli keluarga sendiri.jika kawan2 ingin kan bantu insyaallah sye dapat membantu.sila hubungi sy di talian 0107168315

 133. alin berkata:

  utk adik2 yg terlanjur…hubungi saya…saya bantu apa yg perlu….smoga tiada lagi tubuh kecil dhurungi lalat diluar sana…berikan mereka hak utk hidup….tel/sms 012 3539531

 134. nieza berkata:

  bila mendengar n melihat di kalangan teman2 yg berjaya mengambil anak angkat..saya merasa terharu kerana mengenangkan bilakah masa saya pula untuk mengalami sendiri detik2 indah tersebut..saya pernah keguguran sebyk 3 kali..mcm2 usaha telah saya lakukan samada berubat di hospital mahu pun secara tradisional..tp ALLAH masih belum beri rezeki lagi…saya redha dan pasrah…jika ada yg ingin memberi, saya berbesar hati akan menerima amanah ALLAH tersebut…insya-allah akan akan saya berikan yang terbaik tuk sikecil…tel/sms 012 2699807

 135. mencari cahaya mata berkata:

  adek diana,

  hubunggi akak 0125667550 atau email akak eumora2009@gmail.com…..akak akan bantu adek setakat yg akak mampu :)….

 136. hana berkata:

  Saya doakan kak nieza pasti akan memperolehi bby satu hari nanti, sama ada anak sendiri @ anak angkat. Baby saya dah ada maknya, hamba allah yang sedang menjaga saya dan bby dalam kandungan ini.
  Pada ida, Iyana, gadis sepi, lia, diana dan kawan – kawan yang senasib dgn saya,jangan buang bby itu. Kawan – kawan boleh hubungi saya jika kawan – kawan perlukan pertolongan @ pandangan, insyaallah saya cuba membantu semampu saya..
  Untuk pengetahuan kawan2 saya skrg dh menpunyai tempat berteduh untuk saya dan bby, saya juga sudah pergi ke klinik dan menpunyai kad mengandung dimana saya boleh bersalin dengan tenang.
  Saya begitu berharap kawan2 dapat pertimbangkan masalah kawan2 dgn baik, Tidak semua org menbenti kita, ramai yang ingin menbantu tp pilihlah yang terbaik dalam terbaik…

 137. Puan Rynn berkata:

  Assalamualaikum…..buat adik2 sekalian, jgn la fkir pendek dgn membuang anak2 itu…kami sedia menolong, insyaAllah moga Allah permudahkan segalanya, hubungi lah akak jika sudi…..012-3844267

 138. widayu berkata:

  assalamualaikum…saya telah berkahwin selama 4 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat dan sangat berharap untuk mendapatkan anak angkat. diharap sesiapa yang sudi
  sila hubungi saya 0173959837….

 139. Sue berkata:

  slm…sy skrg mgandung 8 minggu hsl hbngn dgn kekasih sy tnp sedar..kekasih sy sarankan agr gugurkan mmndngkn ia x sah tapi sy serba salah hndk lakukan mmndgkn ini anak sy dgn org yg sy cintai..sy igin tahu ada tak tmpt yg dpt sy blindung buat smntara waktu apabila smpai ms utk sy lahirkan anak ini kelak dan mtk dijagakan smtara anak ini krna sy akan amik balik anak ini utk dijaga sdri apabila sy & kekasih bkahwin…pd family kdua phk akan dberitahu amik anak angkat..biarlah kebenarannya hy sy & kekasih sj yg tahu itu anak kami bdua…sy sdh mlakukan dosa dgn dan sy x sanggup manmbah lagi dgn mnjadi pmbunuh pd zuriat sndiri wlpn khdirannya dgn cara bgini…sy amat perlukan pandangan n perlindungan…email sy :salju_gerimis@yahoo.com

 140. Hidayah berkata:

  boleh kah saya mendapat anak angkat di sini? jika boleh hubungi saya, 0136943863.saya sudah berumahtangga selama 4thn tapi belum mempunyai zuriat…bantu la tuan/puan

 141. alin berkata:

  Untuk adik2 yang hilang arah diluar sana…buntu memikirkan kemana nak melahirkan bayi, kos bersalin juga kos perubatan, juga keluarga angkat utk diserahkan bayi anda..sila hubungi akak usah malu atau segan… Akak akan guide hingga selamat melahirkan.
  ..tapi dengan syarat JANGAN SSEKALI ULANGI KESILAPN INI………bahu akak cukup TEGUH untuk sama2 kongsi apa yg telah tjadi… (^_~)…..o12 3539531 -kak alin

 142. shah berkata:

  ikhlas nk cari gadis yg tgh hamil..x kisah brapa bln pon thg hamil,ikhlas nk membantu 0125257317

 143. tengku hani berkata:

  salam..saya telah berkahwin, mempunyai seorg cahaya mata berusia setahun setengah dan tidak bekerja. suami saya mendera saya secara emosi dengan memanggil saya Babi..babi..babi..setiap kali kami bergaduh. anak saya masih kecil dan belum mengerti, apa akan jadi sekiranya dia juga memanggil saya begitu tatkala boleh bercakap. saya tidak mempunyai keluarga yang mengambil tahu perihal saya dan anak… adakah saya dan anak layak menumpang di pusat ini untul sementara waktu memandangkan saya tidak sgp dihina sedemikian rupa.

 144. Intan berkata:

  Syukur saya dipertemukan dengan seorg insan yang ckup baik dan membantu saya yg dlm kebuntuan, buat akak itu saya bersyukur d pertemukan dgn akak, buat kwn2 yg sama bermasalah dgn saya moga menemui insan yg semulia kakak ni, jika kwn ingin tau siapa dia sya bole bg tau, dia mmg penyelamat saya yg dlm kesusahan ni…jd buat kwn2 jgn risau masih ade yg sudi bantu kita yg dlm kesusahan ini…syukur sgt2 jika kwn2 no dia sms kat intan yea ni no intan 0122829842

 145. dina berkata:

  mat…

  saya menawarkan diri sya tuk membantu, saya akan sedaya upaya bantu adek dan klo boleh email sya no adek eumora2009@gmail.com

 146. Puan Rynn berkata:

  Mat, jgn risau sila hubungi akak insyaAllah akak bantu, klu segan email je kta akak Rynn.Mohd@gmail.com sms kat 0123844267…..insyaAllah ade jln penyelesaiannye…..

 147. yatie berkata:

  saya teringin nak membaca alquran n sembahyang,,tapi saye x pandai,ade x mne2 tempat yg saye boleh belaja perkara demikian,,,saye malu nak mengaku yg saye x tahu mengaji n sembahyang,saye malu…..saye rase saye kosong x thu ilmu agama,saye xnak masuk neraka,saye takot,,,,harap ade la org boleh tolong saye

  • Puan Rynn berkata:

   Salam adik yatie, sila hubungi Ustaz Shah di talian 0326913286, adik bole mengajar mengaji dan sembanyang secara percuma setiap hari sabtu & ahad

 148. Lynn berkata:

  Assalamualaikum.

  Saya ingin mencari seorg bayi untuk dijadikan anak angkat. Kami suami isteri pekerja profesional, dah lama kawin masih belum dapat anak. Kalau ada adik2 yg terlanjur, hrp hubungi saya. tlg jgn buat tindakan melulu, jgn buang bayi tu. kesian dia.

  semoga ada yg bersimpati dgn kami.

  • mash bella berkata:

   waalaikum salam….tlg hbungi saya segera….

   • kuarga saleh berkata:

    mash bella… ada ke peluang untuk saya dapatkan anak angkat?saya dan suami teramat sukakan bayi dan kanak2 utk dijadikan anak angkat.Khawin dah 6 tahun tapi belum ada rezeki..sekrang masih mencari anak angkat..tapi pada ibu2 yg terlanjur,harap sambutlah salam ikhlas akk untuk membantu menyayangi anak2 yg tak berdosa tu.InsyaAllah akak akan jaga seperti darah daging sendiri.. hubungi akak 017-5591523
    atau email je fizahaina@yahoo.com

 149. Puan Rynn berkata:

  Salam…..akak sedia membantu jika sesiapa memerlukan pertolongan janji jangan d buang anak2 itu mereka x bersalah adik2 smua…hubungi akak 0123844267

 150. wahyu berkata:

  assalamualaikum…. sesiapa yg penah ambil anak angkat dlm ruangan ini boleh kongsikan cerita tak pada saya. Saya mmg berhajat utk mengambil anak angkat tapi masih takut dan kurang yakin. email saya widlarozi@gmail.com

 151. mona berkata:

  sesiapa yang penah di hubungi oleh gadis yg bernama Tasha (A’ezah Binti Saperi ( NRIC No : 800223-13- ……) sila bhati2….dia hamil dlm 6-7 bln ..bila dberikan perlindungan telah melarikan barang bharga dari rumah…Laporan polis telah dibuat, dan jika anda dihubunginya sila buat laporan ke balai polis bhampiran

  Penting untuk teman2 diluar sana jika mahu mberikan perlindungan / buat pjanjian menyerahkan anak angkat SILA dapatkan salinan IC si bakal ibu…..kalau boleh snap gambar bakal ibu agar tidak tertipu….ramai yang mengambil kesempatan atas keadaan kita yg terdesak mahukan anak…

 152. wahyu berkata:

  mona…terima kasih di atas info yg diberikan…

 153. Puan Rynn berkata:

  Ya Allah dengan kudrat yang aku ada ini insyaAllah akan ku perjuangkan nasib mu anak….buat adik2 ku yang bermsalah teruskan pembelajaran jangan berhenti d sini, insyaAllah ade jalan untuk akak bantu….cuma janganlah d ulang kesilapan ini untuk kali kedua…ckuplah sekali…sekali dalam hidupmu…..akak sedaya bole akan bantu adik2….ape pun jua msalah mu teruskan kehidupan ini bukan pengakhiran hidup mu…hubungi akak 0123844267

 154. Lynn berkata:

  ada lagi bayi kena buang dalam semak hari ni. :(
  kami ramai yang ingin anak angkat, yang hari2 berdoa dapat cahaya mata, tapi ramai juga yang membunuh bayi2 tak berdosa ni.

  adik2, kawan2, kalau anda tersilap langkah, harap anda hubungi kami untuk berkongsi masalah. jangan tambah kesilapan anda, bayi2 anda langsung tak berdosa. semua manusia buat silap, yang penting anda berusaha untuk berubah.

  saya sangat berharap takkan ada bayi2 yang dizalimi lagi. kalau anda tak berkemampuan, tak ada daya nak menjaga mereka, serahkan la kepada saudara2 seagama kita yang sangat inginkan anak. Insya Allah, zuriat anda ni nanti yang akan mendoakan kesejahteraan anda di akhirat kelak.

 155. zulfa berkata:

  kepada adik-adik yang memerlukan bantuan….hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com atau 013 – 4974960…InsyaAllah akak akan cuba membantu selagi masih berdaya…

 156. ARAZAKI berkata:

  jgn sekali2 awak buang anak tu, ingat tu…..
  buang / gugurkan / whatsoever, awak tak menyesal hari ni, awak menyesal esok lusa….

  knp takut sgt…. dulu masa buat, kita tak takut kan….

  bela la anak tu…. pilihlah, denda atau neraka….

  cukup la kita buat anak tidak sah taraf, jgn bnyk sgt dosa…..

 157. liza berkata:

  perlukan bantuan…hubungi saya….Liza 0123539531….jgn malu jangan segan…demi masa depan ank itu sendiri..jangan hukum dia atas dosa yg telah adik2 lakukan……

 158. insan terluka berkata:

  salam.btl ke akak liza leh bntu org yg bmslh cam sy ni?? sy takot.sy xbrani nk ckp kt sape2 yg sy pregnant kcuali bf sy.skrg dh msk bln ke-7.sy dh xmmpu nk sorok prut ni.sy tkot fmily sy th.bf sy pn dh xpdulikan sy sjk th sy pregnant.sy buntu kak,,xtau nk bt ape.cmne akak leh bntu sy??akak tlg la reply..sy xda kkuatan nk call akak. sy da jgk email akak2 kt cni yg ckp leh tlg tp sy xdpt blsn email dorg pn.hrp akak sudi bntu sy….

 159. Leen berkata:

  salam..sy ingin ambil anak angkat,sy sudah berkahwin 7 thn,tp belum di kurnia kn anak…sy di kaw johor bahru…sila hubungi sy 017-7663234…

 160. Puan Rynn berkata:

  Dengan segala kudrat yang aku ada ini insyaAllah akan ku perjuangkan nasib mu anak….buat adik2 ku yang bermsalah teruskan pembelajaran jangan berhenti d sini, insyaAllah ade jalan untuk akak bantu….cuma janganlah d ulang kesilapan ini untuk kali kedua…ckuplah sekali…sekali dalam hidupmu…..akak sedaya bole akan bantu adik2….ape pun jua msalah mu teruskan kehidupan ini bukan pengakhiran hidup mu…hubungi akak 0123844267 atau email Rynn.Mohd.com

  Bagi yg inginkan anak jgnla sekadar inginkan anak saja sehingga c ibu terabai, kasihanila juga mereka….benar mereka dah buat salah tp kita xde hak nak hukum dia org, tolonglah selesaikan juga ape msalah c ibu….semoga semuanye selesai dgn baik amin

 161. liza berkata:

  sms akk…akak akn call ida semula..jgn risau…

 162. liza berkata:

  ida ..byk cara boleh d bantu…cuma nak tau apa yg tjadi sbenarnya senang nak di pikirkan jalan penyelesaiannya……sms akk…hinnga setakat nie ramai yg telah bjaya dibantu asalkan ida or sesiapa yg mgalami nasib begini sudi utk membuka ruang agar boleh dbantu….sms or call 012 3539531 kak liza…..

 163. intan berkata:

  salam ida a.k.a insan terluka…mungkin kita punyai msalah yg sama, intan sebenarnye pemerhati je dlu kt c ni intan xpernah tnggal komen tp ape yg intan berani ckp kak Rynn @ Puan Rynn tu mmg baik hati, dialah yg dah tlg intan selesaikan masalah intan, buat kak Rynn xde kata2 yg dapat intan luahkan kat akak….mekacih bantu intan….lau ida nak kongsi cerita email la intan, nti intan bg no intan, sbrlah moga ade jln penyelesaian tuk kita sama2….amin

  • Puan Rynn berkata:

   Adik ku intan….sama2 dik, usah di ulangla terima kasih tu dah byk kali ucap, terima kasih gak sokong niat akak ni, cma skrg ni akak percaya kan intan pegang janji intan pada akak yea….intan sendiri tau ape janji intan….teruskan belajar itu harapan kuaga yea dik….

 164. intan berkata:

  sori lupa intan bg email td rose.merah08@gmail.com

 165. zulfa berkata:

  kepada adik-adik yang memerlukan bantuan…hubungi akak di mutiarazulfa@ymailcom atau 013-4974960.

 166. shah berkata:

  kepada gadis yg sarat hamil,ikhlas mencari ank angkat..0125257317

 167. liza berkata:

  Adik2 diluar sana…usah toleh masa silam…yg berlalu biarkan berlalu…ada tanggungjawab yg harus kita selesaikan….Ya..anak dalam kandungan harus kita selamatkan…hubungi akk utk bantuan @ khidmat nasihat :

  Tel No : 012 3539531 (kak liza)
  Lizasani75@gmail .com
  FB : Liza Sani

  JANGAN RASA TBUANG KERANA MASIH ADA YG SAYANG…..

  • Puan Rynn berkata:

   Betol2 dik setiap msalah ade jlan penyelesaiannya…jgn lupa hubungi kami…..Bagi yang inginkan anak angkat pula tolonglah kaji juga masalah c ibu baby tu jgn semata2 nak baby saja….byk kes aduan dari mak baby ade yg semata2 nak anak tnpa fkir msalah c ibu ni….dia dah buat silap kita xleh terusan salahkan dia org bntu la dia org utk kuar dari msalah yg xtertanggung tu….akak sedia membantu

   0123844267

 168. Linda Rahim berkata:

  saya linda dari cheras…. sedia membantu mana2 remaja yg bermasalah.. dari segi sosial, mengandung hasil terlanjur dan sukar mendapatkan perkerjaan… memberikan kemahiran sebagai jurukecantikkan percuma dari spa saya, sanggup memberi pelindungan kepada gadis2 yg hamil tampa bayaran dan sanggup menjaga anak mereka sementara si ibu mendapat tmpt tinggal dan perkerjaan, atau bersedia mengambil anak angkat jika si ibu tidak mampu atau tak mahu bayi yg dilairkan sebagai anak angkat yg sah…. saya berniaga sendiri, dan suami saya kakitangan kerajaan… email- linda4430@yahoo.com .. fb linda rahim.. atau hubungi 016- 2654915 , 016 2571413 , 03 91322524..

 169. aisha berkata:

  Salam,
  saya Aisha dah lama kahwin tetapi belum dikurniakan anak jadi saya dan suami bercadang untuk mengambil anak angkat. Jika saudara/saudari sudi serahkan anak untuk saya jadikan anak angkat. Saya sedia menerima anak tersebut dan akan menjaganya seperti anak saya sendiri. saya kat kuantan Sila contact 017 9419897 email : banumuthalifu @yahoo.com

 170. aisha berkata:

  Salam,
  Saya Aisha dah lama kahwin tapi belum dikurniakan anak jadi bercadang ambil anak angkat jika saudara/saudari sudi serahkan anak untuk saya jadikan anak angkat, insyallah akan mejaganya seperti anak sendiri.saya kerja pejabat tinggal kat kuantan. contact tel 017-9419897 @ email : banumuthalifu @yahoo.com

 171. ILA.... berkata:

  salam,
  sy ila akan melangsungkan nikah tp keluarga x mahu anak yg telah sy lahirkan ad d majlis nti..skrg sy m’cari tempah utk ank sy di jaga utk sementara dlm b’brpe ari sje…ad x sesiapa yg sudi membantu sy…..

 172. siti berkata:

  sy ada kawan berumur dlm 28 tahun…dia ni mmg sosial..kaki minum,lesbian,terlanjur,mkan baby ais jgk dan sekarang dia bekerja sebagai gro..skang dia tgh sakit..dan terkanan..sy nk dia berubah menjadi insan yg lebih baik tp x tau caranya…dan dia juga ssh utk d bw berbincang..sy pernah ajk dia msk pondok bersama-sama saya..tp dia x mau..sy ingin tahu adakah pusat permulihan akhlak ini dpt membantu kawan sy ini..dan adakah pusat ini menerima apa2 bayaran..ini kerana kawan sy ini dlm kesempitan jgk..sy ingin menolong sy jgk kesempitan…sy menharap sgt andai pihak puan dapat membantu…jika boleh call sy di no ini..

 173. shahrul kamal bin mohamed 740125015227 berkata:

  saya cari orang yang saya syg siti nazwa binti saikah 900123015098

 174. ahm berkata:

  adakah pusat perlindungan wanita hamil di sungai petani.or sapa2 yg sudi menjaga wanita sedang hamil hingga abis pantang..harap ada pihak yg dapat membantu kawan saya..hubungi saya jika ada 012-4340595.sungai petani sahaja ….yg ikhlas sahaja..moga allah saja yg dapat balas kebaikan saudara/saudari.

 175. siti nor fatimah bt che'yup berkata:

  salam..saya sudah 3 thun kahwin tp masih tiada anak..saya ingin mencari anak angkat…jika ada sesiapa yg x mahukan anak atau terlanjur,sila bgtau sy..saya boleh menjaga bayi tersebut..sila call di no 010-4238720

 176. fendi berkata:

  SAYA PULAK CAMNI CERITANYA…DUDA UMUR 34…NAK CARI SORANG ISTERI…TAPI NAK YG COME DAN SEDAP MATA SAYA MEMANDANG..TAK KISAH LA APA LATAR BLAKANG ATAU KISAH SILAMNYA..SAYA TERIMA DAN DIDIK DGN BAIK…call saya 0139839511

 177. shazril berkata:

  salam semua…saya ikhlas nak ambil ank angkat,,kpd wanita yg tgh sarat hamil ank luar nikah..leh hubungi saya 0125257317

 178. Puan Rynn berkata:

  salam smua….saya ade terpanggil untuk berkongsi infor baby dengan kwn2 dalam ni namun dah 3x saya kecewa dengan skit kwn2 yg duk tinggal no & komen cakap nak baby, saya dah bantu adik2 bermsalah ni dah lama, saya kaji dlu ape msalah dia org, kebanyakan mereka perlukan beberapa perkara seperti berikut:
  1) kos check up
  2) tempat berlindung
  3) rawatan selepas besalin
  jadi sebagai manusia yang berperasaan saya xkan mengabaikan semua syarat2 ni namun bila saya call kwn2 dalam ni saya kecewa bila mereka persoalakn mengenai kos2 semua ni, cuba letakkan diri kita kat tempat mereka, kita perlukan duit kan utk selesaikan semua ni?? jd mereka antranye adalah pelajar jadi mereka xde sumber, kita la hadir utk membantu mereka, saya xkisah dihina sebagai penggalak lahirnya bayi2 tidak sah taraf ni namun hati saya tertarik untuk membantu adik2 yg bermsalah, alhamdulillah ramai dah saya selamatkan, tolonglah kwn2 jika benar2 nak tlg adik2 ni bantula cara yg betol jgn semata2 nak anak dia tnpa pedulikan si ibu ni….

  adik2 d luar sana akak masih sudi membantu, akak ade utk bantu kami semampunya akak….hubungi akak 0123844267 atau email Rynn.Mohd@gmail.com

  • Puan Rynn berkata:

   bila persoal psal kos semua ilang entah ke mana….mana kata2 yg d ucap kat dalam ni sanggup bantu mereka selesaikan msalah…? kasihanilah mereka kwn2

 179. alin berkata:

  Buat yang mcari anak angkat lupakan hasrat jika anda bkira mahu keluarkan sedikit biaya….jika dtakdirkan anda hamil sperti adik2 d luar sana…lebih dari itu ada kena keluarkan belanja…kos2 seperti check up, kos bsalin & sedikit saguhati tu memang patut diberi…bukan mggalakkan tapi mereka juga insan seperti kita perlu makan perlu minum…tambahan dlm tempoh 2 bln bpantang BF dah lari…mak bapak tak tau…
  Adik2 dluar sana hubungi akk jika perlukan khidmat nasihat, perlukan keluarga angkat utk ank yg dikandung….jgn malu, jgn segan…..kerana masih ada yg sayang….

  kak alin 012 3539531 /FB liza sani/lizasani75@gmail.com

 180. zulfa berkata:

  kepada adik-adik di luar sana yang mempunyai masalah terlanjur dan telah mengandung, janganlah mengulangi kesilapan. Sekiranya adik-adik memerlukan tempat perlindungan sehingga habis pantang ataupun ingin menyerahkan anak tersebut kerana x mampu menjaga mereka…adik-adik boleh hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com ataupun tel 013-4974960..InsyaAllah akak akan membantu selagi mampu…Jangan adik-adik risau kerana setiap perbualan kita akan dirahsiakan…

 181. keterlanjuran berkata:

  bagi merk yang telah terlanjur dan ingin mebgetahui bagaimana cara untuk mengatasi keterlanjuran boleh klik di sini http://www.keterlanjuran.com….

 182. Puan Rynn berkata:

  Hentikan kesilapan lalu, teruskan masa depan mu, jangan buntu kami sedia membantu, fkirlah jalan terbaik untuk diri mu dan si kecil di dalam rahim mu, moga kamu membuat keputusan yang terbaik….sekali terduduk jangan terus duduk….akak sedia membantu…..hubungi akak 0123844267 atau email Rynn.Mohd@gmail.com

 183. razali berkata:

  Mana2 insan yg mahu menyerahkan cahaya matanya kpd keluarga angkat,saya sedia menerimanya.insya allah akan di didik hidup cara sunnah.sms 0193292590

 184. ina berkata:

  saya sedia membantu suhaila…kita selesaikan dgn cara yang selamat dan tidak memalukan sesiapa..
  suhaila tlpn saya..jika suhaila tak nak jaga anak suhaila,saya sudi menjadi ibu angkat kpd baby suhaila..saya inginkan cahaya mata tapi saya tak mampu bak mengandung krn ada mslh untuk itu..
  suhala tlpn sy ye.ni no saya 010-9273866..

 185. ina berkata:

  askm pn rynn..blh tak kalau saya nak minta pertolongan dari pn rynn??

 186. ina berkata:

  masaalah saya sebernarnya memang rumit..tapi saya juga buntu nak cari jalan penyelesaian..saya kesuntukan masa..

 187. zulfa berkata:

  Selamat Hari Raya Aidilfitri 2011 kepada semua….kepada adik-adik yang mempunyai masalah terlanjur dan telah mengandung..InsyaAllah masih ada sinar untuk adik-adik memulakan semula perjalanan hidup…Sekiranya adik-adik memerlukan tempat perlindungan sehingga habis pantang ataupun ingin menyerahkan anak tersebut kerana x mampu menjaga mereka…adik-adik boleh hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com ataupun tel 013-4974960.

 188. Ern Qismiyyah berkata:

  salam..saya adalah gadis yg telah mnggugurkan kandungan saya ats desakan bekas kekasih…saya amt menyesal..dan dhantui dosa silam…saya mahu menebus dosa saya dan ingin meyertai dan menolong badan2 kebajikan ..bagaimanakah?

 189. kinah berkata:

  akak tggl di mana??

 190. ummu muaz berkata:

  kpd mrk yg ingin mncri kluarga angkt untk baby yg dkndung,sy sedia untk mnjga mendidik scara sunnah.sms sy d 0193802590

 191. khilaf berkata:

  assalamualaikum,

  saya mohon bantuan..saya berumur 22 thun..saya mengalami mslh..saya sudah nikah dgn seorg lelaki..tapi kmi bernikah di thailand..tanpa pengetahuan keluarga..keputusan ini sy ambil berikutan sikap mak saya yang sgt memandang rendah lelaki tersebut..sy dh bwa brjumpa keluarga sblom kmi nikah..tp sikap mak bt sy cdih..di mata sy lelaki tersebut sgt baik..kehidupan sy yg sgt sosial sblom bertemu dgn dia, berubah apabila dia memberi byk nasihat dan tjuk ajr..ajar sy solat san sembahyang smua..itu smua sy xleh dpt dgn hnya dr ibu bapa sy..mereka kurg pendidikan agama berbanding lelaki trsebut..itu la menyebabkan sy tekad bernikah..tp sehingga skrg, kluarga sy xtau..sudah setahun..setelah 3 bln nikah, sy mengandung, sy telah gugurkan..sy cdih sgt..skrg,sy mengandung pulak, dh sebulan..sy tekad xnk buang..sy buntu..dgn keluarga yang sgt mslh..mereka memandang rendah laki tersebut..sy xtau nk bt ap..
  sy nak anak sy..

  • Puan Rynn berkata:

   Khilaf anak tu bole berbinti@berbinkan suami awak buat pengesahan dri tempat awak nikah di thailand, dh sahkan perkahwinan disini, anak tu sah tarafnye bela la dik demi masa depan dia….klu ade msalah nak tau call akak 0123844268

  • bolehla.. nikah siam sah.. amik surat kat konsulat malaysia kat hatyai.. daftar terus dengan JPN, tak perlu surat nikah malaysia.. teruskan kandungan tu..

   pendaftaran kat JPN tu, boleh buat la.. kalau takut atau tak yakin, boleh direct tanya saya

 192. zulfa berkata:

  Kepada adik-adik yang mempunyai masalah terlanjur dan telah mengandung..InsyaAllah sekiranya adik-adik memerlukan tempat perlindungan sehingga habis pantang ataupun ingin menyerahkan anak tersebut kerana x mampu menjaga mereka…adik-adik boleh hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com ataupun tel 013-4974960.

  • Mira berkata:

   salam kak..sye miza dr ampang..skang sye tgh mengandung nk msuk 4 bulan..ank yg sye kandung ni kembar..sye x sanggup nk buang kandungan ni diawal2 kandungan..walaupun bekas kekasih sye pakse sye ntuk buang..tp sye x nk menyambung dosa yg lebey besar lg..sye nekad ntuk simpan kandungan ni..dn bru2 ni sye disahkn mengandung bby kembar..sye sgt tertekan bila bekas kekasih sye dn kuarganya buat x endah terhadap keadaan sye..kuarga sye blum tahu mengnai hal nie..sye cuma perlukn tmpt ntuk sye luahkn perasaan tertekan sye..sye x mau dgn mslah ni nt akn memberi kesan yg buruk terhdap kadnungan sye..jd sye berharap sekiranya akak dpt memberi sedkit pendapat pda sye.

   • abdul razak (012-9344683) berkata:

    boleh hubungi saya (razak) di abdulrazak.ikhtiardt@gmail.com atau 0129344683 (h/p) atau 03-41435200/7200 (pjbt).

    sekarang saya ada di pjbt, blh hubungi segera.

   • nudra berkata:

    kpd miza….alhamdulillah.sekurgnya2 adik x bertindak diluar btasan kemanusian.jika adik perlukan tempat utk meluah dan berkongsi masalah bo email akak mirafatiha @yahoo.com. t.kasih…

   • azli berkata:

    Saya berminat untuk mendapatkan anak angkat, tak kisah lelaki atau perempuan, dan berumur 1 tahun ke bawah. Tak kira juga dari kalangan anak yatim ataupun ibu-ibu yang sedang mengandung/ anak yang baru dilahirkan. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com.”

   • meza berkata:

    Salam Miza….kalau miza berhasrat untuk menyerahkan bayi miza kepada keluarga angkat..akak sudi untuk mengambil kedua-duanya. Hubungi akak 0172879266

   • rozita berkata:

    Mira … saya sedia bantu mira dan skg saya tggl diampang. sila hubungi saya ditalian 0196692824

   • Kak leeya berkata:

    mira

    adik boleh hubungi akak, insyaallah akak akan cuba membantu mira seikhlasnya. keikhlasan itu penting dalam kehidupan kita…. aleeyanastasha@yahoo.com.my @ 014 2956275

   • rashidah bt hashim berkata:

    assalammualaikum adik mira,
    sekiranye adik ader niat nak menyerahkan anak adik untuk dijadikan anak angkat, akak sudi untuk menjaga anak adik… sudi la kiranye adik untuk menghubungi akak
    rashidah hashim 0192051873
    email shidah_247@yahoo.com

   • alinsham berkata:

    sudah ada ke yg nk ambil anak tu..hubungi sy 0124736681

   • alinsham berkata:

    sy sudi ambil 22 skali..0124376681

   • lina berkata:

    Salam mira….. sekiranya bayi yg bakal lahir itu peremuan boleh kah akak menjadi keluarga angkat pada anak2 mila… kakak mahukan sgt bayi perempuan sudah 13 tahun berkahwin. Hubungilah akak di 012-7538585 atau 010-7037303 atau sms shja..

   • HAMDAN berkata:

    hubungi saya 0123361964

 193. shahzril berkata:

  saya mencari anak angkat…2 thn berkahwin tp blm d kurniakan cahaya mata…klu ada gadis yg hamil anak luar nikah boleh e mail saya di sharil_pulut@yahoo.com.my
  saya ikhlas

 194. Puan Rynn berkata:

  Hentikan kesilapan lalu, teruskan masa depan mu, jangan buntu kami sedia membantu, fkirlah jalan terbaik untuk diri mu dan si kecil di dalam rahim mu, moga kamu membuat keputusan yang terbaik….sekali terduduk jangan terus duduk….akak sedia membantu…..akak sedia membantu adik2 memberikan perlindungan sila hubungi akak 0123844267 atau email Rynn.Mohd@gmail.com

 195. zulfa berkata:

  Kepada adik-adik yang mempunyai masalah terlanjur dan telah mengandung..InsyaAllah masih ada sinar untuk adik-adik memulakan semula perjalanan hidup…Sekiranya adik-adik memerlukan tempat perlindungan sehingga habis pantang ataupun ingin menyerahkan anak tersebut kerana x mampu menjaga mereka…adik-adik boleh hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com ataupun tel 013-4974960.

 196. meza berkata:

  saya telah berkahwin selama 11 tahun tetapi x mempunyai anak. Pada tahun 2007 saya telah mengambil seorang anak angkat lelaki yang kini sudah berusia 4 tahun…sekarang saya berhajat untuk mengambil seorang lagi anak angkat perempuan…siapa-siapa yang sudi untuk memberikan kepada saya, boleh hubungi saya di 013-6696604…saya dengan ikhlas ingin memeliharanya.

 197. Nor Syazwana Binti Tukimin berkata:

  assalamualaikum…saye pelajar tahun akhir ijazah sarjana muda pendidikan moral universiti pendidikan sultan idris. Pada semester akhir ini, saya di kehendaki untuk membuat kajian tentang masalah soasila di kalangan pelajar. Oleh itu, saya telah memilih tajuk mengenai skes sebelum nikah di kalangan remaja. Soalan saya, jika saya ingin menjalankan sedikit soal selidik terhadap penghuni asrama ini bagaimanakah cara atau prosedur yang perlu saya lakukan?Adakah pihak pusat perlindungan ini membenarkan saya untuk menjalankan soal selidik kepada penghuni pusat ini?? Terima Kasih………

 198. mariani zainal berkata:

  Salam sejahtera..saya ingin bertanya ada tak wanita yatim piatu..pandai menjahit…untuk dirisik kepada adik lelaki saya…(mzzaisya@yahoo.com)

 199. Norhuslinda Hussin berkata:

  Asslamualaikum…saya mahu mengambil anak angkat. Adakah boleh saya menunaikan hasrat saya dengan mengambil anak angkat dari penghuni di sini? Tolong lah berikan jawapan kerana saya telah berkahwin selama 8 tahun namun masih tiada rezeki untuk kami.

 200. SITI berkata:

  Assalamualakum…

  Saya mempunyai seorang kawan yang menghadapi masalah. Sekiranya hamil disebabkan ketelanjuran diri sendiri, bolehkah memohon untuk tinggal di pusat perlindungan ini buat sementara waktu (sehingga tamat tempoh berpantang). Mohon jawapan segera.

  Sekian, Wassalam

 201. Puan Rynn berkata:

  Hentikan kesilapan lalu, teruskan masa depan mu, jangan buntu kami sedia membantu, fkirlah jalan terbaik untuk diri mu dan si kecil di dalam rahim mu, moga kamu membuat keputusan yang terbaik….sekali terduduk jangan terus duduk…..akak sedia membantu adik2 memberikan perlindungan sila hubungi akak 0123844267 atau email Rynn.Mohd@gmail.com

  • normellisa berkata:

   as.sy melisa saya sudah terlanjur 2 kali anak pertama saya saya jaga dengan teman lelaki saya kami rancang ingin menikah disebab kan kesempitan kewaangan kami tangh kan nikah kami dan saya terjerat lagi masalah macam ni saya di sah kan hamil buat kali 2 saya rancang nk tinggal kn dia tpi saya terpaksa cari keluarga angkat buat ank saya yang 2 ni

 202. amyda(ieda) berkata:

  Assalamua’laikum.tumpang tanya…pusat perlindungan baitul ehsan ni under krajaan atau swasta?ada x sediakan khidmat sosial untuk pelajar lepasan ijazah untuk membuat latihan industri(LI) di situ?

 203. azli berkata:

  Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat, tak kisah lelaki atau perempuan, dan berumur 1 tahun ke bawah. Tak kira juga dari kalangan anak yatim ataupun yang baru dilahirkan. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com.”

 204. azli berkata:

  Kepada saudari-saudari yang sedang mengandung dan ingin mencari keluarga angkat untuk bayinya itu, boleh menghubungi kami 0195037452.

 205. safura berkata:

  salam…sy telah berkahwin selama 2 tahun dan masih belum dikurniakan cahaya mata.ada tak gadis yang berhasrat utk menyerahkan bayi nyer utk dijadikan anak angkat?saya berminat untuk mengambil anak angkat xkira lelaki atau perempuan.sy xkisah samada bayi itu anak yatim atau anak luar nikah.call 012-952 1321.jika masuk voice mesej,sms insyaallah sy akan call balik

 206. Puan Rynn berkata:

  Kenapa Manusia Harus Dibeza, Darah Yang Mengalir Sama Merahnya, Mengapa Mesti Dibiarkan Anak2 Gadis Yang Terlanjur Diluar Sana Buntu Hingga Dilempar Saja Bayi Yang Tak Berdosa…Memang Benar Mereka Berdosa Namun Seandainya Dibimbing Hingga Bertaubat Sesungguhnya Dia Lagi Bersih Dari Kita….Jgn Hanya Mampu Melontarkan KASIHAN BAYI yg tak berdosa, Tapi tanya apa peranan kita bagi membantunya…Andai ada yang BUNTU izinkan saya BANTU……war2kan pada mereka diluar sana…Jgn Dibuang Bayi Itu Kerana Masih Ada Yang Sayang Dan Sudi Menginjak Ruang Utk Kehadirannya…
  0123844267 @ Rynn.Mohd@gmail.com

 207. noor fathiah berkata:

  assalamualaikum,tumpang tanya cmne lau sy suka rela nk bekerja di kewaja?maksud saya,saya dapat menjaga kanak2 tersebut

 208. Puan Ros berkata:

  assalamualaikum, saya mengenali seorang gadis yg menjadi mangsa perkosaan dan kini hamil 5 bulan ++, masih di bawah umur dan memerlukan satu keluarga yang sesuai dan sangat berharap boleh menjaga bayinya yg bakal lahir nanti. Kepada pasangan yang benar2 memerlukan anak silalah hubungi saya di email dr_humairah@yahoo.com

  • azli berkata:

   Saya mengenali seorang mak kepada seorang gadis yg menjadi mangsa perkosaan dan kini hamil 8 bulan ++, masih di bawah umur dan memerlukan satu keluarga yang sesuai dan sangat berharap boleh menjaga bayinya yg bakal lahir nanti. Kepada pasangan yang benar2 memerlukan anak silalah hubungi saya di 0195037452. Keutamaan diberikan pada pasangan yang duduk ni Negeri Sembilan dan Johor.

  • sy berminat~~berikan sy peluang ini~~

 209. zulfa berkata:

  Bagi adik-adik yang terlanjur dan telah mengandung…jangan dibuang bayi tersebut….adik-adik boleh hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com atau 013-4974960 sekiranya adik-adik memerlukan perlindungan buat sementara waktu sehingga habis berpantang..sekiranya adik-adik juga tidak mampu untuk menjaga bayi adik-adik..InsyaAllah masih ramai yang ingin menghulurkan tangan menyambut mereka…

 210. MIMI berkata:

  sy akn amik spm tahun ne. start 14 november. sy buntu ney. sy dh mgandung. mybe 4 tau 5 bulan. sy x brani nak pi check hospital. koz ada kuarga kerja sana. msalahnya sy tinggal kat labuan yg sgt kecil.. kalo ble sy nak dapatkan kuarga angkat. yg btul2 ikhlas nak jaga anak sy nanti. spy x jd mcm sy. sy blum gtaw famili sy sbb sy xmaw kcewakan mereka lg.tp kalo ble sy mau juga jenguk dia skali skala nanti. asal sy tahu anak sy selamat dan bahagia. sy xkan ambil balik.. ne num sy. 013 5591794

 211. azli berkata:

  Saya mengenali seorang mak kepada seorang gadis yg menjadi mangsa perkosaan dan kini hamil 8 bulan+, masih di bawah umur dan memerlukan satu keluarga yang sesuai dan sangat berharap boleh menjaga bayinya yg bakal lahir nanti. Kepada pasangan yang benar2 memerlukan anak silalah hubungi saya di 0195037452. Keutamaan diberikan pada pasangan yang duduk ni Negeri Sembilan dan Johor.

 212. Puan Rynn berkata:

  Kenapa Manusia Harus Dibeza, Darah Yang Mengalir Sama Merahnya, Mengapa Mesti Dibiarkan Anak2 Gadis Yang Terlanjur Diluar Sana Buntu Hingga Dilempar Saja Bayi Yang Tak Berdosa…Memang Benar Mereka Berdosa Namun Seandainya Dibimbing Hingga Bertaubat Sesungguhnya Dia Lagi Bersih Dari Kita….Jgn Hanya Mampu Melontarkan KASIHAN BAYI yg tak berdosa, Tapi tanya apa peranan kita bagi membantunya…Andai ada yang BUNTU izinkan saya BANTU……war2kan pada mereka diluar sana…Jgn Dibuang Bayi Itu Kerana Masih Ada Yang Sayang Dan Sudi Menginjak Ruang Utk Kehadirannya…
  0123844267 @ Rynn.Mohd@gmail.com

 213. mimi berkata:

  cadangan saya , lepas spm , bgtahu keluarga pegi kursus tp sebenarnya tinggal di rumah perlindungan sampai bersalin. thanks . kepada suma yang membantu

  • ABDUL RAZAK IBRAHIM berkata:

   Cuba hubungi saya di:

   ABDUL RAZAK IBRAHIM
   Business Developement Executive,
   Kumpulan Niaga IDT dan Sekutu,
   11-2, Jalan 2A/27A Seksyen 1,
   Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur.

   Phone: +603-41435200/7200 Fax: +603-41436200
   Mobile: +60129344683

   e-mail: abdulrazak.ikhtiardt@gmail.com
   e-mail: razak.pksb@gmail.com

   Kumpulan Niaga IDT dan Sekutu adalah sebuah syarikat penyelenggaraan M&E, Teknologi Maklumat, Perkapalan, Pengurusan Risiko & Modal Insan.

   Kepada sesiapa yang juga mungkin perlukan sokongan, bolehlah menghantar emel ke alamat yang tertera di atas tadi.

   Mungkin ada yang kita boleh sama-sama usahakan.

 214. Puan Rynn berkata:

  Hentikan kesilapan lalu, teruskan masa depan mu, jangan buntu kami sedia membantu, fkirlah jalan terbaik untuk diri mu dan si kecil di dalam rahim mu, moga kamu membuat keputusan yang terbaik….sekali terduduk jangan terus duduk….akak sedia membantu…..hubungi akak 0123844267 atau email Rynn.Mohd@gmail.com

 215. zulfa berkata:

  Kepada dik-adik yang mempunyai masalah terlanjur dan telah mengandung..…dan memerlukan tempat perlindungan sehingga habis pantang ataupun ingin menyerahkan anak tersebut kerana tidak mampu menjaga mereka atau ingin menyerahkan kepada keluarga angkat yang sesuai…adik-adik boleh hubungi akak di mutiarazulfa@ymail.com ataupun tel 013-4974960

 216. Puan Rynn berkata:

  Andai ada yang BUNTU izinkan saya BANTU……war2kan pada mereka diluar sana…Jgn Dibuang Bayi Itu Kerana Masih Ada Yang Sayang Dan Sudi Menginjak Ruang Utk Kehadirannya…
  0123844267 @ Rynn.Mohd@gmail.com

 217. salam sy indah,sy dah berkahwin hampir 6thn sehingga kini sy blm lg d kurniakan cayaha mata~~sy berharap ada gadis yg sudi memberikan anknya utk di jdikn ank angkat…sy x kisah jantina @ masih menggandung yg penting sy di beri peluang utk mmpunyi sorg ank..016-8143644 & sofiyaniz85@gmail.com

 218. mimi berkata:

  salam,..
  saya sekrg buntu fikiran kerna terlanjur,..
  keluarga sy tak bgi sy dok rumah,.. sy skrg mengadung 5 bln,.. tlg lah sy,…

  • shakila azizan berkata:

   salam, mimi kalau betul nak bagi boleh hubungi sya 012-6444185 sy ikhlas membantu..sy dh 3thn kawin x ada anak….

 219. mimi berkata:

  saya sekarng ingin bantuan puan2 ingin menjaga sy,.. lepas sy m.lahirkn anak ni,..sy nk puan2 ambil lah anak sy,..buat anak angkat,.. tlg lah hubungi sy 0145057620,. klau ingin tlg sy,…

 220. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat, tak kisah lelaki atau perempuan, dan berumur 6 bulan ke atas. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh sms/hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com

 221. alin berkata:

  BUNTU???

  Telah HAMIL tanpa pengetahuan keluarga?
  Bimbangkan nasib anak dlm kandungan?
  Bimbangkan tiada sumber utk melahirkan?

  hubungi akk jika perlukan pertolongan…Tiada sebarang KOS TERSEMBUNYI Di kenakan…Terpanggil membantu atas dasar sesama INSAN…dgn syarat adik2 SEDAR kesilapan yg telah dilakukan….berjanji x akan sesekali ulangi dosa silam…

  Kak Alin : 012 3539531

 222. nisa berkata:

  Apa yg di alami bukanlah titik pengakhiran hidup ini..teruskan berjuang demi masa depan ….kesilapan hingga melahirkan jadikan tauladan.

  Anak anugerah Allah, Biarlah ia pergi ketangan org yg boleh
  membawa ia ke jalan Allah agar bisa didoakan org yg melahirkannya…tak kira dari sumber mana dia tetap bersih dr noda…..

  012-2393472 -Nisa biar ku pimpin tanganmu kembali ke jln yg di Redhai….

 223. Puan Rynn berkata:

  Salam adik2 diluar sana yang terlanjur…Andai ada yang BUNTU izinkan saya BANTU……war2kan pada mereka diluar sana…Jgn Dibuang Bayi Itu Kerana Masih Ada Yang Sayang Dan Sudi Menginjak Ruang Utk Kehadirannya…
  0123844267 @ Rynn.Mohd@gmail.com

 224. shakila azizan berkata:

  salam sya mencari anak angkat x kira laki atau perempuan…sudah berkawin 3thn,,,sgt2 memelurkan…sya ikhlas ingin membantu..kalau ada yg sudi memberi..sila call saya shakila 012-6444185 @ emailkn ke sya iela_sweet87@yahoo.com

 225. chommey berkata:

  salam…sekarang saya mengandung hmpir 5 blan tpi kluarga sya blum mengthui prkara ni…lelaki yg buat sya mengandung berjanji akn bertanggungjwb dan akn berkhwin tpi tiba2 mslah menghalang untuk kmi berkhwin..sya tak thu nk trus kn hidup mcm mana lgi dan sya ingin jga kndungan ni dgn baik..tlng bg sya jln penyelasaian ni..

  • shakila azizan berkata:

   Salam chommey….kalau chommey berhasrat untuk menyerahkan bayi awak kepada keluarga angkat..saya sudi untuk mengambil sebagai anak angkat Hubungi saya 0126444185

  • chomey, harap dapat hubungi saya, 0193507452

   saya nak cari lelaki itu..

  • alin berkata:

   Chommey….call saya kak alin 012 3539531….biar kita lihat apa yg perlu dan boleh dibantu….

  • asiah ab ghaffar berkata:

   Chommey… akak ask akan sedia bantu chommey… anak itu akan akak ask bela sendiri… buakannya mejadi agen untuk diberikan kepada orang lain… akak ask yakin chommey bukanlah nak jual anak… tapi nak berikan anak tu perlindungan…. hubungi akak…. akan akan bantu …percayalah 0126576751… akak tinggal di ampang…. akak tiada anak… akak dan suami akan jaga anak itu dengan sebaiknyer…. akak tgu

 226. atika berkata:

  Assalamualaikum..
  sy telah terlanjur dan kini telah hamil selama 6 bulan..kemungkinan akakn melahirkan bayi ini pd bln februari ini..keluarga sy masih tidak tahu ttg perkare ini dan sy tidak mahu mereka tahu kerena bimbangkan kesihatan mereka..apakah yg ptot sy lakukan?harap sesiape dpt mambantu..sy bru berusia 21 thn..

  • boleh sms ke no hp saya sekarang, 0193507452.. boleh terus ke KEWAJA andai atika berada di lokasi KL..

  • azli berkata:

   saudari dari negeri mana? blh sms/call saya.. 0195037452.. saya bersedia membantu

   • asiah ab ghaffar berkata:

    Atika…. saya Pn Asiah… Saya akan jaga anak Atika dengan penuh kasih sayang… Jgn malu atau segan untuk hubungi saya… ataupun sms saja saya 0126576751…. saya akan hubungi Atika semula…. Saya ikhlas nak membantu…

  • farah ahmad berkata:

   as salam atika saya tinggal dekat area kota kinabalu.sabah.saya nak mencari anak angkat @baby girl atau yg masih dlm kandungan yg beragama islam. .insyaallah klau ada yg sudi..saya akan jaganya sebaik baik mungkin. sila email.. wfara07@aol.asia

  • juniza johari berkata:

   salam,atika akk faham perasaan atika sekarang.akk dah 11 thn kawin masih tiada anak sendiri,kini akk ada 2 anak kecil yg amat menyayangi akk sebagai ibu. akk akan bantu atika. hubungi akk 0176524002

  • Lina berkata:

   salam atika…sudah punya keluarga angkat…? akak berada di jb, 13 tahun berkahwin… nak sangat mengambil anak angkat perempuan… hubungi akak 0127538585

  • Shanks_X berkata:

   saudari dari negeri mana? blh sms/call saya.. 010 7979 700.. saya bersedia membantu

 227. atau berbincang dengan sahabat di jabatan kebajikan masyarakat untuk prosedur tertentu.. harap selalu berdoa.. dan tidak mudah panik.. moga dalam lindungan Allah selalu

 228. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat, tak kisah lelaki atau perempuan. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang lepas lahir tidak mahukan bayinya(kes anak luar nikah) ataupun dari golongan keluarga susah, boleh sms/hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com

 229. Ichiro Lovey berkata:

  dh bertahun sy xmendirikan solat……sy malu bile tgk kwn2 yg len g solat…..sy terpakse berpura2 tpu dtg haid…..sy harap dew se2org yg boleh bimbing sy ke jln yg btol……….

 230. shazril berkata:

  saya blom ader anak lg..klu ader wanita yg tgh hamil mencari family angkat leh sms saya 0125257317

 231. siti berkata:

  salam…
  saya siti..kini sedang mencari kuarga angkat atau seorang suami yg sanggup terima saya.saya skrg sedang hamil 2 bulan lebih.skrg saya masih bekerja.sy mahu perbaiki diri untuk jadi seorang yg lebih baik dan beriman.saat ni saya sdng mencari kuarga angkat untuk anak saya seandainya tidak ada insan yg boleh terima saya dan membimbing saya.ini no contact saya 0139665178

 232. jaa berkata:

  saya sedang hamil 5 bulan dan family sy tidak tahu hal ni….. sy memerlukan sgt bantuan…….

 233. shazril berkata:

  jaa tlg sms saya o125257317..saya ikhlas membantu

 234. Mai Harun berkata:

  Saya sekarang tengah mencari baby untuk diajadikan anak angkat. pada sesiapa saja yang nak menyerahkan baby pada saya boleh cari saya di facebook, Mai Harun. Sy bertudung putih tu. ataupun email saya di outreagous_deanaz@hotmail.com . Saya dah 4 tahun berkahwin, masih tidak mempunyai anak dan 2 kali keguguran. Saya tak kisah baby tu anak sah taraf ataupun tidak, boy or girl, asalkan baby tu sihat dan sempurna. Dan akan dipelihara seperti tatang minyak yg penuh.

 235. noor berkata:

  kalau baby luar nikah, mcm mana dgn dia punye bin atau binti??

 236. NURUL berkata:

  SAYA SEORANG MUALAF.SAYA INGIN MEMINTA TOLONG PADA TUAN…SAYA TIDAK TAHAN DENGAN SUAMI..SAYA DAN TIDAK BAHAGIA LANGSUNG..SAYA RASA NAK BUNUH DIRI SAJA…SAYA PERLU RUMAH PERLINDUNGAN..SAYA NAK KUAR DARI RUMAH SINI.SAYA TAK TAHAN DENGAN DIA……ADA NO PHON YANG LEH CONTACT

 237. asiah ab ghaffar berkata:

  Saya sedang mencari anak untuk dijadikan anak angkat… tidak mengira jantina…. berumur 1 tahun ke bawah… saya dan suami bersedia menjaganya dengan sepenuh kasih sayang kerana kami sudah lama berkahwin ttp masih belum ader anak… Diharap dapat menghubungi saya di emel add: ask82_onen@yahoo.com atau facebook heirori tanaka ask…… atau hubungi saya di talian 0126576751…..saya tinggal di ampang, kuala lumpur….
  Terima kasih.

 238. alin berkata:

  memberikan perlindungan dan khidmat nasihat….sms saya 012-3539531..(kak alin).. ramai yang telah dibantu untuk kembali ke pangkuan masyarakat…..ramai yg telah berubah dan kembali ke jln yg diredhai…..InsyaAllah dlm prosess utk membina rumah perlindungan…..

 239. alin berkata:

  kalau bby luar nikah….wajib berbinti Abdullah or pilih salah satu dr 99 nama Allah…jgn sesekali bhajat or bertekad utk berbin/bintikan suami kita……dosa kalau kita menukarnya.

 240. farah ahmad berkata:

  saya tinggal dekat area kota kinabalu..saya nak mencari anak angkat @baby girl atau yg masih dlm kandungan yg beragama islam. .insyaallah klau ada yg sudi..saya akan jaganya sebaik baik mungkin. sila email.. wfara07@aol.asia

 241. nurul hidayah berkata:

  salam…sye dri rawang…skng ni sye ade masalah ngan keluarga sye…skng sye jgak mengandung 7 bulan lebih…sye x tau nk wat cmne…sye nk lahirkan bby ni…tp hidup sye skng pon terumbang-ambing…xde tmpat tok perlindungan….n bby ni sye nk bg pada sape2 yg sudi jage dye…ad sape2 yg sudi jage sye smpai sye bersalin dan bby ni nak dijadikan anak angkat??plez….

 242. nurul hidayah berkata:

  akak tinggal kat mne??bleh akak bg no tel…

 243. Puan Rynn berkata:

  Salam adik2 diluar sana yang terlanjur…Andai ada yang BUNTU izinkan akak BANTU……war2kan pada mereka diluar sana…Jgn Dibuang Bayi Itu Kerana Masih Ada Yang Sayang Dan Sudi Menginjak Ruang Utk Kehadirannya…
  0123844267 @ Rynn.Mohd@gmail.com

 244. wan berkata:

  saya perlu kan bantuan untuk mjaga adik saya yg sedang mgandung 5 bulan…baby yang di lahir kan tu,kami bg pada yang mjaga nya…

  • alin berkata:

   call saya…saya cuba bantu…012 3539531…alin

  • hairani anor shamsuddin berkata:

   saya sudah berkahwin 5thn belum dikurniakan anak kalau betul sudi memberikan bayi nya kami sudai menerima dengan sepenuh hati…saya bekerja sebagai legal secretary dan suami sebagai technical design ….saya sudi mengambil anak itu mengikut proceudre undang2 dengan betul..jgn risau segala proses saya akan laku kan sebab saya sendiri bekerja di firma guaman ..kalau betul2 sudi sila email kepada saya nani_harris@yahoo.com dan saya akan menghubungi adik nanti terimakasih

  • sal usup berkata:

   wan sudah ada yg menolong awak. saya juga mahukan seorg baby utk di jadikan anak sndri. wan blh hubungi sal 0196385308. sal duk di johor

 245. azli berkata:

  saya duduk di perak, blh email saya azliali270578@yahoo.com atau 0195037452

 246. kongkekman berkata:

  bilo ado offer pemberian anak dari mano2 pihak kat mano sajo kena kaji selidik dulu latar blanjang ..AB…..nok nyo jika ado pembayaran hendak di buek..mengelak kei dirie di tipuei…walaou puin ado sokongei kerluarga terdokat..

 247. nurul berkata:

  salam, sy dr phg…sy sdg buntu memikirkn masalh sy…skang sy sedang hamil 7-8 bulan….sy juga merupakan seorang goverment worker…keluarga sy x tau y sy dh hamil…sy dh x tau nk wat cam maner lg…sy syg n nakkan ank ni, tp sy x mampu nk mendidik n membesarkn nye….sy x nk kecewakn kn keluarga sy memandngkn sy harapan keluarga…sy x tau cam mana hadapi hari2 y mndtg…tmn sepejabat dh tgur tntng perubhn bntk bdn y sy alami, sy takut kalau berita kehamiln sy tersebar….sy x tau nk hadapi risikonye cam maner….mungkn sy akn d buang kerja kalau berita kehamiln sy tersebar, x tau nk hadapi keluarga sy cam maner, didikn agama y keluarga bg mmg ckup tuk sy..tp krn terlalu ikutkn kt hati sy terpaksa hadapi ” hukuman ” yg Allah bg ni…skang sy btul2 buntu, ap y harus sy lakukn…sy perlukan seseorg y ikhlas tuk tlg sy…sy blh gugurkn kndungn ni, tp sy x sanggup nk tmbh dosa lg…cukupla dgn ” hukuman ” yg Allah dh bg ni…

  • alin berkata:

   Nurul..betul tindakan Nurul tu…tidak mengugurkan bayi tu…dah cukup sifat ia dah kian matang….jika berniat nak gugurkan kemungkinan nyawa si ibu pun akn melayang……lagi pun cukuplah dgn dosa yg dilakukan jangan ditambah lagi dgn dosa besar lain pula mmbunuh satu nyawa…kelak Nurul akn ditanya olehnya kenapa di nafikan haknya utk hidup didunia…call akk …akk akn cuba bantu apa yg perlu…012 3539531…kak alin

  • Mencari cahaya mata berkata:

   Salam nurul boleh hubunggi akk…, eumora2009@gmail.com….

   • alin berkata:

    nurul….akk tak boleh contact nurul….nurul kena sms dulu…akk akn contact nurul…takde YM le …

 248. zaharra berkata:

  Saya nk brubah.saya nk sembhyang tk tinggl.saya nk hafal al quran.umur dh 27.suami saya culas.dia tk pndai dlm agama.saya takut atas dosa saya yg lampau.saya byk dosa.klau saya mati nnti saya tk nk masuk nraka.tknak kena siksa.saya prlukn org utk bimbing saya secara disiplin.klau saya sendri.mmg liat.tp klau ada yg mendisiplinkn saya saya sudi.tolonglah bntu saya.saya nk penuhkn ilmu agama di dada saya agar dpt didik anak brdasarkn agama.jika ahli kluarga meninggal dptlh saya mmbaca yasin kpd mrk.jika saya dpt hafal al quran dptlah bntu ibu bapa dlm kubur dan akhirat.saya berasal dr kluarga yg jahil.kluarga yg pntingkn keduniaan.sekrg saya sudh brtudung setahun lebih.tudung yg meliputi dada.saya tk pakai seksi lagi.saya takut.hari hari ingat mati.saya takut…tolonglah wahai hamba ALLAH…saya takut trlmbt…saya cemburu d semenanjung byk rumh pondok.d tmpt sayatdk..sesape yg ada cadangan dan tempat belajar agama sila bagitahukn pada saya…

 249. mirafatiha berkata:

  sy diberi amanah oleh seorang wanita utk memelihara cucunya (anak tidak sah taraf) yg dilahirkn oleh anknya yg dibwh umur.baby perempuan.sihat tubuh bdn dan berusia 28 hari.sy tdk mampu utk memeliharanya krna kos bersalin nya agak tinggi.dan sy pula tlh berhutng krna nak membantunya.krna pd masa baby ni dilahirkan wanita ini mengalami masalah kewangan. setelah berfikir dan berbincang dgn keluarga baby kami mcapai kta sepakat utk menyerahkan baby ini pd keluarga yg memerlukan dan berkemampuan.bg pihak sy yang selama ini tlh menjaga baby tersebut dan keluarga baby trsebut kami tidak meminta wang saguhati atau upah sy semasa mjganya.tetapi cukuplah klau dpt mbayar bil hospital yg tlh dibayarkn.kpd sesiapa yg benar2 ikhls bo email sy mirafatiha@yahoo.com

 250. Azlina berkata:

  Assalamualaikum…saya seorang guru. sesiapa yang ingin memberi bayi perempuan kepada saya atau dah scan kandungannya perempuan boleh hubungi saya. .No.telefon 0194160853( Azlina)

 251. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat. Tak kira juga dari kalangan anak yatim, bayi yang belum ataupun baru dilahirkan. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi/sedang mengandung yang memerlukan perlindungan dan ingin menyerahkan bayinya kelak, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak.

 252. susilia berkata:

  As Salam,

  Saya berharap sangat untuk mengambil anak angkat.Saya telah berkahwin 7 tahun. Sila hubungi saya 0177681968

 253. bolatempatan berkata:

  Salam…

  sy tggl di selangor…skrg sy telah hamil 5 bulan…sy buntu..tambahan pula sy masih belajar di IPTA…sy sedar dgn kesilapan sy…sy telah insaf. keluarga tdk tahu keadaan sy skrg…tmbhn pula sy dianggap seorng anak yg baik dan taat pd ibubapa. sesiapa yg ingin jdkn anak dln kandungan sbg anak angkat, sy amat berbesar hati…moga Allah sahaja yg membalas jasa….white_ink2011@yahoo.com.my

 254. Azlina berkata:

  Assalamualaikum….saya sedang mencari baby girl yang baru lahir untuk dijadikan anak angkat. kepada ibu – ibu yang sedang mengandung dan sudi menyerah baby girl kepada saya.. saya amat berbesar hati…. sila hubungi / sms sekiranya ada kesulitan.0194160853 (Azlina ).untuk pengetahuan saya seorang guru.

 255. fadila berkata:

  salam,
  sy di sahkan mengandung 3 bln hasil hubungan dgn teman sy.hubungan kami tidak di restui keluarga. saya sangat memerlukan rumah perlindungan memandangkan saya tidak mahu keluarga tahu tentang kehamilan ini.dan ingin melahirkan bayi ini cuma sy tidak tahu dgn siapa sy perlu rujuk. saya tak sanggup untuk menggugurkan kandungan ini. harap sesiapayang ikhlas dpt mmbantu saya dlm situasi ini.

 256. Puan Rynn berkata:

  Salam adik2 diluar sana yang terlanjur…Andai ada yang BUNTU izinkan akak BANTU……Jgn Dibuang Bayi Itu Kerana Masih Ada Yang Sayang Dan Sudi Menginjak Ruang Utk Kehadirannya…
  hubungi akak 0123844267 @ Rynn.Mohd@gmail.com

 257. alin berkata:

  Kalian yng sedang mcari anak angkat diluar sana, teruskan usaha murni anda….tapi dlm masa yang sama…jaga kebajikan si ibu juga…..hulurkan sedikit bantuan utk ubatan dan rawatan kecemasan….dan yg penting…selepas melahirkan….bekalkan si ibu dengan ubat utk stopkan susu badan…kasihani mereka…anda memeluk erat si bidadari…siibu merintih sendiri….carilah ubat itu ada dijual difarmasi2….Rm68 utk dua biji…sekali mkn …dan PERINGATAN paling penting…bakal keluarga angkat…bilamana kita nak bw masuk ‘adik2 yg perlukan bantuan….buatlah blood test utk mereka agar kita tau taraf kesihatan mereka…coz kita mperjudikan org2 yg tersayang yg tinggal bsama kita….
  semoga tiada yg tertipu dan menipu …niat yang baik pasti kesudahan pun akan baik….
  Adik2 diluar sana hubungi akk jika perlukan bantuan…kak alin/012 3539531

 258. shahira berkata:

  salam….
  saya ada masalah yang sama…saya masih lagi belajar di univrsiti…dan skrg saya mengandung…xthu da brpa bln..mgkin da nk msuk 5 bulan…tkut nk pegi cek lgi…pada mulanya,,saya ingin menggugurkn kndungan nie,,tp,saya xsnggup..saya ingin teruskan pelajaran saya..saya xnk fmily saya malu dgn khdiran ank ini…saya amt perlukan bantuan..saya amt buntu…tlg saya…demi Allah,,saya nk berubah…xnk anak ini diabaikan…tlg email saya….cuma Allah yg dpt bls smua kbaikan…

  • Mencari cahaya mata berkata:

   Boleh email akk eumora2009@gmail.com

  • alin berkata:

   shahira…hubungi akk jika perlukan apa2 pertolongan or nasihat….012-3539531 kak alin…..ramai yg telah dibantu utk bgn kembali menebus ksilapan silam.

  • puan farah berkata:

   sharira..akak nak tolong ..dah lama nak sangat cahaya mata..pls sms 0138653307. wasalam

  • kongkekman berkata:

   hi ira jangan sekalie kalie gugor -bunuh kandungei ..apo yg doh belaku tu dah tersurat di atas perjalanan haluan kehitaman mu dalam idup..biar kan ababy tu lahir…taubat nahuha…semoga di masa akan datang lebeh cerah …0172766193..take cares

  • lina berkata:

   Salam shaira….. sekiranya bayi yg bakal lahir itu peremuan boleh kah akak menjadi keluarga angkat pada anak itu… kakak mahukan sgt bayi perempuan sudah 13 tahun berkahwin. Hubungilah akak di 012-7538585 atau 010-7037303 atau sms shja..

 259. alin berkata:

  Adik2 yg telah tersilap percaturan hidup…bukalah diri anda untuk dibantu…berdiam bukan penyelesaianya…….kalau malu sesat dlm buat keputusan……bkn masa utk meratap kesilapan lalu…bangunlah dik…lihat masa depan yg masih panjang….ada amanah yg perlu dilunaskan…..call or sms akk utk bantuan…kak alin 012 3539531

 260. sherin berkata:

  salam….
  saya dah mengandung 3 bulan….sy berhasrat nak berikan anak sy kepada yang inginkan anak tetapi sy nak beri biarla ada kepercayaan dan pertalian antara sy dan anak tak kan putus walaupun ia anak luar nikah dan lahir tanpa bapa……saya sekarang bekerja sambilan di sebuah hotel….kalau di ikutkan kudrat sy tak terdaya tetapi demi kehidupan saya tak nak menyusahkan orang keliling saya terutama ibu saya……saya nak mencari bakal ibu bapa yang ada persetujuan kerana dalam keadaan sy macam gini saya tak nak beremosi…….sebarang rundingan sms/call 01112707918–sherin

  • kongkekman berkata:

   Hi sherine ape khabor..agar sehat walafiat……

  • kak chinta berkata:

   Wsalam sherin, kalau berhajat nak serahkan bb kpd keluarga angkat, sherin boleh hubungi akk yer. akk sedang mencari anak angkat. dah 9 thn kawin..mudah mudahan ade rezeki & urusan sherin d permudahkan

  • maaf laluan berkata:

   hai aren bagei mano mu harie nie , bertenei selalu jagei merunsingkei diri, ia nyo akei menabahh bebanei diri dan kandongei..always free urr minds….take cares…

 261. musmun berkata:

  ASMK …Ape lah nak menagis lagi, benda dah terjadi tampa direstui atau hajati ..tak perlu menagis seribu hari..terima ajerr ..tak perlu menyesal menjadi jadi..manamatkan diri atau membunuh janin yg kian menjadl…kelahiran nya ke dunia inii, TERIMA ajerr …belai lah dia selok elok nya, melainkan dah tak terdaya baru lah menyerah pada yang sudi..WLKSMLH. skull@priest.com

 262. alin berkata:

  Sekadar peringatan…..pada teman2 yang berniat mgambil anak angkat dr single2 parent kat sini….Ingatlah….walau dr mana, dr rahim siapa pun bby tu lahir….jgn sesekali berniat putuskan hubungan antara ibu dan anak…..peliharalah hubungan itu…coz kalau dia x mberi…kita tak akan merasa……jgn di punyakan bby tu….coz perginya nanti tetap berbinti/berbinkan bio mumnya….dan jgn lupa…semua nie PINJAMAN belaka……adios……alin(012-3539531)

  • kucikuro berkata:

   bernas jugak di benak ..permikiran mu yerr alin..mungkin kan belaku nye .nanti bapa…abng kawin adek ..kakak lak yerr

 263. kak chinta berkata:

  akm..dah 9 tahun mendirikan rmh tangga..tp belum ade rezeki..naluri keibuan sy meronta untuk memeluk seorang bayi walaupn bukan anak sendr..sy sedang mencari anak angkat. jd sesiapa yang sedang mncr keluarga angkt dan sudi untuk menyerahkan bayi kepada saya..boleh hubungi saya di
  012-5075535-safina

 264. izan berkata:

  salam…
  saya izan..kini sedang mencari seorang suami yg sanggup terima saya..sy pernah dirogol dan pernah terlanjur..dan keluarga tidak mengetahuinya sy tak ingin mereka mengetahuinya sebab saya tak nak sshkan mereka..tetapi sy amat memerlukan bimbingan agama…sy mahu perbaiki diri untuk jadi seorang yg lebih baik dan beriman..saya harap ada yang boleh menerima dan dan membimbing saya…sy tak tahu nak luahkan dengan siapa..dan..sy harap ada seseorang yg boleh menerima sya

 265. aien berkata:

  sy perlukan pertolongan insan y berhati mulia..sy prlukan tmpt prlindungan..sy tlanjur dan skrg sy di sahkan mgandung..sy tkt bnda nie di ketahui fmly sy..sy perlukan tmpt plndungan utk bsalin dan kluarga angkt utk ank sy nanti…sy btol2 insaf dgn ape y tjdi pd dri sy nie..

 266. kak chinta berkata:

  Alhamdulillah..syukur & gembira x trkata..InsyaAllah..prtgahan thn depan dapat juga saya memeluk seorg bayi. Wlpn bkn dr darah daging saya..akan sy jg amanah ini spt sy mnjaga nyawa sy..terima kasih kpd insan yg sudi menghubungi saya. akan saya bantu sedaya upaya. Jangan dibiarkan bayi yg tak berdosa..& tak tahu apa2 mnjadi mangsa. ramai kakak2 di luar sini sudi membantu anda.

  Di sini saya memohon lagi..sekiranya adik2 d luar sana yg masih lagi memerlukan pertolongan, saya boleh membantu. Untuk pgetahuan adik2..masih ramai kakak2 di luar sini yang dah lm berkahwin masih belum ade rezeki. Di sini niat murni saya untuk membantu beberapa orang kawan baik saya dan 3 orang sepupu saya yg masih belum mendapat cahaya mata..usia perkahwinan mereka sama juga spt saya..mencecah 5-11 tahun..wlpn mempunyai pekrjaan & kewangan yg kukuh, hidup sunyi tanpa anak pengubat hati.

  pelbagai ikhtiar perubatan tradisional & moden dah dilakukan..belum juga ade rezeki, sebagai pengikat kasih sayang..ingin mencari anak angkat. jadi, sesiapa yg memerlukan bantuan & pertolongan bolleh hubungi/sms akak di ( 012-5075535)

 267. hanya ingin tahu berkata:

  selamat petang, sy ingin mengetahui, klinik atau pusat kesihatan manakah yang masih boleh menerima ibu hamil luar nikah untuk pemeriksaan bulanan. terutamanya area shah alam..kerana kebanyakkannya masih buat endah x endah terhadap permintaan masalah seperti itu….

 268. rashidah shaari berkata:

  salam…sy shida..28 tahun.4 tahun berkahwin dan masih xde rezki untuk dpt baby..still mencari ank angkat,x kira boy@girl..akk memang suka kanak2…kpd sesiapa yg beri kepercayaan kpd akk blhla call 0137094084.kite berbincang dn akk sedia membantu…

 269. Nick SAYA ni, betul ke sanggup? buat keputusan segera, bukan amik masa nak kenal hati budi dulu.. bagi solusi segera.. kesian anak dalam kandungan tu

  • Saya berkata:

   Ye saya, biarla sya dgn dia bincang hal ni dgn cara baik, sya tak kisah demi anak dlm kandungan n tak kisah atas apa yg tjadi kat gadis ni, yg penting dia betul2 bersedia. Jgn lepas bersalin dia mintak cerai, jadi biarlah kami bincang dan mengenali diri msing scara terbuka agar senang untuk kita saling memahami. Sama ada betul2 gadis ni mencari bakal suami yg sanggup trima dia seadaanya atau maseh ragu2 didlm membuat keputusan . Btw tq so much for ur concern .. Will be back in here if everything’s settle down :)

  • diyana berkata:

   salam,saya diana..tinggal di pulau pinang..saya berkahwin selama 4tahun tp belum dikurniakan cahaya mata..kepada sesiapa yg ingin memberi anak angkat ..boleh hubungi saya 012-4813446….saya berharap sangat ada yg sudi menghubungi saya…

 270. SAYA, diucapkan selamat berjaya! walaupun tipis sebenarnya.. maaf

 271. hanya ingin tahu, untuk situasi sebegitu, baiknya di hospital swasta untuk kurangkan risiko ditanya macam-macam..

 272. hanya ingin tahu, ada beberapa tempat yang boleh kompromi. satu di cheras..

 273. kat puncak alam ada.. tak jauh dari shah alam… kat shah alam sendiri memang ada, tapi mahal caj.. hanya ingin tahu, harap dapat membantu.. jika boleh hubungi saya via twitter..

 274. tak dapat lagi.. kena ada akaun twitter di https://twitter.com then pegi ke twitter.com/hilmi09, klik kat messages.. tulis kat situ, then saya boleh terima..

 275. Nick SAYA, bila boleh contact anda?

 276. done.. check ur invitation in gmail

 277. kucikiro, terer kan? translate bahasa ni, #import @class SwitchViewController;@interface View_SwitcherAppDelegate : NSObject {, pastu translate ni lak, ولفت المعلم إلى أن بعض الأطراف العربية تريد تدويل الأزمة في سورية ومن يرد مصلحة الشعب السوري لا يفرض عليه عقوبات اقتصادية ولا يسعى لتدويلها عبر مجلس الأمن وقال إننا لا نخشى من موضوع التدويل لأن نوايا الغرب وبعض العرب أصبحت مكشوفة ولن تتجاوز العقوبات الاقتصادية مضيفا إن الموقف الروسي لم يتغير والتنسيق مستمر بين سورية وروسيا التي كانت تنصح بالتوقيع على البروتوكول وسورية وقعت عليه في حين لا توجد اتصالات مع المسؤولين الأتراك بسبب موقف حزب العدالة والتنمية الذي ينظر بعين واحدة أوصلته إلى اتخاذ عقوبات أحادية ضد سورية واحتضان مجموعات لا تريد الخير لها.‏

 278. ada lagi nak mintak translate since kucikuro terer, ni pulak,

  تصدر عن مؤسسة الوحدة للصحافة و الطباعة و النشر

  الثلاثاء 20-12-2011 – رقم العدد 14717

 279. Puan Rynn berkata:

  Salam adik2 diluar sana yang terlanjur…Andai ada yang BUNTU izinkan akak BANTU……Jgn Dibuang Bayi Itu Kerana Masih Ada Yang Sayang Dan Sudi Menginjak Ruang Utk Kehadirannya…
  hubungi akak 01115742644 @ Rynn.Mohd@gmail.com

 280. elysia berkata:

  sy m’rupakn pljr kolej yg tlh t’lanjur dgn bf sy.
  nmun,stlh sy m’dpti bhw sy tlh mengndung 4 bln,
  bf sy enggan b’tanggungjwb.
  skrg nie,
  sy ingin mencari kluarga angkt utk ank sy.
  sy bru b’usia 19thn.
  dlm usia sy skrg,sy tidk mmpu utk m’jd ibu kpd baby sy ini.
  oleh itu,
  kpd sesiapa yg bnr2 m’inginkn chy mta,
  n mmpu m’jga baby sy ini dgn baik,
  silalah text sy,
  ng_ngozi_hamaqa@yahoo.com

 281. hairul berkata:

  saya dan gf dah terlanjur…..baby kndungn dalm 3 bln…
  saya ajak dia kawen..tp dia risau gn fmly dia takut x boley terima saya dan keselamatannya di sebabkan keterlanjuran kami….
  so dia nk gugrkan bg seatle masalah baru kami kawen..
  ..tp saya xsuke gn cara itu..coz sekarang saya dah mampu untk berkahwin …cume dia still stdy lg huhuhu……. insan yG menyesal…
  Mintak cadangan….:(
  sila text sy…..

  gemeo_2435971@yahoo.com.my

 282. Muhd (@hilmi09) berkata:

  leave assumption, proceed with it.. life goes on anyway.. belum terlambat selagi belum bersalin.. selamatkan maruah dia dan maruah keluarganya.. takpa, mula-mula kena marah, maki hamun oleh keluarganya, lama-lama, ok la tu.. banyak berdoa tolak bala yang bakal mendatang..

 283. juniza johari berkata:

  salam.kepada sesiapa yang ingin menyerahkan anak untuk dijadikan anak angkat tak kira anak lelaki ataupun perempuan saya sudi untuk mengambil dan jadikan anak angkat saya seadanya. jika perlukan tempat tinggal saya juga akan menjaganya. Sila hubungi saya 017 6524002

 284. qaseh berkata:

  slm, sy ingin tahu bgaimanakah cara utk dftar masok di rumah perlindungan ini. apakah syarat dan jmlah bayaran yang dikenakan?

 285. qaseh berkata:

  slm, sy ingin tahu bgaimanakah cara utk dftar masok di rumah perlindungan ini. apakah syarat dan jmlah bayaran yang dikenakan?

  sila text di emel :qasehareya@yahoo.com

 286. alin berkata:

  Risaukan ketelanjuran…
  Risaukan bayi dalam kandungan?
  Tiada hala tuju?
  Biar akak bantu untuk menyelamatkan seberapa ramai anak agar tidak dibuang.

  Alhamdulillah ramai yang telah dibantu kembali kepangkuan masyarakat dan keluarga.Asalkan ada keinginan untuk berubah dan kembali ke jalan Allah.

  Namun jika adik2 ada niat untuk meletak sebarang harga atas satu nyawa sila jangan hubungi akak..anda TIDAK akan dilayan.
  Namun jika risaukan soal kos mkn minum & perubatan…InsyaAllah ada jalan penyelesaian

  kak alin 012-3539531
  (buka diri anda untuk dibantu..)

 287. mau anak angkat berkata:

  salam..sedang mencari baby perempuan yg baru lahir atau masih dalam kandungan..sanggup menjaga bakal ibu sehingga bersalin dan habis pantang..tiada melibatkan unsur penipuan. sy menetap di kota kinabalu ..sesiapa sj yg ada info baby sila hubungi email sy>> wfara07@gmail.com. semoga hajat ini akan di kabulkan pd tahun ini .amiin..

 288. Jasmine berkata:

  Salam .
  Sy b’usia 20thn dan tlah hamil 6bln.
  Kedua kluarga dh tahu hal ni.
  Bf sy mahu b’tggjwp dgn mngahwini sy.
  Tp sy keliru sama ada mahu mneruskn p’khwinan atau msuk ke pusat ini kerana bf sy tu tidak b’krja dan pns baran.
  Sy m’cintai dia tp tkut utk m’buat kptsn.
  Sy ingin tnya, jika sy msuk ke pusat ni, adakah sy akn dpt m’jaga bayi ini?
  Kerana sy tdak sggup utk m’beri nya pada org lain..

  • mau anak angkat berkata:

   Orang Orang yg diUJI adalah Orang Orang yg TERPUJI. Semoga ALLAH tetapkan Imanmu, memberimu Kekuatan, serta Kesabaran yg semakin Kental di dalam menghadapi segala yg kuhadapi. Sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui, Maha Panyayang, Maha Bijaksana dan ALLAH sentiasa Memerhati. Amin :)

  • kak juniza berkata:

   assalamualaikum jasmine…hubungi akk, kita boleh bercerita utk kurangkan tekanan…call/sms akk.akk tunggu…0176524002

  • sal usup berkata:

   salam jasmine maaf akak berkata jgn smpi cinta mengaburi mata kita. jas sndri tahu sndri prnginyakan..jadi msklah dulu ke pusat tu dan fkrkan sebaik-baiknya

 289. shahira berkata:

  jasmine,,
  nsib awk,,sama dgn saya…sy pn umr 20 dan hamil 6bln skrg..

 290. nur izzah berkata:

  salam……sy ta psti yg sy hamil bpe buln??sy tkut nk wt mdical checkup sbb tkut fmily tau,,jadi sy wt kptusan nk ggurkn kndungn ni je slh 1 sbbnya sy msih stdy kolej,,ape prlu sy lkukan???bntulh sy,,klau bleh sy nk jgk ggurkn kndungn ni..

  • shahira berkata:

   boleh sy contact awk nur izzah..?

   • nur izzah berkata:

    bleh tpi awq btul2 bleh bntu sy kew???sy da ksuntukan mse laaa….sy tkut la tok hdapi sorang2..

   • shahira berkata:

    saya senasib ngn awk..mgkin sy boleh bgthu ape y sy da llui..tglkan email awk…klau boley,,tglkn email awk…sy xpksa..cme sy boleh kongsi…

   • kak juniza berkata:

    kitaoleh bercerita…call/sms akk 0176524002

  • mau anak angkat berkata:

   apa pun tindakan adk nur izzah adalah hak adk… semoga x akan meneruskan niat utk menggugurkan kandungan itu….kasihani lah bayi tu..die x berdosa..izinkan lah die utk melihat dunia ini.. bayi ni yang akan mendoakan adk sehingga memperingankan dosa kita kelak di hari kiamat..

   • mau anak angkat berkata:

    Orang Orang yg diUJI adalah Orang Orang yg TERPUJI. Semoga ALLAH tetapkan Imanmu, memberimu Kekuatan, serta Kesabaran yg semakin Kental di dalam menghadapi segala yg kuhadapi. Sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui, Maha Panyayang, Maha Bijaksana dan ALLAH sentiasa Memerhati. Amin

 291. nur izzah berkata:

  nurizzahqistina@yahoo.com…ni email sy…sy buntu la..knp xtnggalkn num fon jep…sy da trlmbt ni…sy da ta ade mse la..

 292. mau anak angkat berkata:

  Orang Orang yg diUJI adalah Orang Orang yg TERPUJI. Semoga ALLAH tetapkan Imanku, memberiku Kekuatan, serta Kesabaran yg semakin Kental di dalam menghadapi segala yg di hadapi. Sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui, Maha Panyayang, Maha Bijaksana dan ALLAH sentiasa Memerhati. Amin..

 293. mau anak angkat berkata:

  anak adalah anugerah tuhan yg tak ternilai…sayangi dan kasihani la mereka…

  http://www.facebook.com/profile.php?id=100003216630775

 294. nur izzah berkata:

  syahira,,awq ade fb x???law ade kasi jew la k…sy add k..ta pon awq add je sy n inbox je kt fb ke???ni nme fb sy nur izzah..ta pon cri emel je dpt la fb sy anty nurizzahqistina@yahoo.com,,..trlmbt ape awq 2????ummmm

 295. baby berkata:

  salam sesiapa yang terlanjur dan inginkan perlindungan serta ingin berubah ke jalan yang diredhai oleh allah. sy syorkan masuk ke pusat perlindungan dar assaadah. http://www.maiwp.gov.my/index.php/perkhidmatan/perlindungan/dar-assaadah.html
  baitul ehsan under mais manakala dar assaadah ni under maiwp sy merupakan bekas pelatih disana. usia kemasukan 18 dan ke atas. sy syorkan kerana tempat ini sangat bagus untuk sesiapa yang mahu berubah. kepada sesiapa yang telah terlanjur selamat kembali ke jalan allah. allah menurunkan ujian kepadamu kerana kamu adalah insan yang dikasihi-nya. insyaallah

 296. mirafatiha berkata:

  salam.sy sdg mcari ank angkat.jika ada sesiapa yg sudi menyerahkn pd sy ,sy sanggup menyediakan hosp utk brsalin dan tempat tinggal semasa berpantang.email saya mirafatiha@yahoo.com

 297. Siti Mastura berkata:

  assalamualaikum. sy sdg mcari bayi utk dijadikan anak angkat. jika ada ibu mngandung ( penghuni ) yg mrancang mencari keluarga angkat, sila call saya 012-2728297

 298. nur izzah berkata:

  kpda syahira ta de pon awq add sy n ta de pesanan yg ditinggalkn pon…awq ni nk malukn sy ke atau nk knekn sy jep….

  • shahira berkata:

   kpd nurul izzah….sy xpnh nk malukan sape2….sy pn thu ape y awk sdang rse..sbb sy alami ape y awk sdg alami…sy mtk num awk sbb nk tlg ape y prlu d’bt slaen dr buang bby 2…sy da add ikt email y awk bg…da tglkn msj ln inbox awk..tp xde jwpn…mflah klau awk rsa saya nk mlukan awk…fkirlah….kte skrg sdg d’uji…Allah msih sygkan kte…sbb 2 Dia bg kite pringatn nie..igt,,kte da lkukan zina…dose besar…jgn bnuh bby 2..jgn buat dose m’bunuh pula….dye xb’slh…sklipun awk xnk dye,,tp,,2 da jd amanah bt awk…xpeala..mgkin awk xp’cyekn sy..salam…

  • azril berkata:

   call saya 0195161261

 299. nur izzah berkata:

  kak juniza….bleh tlg kew????sy ta nk bby niiii…sy tkot hdapi gn fmily…

 300. nura42 berkata:

  As salam…nur izzah jgn di buang baby tu…diluar sana ramail lg yg memerlukannye…n dia x bdosa..k

  • nur izzah berkata:

   wasalam…sy thu dy ta berdosa tp sy trpksa la..bkn sy ta syg bby nih tpi ta snggup na hdapi msalh kewangan lg,dngan sy msih study agy,berhdapan dgn fmily lg…korang ta taw cmne fmily izzah..

 301. azril berkata:

  salam nur izzah awak leh cll saya 0195161261..jgn gugurkn bby yg tak berdosa itu..saya ikhlas

 302. Juliana berkata:

  saya nak sumbangkan pakaian kpd pusat kebajikan bagi wanita. ini kerana pakaian yg saye nak sumbangkan tu semuanya pakaian wanita & kuantiti yg banyak. saya xtau nak sumbangkan kpd pusat kebajikan mana. klu anak2 yatim, budak2 pula takut xmuat pakaian tu.. sbb pakaian ni spt baju kurung/ kebaya/ kemeja wanita..
  sesiapa boleh beri cadangan??

 303. nur izzah berkata:

  salam….ni num sy 0129385221..siapa yg ingin mmbantu..

 304. alinsham berkata:

  salam.sy memohon pd sape sape yg nk serah kn anak utk di jadikn anak angkat,serah kn la pd sy,sy tlh 5 tahun kawin takda anak.sy akan sediakan bil hospital,ubat serta sagu hati ..untuk perbelanjaan selepas hbs pantang nti,tu saje yg sy mampu,segala kelengkapan baby sy tlh sy sediakn..sila hubungi saya di 0124376681,dr ipoh.

 305. sal usup berkata:

  salam sesiapa yg mahu menyerahkan baby girl yg baru lhr atau blm dilhrkan utk di jadikan anak angkat..serahkanlah pada saya saya teringin sngt menpunyai seorg baby girl..di dlm famili saya abg2 saya smu anaknya boy..saya bersykur kiranya ada yg sudi. sila hubungi saya 0196385308 sal

 306. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira, sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak.”

 307. As salam. Saya ingin menempatkan anak gadis saya di pusat perlindungan wanita Baitul Ehsan dan ingin mengetahui syarat-syarat dan bayaran yang dikenakan. Saya berniaga sendiri mempunyai 11 org tanggungan. Tujuan saya supaya anak saya dapat perubahan hidup dunia dan akhirat kerana saya nampak gejala sosial sudah meresap ke dalam diri anak gadis saya. Harap dapat hubungi saya. Wassalam.

 308. nurul berkata:

  salam…sy brumur 22 thun,dr penang..sy tlh trlnjur & skrg kndungan sy brusia 7 bln..sy btl2 dh sdar akn ksilapan sy..sy mohon,smoga dberi ksempatan utk sy brubah..kalau bleh sy nak bsarkan bby ni sndiri..tp sy buntu kemana hrus sy pergi krana xditerma keluarga..sy hnya inginkn prlindungan utk brsalin shingga hbis pntang…boleh x sesiapa bantu @cdangkan pusat prlindungan utk smentara yg boleh sy prgi?sy btul2 nk brubah..moga Allah mmblas budi baik kalian..

 309. Mencari cahaya mata berkata:

  Hubunggi akk eumora2009@gmail.com srcepatnya :)

 310. gadis berkata:

  saya baru tahu yang saya hamil… ada sesiapa blh tolong saya.. saya mahu anak ini tp saya x mahu sesiapa pun tahu yg saya hamil… saya buta ttg agama tetapi saya betul2 ingin belajar.. ada kah cara yang boleh mendekatkan saya kepada Allah?? selama ne saya hidup bergelumang dengan dosa sejak azali lagi.. kala masuk ke rumah perlindungan bleh merubah saya.. saya rela walaupun berapa lama..

 311. aa berkata:

  sy dr kampung,bhijrah ke kL dgn alsn cri pkerjaan..tp,idup dkota rpanya xmdah,sy tlanjur dgn sorg kenalan d skrang tgh mngandung 2bln..dan dh 2bln jgak laki 2 xpdulikan sy lg….sy buntu skang…sy xnk fmly kt kg thu keadaan sy cnie…tlong sy…ikotkn nk gugurkn aje..tp sy xnk bt dosa lg..ckuplah ape y dh blaku skang..tlong sy,sy prlukan tmpat prlindungan…(sy di kota dmansara)…

 312. TEHA berkata:

  SAYA MEMPUNYAI MASALAH SEPERTI KAWAN2 YG LAIN..KINI SAYA HANYA MENUNGGU HARI UNTUK MELAHIRKAN ANAK BABY GIRL..saya sayang akn baby nh,,tp saya masih belajar, saya xthu nk wat camane..saya xthu nasib saya selepas lahirkan baby nh, dan kalu boleh sya ingin mencari KLUARGA ANKAT UNTUK BABY NI,,demi masa depan baby yg terbaik…

 313. zanna berkata:

  salam…saya zanna saya sgt takut sekarang saya hamil tapi saya tak tahu dalam berapa bulan. rasanya masuk 3 blan… lelaki yang buat saya mcm ne btul2 x mau bertanggungjawab malah menghantui saya supaya saya gugurkan kandungan saya.. apa yang harus saya lakukan sekarang? saya sangat sayang kandungan saya… saya mahu kluar dr sume ne… saya mau bina hidup baru dengan baby saya…tapi x tau cam na??

 314. roses berkata:

  SALAM…TEHA..BABY AWAK DA ADA YG PUNYA KER???KALAU XDE BOLEH BAGI SAYA X???NNTI CALL SAYA EA…0176739932…TERIMA KASIH…

  • TEHA berkata:

   esok saya nak g wat pemeriksaan,,kalu xde pe2, nnti saya gtau akak balik ok..BTW, AKAK Nh dah kahwin ek?…

   • roses berkata:

    nnti kita cite kat phone ea..ni pon atas adik nk bg ke x…akak x paksa..tp kalo adik nk bg…mmg akak syukur sngat..

   • mirafatiha berkata:

    salam…adik Teha.klau xda lagi yang ambil baby adik akak nak.akak di mka. email akak mirafatiha@yahoo.com

   • roses berkata:

    mana la dik teha ni…1 ari nunggu,,,ehehe,,,tp xpela..mgkin bukan rezeki sya….

   • Lina berkata:

    Salam Teha…kak Lina dan suami teringin sangat baby girl… Kami sudah 13 tahun berkahwin dan tidak punyai cahaya mata.. niat ingin menyusukan bayi girl supaya baby ngan papanya mahram…apatah segala kelengkapan bayi kak Lina dah sediakan… Smoga terbuka hati Leha untuk menghubungi akak. email: jazlinajaapar@yahoo.co.uk fb: linajaapar

    Salam Teha…kak Lina dan suami teringin sangat baby girl… Kami sudah 13 tahun berkahwin dan tidak punyai cahaya mata.. niat ingin menyusukan bayi girl supaya baby ngan papanya mahram…apatah segala kelengkapan bayi kak Lina dah sediakan… Smoga terbuka hati Leha untuk menghubungi akak. email: jazlinajaapar@yahoo.co.uk fb: linajaapar call@sms akak 0127538585

 315. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira, sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak.”

 316. roses berkata:

  salam…saya mencari anak angkat…xkira boy o gurl…bil hospital sya tnggung..kalo ada sesapa yg sudi mmberi,,boleh call saya…0176739932…terima kasih..

 317. alin berkata:

  Teha call saya jika anda buntu 012 3539531….kak alin

 318. mama nur berkata:

  salam semua…sedang mencari anak angkat bayi perempuan/lelaki ..jika ada info area sabah..tolong https://www.facebook.com/profile.php?id=100003216630775

 319. HambaNya berkata:

  Salam..

  Hanya nak meluahkan apa yg jadi pd saya. Saya dah berkahwin 2 tahun, tapi tak didaftarkan atas sebab2 yg tertentu. Dan telah hamil 6 minggu. Tapi suami saya tak terima anak ni dan hari2 pujuk saya supaya gugurkannya dengan alasan belum bersedia. Memang kami dah cuba elak untuk hamil dlm masa terdekat, tapi ia tetap terjadi. Jadi saya anggap anak ni adalah anugerah.

  Saya pernah kata pd dia yg saya tak sanggup nak buang anak ni. Katanya tak jadi masalah sebab anak ni belum pun 3 bulan. Saya faham sebab2 kenapa dia kata belum bersedia. Lagi pula, kami menyewa di rumah kedai & belum ada rumah sendiri.

  Saya pernah terfikir untuk lari dari rumah ni, lahirkan dan jaga anak ni, tapi saya takut di padang mahsyar nanti suami saya akan tuding jari pd saya. Untuk mengadu pada keluarga, mereka ada masalah yg lebig besar. Ayah separuh lumpuh, emak baru disahkan kanser serviks.

  Sekarang saya fikir untuk berbalik pd hukum Islam. Utamakan apa yang penting. Buat masa ni saya akan pujuk suami saya supaya lahirkan anak ni, dan berikan pd yg lebih memerlukan.

  Sebarang komen & nasihat amat saya hargai.

  • HambaNya berkata:

   Maaf, saya takde facebook.

   • azril berkata:

    kepada HambaNya sms saya 0195161261

   • mama nur berkata:

    akk sedia membantu sms 0138653307 k..setiap masalah ada jalan penyelesaiannya…sy percaya rezeki anak akan sentiasa ada..allah tu maha adil…tindakan awk utk x mengugurkan baby tu mmg betul..kesian baby .. kelak jika baby tu lahir nanti …awak dan suami boleh buat keputusan samada nak bela baby tu atau tidak…yg penting sekarang utk selamatkan 1 nyawa yg x berdosa…

 320. Puan Rynn berkata:

  Adik2 yg telah tersilap percaturan hidup…bukalah diri anda untuk dibantu…berdiam bukan penyelesaianya…….kalau malu sesat dlm buat keputusan……bkn masa utk meratap kesilapan lalu…bangunlah dik…lihat masa depan yg masih panjang….ada amanah yg perlu dilunaskan…..call or sms akk utk bantuan…01115742644, insyaAllah akak akan bantu sedaya akak

 321. hanya ingin tahu berkata:

  salam…dulu mase mula2 join page ni..kandungan saya 6 bulan…sekarang sudah jejak 8 bulan….bersyukur saya…kerana dalam hati saya masih ada rasa simpati pada kandungan…simpati y telah bertukar kasih sayang…hari2 saya berdampingan dgn baby saya…merasa pergerakkannya….buat saya tersenyum….mase kandungan 6 bulan, saya panik x tahu mane nak buat madical checkup….dgn bantuan seorg hamba allah ini, sy memberanikan diri utk membuat pemeriksaan antenatal….(dh masuk kali ke-4 buat checkup) bayi sihat…dah buat scan…..mkn vitamin n susu…saya kini kembali yakin….tapi sedang masuk bulan ke 8 ni, kebimbangan mula terasa….bagaimana pula kes pendaftaran bayi saya….saya tidak yakin untuk membuat pendaftaran kelahiran di JPN…kerana tiada yang boleh meyakinkan saya….kepada sesiapa diluar sana…boleh berkongsi pengalaman utk pendaftran bayi…silalah reply ….kerana bayi saya akan masuk bulan ke 9……terima kasih

  • roses berkata:

   WASALAM..ALHAMDULILLAH,,AWAK DA JAGA AMANAH ALLAH BG..SAYA PON XDA PENGALAMAN,,TP RASENYA BOLEH DAFTAR MCM BABY2 LAIN JUGAK…ADA SESAPE LEH TOLONG JAWABKAN..

   • hanya ingin tahu berkata:

    terima kasih kak roses..sudi mereply….saya akan kuatkan segala emosi sy untuk berdepan dgn ape2 pon semasa pendaftaran nanti…tapi kalau ada y sudi membantu, beritahu prosesnye..ia agak mgurangkan beban emosi takut saya….

  • izza berkata:

   salam…pengalaman sy mendaftrkan 2 ank comel di JPN.Tiada masalah..cuma yg diperlukan kad klinik yg wrna merah.tapi surat nikah diperlukan..jika tiada(ank luar) si ibu perlu ada ketika pendaftaran….
   kepada ‘hanya ingin tahu,awk bolehlah call atau sms saya…saya boleh cerita pengalaman saya…2 ank comel tu sekarang dah besar….saya jaga dia dari baby…
   0162723444-izza

   • hanya ingin tahu berkata:

    terima kasih yang sudi menjawab…tp sy xda kad merah…sbb cuma buat pemeriksaan d swasta je…perlu ke minta surat dari pihak swasta untuk pendaftaran nanti….lg pon…sy ni megandung ank y (…..) jadi takut nk p klinik kerajaan..so jwpnnye..berhabisan di swasta.sbb sy nk y terbaik utk bby…..sy x menyesal sungguh….saya anggap tuh pemberian…dan bukan balasan…sbb kalau nk crita balasan, sndiri mau ingat la kan…sy gembira bakal dpt bby.n papa baby pon terima..sekarang cume terpikirkan masalh pendaftaran je…
    izza mendaftar ank sendiri atau x ?

  • shah berkata:

   boleh call saya 0195161261…

   • hanya ingin tahu berkata:

    shah, maaf lah bukan x mahu call…tapi saya memang xboleh call..shah boleh text email saya..untuk apa ya?

 322. izza berkata:

  ‘hanya ingin tahu’ saya x blh cerita byk dlm ruang ni……tapi percayalah sy dh dftr 2 anak….awk dok s.alam kan….awk sms sy lebih senang… izza

  • roses berkata:

   senangnya izza dpat anak angkat,…rezeki masing2 kan..

   • izza berkata:

    roses..alhamdulillah.sy amt bsyukur….awak tiada anakke? ‘hanya ingin tahu’lebih senangjika awk sms saya….percaya lah saya akn bantu awk….

  • hanya ingin tahu berkata:

   saya mmg ingin dibantu…..(dilema) tp mmg saya akan besarkan bby ni………..xterlintas kat kpala utk serahkan pad org lain….saya yakin…saya berkemampuan…..

 323. roses berkata:

  SERIUS KE IZZA NK TOLONG….NNTI SYA MSJ IZZA
  THANKSS

 324. INGIN TAHU... berkata:

  salam..saya cuma ingin bertanya, kalu kita lahir baby yg xsah taraf kat hospital kerajaan, dia akan gtau famili kita x?…saya bimbang jugak..takut dia inform family..

 325. Puan Rynn berkata:

  Assalamualaikum buat adik2 diluar sana, jika adik2 telah tersilap percaturan hidup…bukalah diri anda untuk dibantu…berdiam bukan penyelesaianya…….kalau malu sesat dlm buat keputusan……bkn masa utk meratap kesilapan lalu…bangunlah dik…lihat masa depan yg masih panjang….ada amanah yg perlu dilunaskan…..call or sms akk utk bantuan…01115742644, insyaAllah akak akan bantu sedaya akak atau email pada akak Rynn.Mohd@gmail.com, akak akn hubungi adik sekalian

 326. shazril berkata:

  saya mencari anak angkat yg bakal dilahirkan………saya dan isteri bekerja tetap…4 thn berkhawin,tp blom ader cahaya mata..0195161261

 327. nur arina berkata:

  SALAM . SAYA punyai hasrat dan niat untuk berubah ke arah kebaikn , tapi tiade siape nak bimbing diri saye niey , saye buntu , kdg-2 saye terase malu bile di ejek untuk berubah . tolong saye .. terima kaseh

  • razak berkata:

   Does anyone need help, you may contact me at:

   ABDUL RAZAK IBRAHIM
   Finance & Operation Manager
   ARBINZ Business & Management Technology (002091035-V)

   arbinzbmt@gmail.com

   Maybe we could think of something that may help you, moral, career and financial. Insya-Allah….

 328. nur izzah berkata:

  salam…izzah da nk msok 6 bln tpii kad merah ta way agy…takot nk wt..agpon sbuk ade exam kolej so cmne niy????

 329. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira, sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak.

  • Puan siti berkata:

   Salam azli..sy mencari keluarga angkat buat bayi yg dikandung adik kerana adik sy dirogol.demi ms depan bayi itu kami terpaksa serahkan kpd org lain.contact sy 0122764369

 330. roses berkata:

  ada sesape x ingin membantu seorang warga indonesia…pregnant 8 bulan…dia cuma mintak bayar bil hospital n biaya dia balik indonesia…

 331. shah berkata:

  roses,boleh x saya ambil bby tu utk d jdkn ank angkat…0195161261

 332. Muhd (@hilmi09) berkata:

  nak detect lokasi shah & shazril lah..

 333. nur izzah berkata:

  salam..thanks yg sudi bntu izzah k..

 334. nur izzah berkata:

  ase nk bnuh diri pon ade…susa kn jadi pompuan cmni…nyesal jge kndungan ni…really tnsion……

  • kak Jue berkata:

   jangan begitu adikku….kuatkan semangat tabahkan hati…

  • kasih tercipta berkata:

   jgn dikesalkan…benda sudh berlaku.awk harus jalani juga.yg penting bertaubat n jgn buat benda yg sama seterusnya.saya pnah mengalami seperti awk.tetapi sy bersyukur….krn telah ditemukan oleh seseorg dlm ini.skrg ank sy sudah masuk 7bln….dijaga 0leh kluarga angkat yg penyayang sama ada isteri atau suaminya.thankz t0 kak alin…..menemukan kami.=)).semoga Allah mengampunkan kesilapan lampau saya.krn ikut hawa nafsu,anak yg c0mel terpaksa diserahkan krn x mampu….n bkn hasil yg halal…astaghfirullahala’zim,,,,smga menjadi ped0man sesama kita.

 335. aa berkata:

  ape y ptut aa bt skang…??perut mkin lme mkin mbsar…sgt buntu….

 336. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak.

 337. Puan Rynn berkata:

  Assalamualaikum buat adik2 diluar sana yang kebuntuan, jika adik2 telah tersilap percaturan hidup…bukalah diri anda untuk dibantu…berdiam bukan penyelesaianya…kalau malu sesat dlm buat keputusan……bkn masa utk meratap kesilapan lalu…bangunlah dik…lihat masa depan yg masih panjang….ada amanah yg perlu dilunaskan…..call or sms akk utk bantuan…01115742644, insyaAllah akak akan bantu sedaya akak atau email pada akak Rynn.Mohd@gmail.com, akak akn hubungi adik sekalian

  • nura42 berkata:

   Assalamualaikum….Pn.Rynn sy ingin bertanya skiranye pn boleh membantu…bagaimana cara tuk sy mengambil anak angkat kerana sy btl2 teringin mempunyai anak..n memberi ksh syg spt anak sdiri.

 338. alin berkata:

  As salam….

  Perlukan perlindungan?
  Perlukan khidmat nasihat?
  Perlukan pandangan?

  Hubungi akk dik…..buka diri utk dibantu…usah malu usah silu…akk bantu mana yang mampu….tiada kos yg akk kenakan or tersembunyi hanya dgn syarat “benar2 mahu kembali ke jalan yg diredhai”….

  Kak Alin – 012 3539531 by sms/call or email Norlizarms@yahoo.com

  hidup hanya sekali…jgn sia2kan….sekali jatuh jgn meratap pilu disitu sahaja..pintu taubatkan sentiasa terbuka…..

 339. Puan siti berkata:

  salam..sy ingin mencari keluarga angkat pd anak adik perempuan sy yg menjadi mangsa rogol.skrg adik sy mengandung dan bakal melahirkan anak pd bln september ini.adik sy menjadi mangsa penganiayaan..kepada yg sudi mengambil bayi itu sebagai anak angkat sila hubungi sy 0122764369.demi masa depan adik sy dan jugak bayi itu memandangkan kami dr keluarga susah.

 340. alinsham berkata:

  sy dh kawin 12 tahun,takda anak,hr tu ada seorang insan,hubungi sy utk.beri anak pd sy..sy cdg kn bersalin di tmpt sy..segala nya sy dn kuarga sy uruskn,ble tiba masa nk bersalin..sy bwk ke hospital..tgu2 nye tgu,rupa nye kne operate,,doktor pn tnya kn waris,dia ckp blm kwin,doktor pn serah kes pd jkm,dn jkm suruh jgk bgtau kuarga dia…tp sblm bersalin,dia berjanji wlw ape pn terjd dia akn serah kn jgk pd sy.tp lepas je ibu bapa dia tau,mereka nk ambik anak dn cucu mereka,dn bdk tu bwk baby tu blk kmpg dia..hancur nya hati sy..dia wat sy mcm ni..bagai melepas kn anjing tersepit..masa ssh,berjanji,mcm2.ble dh sng dr masalah..dia berlalu begitu je..pd pendapat sy,wlwpn mengandung luar nikah,bgtau lah ibu bapa,kemudian terpulang pd mereka utk serah kn pd kuarga angkat atau tak.klu x bgtau,smp hospital ,doktor akn bgtau jkm..jkm akn bgtau kuarga gak,x blh nk elak..sy tlh pn melalui nya pd 11.2 2012..baby 2 kt umah sy x smp pn 1 hr…ibu baby tu,merayu nk bwk blk baby ke kmpg,setelah kuarga dia blh trima dia dn baby .sebak hati sy ,tgk baby tu berlalu pergi…pd sesiapa yg sudi dn ikhlas nk bg anak utk sy..sy trima dgn terbuka..sy di ipoh perak,hubungi sy 0124376681, dan kpd teha…jaga la anak baik2.. dn blajr rajin2 smp jd guru terbaik nti.akak redha..bkn rezeki akak..

  • azli berkata:

   guru blh terlanjur??

   • Mencari baby sitter berkata:

    As salam,
    kepada sesiap yg ingin mancari pekerjaan sbagai baby sitter sila hubunggi akk… Kena jujur,penyayang,tanggung jwb…. Ingin mencari baby sitter yg iklas bekerja n tahan lasak… Krna akk selalu kena hantar terbang kesana sini.. Jadi dia kena ikut sekali. Mkn,minum n tmpat tinggal akan dtanggung.. Hubunggi akk Eumora2009@gmail.com

   • alinsham berkata:

    xcye kn,tp ni la kenyataan…harap pas ni dia jd la teladan yg baik bt anak bangsa…nk ckp lbh pn x guna,,sy dh tertipu,,,

   • suci berkata:

    ingat semua cikgu baik ker? ade jugak cikgu mencari cinta kt on9 ni, bini kat umah duk soh jaga anak je, dia lak sibuk cari ibu terlanjur haprak punya cikgu tak tau insaf, moga cikgu tu cepatla sedarkan diri, jgn guna profesion sebagai cikgu pikat budak2 terdesak ni, cikgu pn manusia gak ade nafsu tp biarla nafsu ke arah yg halal, berubahlah cikgu

  • nieah berkata:

   buat alinsham smg anda tabah dan ikhlaskan hati menolong insya Allah akan ada insan yang pasti menolong anda nnt…ingatlah bahawa hakikatnya anak itu anugerah Allah sama ada anak angkat mahupun anak kandung…jadi ikhlaskan diri insya Allah yakinlah pasti ada rezeki dariNya nanti…manusia hanya pada janji tetapi hakikat yang sebenarnya izinNya…smg anda tabah menghadapi ujianNya…

 341. alinsham berkata:

  sy ingin mencari pasangan hidup buat ibu sy yg berumur 58 thn,supaya dia ada teman berbual,meluah kn masalah,dan berkongsi cerita..pd pck2 yg single,atau duda,blh la,hubungi no ni 0134253934.

 342. Shanks_X berkata:

  salam kepada wanita2 yg sudah terlanjur dan berkomitmen utk mendirikan rumah tangga boleh hubungi saya di 010 7979700 atau email syaa di shanks_x@yahoo.com saya sedang mencari perempuan utk dijadikan isteri tidak kisah kehidupan silam mcm mana tetapi jika ingin merubah kehidupan bolehlah sms or tel saya..

 343. dieya berkata:

  salam..
  sy berusia 20thn & msh bljar di ipta dgn biaswa krajaan..sy mnghadapi masalah skrg akibat dirogol & buntu untuk ambil sbrg tindakan…family lgsg xthu apa2 ttg hal ini sb sy xnk dowg kcewa..takde sape pn tahu ttg keadaan sy skrg n sy amat memerlukn bantuan..sy hrap agar ad pihak yg blh bantu sy sb perut xblh nk disorokkan..naddya_91@yahoo.com

  • ABDUL RAZAK berkata:

   Contact me at:

   ABDUL RAZAK IBRAHIM
   Finance & Operation Manager,
   ARBINZ Business & Management Technology (002091035-V),

   Mobile: +60129344683 arbinzbmt@gmail.com

  • shanks berkata:

   salam nadya saya dh cuba hubungi awk tapi tiada maklum balas boleh awk htr ke email saya shanks_x@yahoo.com tq

  • Puan Rynn berkata:

   salam dieya, jika adik buntu & inginkan pertolongan hubungi akak insyaAllah akak cuba bantu 01115742644

  • dieya berkata:

   xtahu nk cayekn sape..ramai yg contact jz sb nakkan baby tu..due suppose to 2jul2012 tp xpasti sb xpnh bt ultrasound..skg dh 7bln..still tgh study cz xdpt nk tangguhkn pngajian.

   • hairani anor shamsuddin berkata:

    saya pun pernah alami baru lagi ..kata nak bagi anak nya pastu saya pun beli segala keperluan n bawa jumpa doktor swasta lagi last2 dia kata nak balik kampung sekejap pastu dia terus ilang…ntah le nak percaya sape …

   • ct berkata:

    sy pun ada pngalaman gak. sy dh jaga baby lps dlahirkan smpai 24 ari, baby 2 diambil blk.saya area KL & Slngor, hubungi saya 012-2728297

  • dieya berkata:

   sekarang dh 33minggu n msh belajar kt kolej tnpa diketahui oleh sesiapa pn ttg kandungan ni.. ramai yg ingin membantu tetapi atas alasan inginkn anak angkat.. sy sedar sy terlalu muda dan belum stabil utk jaga bby ni tp sy pn xsgup nk serahkn anak kpd org lain.. sy tersangat buntu skrg sb due pn mkin dekat sedangkn kandungan pn xpnh pg checkup.. sy hrapkn ada org yg blh tlg tanpa mengharapkn sbrg balasan..

 344. sarimah berkata:

  salam….
  saya ima masaalah saya telah di aniaya sekarang saye dah mengandung 6bulan keluarga saya masih tak tau kalau boleh saya tak nak keluarga saya tau keluarga saya orang susah sekarang saya ingin mencari keluarga yang sanggup mengambil anak saya sebagai anak angkat gika ada sila hubungi saya 0193017368

  • alinsham berkata:

   ima,bgtau la kuarga,meraka harus tahu,terpulang kpd mereka nti ,samada nk bela atau serahkn pd kuarga angkat.. klu kuarga tahu,urusan jd mudah..tgu kptsan kuarga ima je..ikt kn marah atau malu,semua ibu bapa malu..tp marah mereka x lma mana pn..pcya la..sy ckp mcm ni,sb dh ada pengalaman..sy bantu seorang hamba allah ni..tp ape daya..xda rezeki sy..kuarga budak prmpn tu nk ambik blk cucu mereka..awk tau no sy kn..nk tau cte..kol je sy k.

   • lina berkata:

    Salam Ima…. akak ina dari jb. Ima sdg mencari keluarga angkat untuk baby imah? akak teringin mempunyai anak kecil. usia perkahwinan akak sudah 13 tahun…berharap sgt dapat berkongsi kasih…Ima bolh hubungi akak di 010-7037303 @ 07-3450384.. mungkin kita boleh berbual2 dahulu ya…

   • alinsham berkata:

    lina.nk ambik anak angkat,sy syorkn berhati2..klu ibu bapa x tahu..akn jd mslh besar..pastikn dpt persetujuan ibu bapa dahulu..klu jkm dpt tahu ada penipuan,jkm akan ambik kes ni..

 345. wan berkata:

  assalamualaikum,
  sya ingin bertnya sstu:
  1.adkah kemasukan ke pusat perlindugan ini berbayar?
  2.brapakah max umur pelatih utk stiap kmsukan?
  3.apakah ktgori jika seorng pltih yg itu dipksa msuk (bkn sukarela) oleh keluarga nya?and in the sme time,pelatih itu hnya mglmi mslah identiti?
  sya juga berhrp jika sesiapa kiranya dpt memberi mana2 info pusat pemulihan akhlak di selangor yg tdk berbyr.kerjsama anda amt sya hrgai.

 346. Puan Rynn berkata:

  Assalamualaikum buat adik2 diluar sana yang kebuntuan, bukalah diri anda untuk dibantu…berdiam bukan penyelesaianya…kalau malu sesat dlm buat keputusan……bkn masa utk meratap kesilapan lalu…bangunlah dik…lihat masa depan yg masih panjang….ada amanah yg perlu dilunaskan…..call or sms akk utk bantuan…01115742644, insyaAllah akak akan bantu sedaya akak atau email pada akak Rynn.Mohd@gmail.com, akak akn hubungi adik sekalian

 347. aisyamna berkata:

  assalamualaikum, saya & suami dah 10 thn berusaha..tp belum ade rezeki..skrg kami ingin mencari baby sebagai ank angkat..sudi menaggung bil hospital, menyediakan tempat tinggal kpd bakal ibu sehingga lepas pantang & memberikan saguhati utk ibu bg meneruskan kehidupan seterusnya. Adik2 yg buntu..tanpa haluan & arah tuju boleh hubungi akk..InsyaAllah, akk sudi membantu sedaya upaya.012-5075535

 348. alin berkata:

  As salam….

  Adik2 yg memerlukan bantuan dr segi khidmat nasihat, hala tuju dan masalah mengenai kehamilan yg x dirancang….hubungi akk, sedia membantu asalkan berniat utk berubah ke arah kebaikan dan mjadi lebih baik. Atas dasar PERMASALAH ini adalah permasalahan bersama saya tampil utk hulurkan tangan membantu.

  Buat keluarga yg mgalami masalah juga boleh bhubung terus dgn saya
  Call / sms Alin : 012-3539531

  ### SMS saya jika panggilan x berangkat coz saya bekerja.

 349. ibuwati berkata:

  ramainya nak cari anak angkat dalam ni..ada yang mengaku kije kerajaan la. umah besar la..20tahun kahwin la..kalau betul anda orang yang berada dan kaya pergi jabatan kebajikan masyarakat kan senang. x payah lah nk post2 kast sini. cuba anda sembahyang berdoa agar tuhan makbulkan niat anda.

  • lina berkata:

   ibuwati…… sembahyang dan berdoa pada Allah itu adalah kewajipan kita sebagai hambanya… tapi tak salah kalau kita berusaha…. orang yang betul2 ada masalah dan ingin mencari anak angkat akan berusaha tak kira dengan cara apa pun… pergi ke jabatan kebajikan masyarakat memanglah salah satu usaha juga….tapi yang menunggu anak angkat di jabatan tersebut pun menunggu bertahun2… apa salahnya kita berusaha..tak kiralah mencari anak yatim ke, anak orang susah ke, anak mualaf ke… anak ibu2 terlanjur ke…..dari badan2 ngo ke…tak kisahlah janji niat kita tu ikhlas menjaga, mendidik dan menumpang kasih pada anak angkat yang kita cari…. DAN kalau memang kita ni kakitangan kerajaan kenapa ya….. ada beza ke org kerajaan dan org bukan kerajaan….. tak kisahlah siapa kita janji niat kita ikhlas dan niat kita adalah untuk menjaga amanah ALLAH S.W.T…… rezki ALLAH siapa tahu…. kalau post kat sini pun tak salah kan….

 350. alinsham berkata:

  sy sokong lina,ibuwati,jgn ckp mcm tu..mkin x semua nasib x sebaik awk..mkin awk ada anak..tp pd kmi yg xda anak,akan beruseha,utk dptkn anak..mcm2 cara tlh kmi usehakn,dn ni slh satu nya…jgn takbur berbicara begitu…mkin nasib awk baik..tp jgn lupa,ALLAH tu maha kuasa..klu trjadi pd kuarga awk,bgaimana pula.. maaf kn sy terlanjur kt..tp fkr2 kn la hati dn perasaan org lain sama,ketika bersuara….x semua nasib nya sama…

 351. lily berkata:

  salam.ibuwati …sy ni sdg mcari ank angkat.mohon kat jkm dh brtahun .anda cakap kat jkm mohon senang.anda bo ke tolog saya percepatkan prmohnn ank angkat sy tu?

 352. zura berkata:

  assalammualaikum, sy betul2 ikhlas nak mengambil anak angkat yag baru lahir xkira lelaki atau perempuan…sy telah mencuba perbagai cara seperti ubatan,urutan dan sebagai nya…sy telah berkahwin selama 7thn tpi masih belum mempunyai rezeki untuk menimbang cahaya mata..sila hubungi sy 012-4678144 dan sy akan memyayangi anak itu seperti anak sy sendiri…

 353. merahjambu berkata:

  ibuwati,
  anda tak merasai perit jerih bg mereka yg mencari ank angkat kerana tiada rezeki utk memiliki zuriat sendri ats beberapa sbb.suruh daftar JKM mmg senang tp tahukah kamu ia mengambil masa utk mendaptkan anak dari JKM?kna tggu 5 tahun bg yg tlh berkahwin dan ramai lg yg dalam proses menunggu.Jd tidak salah utk mencuba.Kita kna berusaha,doa & tawakal.Selebihnya hanya tuhan yg tentukan.Allhmdlh,syukur pd mereka yg sanggup menjaga ank luar nikah itu drpd mereka terbuang,dizalimi seperti mana kes buang bayi yg berlaku skarang.Lain kali berfikir dulu sblm bercakap sesuatu.

 354. pnct berkata:

  Assalamualaikum..saya ikhlas ingin mengambil anak angkat x kira jantina kalau boleh yg baru lahir atau yg akan dilahirkan.Sanggup mmbiayai kos bersalin.Jika ada adik2 yg sudi sila hubungi saya dgn segera h/p no. 0142312082-pn.siti.TQ.

 355. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami dinegeri Perak.

 356. Puan Rosliza berkata:

  Assalamualaikum..
  sy ikhlas ingin mencari ank angkat.sesiapa y sudi menyerahkan ank tersebut demi masa depannya,insyaAllah kami akn menjaganya dgn didikan agama y sempurna.boleh hubungi kami 019-3144748 atau email ros_liza83@yahoo.com.my. Lokasi kami dinegeri Terengganu.

 357. QASEH ALIYA berkata:

  saya nak cari anak angkat kalu boleh nak lelaki….
  ishaallah saya akan menjaganya sedaya yang saya mampu
  akan saya curahkan kasih sayang saya kepadanya

 358. Sakiman berkata:

  assalamualaikum ..
  saya ingin bertanya , andai kata ada ibu bapa ingin menghantar anak mereka ke pusat jagaan dan pemulihan akhlak wanita,adakah pihak jabatan ini menerima untuk memasukkan remaja tersebut ke dalam pusat ini???
  remaja tersebut mengalami masalah yang mana dia telah terlanjur melakukan perbuatan maksiat dan telah mengandung anak luar nikah . remaja tersebut masih belajar di IPTS sekita bandaraya Kuala Lumpur,tetapi abu bapa nya telah mengambil keputusan untuk menghentikan pengajian dia buat sementara,dan bercadang untuk memasukkan anak mereka di pusat jagaan dan pemulihan akhlak untuk remaja…
  ibu bapa remaja tersebut tidak mahu menerima lelaki yang ingin bertanggungjawab terhadap anak mereka,kerana lelaki tersebut mempunyai maalah akhlak yang mana lelaki tersebut juga sesat di jalan yang salah,yang mana lelaki tersebut mempunyai masalah gejala sosial yang tinggi..

 359. alya berkata:

  adik saye sdang mengandung skrg .. sye terlalu sayang die .. sye kecian andai die kawen .. bapa kpada bby yg sdang dikandung itu xmahu bertanggung jawap .. krn ade wanita laen .. tolong lah sye .. ape patut sye dan keluarga buat .. adik sye baru 17 thun .. andai ade yg sudi untuk ambil anak itu sbagai anak angkat dan menberi sepenuh didikAN AGAMA KEPADA BBY ITU … tolong lah … hubungi sye atau mak saye .. 0173319061 (saye) 0172100787 (mak) sye amat kecian kpd bby tu andai die besar tak berbapa . dan di bin abdullah … andai yg sudi .. col lah sye ..

  • alya berkata:

   salam … harap maklum .. saye sekeluarge telah menbuat solat hajat selama 2 bulan .. dah semalam selepas sye keluarkan artikel ini .. dgn kuase tuhan , bapa bayi tu menghubungi kami dan ingin bertanggungjawap .. insyaallah mungkin sabtu ini mereka akan bernikah .. dan selepas lahir baby tu .. mereka akan bernikah lagi skali .. untuk mendapatkan bin/binti bayi tu .. same2 kte doakan agar segalanye berjalan lancar dgn izin allah ..

 360. alin berkata:

  Bila telah terlanjur…jangan sesekali hilang pertimbangan hingga membunuh or meninggalkan bayi anda ditempat buangan..tak sepatutnya dia di situ…..uruskan pengenalan dirinya….uruskan surat beranaknya jangan biarkan anak itu mengemis di negara sendiri tiada beridentiti….kasihanya anak tersebut dik….call or smsm akk untuk bantuan…..kak alin …012-3539531

  • aa berkata:

   salam kak alin..nie aa,law akak msih ingt kte de ckap mgu lpas..sory xblas msg akak,xde kdt..de kdt nty aa msg akak…-msih buntu tuk cri jlan pnyelesaian-:(

   • alin berkata:

    aa..tak pe..nanti akk call…no ttingal kat opis…..kita sama2 fikirkan cara terbaik utk selesaikan…..jgn risau pasti ada jln penyelesaian…..

 361. lily berkata:

  saya mencari anak angkat,,, xkira lelaki atau perempuan… saya sudah lame berkahwin tp masih tidak mempunyai rezeki… kepada sesiapa yang sedang mencari keluarga angkat sila hubungi sy… sy xkisah walaupun ank itu xsah taraf… 0129967606 (lily)

 362. siti berkata:

  salam….kawan saya tgh mencari anak angkat perempuan ….kalu ada yng sudi bole email ke siti_98@rocketmail.com.

 363. INGIN TAHU... berkata:

  saya nak minta pandangan, minggu lepas saya baru bersalin dan sebelum saya bersalin, saya telah berjanji untuk menyerahkan baby saya kat famili ankat..tp lepas tengok baby..saya sayang dia, saye x jadi nak bagi,,,apa yang perlu saya lakukan?…dalam masa yg sama sye xnak sakiti famili ankat 2 cz dah janji…

  • alinsham berkata:

   ingin tahu.. jgn la mcm tu..awk sudah berjanji..sy pnh lalui nya…org tu sudah berjanji..tp dia mungkir janji..sedih sy..cube awk fkr..org tu mkin xda harapan nk ada anak lg..tp awk ,i,allah ble dah kwin blh dpt anak lg..berpegang la pd janji…

  • bulan berkata:

   kpd ingin tahu .. pelihara lah bayi anda sebaik mungkin.Anda lah yg selayak menjaga bayi anda …

   • INGIN TAHU... berkata:

    memanglah saye dah berjanji..tp saye syg baby 2…kalau lepas kawin xdapat anak.camane?…saye dlam kekeliruan..

  • hanya ingin tahu berkata:

   Ingin Tahu,
   family awk tau x y awk melahir kan….
   dan mcm mane dari segi pendaftaran kelahiran..ini kerana sy takut nk p mendaftar bb…dh 3 bulan dh…tp x de surat lahir..

 364. bibi berkata:

  hai….
  saya mencari anak angkat dari non muslim,ada tak? klu ada tlong bgtau kat sy…sy dan husbnd nak ambil anak angkat,da 3 tahun kwin tpi blum ada bby lgi…sesiapa yg sudi membantu silalah bgtau ye….

 365. suraya berkata:

  salam..INGIN TAHU. Alhamdulillah awk dh selamat melahirkn baby yg comel.dlm masa yg sma awk dh mulai rasa syg pdnya.sebenarnya nak menyerahkn pd org lain itu hak awk sbg ibunya.tp awk kena fikir adakah awk mampu utk menjaganya.adakah slps ini nnt awk akn b’kahwin?klau brkhwin mungkin segala tggungjwb awk akn pikul brsama pasangan.jika tidak….?menyediakn keperluan cth wang ringgit nk beli susu,lampin,m’bawanya ke klinik,siapa yg akn mjaganya bila awk keluar b’kerja,apa yg awk akn jwb bila jiran tetngga ,saudara mara bertanya berkenaan baby awk.mana ayahnya?ada yg akn sokong dgn tindakan awk mjga baby itu sndiri,x kurg juga yg mcemuh.byk lagi prkara yg awk perlu fikirkn.adakh awk mdpt sokongan dr keluarga?masa dpn awk masih panjang.sedangkn family angkat itu mungkin tlh menyediakn segala kelengkapan baby.mungkin tlh lama berumhtngga dan saat inilah yg telah lama ditunggu.fikirkanlah…

  • INGIN TAHU... berkata:

   saye memang nak kawin n semua tanggungjwab sekarang kami bersama walaupom belum lagi kawin..family juga menyokong apa yg dilakukan saye,,permasalahannya, saye cuma x nak menyakiti famili yg saye dah janji..saye rase bersalah sangat..

   • su berkata:

    ingin tahu .. awk akn menyesal seumur hidup jika awk menyerahkan bayi awk kpd org … serahkan segala galanya kpd tuhan …insyaallah .. akan di permudahkan segala urusan ..

 366. nisrina nafisah berkata:

  salam,sya sedang mencari keluarga angkat yang mahu menjaga saya dalam keadaan saya yg hamil dalam 6bln dan menjadikan anak yang bakal di lahirkan itu sebagai anak angkat.Jika ada yang sudi dan ikhlas,saya sangat2 berharap.

 367. su berkata:

  su:

  sy mncari kluarga angkt untuk bby yg msih dlm kndungan sy(x sah taraf)due bln April atau Mei…sy minta ssiapa yg sudi mmbantu sy…sy buntu….

  • alinsham berkata:

   adk call akak 0124376681..sy cr anak angkat..x kesah ape taraf nya..dah lama mencari..

   • su berkata:

    kak alinsham….akk selama sy prengnt sy x pernah check mne2 klinik atau hospital….sy x thu nk wt pemeriksaan cmne?sy perlu bantuan akk..

   • atieyanti berkata:

    ape2 pun sblm bersalin nak kena buat kad merah,supaya senang bl nak bersalin,nanti pihak hospital akan minta kad merah tu,adik g le ke klinik swasta dan minta nak bt kad merah utk bersalin,jgn tkt utk bt pemeriksaan…….

  • Sofia berkata:

   Salam Su,

   Hubungi akak sofia7311@gmail.com. InsyaAllah akak cuba bantu apa yg mampu.

   • su berkata:

    wsalm..akk sofia..sy x thu nk wt pe skrng?sy xnak melibat kn family sy di kmpung,sy tinggal di ampang sewa bilik& xde siapa yg thu sy mngadung mahupun rakan serumh…sy xthu nk wt persediaan bersalin&xthu nk bersalin kt mne?kalo bersalin sy x nk mlibatkn fmily….

   • mus berkata:

    Ingin di tolong ???? penyelamat@hotmail.com

  • jun berkata:

   salam su,

   saya berminat untuk membantu.
   sila hubungi sy pada bila-bila masa di 0173963349 (JUN)

  • Sofia berkata:

   Su, camana akak nk contact su? Kalau takut nk bg contact email kt sini, su email akak ye sofia7311@gmail.com. InsyaAllah akak cuba bantu Su.

  • hamba ALLAH berkata:

   salam su…hubungi saya 0195161261

  • cheq ekin berkata:

   saya mahukan seorang baby yang berumur 1-6bln untuk dijadikan anak angkat dan sesiapa yg mengenali keluarga yg susah2 atau anak yatim piatu atau anak tdk sah taraf boleh pm sy..teringin sgt nk jd ibu…xkire laki atau pmpuan asalkn baby kecik…penginapan,makan minum,,kos rawatan(swasta) semua tangungan sy akan tangung sehingga melahirkan baby…blh email fb cheq_ekin36@yahoo.com.atau 0139429926..area kedah…syaratnya si ibu perlu berjumpa doktor untuk memudahkan pendaftaran baby nnt..trima kasih pd sesiapa ingin membantu kami

  • nor berkata:

   call akak 013-3341842 sama-sama kita jg baby tu.x lama lagi puasakan.hubungi saya disekitar sungai besi .dekat kan

 368. mama nur berkata:

  as salam adik2 yg memerlukan bantuan…. kami dah lama mencari anak angkat.. sesiapa yg berada di area sabah/sarawak/kl..hubungi saya . 0168803379. sedia menyediakan tempat pelindungan sementara sehingga bersalin. segala pembelanjaan insyaallah akan kami tanggung ..

 369. mama nur berkata:

  as salam adik2 yg memerlukan bantuan…. kami dah lama mencari anak angkat.. sesiapa yg berada di area sabah/sarawak/kl..hubungi saya . 0138653307. sedia menyediakan tempat pelindungan sementara sehingga bersalin. segala pembelanjaan insyaallah akan kami tanggung ..

 370. alinsham berkata:

  kpd2 wanita 2 yg sedang mengandung,dan bercadang nak cr kuarga angkat utk baby anda….fkr sedalam2 nye sebelum berjanji..krn ini akan melibat kn kedua2 belah pihak..sblm bersalin,ada mslh dan terdesak,anda akan beranji mcm2…tetapi setelah ada insan yg btl2 ikhlas membantu,dan bersusah payah berkorban untk baby anda..dan setelah anda selamat melahirkan.. terus anda ubah fkran..dan buat kptsan utk pelihara baby anda sndr..tdkkah itu mementing kan dr sendiri..saya tak nk slh kn sesiapa..cuma sebelum beranji dn buat kptsan..fkr habis2..klu rasa nk pelihara ank tu sendiri,tp tak tau cra nye..pergi la kepada insan2 di atas ni yg sedia membantu menyediakn tmpt tgl,mkn minum..sehingga anda bersalin..jika ingin serah kn anak pd kuarga angkat,mereka akn bantu,mencari kuarga angkat utk baby anda..sy ckp mcm ni sb sy dah pnh lalui nye..kne tipu..ble dh bersalin.ubah fkrn pulak..anda kena jujur dgn dr anda demi masa depan baby anda.

  • peace berkata:

   tak bole nak slhkan mereka .Anggaplah pertolongan yg diberi krn allah .Wanita mna yg sanggup berpisah dgn ank sendiri .
   Walau mcm mana kejadiannya naluri seorg ibu kandung tetap syg akn anknya .Sekurang kurangnya dgn pertolongan yg di beri tidak lah kejadian membuang bayi terjadi dlm keadaan mereka benar2 tersepit …

   • alinsham berkata:

    sb tu sy ckp fkr sehabis2 nye dulu.sblm wat kptsan..tak pun minta bantuan dr insan2 di atas tu.mereka blh bantu,jga si ibu hangga bersalin..

   • ct berkata:

    sy pun ada pngalaman ditipu. stelah 24 ari saya jaga & susu bdn sy lps 2 diambil blk. spatutnya sy yg marah dia, nie dia lak send sms marah2 saya. mmg betul naluri ibu kandung, klu dia ckp elok2 saya bleh terima, ini saya yg dimaki hamunnya… mmg x mengenang budi…

 371. zulfa berkata:

  Assalamualaikum…kepada adik-adik di luar sana yang memerlukan bantuan untuk perlindungan buat sementara waktu sehingga habis bersalin dan habis pantang….juga bagi adik-adik yang ingin menyerahkan anak disebabkan tidak berkemampuan untuk menjaga mereka….InsyaAllah akak akan bantu setakat kemampuan. Sama-sama kita meluruskan jalan kita ke hadapan. Hubungi akak di 013-4974960 @ email di mutiarazulfa@ymail.com.

 372. pnct berkata:

  Assalamualaikum & salam sejahtera..kepada adik2 yg ingin menyerahkan bayi kepada keluarga angkat & buntu memikirkan di mana tempat untuk melahirkan bayi tersebut,silalah hubungi akak sudi membantu dari proses kelahiran sehinggalah habis pantang akak akan menjaganya.Hubungi/sms akak di talian 0142312082 -siti atau emelkan ke totoron46@gmail.com

 373. alin berkata:

  Adik2…hubungi akk utk bantuan…akk di ns….sama ada mahukan perlindungan atau sebarang bentuk khidmat nasihat…

  A’a….call akk semula…terhilang phone no…

  kak alin 012 3539531

 374. ct berkata:

  Saya dah terlanjur 2 bulan..macam mano nak buat…kena rogol tolong tolong

 375. alin berkata:

  ct call akk…..o12 3539531 (kak alin)

 376. alin berkata:

  Masih ada ruang utk perbaiki kesilapan…Allah tu Maha Pengampun …selitkan perasaan ingin berubah ke arah kebaikan.
  Sesungguhnya Allah turunkan ujian disebabkan ia ingin mendengarkan rintihan dan pengharapan mohon keampunan dr kita ..insan terpilih utk di ujiNYA….

  hubungi akk…kak alin 012-3539531

  Ingat yea dik…..
  Dari segi undang2 sivil….cuba menggugurkan kandungan or menggugurkan kandungan jika sabit kesalahan 3-7 tahun penjara. Ini balasan di dunia…..di akhirat kita akn dipersoalkakn oleh si anak KENAPA menafikan haknya untuk HIDUP?…..tiada pilihan selain meneruskan KANDUNGAN……selebihnya serah pada Allah.

 377. azli berkata:

  Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 2 tahun -5 tahun. Tak kira sama ada anak sah taraf atau pun tidak. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami dinegeri Perak.

 378. hamba ALLAH berkata:

  salam….saya mencari bakal isteri n ikhlas nk jd pak sanggup….0195161261……ikhlas menerima

  • Semoga kamu akan menjumpai,,,jika iklas di hati ..amin amin amien..
   jika di sebalik nya..neraka jahanam di dunia dan ahkirat.balasan nya….menjadi penyelamat keadaan memang tindakan yg murni……kalo kita dah berzina ..awek lak tanggong mederita..tak ado pak sanggup atao ..penyelamat..dah pasti pemikiran si awek nit terbuntu samasekali…kesian menyedap ..disedapkan…berkeadaan berdua duan..menanggong derita kesaorangan…kato jo …aku bawak awek dulu..tarok serbok hayal dalei minumei nyo ..dia hayal lena sunggoh..aku buka kulit piasang nyao ..mak oii putih melepak..gebu..terleleh ayoar liok ..laksano musei ..lihat ayam terbujor ataeih mejo…abei ajie lak terpacak mcei cota ..pak guard tu hah..bilo aku nok mulo operasie naik atas landasan tiba aku lihat wajah..awek yg cantik molek tadi ..bertukar wajah seolah2 adik aku sendiri..adoi mak ..ooi azab bonar di hati….lalu tok jadi aku melayari malam yg indah itu…wallauallam..aku tak tahu sama ado cerito bonar atau riwayat di sebalik nya…bila trauma menjelma di pemikirein….jalan singakat yg biasa di ambil… ado lahh penggugoran..pastie implikasie kemudharatan diri disebalik nya di kemudian hari..ditanggong seorang diri..di dunia ini lagie dan di ahkirat akan di ungkit kembali atas pembunuhan nyawa yg tidak berdosa..selok2 nyo kasie lahh bayi-janin itu hak untok
   di lahirkan kedunia ini…wallauallam

 379. alinsham berkata:

  alahai igt ln btl ada org nk bg anak,rupe2 nye..menipu…duit semata2..jual anak nama nye..bila la org yg btl2 ikhlas nk bg anak..0124376681

 380. alinsham berkata:

  sy nk cari anak angkat di sekitar perak atau ipoh..sape2 yg ikhlas nk bagi,hubungi terus saya.0124376681

 381. buat wanita yang dah terlanjur dan inginkan bantuan tanpa menyerahkan anak sila la hubungi saya…. saya sanggup menikahi anda…dan saya masih bujang… email saya di mifhmoonwalk@gmail.com

 382. ct berkata:

  assalamualaikum…
  sy mencari bayi utk dijadikan anak angkat, x kisah baby boy or girl. sy dh berkahwin 5 thn tp masih belum ada rezeki utk menimang cahaya mata. sy betul2 berharap agar ada yg sudi berikan baby dr baby dibuang. sila hubungi saya 012-2728297.

 383. ANA berkata:

  salam..saya baru selamat lahir anak pompuan,tp xboleh nak bintikan bapa dia cz kami x kawin lagi..ada sape thu x nak adjust cane nk dapatkan bin kan bapanya cz kami memag rancang nk kawin…tolong gtahu..kalu ada cara

  • norazizan berkata:

   Ana…
   syukur kamu selamat lahirkan baby tu…dari segi hukum kamu memang tak dapat nak bintikan nama bapa dia…tapi apa yang kamu boleh buat bintikan dia dengan salah satu 99 nama ALLAH …..jaga baby tu dan didiklah ia jadi insan yang berguna …kalau ada masalah leh email aje pada akak norazizan_tdm@yahoo.com……( kalau nak tanya pasal penjagaan baby pun boleh sebab saya sendiri dah ada anak sendiri dan seorang anak angkat )

 384. insankeliru berkata:

  saya pom mengalami masalah yg sama spt akak sekelian…cuma yg membezakan saya masih belajar n telah lahir anak…sekarang nh sume perbelanjaan bby lelaki tersebut tanggung n dalam masa yg sama saya x berkemampuan…saya xnak bg orang lain amik bby saya tp saya xmampu nk jaga..cmane nh?..

  • aleesya berkata:

   adik insankeliru…klau rasa x sanggup brpisah dgn baby tu walau sesusah manapun adik perlu cekalkn hati, buat sehabis baik utk baby.sbb klau adik dh serah pd pasangan yg xda ank tetiba adik nk semula adik akn mengecewakan org. jadi fikirlah baik2…

  • hanya ingin tahu berkata:

   insan keliru,
   sy nk bertanyakan,
   family awk tau x y awk dh melahirkan?
   dan proses surat lahir bgimana?
   mcm sy pula, x berkahwin lg…..
   bb pon x de surat lahir lg…
   sbb sy takut nk pergi JPN…tkt dorg bgtau family…..
   oley awak bantu jwb soalan sy?

 385. norazizan berkata:

  Buat Insan Keliru …
  anak adalah anugerah..jagalah dia sebaik mungkin ye….

 386. norazizan berkata:

  Salam…
  saya disini ingin mencari seorang anak angkat lelaki yang berumur 4 tahun ke atas kerana saya ingin jadikan dia sebagai kawan untuk anak angkat saya yang berumur 4 tahun juga (perempuan) disamping itu saya juga ada seorang anak sendiri lelaki yang berumur 7 tahun sedang bersekolah di sek rendah agama bersepadu mersing ,johor …..ingat nak cari seorang lagi sebab nanti leh teman anak angkat saya yang pompuan tu sekolah tadika skali ….meriah sikit rumah kalau ada ……ni email saya norazizan_tdm@yahoo.com

 387. ILA berkata:

  assalamualaikum..
  Saya ingin bertanya pusat perlindungan ini hanya untuk remaja yang sudah terlanjur sahaja ker..saya ade adik yang mempunyai masalah social.sya da cuba nak ubah die tapi die masih tidak dengar,saya xnak die terus hanyut..ade sapa2 leh tolong saya tak?

 388. bulanberjalan berkata:

  ILa sila email ustaz ni k… mifhmoonwalk@gmail.com

 389. lynn berkata:

  nisrina nafisah…..akak dh email…tlg reply…akak tunggu…

 390. faizah berkata:

  salam…sy nk tnya…sy da hamil 5bln.klu sy bkahwin sblm mlahirkn ,nti anak ni akan berbin kn bpk die atau xboleh?ada sesiapa boleh share mklumat kt cni?tq

  • razak berkata:

   Faizah, awak tidak boleh meletakkan nama bakal suami awak itu nanti sebagai bin kepada anak awak. Hal ini adalah hukum dan ia berkaitan dengan soal nasab, iaitu wali yang layak.

   Ingin diingatkan bahawa bin siapa anak itu janganlah dirisaukan, kerana apa yang berlaku telahpun berlaku. Hanya yang perlu diingat adalah kita insaf….

   Jaga amanah yang Allah beri dengan sebaiknya….

   • faizah berkata:

    oh…trima ksh bkongsi mklumat ye razak.

   • razak berkata:

    Sama-sama…

    Kalau perlukan apa-apa, boleh hubungi saya di

    ARBINZ Business & Management Technology (002091035-V),
    (Risk Management Devision) K. Lumpur Head Quarters.
    (arbinzbmt@gmail.com) Mobile: +60129344683

 391. Ana berkata:

  Salam,
  Saya baru dapat tahu yg adik saya mengandung kerana aniaya orang. Adik saya tak pernah pergi jumpa doktor atau klinik, sebab takut. Saya tak tahu nak buat apa. Saya perlukan bantuan nasihat untuk apa yg perlu dibuat selepas ini.

  • bulanberjalan berkata:

   Ana boleh email ustaz ni k… mifhmoonwalk@gmail.com

  • hanya ingin tahu berkata:

   beranikan diri…pergilah ke klinik atau hospital swasta dik…kesian bby dlm perut….sy pon mcm adik jugak…..dan baru 3 minggu bby lahir….bertindaklah sebelum terlambat, jika benar adik nk jg bby adik tu ya…

   • Ana berkata:

    Sebenarnya adik saya itu yang dianiaya orang sehingga tidak menyedari perlakuan orang yang durjana itu. Ia berlaku sekitar November 2011 yang lalu. Dia tidak sedar dan hanya tersedar apabila melihat dirinya di Kajang, sedangkan sebelum tu dia bekerja di Damansara. Dua tiga hari ini (April 2012) baru dia menyedari dia yang dia mengandung, sudah 5 bulan.. Kesiannya.. Dia baru berusia 21 tahun, dan dia memang budak baik..

    Saya rasa dia memang akan saya bawa ke klinik.. Usianya yang muda tidak memungkinkan dia untuk mampu menjaga baby tu nanti dari aspek kewangan dan pengalaman.. Tidak tersangka perkara yang tidak baik boleh berlaku kepada budak baik.. :(

   • Mencari anak angkat berkata:

    Salam,
    boleh hubunggi akk eumora2009@gmail.com,

  • razak berkata:

   Boleh hubungi saya di:

   ABDUL RAZAK IBRAHIM
   Businee & Finance Manager,
   ARBINZ Business & Management Technology (002091035-V). Mobile: 0129344683 e-mail: arbinzbmt@gmail.com

   Stlh bbrp kali menerima pertanyaan ttg apakah bentuk bantuan yg kami berikan & memandangkan kebanyakan pertanyaan menjurus kpd demand terhadap bantuan kewangan, ingin saya maklumkan di sini bahawa kami bkn sebuah badan kebajikan yg memiliki dana utk bantuan kewangan.

   Kami adlh sebuah syarikat pengendali portfolio kewangan islam manakala bantuan yg kami tawarkan adlh lebih menjurus kpd sokongan moral & persiapan-persiapan kerohanian dalam meneruskan kehidupan sebagai bakal ibu bapa.

   Sekian. terima kasih.

  • Sofia berkata:

   Salam Ana,
   Hubungi akak sofia7311@gmail.com. InsyaAllah akak cuba uruskan tempat tinggal sehingga adik Ana selamat bersalin & terpulang padanya samada ingin menjaga sendiri baby atau ingin serahkan pada keluarga angkat.

  • Badly shah berkata:

   saya & isteri sudi menjaga serta mengambil baby itu sbg anak angkat kami. Kami tlh 4 thn berkahwin & tidak mempunyai anak lg.. hubungi saya 010-7110935. saya menetap di putrajaya.

 392. ijeomakuo berkata:

  Saya ade masalah tapi takde tempat nak mengadu..

 393. bulanberjalan berkata:

  ijeomakuo dan ana sila la email ustaz ni k….. mifhmoonwalk@gmail.com

  • ijeomakuo berkata:

   Sebenarnya saya berumur 30an dan melahirkan bayi perempuan yang berumur 4bulan sekarang.keluarga terima saya dan bayi dengan elok dan kasih sayang..lelaki tersebut juga mahu bertanggungjawab..masalah saya sekarang ialah saya tak mahu berkahwin dengan lelaki tersebut kerana saya tak tahan dengan sikapnya yang kuat minum dan selalu ke club..tetapi keluarga suka kan beliau kerana didepan keluarga dia baik dan dia beli keluarga dungan wang ringgit..saya selalu dimarah dan dipukul bila dia mabuk..saya selalu lari ke rumah kawan2 saya kerana tak tahan dan tak boleh lari ke rumah keluarga kerana keluarga sendiri yang akan menghubungi dia untuk datang menjemput saya..tapi persoalannya sampai bila kawan2 saya dapat terima kedatangan saya dan satakde tempat nak lari..nbe