Membelai Buah Dada Wanita

Ramai wanita yang mahu buah dada yang cantik dan tegang. Namun begitu, perincian apa yang cantik dan macam mana yang tegang adalah tidak nyata. Setiap wanita perlu tahu, buah dada adalah berbeza bagi setiap wanita, daripada segi saiz, bentuk, warna dan ketegangan. Hanya kerana melihat gambar seorang model iklan dengan buah dada yang cantik, seseorang wanita mahu menurutnya.

Buah dada anda adalah sesuai dan sempurna untuk diri anda. Terima buah dada anda, jaga dan belai buah dada itu sebaiknya.

Perkara paling utama adalah memakai coli yang bersesuaian dengan bentuk dan saiz buat dada. Jangan memakai coli yang saiz terlalu kecil, ini akan membuat anda tidak selesa. Apabila memakai coli yang kecil dan dada dirasakan seperti terkeluar, maka saiz itu adalah kecil.

Juga jangan terlalu besar sehingga buah dada tidak masuk dengan kemas dalam coli, ia juga menimbulkan rasa tidak selesa.

Bahagian tengah coli, penyambung antara dua mangkuk coli, apabila dipakai sepatutnya selasa berada pada atas tulang dada.. Cuba tarik nafas dalam-dalam sewaktu mencuba coli yang baru. Apabila anda memakai coli sepatut rasa seperti buah dada dipegang kemas dan apabila nafas ditarik pegangan itu tidak sepatutnya membuat anda rasa tidak selesa, kemas tetapi tidak terlalu ketat.

Untuk memastikan coli ada sesuai. Sewaktu mencuba, Lakukan juga aktiviti yang biasa dilakukan, seperti menghayunkan tangan, melompat-lompat kecil, berlari-lari anak atau jika coli itu digunakan untuk senaman atau sukan, lakukan gerakan sukan yang anda ingin lakukan. Ia sepatutnya selesa dipakai dan kedua-dua buah dada kurang pergerakan sebab ia dipegang kemas oleh coli yang dicuba.

Buah dada perlu diperiksa untuk melihat sebarang perubahan. Kanser buah dada adalah pembunuh nombor satu wanita di Malaysia.

Pengesanan awal dapat memberikan wanita peluang yang lebih besar untuk pulih.

Lakukan pemeriksaan dua atau tiga hari selepas berhenti haid setiap bulan. Lakukan pemeriksaan didepan cermin untuk melihat tanda-tanda perubahan seperti

– Ketulan pada dada dan bawah ketiak
– Sebarang perubahan daripada segi bentuk dan saiz
– Bengkak, kemerahan, perubahan warna kulit dan rasa panas
– Puting masuk ke dalam
– Rasa sakit yang tidak berkait dengan datang bulan
– Keluar darah atau lendir bukan susu pada puting

Cara pemeriksaan buah dada yang betul perlu dipelajari. Dapatkan nasihat doktor atau hadiri kelas khusus untuk pemeriksaan buah dada sendiri. Anda boleh hubungi Persatuan Kebajikan Barah Buah Dada di 03-79492093

Jika ada sebarang perubahan, dapatkan pemeriksaan doktor. Walaupun ia mungkin bukan petanda penyakit, namun setiap perubahan adalah penting. Pengesanan dan rawatan awal dapat memberikan peluang yang besar untuk pulih dan menyelamatkan nyawa. Jangan malu mendapatkan kepastian doktor.

Permakanan yang sihat dan sesuai boleh membuat tisu buah dada sentiasa sihat.

Antaranya adalah isoflavones seperti genistein, Gamma Linolenic Acid (GLA), Indole-3-Carbinol, broccoli untuk sulforaphanes, gotu kola, saw palmetto dan lycopene.

Kacang soya adalah antara makanan yang mengandungi genistein. Genistein daripada kacang soya mempunyai bentuk kimia yang menyerupai hormon estrogen. Ini dapat membantu dalam mengimbangi dan mengawal kadar estrogen dalam badan wanita. Semakin wanita berusia semakin menurun pengeluaran hormon estrogen. Amalan permakanan daripada produk kacang soya dapat membantu dalam mengurangkan kesan kekurangan estrogen ini.

Gamma Linolenic Acid (GLA) membantu dalam mengimbangi aktiviti prolactin. Prolactin adalah bertujuan untuk menghasilkan hormon prostaglandin PGE, hormon membantu dalam perseimbangan dan fungsi biologi badan.

GLA seperti daripada Evening Primrose Oil (EPO) turut membantu dalam mengatasi masalah Premenstrual Syndrome (PMS). Penghasilan prostaglandin memerlukan kumpulan vitamin B lengkap, vitamin C, zink dan mangnesium. Malah dicadangkan mengambil multivitamin dan mineral lengkap bagi mendapat tahap kesihatan yang baik.

Indole-3-Carbinol satu lagi bahan yang dijangkakan dapat membantu kesihatan tisu buah dada melalui kemampuannya membantu proses metabolisma hormon estrogen. Bahan ini terdapat dalam sayur-sayuran jenis “cruciferous” seperti brakoli, kobis, cauliflower dan “bruseels sprouts”. Sayur-sayur ini turut mengandungi sulforaphanes yang telah dikenal pasti memberikan kesan positif kepada tisu buah dada.

Lycopene adalah carotenoid yang boleh didapati didalam tomato dan produk berasas tomato. Carotenoid adalah antioxidant yang penting. Lycopene didapati adalah lebih efektif sebagai antioxidant berbanding beta carotene dan alpha tocopherol. Wujudnya antioxidant adalah penting sebagai perlindung sel-sel daripada tindakan oxidant oksigen. Ia umpama cat pada besi supaya besi tidak berkarat.

Gotu kola adalah untuk membantu melancarkan edaran darah dalam badan. Edaran darah yang lancar membantu dalam membentuk tisu-tisu badan yang sihat.

Pelbagaikan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran. Amalkan pengambilan lima hidangan satu hari sama ada buah-buahan atau sayur-sayuran atau campuran kedua-duanya. Satu hidangan adalah sebesar tapak tangan sendiri. Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi khasiat yang tidak dapat dibotolkan. Ia dapat membantu badan membentuk tisu-tisu badan yang sihat dan melindungi sel-sel daripada berkembang kepada sel-sel yang boleh menjadi kanser.

Bagi wanita, amalkan permakanan yang berasaskan soya. Semakin kerapkan pengambilan soya apabila usia semakin bertambah. Pengambilan kacang soya adalah pada kadar 40 ke 80mg sehari.

Begitu juga pengambilan EPO. Dapatkan EPO dalam bentuk pil agar ia mudah dimakan setiap hari. Jadikan tomato dan brakoli atau sayuran berkaitan dalam hidangan makanan harian.

Bagi wanita yang mahukan buah dada yang menarik dan sentiasa sihat, menjaga kesihatan badan adalah penting. bersenamlah kerana membantu dalam melancarkan edaran darah beroksigen. Kurangkan makanan yang mengandungi lemak yang tidak sihat. Kurangkan pengambilan gula dan garam, kurangkan minuman berkaffeine seperti kopi, amalkan makan sayur-sayuran dan fiber.

Petua untuk suami isteri. Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air. Petua ini dikatakan dapat menegangkan buat dada wanita.


Kamasutra Bergambar Melayu, sila klik sini

Info Menarik
Seni Melambatkan Pancutan!
Petua Seks Hebat! Hangatkan ranjang anda!
Isteri Dingin Seks? Rahsia mengghairahkan isteri!
Pelajari Teknik Rahsia Pancutkan Isteri!!
Seni dan Teknik Ciuman Hangat!
Rahsia Kecurangan Pasangan Terbongkar!
Rahsia Malam Pertama
Rahsia Doa Pengasih
Kamasutra Melayu Bergambar

717 thoughts on “Membelai Buah Dada Wanita

 1. “…Petua untuk suami isteri. Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air. Petua ini dikatakan dapat menegangkan buat dada wanita…”

  Baiklah!

 2. Terima kasih, informasi ini. Ianya sangat berguna kepada saya yang semakin meningkat usia. Diwaktu ini saya memang perlu penjagaan rapi untuk kedua – dua buah dada, kerana rutin makanan harian yg tidak seimbang.

  Terim kasih sekali lagi… untuk anda diluar sana, gunakan info ini sebaik mungkin!

 3. Sekadar ingin berkongsi pengalaman.,petua untuk suami isteri ini , boleh di pratikkan dan memang terbukti kesannya. Saya sendiri sudah mengamalnya sekian lama dan air mani itu sendiri merupakan krim serbaguna yang paling mujarab!!! Belum cuba belum tahu….di samping kita merapatkan hubungan suami isteri. Apasalahnya ?
  Selamat Mencuba…

 4. macam mane nak menjaga buah dada yang sedang menyusukan anak…ada sesetengah petua mengatakan air mani lelaki perlu disapu di bawah buah dada agar ia lebih tegang ..adakah benar??

 5. semoga anugerah wanita ini akan diguna dan dijaga sebaik mungkin oleh kaum hawa ini. janganlah jadikan ia sebagai senjata untuk menghiburkan.

 6. “Petua untuk suami isteri. Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air. Petua ini dikatakan dapat menegangkan buat dada wanita.”

  Akan diusahakan.

 7. Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air

 8. ” Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air…”

  nak cube…thanz..

 9. Petua……air mani kalau ditelan oleh si isteri dikatakan awet muda. Wife aku tak nak cuba , geli katanya. Aku tak kisah lah. Info ni aku dapat dari majalah oversea. Minah orang putih selalu buat macam ni. Munkin ada benarnye. Cuba lah nak pasti.

 10. peliharalah maruah diri SEBAIKNYA agar hidup sentiasa diredaiNYA..cara untuk memelihara hubungan yang bahagia ialah dengan mendekatkan diri dengan maha esa. juga hargailah apa yang dianugerahkan pada dirimu n bersyukurlah.Thankz dengan petua buah dada tu.ia penting untuk kebahagiaan..camne untukmenstabilkan n mencantikkan buah dada dengan kaedah semulajadi?ke pergi salon..???

 11. Tahukah anda bahawa zat tomato semakin bertambah apabila di proses(di masak menjadi sup, ataupun pure), tidak seperti sayur2an lain yang akan kehilangan zat apabila di masak. Hasil kajian Dr. Oz menunjukkan bahawa tomato adalah “sunblock” semulajadi di mana ia akan merawat dan mengurangkan seterusnya merawat kesan sinar ultra yang merosakkan kulit. Namun, lycopene hanya berada pada tomato yang berwarna merah sahaja. Bila tomato dah jadi oren, or kuning , lycopene dah jadi menda lain. 🙂

 12. E..gelinya kena telan air mani. Berjuta2 sperma bergerak dalam tu. Walaupun air mani tak najis, tapi bila dah bercampur ngan air mazi yang najis, so haram lah di telan. Sedangkan perbuatan “Oral sex” itu adalah haram. So, jangan lah mudah sangat terikut2 perilaku orang barat. Dorang pakai make up kita pun nak ikut. Padahal kalau dalam islam, itulah tanda wanita yang lemah fikiran. Kalau nak amalkan petua apa pun, sentiasalah berbaliklah kepada ajaran islam.

 13. Lagi satu. Tak payah lah nak sapu2 air mani kat muka ke ape ke. Sebab kalau sesapa yang faham sains, sebenarnya bila lelaki dan wanita bersatu, maka hormon mereka akan menyeimbangkan antara satu sama lain. Terjadi nya jerawat kat kulit kita, kerana samaada kotor, jenis kulit ataupun hormon yang tidak seimbang(berbeza setiap orang). Sebab tu ada yang lepas kawin kulit berseri2. Kalau nak haluskan kulit, baik guna kunyit. Ambil 7 hirisan kunyit, letak dalam gelas dan tuangkan air panas. Buat macam air teh. Kunyit baik untuk sistem pencernaan dan juga untuk menghaluskan kulit. Di Okinawa, Japan mereka jadikan kunyt sebagai teh.

  • sebenarnya,petua yg baik ni boleh dipakai oleh sesetengah orang.ade yg bole pakai dgn petua A dan ade yg boleh dgn petua B.cuba mana yg the best n then teruskan.selamat beramal…

 14. nak tau la aper punca kalo suami kita isap dada kita dia rasa loya macam ader darah…dah check dr tapi dia cakap cuma kelenja susu… tapi cam ner le suami isap dia rasa darah pulak? buntu la…ader sesaper tau tak? please….

 15. Ada hadis mengatakan “Malu itu separuh dari iman”. Tetapi ada juga pepatah yang mengatakan “Malu bertanya sesat jalan”. Jadi, malu pada tempatnya adalah baik. Tetapi jika malu untuk berbincang ke arah kebaikan, banyak kerugian. Saudari tim, ingat bahawa suami adalah manusia. Suami bukan tuhan yang boleh membaca fikiran dan memahami perasaan kita. Bagaimana suami nak memahami jika kita tidak cuba memberitahu suami apa sebenarnya yang terkandung dalam minda dan hati kita. Komunikasi adalah penting dalam rumahtangga. Benda yang kecil boleh terkumpul menjadi besar kerana tidak ada komunikasi dalam rumahtangga. Lagipun kalau soal intimasi, suami isteri lah candidate nya. Betul tidak.

 16. Janganlah minum air mani,banyak benda lain digunakan untuk buat ubat.mengapa manusia suka sangat benda-benda yang menjijikkan contohnya oral sex samada lelaki dan pompuan,kan bendatu untuk kemaluan sama kemaluan(maaf)..

 17. saya berusia 23 tahun n akan mendirikan rumah tangga pada jun tahun ini.
  saya mempunyai buah dada yang terlalu kecil yang tidak sesuai dengan umur saya.
  pelbagai jenis krim n ubatan telah saya cuba tapi hasilnya tidak memuaskan langsung.
  sesiapa ada cara lain untuk membesarkan buah dada hubungi saya. sizuka_08@yahoo.com . tq

   • yerr jugak kalo dah pot biase tu jemue selalu jgak, nak tukaq cita rase had pot yg laen..bila dah tue gantung senapei , senyum lakunan halimunkan diri…

   • ..tak pe laeh forgive me kita sini suke suke besrseloroh seronok nok aje..kalo yg bernas 2 ambik, yeng keruh tu buang jae..tau taw le al kisah lam maya nie ye ….

 18. ak manusia, nanti kalau dah ada anak menyusu, puting tu akan sendiri keluar…. sizuka, buah dada kecil tak ape, lagi bagus sebab susah nak jatuh menggeleber bila dah berusia………kalau u rajin jaga, breast tu akan tegang sentiasa biarpun umur meningkat!……bersyukurlah ada buah dada…he he….

  ….daripada memikirkan saiz buah dada yang kecik, baiklah cari benda menarik pada diri kita yang kita tak tahu, mesti ada tu!…bila dah jumpa, cuba pelihara sebaiknya…mungkin sizuka mempunyai pinggang yang ramping, punggung yang cantik…ha, manfaat ia sebaiknya!

 19. ” Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air…”

  Erk..no komen aa..

 20. saya bakal berkahwin pada hujung tahun ini. masalahnya buah dada yg sgt2 kecik memandangkan umur saya yg susah 25 thn tetapi saiz seperti baru akil baligh. sape2 yg ada petua atau pul2 hormon yg sesuai utk dicadangkan kepada saya, emailkan kepada ayu_hashim2001@yahoo.com.
  tq

 21. saya mempunyai masalah.. buah dada saya terlampau besar sampai saya pun xtau nak wat mcm mn untuk mengecilkannya..

  • As salam sis😊
   COLLAGEN FILLER BREAST.
   👉🏻PAKEJ BREAST COLLAGEN FILLER HIGH GRED.
   👉🏻300 FILLER RM 3K
   👉🏻900 FILLER RM 9K
   👉🏻1200 FILLER RM 12K.
   👉🏻600 FILLER RM 6K

   👉🏻collagen filler yang kami gunakan adalah collagen filler high gred dari japan, berasaskan soya dan tumbuhan..,yang penting ianya selamat dan halal.
   👉🏻yang penting ambil collagen filler yang mencukupi untuk setiap masalah breast sis.
   👉🏻collagen filler itu akan mengisi tempat2 yang kosong dan menegangkan semula breast sis.
   👉🏻Ada orang yang badan besar kantung breast kecil.., dan ada yang badan kecil kantung breast besar.
   👉🏻Azie boleh suggestkan berapa collagen filler yang sesuai dan pakej2 apa yang sesuai.
   👉🏻Kalau sis nak result yang puas hati dan superbb, ambil collagen filler yang mencukupi terus.
   👉🏻Boleh azie tahu apa masalah breast sis?
   ✔Kendur
   ✔Kecil
   ✔Kecut
   ✔Londeh?
   👉🏻Sis boleh pilih pakej apa yang sis mahukan.
   👉🏻Minimum collagen high gred boleh bertahan 5 ke 10 tahun depends on antibodi badan seseorang.
   👉🏻Collagen filler high gred tiada risiko buruk, selamat untuk baby breastfeed, sebab tiada bahan2 chemical.
   👉🏻Result dan kesan on the spot selepas siap treatment.
   Terus nampak perubahan pada breast, tak perlu tunggu2 lagi.
   👉🏻Collagen filler breast membuatkan breast anda akan nampak firm, padat, penuh, sedap di pegang dan yang paling penting tak nampak FAKE.
   0129002248m tok keterangan lanjut

 22. buah dada besar ke kecik tu, namanya jugak buah dada, bersyukur la ada buah dada yang sihat. Tak payah risau kalau besar ke kecik ke, yang penting boleh guna!

  Besar pun kalau ade penyakit, takde gunanya….cantik pun buah dada tu kalau digunakan ke arah yang salah (‘salahguna’..he he) juga tak guna…

  Buat ape nak bebankan fikiran dengan benda yang dah dikurniakan kepada kita. Terima dan bersyukur dan jaga sebaik mungkin. Banyak lagi benda menarik di badan kita yang boleh kita banggakan…

  K, adik-adik semua, jangan la nak makan pil2 hormon ke ape ke, especially yang nak kasik besar buah dada, kesan buruk belakang hari siapa tahu!

  Selagi seluruh badan sihat, akal masih siuman, bersyukurlah…ada lagi orang lain di luar sana yang banyak kekurangan – cacat anggota badan dsbg….jadi, kita yang lengkap segalanya patut bersyukur dan bergembira!

  Kdang badan cantik macam model pun, kalau fikiran berserabut, tak ada gunanya.

 23. Ya x jgk pa yang di kurniakan kta hrus mnerima gan bek n trima smua tu gan hati yg terbuka…wah alngkh bek nye kalo dah brumah tngga ne.. uat pa nk hisap air mani tu x bek le..jijik tau..tm kc krna bgi kta komen yg bek nk slmat…

  slmat mencba…

 24. salam…mmg la saiz tu tak kisah sgt..mcm sy ni pun mengalami masalah yg sama…buah dada kecil/leper..kalau baring mmg rata…walaupun badan sy tak la kurus sgt tp buah dada sy kecil sgt..kadang2 rase rendah diri bila tgk kaum hawa yg lain mempunyai dada yg besar…mula2 mmg la tak kisah sgt…tp ape pandangan kaum lelaki atau suami??? adakah anda sebagai suami boleh menerima isteri anda yang mempunyai buah dada yang kecil???dr segi kepuasan suami pula bagaimana???sebagai suami ape pandangan anda secara jujur…dan adakah lelaki begitu menitik beratkan soal saiz buah dada…???

  • hampir semua lelaki memandang wanita dari fisikalnya,,terutama bla tngok buah dada n n body sexy,,,tp bagi saya menilai wanita dari hati,,so jgn rendah diri sbab masih ada lelaki yg tak mempersoalkan masalah itu,,,

 25. as for my hubby, size doesnt matter… dia tak kisah pun..b4 diz kecik, pastu time pregnant its keep growing kan.. i tanye dia wic 1 dia prefer..kecik ke besar cam time pregnant ni.. dia kate dia tak kisah…i pun tau dia tak kisah, psl b4 diz n skrg pun dia tetap suka belai2 😉

 26. kalau suami dah cinta kat kita, besar kecik ke, atau rupa kita camana sekali pun, dia tetap nampak cantik! Begitu la juga kita, kalau dh suka, ati dah cinta, biar datang salman khan ke, shah rukh kan ke, tetap orang yang kita suka tu jugak yang paling hensem, paling seksi…he he….

 27. hmmm itu kate perempuan…pihak lelaki bg la pandangan sikit…..kdg2 depan kite lelaki akan kate tak kisah pasal saiz…ye laa sbb nk jg hati isteri la kan…tp secara jujur ape plak yg lelaki rase bile tak dapat yg besar???

 28. kepada xyz hmmm u punyer saiz sebelum kawin dulu bp???hubby u betul ke tak kisah lau buah dada kecik..lg satu diorang ni puas ke???ye laaa lau baring susah nk ramas2 sbb saiz tak d’bom sgt 🙂

 29. breast i pun kecik, dah ade anak pun sama je macm umur 18 tahun dulu! Hbby pernah belikan krim untuk kasik besar tp i tk nak buat, i ckp kat hubby, “dah u yg nak kawin ngan i, u kena terima la besar ke kecik ke, kalau nak yg besar, pg la carik pmpuan yg breast besar!” Sejak tu dia tk pernah ckp kasik besar lagi!! Ye la kalau nak ikut nafsu diaorang, suma tak sempurna kita ni! Tp kalau ade kesan buruk, bdn kita jgk yg tanggung, nanti kalau kita sakit, dia yg sedap2 kawin lain…heh!

  • wah grng nyer…untng la cm tue dr dlu smpai dh berank pun sma jer….tp x sume ppuan mcm dpt maintain cm tue tul x?

  • rumah pun kita beli mahal-mahal tak dan berapa bulan dah buat perubahan. tambah post la… tambah kolam renang ka pulak!! rumah tu pun kita sayang kaannnn… sooo… kita fikir la sendiri

  • cubala senangkan hati suami.xnikmat. usaha la sket. suami dah baik tolong beli cream. suami mmgla dia kawen pompuan 2 dia xkisah tapi itu smua sbb dalam fikiran laki, pas kawen dia akan tolong boomkan body bini..tapi kalau semua bini cam kazuma, xbahagia la suami2..sekurangnya try la..utk suami gak..dari dia cr lain btol2 kang ko jgj yg meraung~

  • Jgn cakap besar dgn suami..dia belikan cream dh cukup baik..dia diam xbermakna dia ok jer..suami akan mudah rasa kasihan pd isteri yg sekurang2nya berusaha menyenangkan hati suami walau masih blum behasil..jgn bongkak suruh suami cari lain kalau nk yg buah dada besar..ramai perempuan yg buah dada besar dan mengghairahkan dn muda dn single dia luar sana. Kalau betul2 dia cari satu..awak boleh terima dgn senang hati ke semata2 ego dn malas berusaha..bkn buah dada kecik tu xcantik..ada xbesar tp bentuknya sungguh mengghairahkan lelaki..tp dh laki awak suka kalau besar sikit..apa salahnya ambil je cream tu dn sapu..sekurang2nya dia nampak awak berusaha cuba utk senangkan hati dia dn tahu apa yg dia suka..

 30. Masa anak dara dulu breast akak x kecik x besar sgt..comel gitu…tapi bila anak dah 5, umur pun dah masuk 40an dia jadi lagi kecik..lembek je. Akak saje tanye kat husband..dia kata nak wat cam ne..kecik pun kecik le klu besar sgt lemas lak dia nanti. Itu kata dia..tp akak tau dia x puashati…akak sendiri pun x semangat tengok akak punya. Diam2 akak cuba satu produk ni..bukan nak kasi besar tapi sejak makan breast akak jadi montok/berisi dan gebu lak tu. Mustahil la klu akak kata breast akak jadi mcm anak dara sbb akak dah “senior” tapi yg penting husband akak yg bahagia..Akak kini lebih berkeyakinan bila bersama…mcm masa baru2 kawin dulu!!!

 31. hmmmmm kak kamariah pakai produk ape ye????alaaa kak kamariah mst la tak kisah sgt sbb akak dh ade anak…so tak risau la pada kesannya..lau anak dara yg mkn pil2 mcm tu rasenyer ade kesan kot…takut2 susah nk pregnant nt..hmmm untung2 suami syg terus suami cari lain..tul tak???hmmmmm apsal lelaki tak nak komen pun pasal kes ni..mane perginya lelaki2 kita yg berani nih???sekurang2nya nk la tau pe pandangan lelaki…..

  • saya belum kawin.tapi ada gf.gf saya ada gak ckp mau cari cream tuk anjalkan buah dada dia.saya x kisah la apa dia mau buat..yg pnting dia sayang kat saya.x tau la bila dah kawin nnti beguna la plak keanjalan tu…huhu..tapi mimang kesah jg la skit..koz llki suka ppuan buah dada besar.hehe..kira ada classs la..peace

 32. sy plak breast jd kecik n lembik lpas dapat anak yg ke-2.rasa mcm x berkeyakinan je klu nak buka baju depan hubby.tp dia x penah plak komen pasal breast sy kecik ke besar.tp mybe dia komen dlm diam kot, klu direct dia takut sy terasa.

  • as..kalau dia diam 2 maknanya dia kurang suka la tu..kalau dia suka..dia akan puji.coz saya pn llki jugak..hehehehe..cari jalan tuk besarkan k…

  • As salam sis😊
   COLLAGEN FILLER BREAST.
   👉🏻PAKEJ BREAST COLLAGEN FILLER HIGH GRED.
   👉🏻300 FILLER RM 3K
   👉🏻900 FILLER RM 9K
   👉🏻1200 FILLER RM 12K.
   👉🏻600 FILLER RM 6K

   👉🏻collagen filler yang kami gunakan adalah collagen filler high gred dari japan, berasaskan soya dan tumbuhan..,yang penting ianya selamat dan halal.
   👉🏻yang penting ambil collagen filler yang mencukupi untuk setiap masalah breast sis.
   👉🏻collagen filler itu akan mengisi tempat2 yang kosong dan menegangkan semula breast sis.
   👉🏻Ada orang yang badan besar kantung breast kecil.., dan ada yang badan kecil kantung breast besar.
   👉🏻Azie boleh suggestkan berapa collagen filler yang sesuai dan pakej2 apa yang sesuai.
   👉🏻Kalau sis nak result yang puas hati dan superbb, ambil collagen filler yang mencukupi terus.
   👉🏻Boleh azie tahu apa masalah breast sis?
   ✔Kendur
   ✔Kecil
   ✔Kecut
   ✔Londeh?
   👉🏻Sis boleh pilih pakej apa yang sis mahukan.
   👉🏻Minimum collagen high gred boleh bertahan 5 ke 10 tahun depends on antibodi badan seseorang.
   👉🏻Collagen filler high gred tiada risiko buruk, selamat untuk baby breastfeed, sebab tiada bahan2 chemical.
   👉🏻Result dan kesan on the spot selepas siap treatment.
   Terus nampak perubahan pada breast, tak perlu tunggu2 lagi.
   👉🏻Collagen filler breast membuatkan breast anda akan nampak firm, padat, penuh, sedap di pegang dan yang paling penting tak nampak FAKE. Pm0129002248

 33. Camtu tu le yg akak alami As…hubby x komen apa. Tapi bila dah gebu..dia lak yg geram..sesekali dia ter..cakap cam anak dara lak u punya!!! Skrg akak lebih berkeyakinan tau..produk ni bukannya khas utk membesarkan breast..tapi ia adalah jamu (kapsul) 100% dr ekstrak herba. Fungsi utamanya khas utk membaiki sistem reproduktif wanita. Ia dirumus dari 16 jenis herba tempatan termasuk mas cotek. Selain menegangkan breast, ia mampu merapat, mengetat dan mengaktifkan saraf denyutan (kemut) anu kita tu. Anak dara pon boleh makan. Klu ada senggugut, keputihan. Yg susah dpt anak pon dah berjaya tau… So far x de kesan sampingan..insyaallah!!

 34. Sori ye..lupa..produk ni namanya LADYS HERBS GOLD.
  Kita pompuan ni klu cantik luaran aje pon x guna klu yang dalaman tu x dijaga, x diservis…longgar aje. Kita kena sentiasa bersedia luaran dan dalaman.. Suami mana x gembira klu isterinya sentiasa bertenaga..x menolak bila diajak bersama… Produk ini juga mampu meningkatkan keinginan seks kita tau…gitu le kira2 cite nya..

 35. Saya beli kat Stokis SINARIS K. Lumpur. Akak x de no. telnya. Cuba call HQ diorang kat no. ni….. 013-7302737.

  • As salam sis😊
   COLLAGEN FILLER BREAST.
   👉🏻PAKEJ BREAST COLLAGEN FILLER HIGH GRED.
   👉🏻300 FILLER RM 3K
   👉🏻900 FILLER RM 9K
   👉🏻1200 FILLER RM 12K.
   👉🏻600 FILLER RM 6K

   👉🏻collagen filler yang kami gunakan adalah collagen filler high gred dari japan, berasaskan soya dan tumbuhan..,yang penting ianya selamat dan halal.
   👉🏻yang penting ambil collagen filler yang mencukupi untuk setiap masalah breast sis.
   👉🏻collagen filler itu akan mengisi tempat2 yang kosong dan menegangkan semula breast sis.
   👉🏻Ada orang yang badan besar kantung breast kecil.., dan ada yang badan kecil kantung breast besar.
   👉🏻Azie boleh suggestkan berapa collagen filler yang sesuai dan pakej2 apa yang sesuai.
   👉🏻Kalau sis nak result yang puas hati dan superbb, ambil collagen filler yang mencukupi terus.
   👉🏻Boleh azie tahu apa masalah breast sis?
   ✔Kendur
   ✔Kecil
   ✔Kecut
   ✔Londeh?
   👉🏻Sis boleh pilih pakej apa yang sis mahukan.
   👉🏻Minimum collagen high gred boleh bertahan 5 ke 10 tahun depends on antibodi badan seseorang.
   👉🏻Collagen filler high gred tiada risiko buruk, selamat untuk baby breastfeed, sebab tiada bahan2 chemical.
   👉🏻Result dan kesan on the spot selepas siap treatment.
   Terus nampak perubahan pada breast, tak perlu tunggu2 lagi.
   👉🏻Collagen filler breast membuatkan breast anda akan nampak firm, padat, penuh, sedap di pegang dan yang paling penting tak nampak FAKE. Pm0129002248

 36. salam kak kamariah ..brp harga ubat tu..
  kalau masalah pompuan yg tak bernafsu lepas melahirkan anak boleh makan tak ubat nie…

 37. wahai cik kak2/adik2…ni abg nak cakap…masa mula kenal pasangan perempuan kita dulu
  kita dah amik kira selalunye….lain lelaki lain taste…ada suka besar..ada suka kecik…
  so masa kenal dulu..or masa mula bercinta dulu dah terima dah criteria ni….so jangan lah
  risau sangat…so kalau ada laki yang sekarangni baru kata nak yang besar…susah lah kata kat dia….mana bleh dapat sume bentuk…lain lah kalau dia bleh terima sebelah besar
  sebelah kecil…he he..

  breast kan satu bende sensitif…takut kang product tu product ni..jadi lain lak…elok elok
  ada..langsung takde..

  bagi saya ni lelaki senang aje…dah dapat belai tu dah maut nye ok…ini nak memilih
  lak..ingat dada bini tu pasar besar ke sume ada..he he

  salam sume

  • betul tu….idea yang bagus dari seorang lelaki.biasalah perempuan ni banyak keinginan…maklumlah sejak azali lg kan.perempuan kan diberi nafsu 9 akal 1 tu yang payah nak control…..

 38. ek ele, kat sini pun ko ade gak ye…he he

  ye la, kalau asyik nk puaskan hati laki je, susah le hidup…kat luar sana byk benda lagi nk buat, beras dah naik, tepung dah naik, tambas bas sekolah dah naik…gaji je tak naik2…….

  aduuhhhhh…

 39. bagus lah.. opetuanya ialah makan tempe lima kilo sehari. Tempe itu hendalah di makan degan garam sebanyak lima kilo.

  Wes mangan arek ngiseng

 40. aku nak tukar nama aku lah…buruk sangat nick name tu kan…nama aku azlan
  sebenarnya,,marah omak den kalau tahu tukar2 nama ni..

  ya lah sume naik sekarang ni…beribu2 sebulan gaji pun tak cukup…

  balik kepada topic……selalunya lah…aku rasa bila kita sudah setuju bersama…
  semua criteria sepatutnya dah di ambil kira dari awal….tapi den sonang jo..mem den
  nampak gaya bila dia badan naik sikit…nampak macam mendada lebih…he he..so
  kalau nak tukar taste tu..den suruh dia makan lebih sikit..he he…

  pokoknya kat kita sebenarnya…kalau suka tu suka…kalau dah tak suka…macam2
  alasan di cari…

  • As salam sis😊
   COLLAGEN FILLER BREAST.
   👉🏻PAKEJ BREAST COLLAGEN FILLER HIGH GRED.
   👉🏻300 FILLER RM 3K
   👉🏻900 FILLER RM 9K
   👉🏻1200 FILLER RM 12K.
   👉🏻600 FILLER RM 6K

   👉🏻collagen filler yang kami gunakan adalah collagen filler high gred dari japan, berasaskan soya dan tumbuhan..,yang penting ianya selamat dan halal.
   👉🏻yang penting ambil collagen filler yang mencukupi untuk setiap masalah breast sis.
   👉🏻collagen filler itu akan mengisi tempat2 yang kosong dan menegangkan semula breast sis.
   👉🏻Ada orang yang badan besar kantung breast kecil.., dan ada yang badan kecil kantung breast besar.
   👉🏻Azie boleh suggestkan berapa collagen filler yang sesuai dan pakej2 apa yang sesuai.
   👉🏻Kalau sis nak result yang puas hati dan superbb, ambil collagen filler yang mencukupi terus.
   👉🏻Boleh azie tahu apa masalah breast sis?
   ✔Kendur
   ✔Kecil
   ✔Kecut
   ✔Londeh?
   👉🏻Sis boleh pilih pakej apa yang sis mahukan.
   👉🏻Minimum collagen high gred boleh bertahan 5 ke 10 tahun depends on antibodi badan seseorang.
   👉🏻Collagen filler high gred tiada risiko buruk, selamat untuk baby breastfeed, sebab tiada bahan2 chemical.
   👉🏻Result dan kesan on the spot selepas siap treatment.
   Terus nampak perubahan pada breast, tak perlu tunggu2 lagi.
   👉🏻Collagen filler breast membuatkan breast anda akan nampak firm, padat, penuh, sedap di pegang dan yang paling penting tak nampak FAKE. Pm0129002248

 41. jujur ek, sbgi laki, saye lbh suke kalo breast gurl tu kcik tapi mantap,nmpk pejal..
  melimpah” plak x sesuai dgn bdn so lbh prefer breast yg comei kcik mantap.

  kalo dh somi isteri tu, rase nyer somi xkesah kot kalo si isteri dadanyer kcik..dah dapat ramas and wat bnde laen ok da.. tp kalo somi yg material” sket and gler sex pyh ar, tgk gurl laen yg lbh mengode msti dia nk banding kn dgn wife sndri.

  hati kcik dia msti jgak penah pkir ” knpe breast wife aku x besar mcm awek tu…adoi…”
  saye sndri pn penah pkir mcm 2 jgak, kat awek aku, tp pkir blik, aku trime jer awek aku seadanyer bcoz bnde 2 mcm saiz breast or sex ker…xde la penting sgt , yg penting dia trime ku seada nyer and aku trime dia seadanyer and kite cinta msg2, tu yg lbh pentng dr pe2 pun.

 42. kepada Quintas: bertuah sape yg jd isteri awak nih..hehe..coz susah nk jumpe lelaki yg jujur terima setiap kelemahan perempuan tu…mmg betul ape2 pun fikir la tuk jangka masa panjang..hidup kita bukan hanya semata2 untuk memuaskan nafsu..,menilai seseorang bukanlah pada saiz fizikalnya…knp sy ckp mcm tu??sbb sume tu duniawi belaka…kecantikan sahaja bukan boleh jamin kebahagiaan dalam sesebuah perhubungan. kepada lelaki2 terimalah pasangan seadanya sbb penciptanya adalah yang Maha Esa.. yang penting keikhlasan dan kejujuran dalam sesuatu perhubungan itu..itu yang akan menjamin kebahagian dalam hidup…

 43. thanks putri!

  mcm aku ckp sblum ni, sex is not everything, penting memg la penting…tapi jgn la jadi kan dia faktor utame cari pasangan and bnde2 neative.

  salam~

 44. yeah..alhamdulillah..my hubby pun terima myself seadanya… tak pernah merungut..
  dia pulak yg mcm risau kalo i takleh terima dia seadanya… i lagi laa redha sesangatnye.. dia da syg, jaga n terima i pun i da cukup bersyukur…

 45. emm..kalo kiter tukar topic sket bleh?? ape pandangan isteri kalo zakar suami kecik dan pendek?? haa~ jawab2 kaum hawa..

 46. coz sekarang ni byk kes isteri curang..rata2 sebab ramai yang x puas hati dgn saiz zakar suami sendiri dan terjadi lah kes2 isteri2 yg main kayu 3, 4 or 5..

 47. ikhlas nk bg pandangan nih…percayalah lau pasangan kita tu ikhlas cinta dan sayangkan kita dia tak pandang sume tu..sume org tak perfect…kecik ke pendek ke kire ok la masih ade kan…masih leh bg zuriat lg kan..so lau isteri tu curang sbb tak puas dgn benda2 mcm tu maknanya dia tak redha dgn kurnia ilahi…lau dia seorang isteri yang baik dan beriman dia takkan tinggalkan suami semata2 sbb tu…percayalah…carilah pasangan yang tuk kbahagiakan didunia dan diakhirat…

 48. kalo si suami tu mati pucuk plak? langsung xleh tusuk”? mcm mane plak dgn kes mcm tu?

  msti si isteri der niat nk tingalkan jgak somi dia sb nafkah batin x dpt nk beri.

 49. kalau isteri yang sayang laki dan takde niat nak tinggalkan laki dia…mesti dia
  org berusaha sama2 nak pulih kan laki tu,,..dan meanwhile…ada banyak lagi cara
  utk memuaskan bini walau pun tak setanding dengan senapang tu…

  biarlah dia org tu fikir camne nak solve masalah dia org…tapi kalau dah memang
  kaki suka main luar (tak kira lelaki ke perempuan)….tegak macam tiang bendera ke..atau
  ketat macam lubang kunci pun dia tak kira…dia gi gak ke luar….

  so tepuk dada tanya selera…kalau dah mati pucuk tak semestinya mati akal…

 50. Quintas n zonan….
  kalau org pmpuan dah cinta sangat dgn sorang lelaki tu, biar lelaki tu mati pucuk ke, zakar pendek dan kecik ke, yang penting, dapat hidup bersama, pmpuan tak kisah punya! bak kata ek ele, mati pucuk tu ade ubatnya, jadi mesti sama2 berusaha. Kalau yg pendek dan kecil tu, jgn risau la. Sbbnye, deria rasa pmpuan lebih byk kt luar (-+2/3), jadi pmpuan mncapai orgasma lebih cepat terhadap ransangan diluar daripada dalam. Jadi pandai2lah memain peranan kalau benda sulit tu kecik. Tp sekarangkan ada byk cara utk memanjangkan dan membesarkan saiz tu….he he

  • aku pun xk abg aku pya beso ke kecik,panjg ke pdk. tp kkadang 2 rasa x brape puas he..he.. aku terima seadanya sbb aku bruntung coz dpt suami yg syg sgt kat aku

  • cuba bgtau sy,kalau suami sehat,tp bila diajak bersama,suami menolak..knp tu?isteri kalau nk kate perfect xmungkin la,tp body mmg jaga…dia mcm kurang nafsu jer..sebln 2 3 kali jer..itupun nasib..sy yg derita..aduh…xsggp la….sy terseksa…

 51. kepada para isteri..walau mcmne sedap sekalipon zakar suami anda..jgn hisap zakar suami anda tersebut kerana akan menyebabkan masalah mati pucuk kepada suami..

 52. tp..kalo suami suke hisap faraj isteri xde side effect ker? kalo suami terminum air yang terpancar dr faraj isteri mcmne plak tu??

 53. kepada kaum suami..jgn minum ais / air sejuk..kerana boleh melemahkan tenaga batin = zakar cepat surrender dlm perperangan..

 54. aku baca dari sumber site Ugama…jilat bleh..tapi tak leh telan / minum…haram…
  ..side effect tu bergantung kepada kebersihan diri masing2….kalau ikutkan…kalau tak
  jaga mulut pun berulat…hisap rokok kow2..tak gosok gigi..gigi berulat..gusi
  berulat…pastu suruh lah pompuan cium..mau tak dia…??

 55. sebab tu lelaki kena bersihkan dulu sebelum campur ngan wife. Kalau tak bersih, nanti yang sakit bini jugak! Kalau lelaki yang tak gosok gigi dan pegi hisap buahdada isteri, nanti kuman kat mulut tu akan jangkit kat breast, kang timbul penyakit lain!!
  Kalau lagi si suami jilat kat bawah dengan mulut ynag tak basuh, aduhaii….tak lama kena penyakit la bini!!
  SO, lelaki kena bersihkan dulu diri sebelum berhubungan intim…gitu jugak isteri!

 56. isap zakar somi leh mati pucuk? ni 1st time aku degar. yg dlm cter2 lucah tu slambe jer pempuan isap zakar laki tu berulang2 kali, ok jer si laki tu?

  jangan minum air sejuk? ni pun 1st kali degar. mcm mane leh effect ke zakar plak minuman sejuk/ais? setakat ni xpenah plak dgr secare saintifik air batu leh wat hilang nafsu.

  air mazi(pelincir) tu najis ke? xkire laki or perempuan. bukan ke air mazi tu pelincir yg mengandungi enzim2 yg berkhasiat untuk sperma, and air mazi tu plak dihasilkan oleh kelenjar prostat(bagi laki) bukan nyer pundi kencing? mcm mane leh dikategori kan air mazi tu najis plak? kelenjar prostat tu krenyer tmpt wat najis jgak la mcm pundi kencing?

 57. quintas….aku baca….air mazi di kategori kan sebagai najis…tak salah…jap lagi aku
  check lagi kat surau ada newsletter tu…pastu air mani di kategorikan sebagai
  suci…tapi still both di katergorikan sebagai barang yang tak leh makan…so tak leh
  lah di telan…

  memang sebarang berkenaan ais / sejuk sering di kaitkan dgn tidak sihat..

 58. tapi bercanggah lak, aku pn ader wat selidik jgak, air mazi tu just enzim2 dr kelenjar prostat, xder kene mengene dgn pundi kencing, fakta sains tu sokong tu, tapi agama ckp laen plak? air mazi kan just lubricant(pelincir semula jadi) dalam laki and pempuan…xkn najis kot…melaen kan la dalam dubur tu memg xleh tusuk sb memg ader taik 2 ya itu memg da najis.

  da..pening aku, ikut jer la fakta agame…

  • nk tau sbb najis per…sbb ia lalu saluran kencing…air kncg kn najis…org laki ade satu salur jer y diguna pakai….so hukum agama adalah betul…

 59. ha ha ha……hangatnye topik korang dua ni yek!

  Setau aku la, air mani yang dahkering tu kalau kena kain sembahyang, buangkan aje gitu tak payah nak cuci lagi, tak najis…tapi, kalau buleh pun tak tedaya aku nak telan keh keh…

 60. nazrida…tapi masa peluk2 tu dua2 dah jadi singa..bukan org lagi dah..he he..kiasan aje
  ..tu yang kengkadang hilang pertimbangan…sesah aje..

  tapi setau aku…faraj prempuan tu memang sensitif…..kengkadang kalau ada habuk
  sikit kat katil pun aku suspen…..kang lekat kat senapang ni..pastu masuk lak kat
  dalam tu…kan ke haru…tu yang kebersihan amat penting tu…

  eh lari tajuk ni…pusing balik ke buah dada…..Tuhan je tau betapa indah nya dah kawin
  ni kan..he he…so hargailah buah dada isteri anda…tak yah cari lain…

 61. tu lah kau org…..kalau nak tambat org perempuan main best…kene tambat fikiran dia
  dulu…pastu belai2…pastu batu tambat tempat2 sensitif…pastu tengok sapa ganyang
  sapa..

  ini asik kau nak londehkan suar kau aje lum apa2…..

 62. hmmm betul ke dgn hanya tgk dari luaran je sume lelaki leh tau atau gambarkan bentuk tubuh gurl tu??maksudnya dia dah tau saiz breast n sume organ seks gurl???

 63. salah tu farah….lelaki ni raja imagine…dia imagine apa yang dia nak..so berpandukan
  luaran lah..kalau u dah pakai paded bra sekaki tebal…nasib lah lelaki tu dah imagine
  benda salah….kecuali lah kalau dia dah skodeng hang mandi awal2…he he

 64. and laki x tau dey kalo gurl tu boroi ke x..mate kite asyik terumpu kat dada korang jer…tah 2 gelebeh jer kat perut..haha

  kak ida, memg la x kawen ag…but bnyk pengalaman da..pengalaman yg halal nyer 😀

  • FARAH ; memang lelaki suka intai breast gurl,kerana nasfu lelaki boleh membara jika tgk itu,lau x caya try fara lalu dpn diorang

  • As salam sis😊
   COLLAGEN FILLER BREAST.
   👉🏻PAKEJ BREAST COLLAGEN FILLER HIGH GRED.
   👉🏻300 FILLER RM 3K
   👉🏻900 FILLER RM 9K
   👉🏻1200 FILLER RM 12K.
   👉🏻600 FILLER RM 6K

   👉🏻collagen filler yang kami gunakan adalah collagen filler high gred dari japan, berasaskan soya dan tumbuhan..,yang penting ianya selamat dan halal.
   👉🏻yang penting ambil collagen filler yang mencukupi untuk setiap masalah breast sis.
   👉🏻collagen filler itu akan mengisi tempat2 yang kosong dan menegangkan semula breast sis.
   👉🏻Ada orang yang badan besar kantung breast kecil.., dan ada yang badan kecil kantung breast besar.
   👉🏻Azie boleh suggestkan berapa collagen filler yang sesuai dan pakej2 apa yang sesuai.
   👉🏻Kalau sis nak result yang puas hati dan superbb, ambil collagen filler yang mencukupi terus.
   👉🏻Boleh azie tahu apa masalah breast sis?
   ✔Kendur
   ✔Kecil
   ✔Kecut
   ✔Londeh?
   👉🏻Sis boleh pilih pakej apa yang sis mahukan.
   👉🏻Minimum collagen high gred boleh bertahan 5 ke 10 tahun depends on antibodi badan seseorang.
   👉🏻Collagen filler high gred tiada risiko buruk, selamat untuk baby breastfeed, sebab tiada bahan2 chemical.
   👉🏻Result dan kesan on the spot selepas siap treatment.
   Terus nampak perubahan pada breast, tak perlu tunggu2 lagi.
   👉🏻Collagen filler breast membuatkan breast anda akan nampak firm, padat, penuh, sedap di pegang dan yang paling penting tak nampak FAKE. Pm0129002248

 65. to farah: yup..sbgi laki ngaku jer la.. dah tu bnde yg plig menonjol pe…melambang kan kesuburan seorang gurl tu and antare senjate hebat kamu semua..

  dah la akhir zaman ni, kaum hawa dgn pakaian diaorng makin mengancam..mane la kite laki x tumpu jer kat part tu??…mencabar iman dey..

 66. so..sy tk thu topik aperni…subur??sy ada tips nak tau kta sbur or tk..cuba r try..lau buncit..tu tnda kta n laki 2..subur..hahakk

 67. dey…kalo ikut hukum alam la..cnth nyer breast seorang pempuan tu, kalo makin besar, lawa gebu mantap and laen2 maksud nyer pempuan tu subur la. mcm mane nk terang nyer, cnth mcm pamela anderson tu, walaupun breast dia implan tapi besar mcm sial kan? x ke org laki tgk dada dia terliur jer..diaorng msti pikir sexy giler dada mcm tu. lebih kurang la subur and sexy tu, subur = sexy.

  bnyk lg care nk tgk keseburan gurl tu, cnth mcm bibir yg besar and merah mcm angelina jolie tu, xke org laki or perepmuan kate subur giler dia? lebih kurang mcm tu la idea nyer. Bontot bleh gak, bentuk badan, raut muke, warne kulit, kecantikan rambut and bau badan semua leh menyumband kepada kesburan seseorang itu.

  macam dalam alam haiwan la cnth dlm national geographic tu, x ke burung merak jantan ader bulu besar panjang gler tu? cantik kan? dia tumbuh bulu panjang mcm tu just nak pikat yang betina untuk lahir kan anak. makin lawa and besar bulu merak jantan tu, makin tingi la dia nak pikat si betina. Makin besar and panjang bulu tu, maksud nyer makin subur la burung merak tu. Mcm tu la konsep nyer dgn breast pempuan, makin lawa, besar ke, mantap ke pepe yg laen, maksud nyer makin subur la pempuan tu.

  org laki secare x sedari msti ckp sexy pempuan mcm tu, and lebih tertarik kat diorang sebab makin subur pempuan tu, makin tinggi la pempuan tu leh wat anak banyak 2 untuk laki tu. termasuk anak 2 yg sihat cergas everything. and sb tu la kaum pempuan and laki kene asah baek 2 lambang2 kesburan korang untuk tarik pasangan masing 2 untuk buat anak banyak2, atau pun yg dah kawen untuk biar membare lagi nafsu pasangan masing 2.

  aku rase thats the whole point isu blog ni kan? membelai buah dada wanita tu..

 68. xde la penting sgt,atleast kat aku..tapi dah fitrah kite sbgi manusia mcm tu..nk wat cam ner?

  kenape pempuan suke laki badan sasa? penis besar?

  • to quintas: i xsukew laki bdn sasa… i sukew laki yg biase2 jew..
   sy xkisah..penis kecik kew bsar kew…
   sy xpduli…
   kte sbg mnusia… cume mmpu bserah..
   apew yg baek.. kite gunakn..
   yg buruk.. kte jauhi…
   agpn.. pe yg tjdi..bkn kte yg ingnkn.. n..ape yg tjdi.. adlh dtentukn oleh ALLAH S.W.T,,..
   kte sbg hambanya.. hnye mmpu bsyukur..n..bsame2 mnjalankn tnggungjwb kte sbg manusia..spti yg dtugaskn..(bukan nk ceramah..bukan nk prasan or koya baek..tp.. pcaye la.. ini lumrah hidup)

  • sy xkisah mcmane pun bntuk bdn laki 2.. ensem ke x…
   kulit gelap or cerah..
   buruk baek die…
   fara xkisah.. jnji..mase 2.. halal.. n.. da jd suami istri..

 69. dey… zakar besar lagi panjang x semesti nyer dpt bg lbh puas bg kaum hawa..
  kebanyakan pempua suke zakar yg dapat tahan lame, dapat ereksi and stim lame 2.

  kalo besar mcm org negro, tapi x smpi 2 minit dah pancut, ape gune nyer gak.
  biar cari yg pendek ke, tapi dapat tahan lame 2 buat sex, atleast 30 minit tusuk2 si isteri tu. baru la pempuan puas.

  org melayu/asia, 10-14cm panjang tu dh kre ok normal da…nk lg panjang 16cm keatas pi la cari org puteh, org negro. menejrit pempuan melayu nanti.

 70. wah..wah..wah…bukan main hebat debat kau orang ek.takut i dengar.besar ke kecik nape nk kisah ek?yg penting nikmat bersama tu penting.hang Quitas,pro i tengok,mengalahkan ek ele yg dah kwin.hehehehejgn marah ek.

 71. tu r…i pun pelik gak…ckp mcm dah byk pengalaman.stkt tengok blue je xkan sampai tau semua.hehhehe.Quintas explain

 72. kelakar lah cite korang ni………
  sy dok gelak sorang2 ni.
  Quintas r’pect la lu.
  sy yg dah kawin ni lum tau smp tahap 2 g.

 73. betul la umo 20 thn..wat ape nak tipu nyer…xde ape yg aku dapat la…dah banyak pengalaman bace sini, dengar situ sini…lg pun aku budak medik, second year, aku cadang nak jadi doktor sakit puan..haha

  kunte kinte..aku nyer just 13.5cm jer..lbh kurang 5 inchi kot? (jujur ek) lebar dalam 2 ,ukur lilit x tau da..

 74. hai smua…best baca cite korang ni… suami i punyer boleh tahan gak..sama2 puas hati masa buat tu…sblm ni i x tau suami slalu ‘ makan luar’..i layan je coz die suami i…bila i da tau prangai die i buat papsmear . i kena jangkitan kuman…. now tgh dlm rwtan doc…so buat sang suami klu sygkn isteri jgnlah cuba2 nak try ngn yg lain selain isteri yang da dhalalkn..fikir akibat sblm buat….

  • kepada US:i pham sgt ape jd kt u…knape hah laki suke makan luar????yg x best nye u buat rawatan sorang pun x gune..kne bawak laki u rawat die skali..lepas tu klu die buat lg pun u kene jugak lagi…memang x pham lah…i rase sume laki cm tu kot..asal rmai kawan laki i mengaku makan luar..hampeh toll

 75. lorh…sbenarnye boy x nk yg kecik sngt..plss la
  contoh la cm sy..sy paling suka buah dada yg bulat cm kuih pau tu..
  baru best memg teransang la buah dada cm tu…
  pastu x nak besar sngt sy suka yg sederhana..tp bulat cm kuih pau..
  pastu puting jgn la besar sngt lelaki x suka..
  sy suka puting yg kecik je…bawu bila nk isap best..lsy nk tanye nie emmm…cm ne nk bg zakar sy besar erkk…zakar sy kecik jew la pastu pendek plak tu…sy nk sangat bg zakar sy panjang n besar tp x taw nk buat cm na??bley gtaw x sapa2 yg taw??nie email sy
  juliet_osscar@yahoo.com

 76. Saya nasihatkan kepada anda semua, jangan perbincangkan secara terbuka benda-benda seperti nie….. Suami isteri berbincanglah baik tentanh hal niee. Orang lainpun begitu juga. Jagalah adat kita…. cakap yang mengarut dan tak berfeadah tiada guna atau lebih baik diam… Bg org pempuan faham-faham ajelah…

  • insani: i suka pndapat u….
   (jgn sala faham)…
   ermm..btul kata insani 2..
   walaupun i bwu umur 19..x kawin ag.. msih blajaq..p
   hangpo smua..jga la adat..n budi bicara.. xelok utk smua.. apa2 pun sy mtk maaf kalau sy mmbuatkn korg smua mara or kecik ati…
   from:fara..(2011)
   emel:cuciyat_guyz92@yahoo.com..
   kalau u all. ada ape2 masala.. ley kongc ngn fara…
   insyaALLAh fara akn tlg.. tapi..fara just xsukew lau ckp tentg isu mcm korg bincgkn ni…huhuu..
   ape pun.. u all.. ley contact fara at:0129817491

 77. so mari kita berbincang lebih secara ilmiah…no individual facts…..

  tapi jangan lah jadi macam setengah org…tak heboh…tak itu tak ini..tapi..balik kang
  singgah tonggang beer….belasah GRO….curang sana curang sini…tapi
  balik kang pijak semut tak mati….

 78. ek ele, betul tu. Cerita ape yang dibuat oleh suami atau isteri kat bilik tidur memang le tak boleh.

  Tapi, share knowledge as general, bagi saya tak ada salahnye.

  Sharing is caring kan…he he

 79. ilmu tu harus di share kn..huhu~ lgpon kite seme ni pon bukan knal masing2 kn..seme nama samaran jer..so rasenyer x salah kongsi ilmu untuk keharmonian rumah tangga.. 🙂

 80. ijay, sy cadangkan anda amalkan makan jintam hitam (Habbatus Sauda’) coz mmg bleh tingkatkn kesihatan sexuality disamping membantu menyembuhkan segala penyakit kecuali maut..nabi sendir yg cakap gitu..so mmg xleh disangkal lg.. 😀

 81. kepada seme girl, info terbaru melaporkan deodorant bleh menyebabkan cancer payudara coz bahan chemical nyer bleh meresap kedalam ketiak dan berkumpul di buah dada dan menyebabkan cancer..so, moral di sini ialah, pakailah bedak carrie (putih) kalo xnk ketiak berbau ketika berpeluh..mmg berkesan..n selamat.. 😀

 82. kepada para isteri, sy nk tanyer berapa lamakah masa minimum suami perlu meneruskan dayungan keluar masuk supaya isteri dapat kepuasan? adakah bila isteri da kuar air mazi tu dikira da terangsang (puas)??

 83. adakah bulu pubis penting untuk faraj isteri dalam persetubuhan?? jika terlalu lebat, bukankah byk benda kotor yg terlekat?? jika dicukur licin, adakah side effect yg xelok??

 84. coz kalo terlalu lebat bulu pubis isteri, agak susah nk hisap faraj isteri.. 😦
  adakah isteri suka pada bulu dada lelaki? adakah bulu dada lelaki bleh merangsang buah dada isteri ketika bersetubuh?

 85. apakah jenis bahan dan jenis struktur bra yg paling selesa and sihat untuk dipakai oleh isteri? and 1 lg..jika isteri dah lahirkan anak, menyusukan anak, bolehkah suami hisap susu dari buah dada isteri?? apakah hukumnye??

 86. jika suami gosok gigi, n berkumur dgn listerine b4 hisap puting and faraj isteri, ade side effect ke? gatal2 ke sbb listerine tu?

 87. banyak nye soalan…macam final exam rasa ni…jawapan seruis dalam gurauan..

  ni dia jawapan..
  1) Dayungan..kene tanya bini hang..pasal lain org lain tahap ketahanan
  2) bulu pubis….tak salah kalau ikut sunat 44 hari cukur
  3) bulu dada…tanya bini hang gak…ha ha
  4) posisi atas…nak side efect kene mengereng lah pulak..
  5) Nak memerahkan puting buah dada isteri..tukar isteri
  6) jenis dan struktur bra – ikut saiz buah dada lah dan activity
  7) listerine….basuh mulut bersih2 dah ler….lepas habis sex baru guna listerine…kalau
  tak membazir aje tu..he he

 88. ai..naik stim aku baca komen kat sini.w.pun kbyakannya merepek2x n lucah tahap gaban.betullah kata nabi kita, yg suka cakap lucah ni tanda2x ahli neraka.w.ever, manusia mmg sukakan bnda2x sex nih.yer tak?cumanya kita ada panduan agama,nak cerita, ceritalah dgn pasangan masing2x yg sah.takpun..doktor kalau ada masalah.

  tang hisap faraj/zakar..harus hukumnya.suami isteri cam pakain/tanaman.suka hati ble buat asalkan puas n tak buat yg haram ( meliwat isteri).cumanya, nabi ajar beradab..itu yg terbaik.kan selekeh n merendahkan martabat isteri atau suami kalu dia p hisap tempat kotor tuh.tempat kuar najis..bayangkanlah..uwekk.tapii harus hukumnya.tang air mazi tuh mmg najis.ok.harap faham..haram telan.dia kan kuar sblm mmncut..jadi, pas mazi tuh kuar, basuhlah dulu.pastuh nak hisap…ble, tak usah takut nak tertelan najis.ok.

  mani macam smua dah tau…tak najis cuma kotor dari segi adat kita.ksimpulannya, aku bg pnduan kalu nak mghisap bnda2x tuh…yerlah drp korang buat takder pnduan agama, baik aku bg pnduan.sekurangnya2x tak ler korang buat bnda2x yg haram.karang, dapat anak nakal/jahat baru tau.manalah tahu kalau Allah nak kifarah dosa korang main sondol jer tuh.kuasa Allah kalau Dia nak kifarah.bg aku, buatlah cam nabi kita ajar, beradab, bersopan,baca doa dsbnya..semua itu lebih romantik n lebih memartabatkan maruah anda sbg manusia.ada akal guna.tapi kalau mmg suami/isteri tak puas berjimak tanpa hisap faraj atau zakar n mnyebabkan rumahtangga bergoyang/cerai/dia carik lain/bnda2x mudharat lain…nak tak nak, kenalah buat tapi macam yg telah diexplain td, elakkan dr terhisap najis ( mazi).bg aku, ada akal fikir…sex ni bukan segalanya, biarlah sama2x bertoleransi untuk mncapai kepuasan, n kita mahukan natijah yg baik iaitu kepuasan jimak n hasil yg soleh/solehah.

 89. aku nak bg komen lagi.tang air mani sapu kat breast tuh mmg betul.dulu masa aku blajar mengurut dgn sorang tukang urut terkenal, dia ada ajar bnda nih.ble try lah kalu nak.apa salahnya mncuba.kan breast nak guna lama.tuk kbhagiaan rumah tangga, kpuasan isteri n keyakinn diri sbg wanita.sdangkan kereta pun kna service apa salahnya service breast dgn air mani suami..free plak tuh.syukur Allah bg bnda2x gini.ble berjimat..tak yah bli pil2x smpena hrga barang makin mningkat.

  mmglah kotor tp suci.dah sapu..kering..basuhlah.apa bezanya dgn lumpur yg lekat kat badan..dah kotor, basuhlah.apa nak pk panjang.

  tang telan air mani tuh mmg tok guru aku tak pnah ajar.tuh mmg tahap selekeh punya bini lah kalu telan, n mmg tahap pengotot n tak berperasaan punya suami kalu dia suh isteri telan.akal letak kat buku lali.cam ada kawan kita ajar..minumlah ramuan/jamu lain skalipun nak awet muda.kaedah nih lbih diyakini.

 90. tang basuh zakatratau faraj sblm hsap tuh hanya boleh digunakan jikalau anda betul2x yakin semasa mnghisap …air mazi tak kluar lagi.kalau dah basuh, kmdn hisap, pastuh terasa air mazi kuar time tgh mnghisap..so hukumnya ttp najis jugak.so..knalah bg isyarat pd pasangan..ada najis kuar.ok…hahaha..stlh mnulis nih aku yakin, hisap nih mmg tak seswai langsung sbg pasangan muslim.hurmm..sigh

 91. tuk zonan…isteri puas tuh ada tanda2xnya.ko tak kawin lagi eaa??

  so dalm Islam dia ajar cara2xnak mndayung secara terperinci.kna tnya ustaz2z lah yer.kna mnntut.

  sbnrnya dalam kitab2x ada sebut bhgian mana pada tubuh wanita yg sensitif.ada dipanggil tenik kamasutra, kaedah melayu purba, kaedah cina lama dll…bukannya terus mndayung, byk lagi blaian n kucupan atau aktiviti lain yg perlu dilakukan.

  Islam nih romantik, dia ajar kita cara nk mghargai pasangan.bukan main sondol jer.bahkan dalam kitab2x ada sebut, kalau main sondol jer nih..anak akan jadi bebal, nakal, tak dengar kata, bodoh…tapi itu semua tak ada dalilnya, cuma pesanan orang alim.tp pesanan orang alim pun ble diguna pakai.macam org2x lama b’pesan pada org2x muda.kan kengkadang ada betulnya..apa salahnya buat perlahan, romantic n timbang rasa.itukan lebih elok.

  isteri pula bila hampir puas atau sudah bersedia tuk klimaks, perlu mmberi isyarat tubuh kpada suami.sbbnya kbanykan laki cepat puas,isteri lambat..so, apabila hanya suami shj yg inzal, tapi isteri tidak..maka matlamat ‘berasmara’ tak tercapai.so, islam ajar, kalu si isteri dah nak klimaks..barulah suami tusuk perlahan2x.kalu isteri tak bg isyarat..so, pas tusuk sikit, kuarkan baliik..buat yg lain.bila dah mmg isteri bg isyarat..so..usah bertangguh2x lgi.bacalah doa di dalm hati lalu ….ehem2x.

  -tukang urut kampung-

 92. owh syasya si tukang urut..btul ke yg minat bnde 2 lucah tu ahli nerake? kalo doktor saket puan/tuan tu ahli nerake la makne nyer? kalo org keje seksologist tu ahli nerake la tu eK? or yg tulis buku panduan wat sex2,kamasutra, kaedah purba, kaedah cina tu smue ahli nerake la ek?…baru aku tau dey…just nak tanye nyer..

 93. to syasya: da kawen la..br 3 bulan..tp xtau la kan kalo bini kite pura2 puas ke mane kite tau..nk jaga hati suami ker..coz bini aku nih jenis malu2..so xtau la mcmne nk detect dia da puas ke blom..
  stakat kite bleh tanyer je kn..puas ke x? nk jwb pape pon bleh..
  tu nk siasat tu..just nk tau coz ramai girl kate suami nih rata2 x pk pasal isteri..main sondol je..tu yg xpuas hati tuh.. 😦

 94. tapi memang tak dapat di nafi kan ..si pempuan ni jawapannya musykil selalu bila di tanya..dia punya “YA” tu kadang2 = YA..kadang kadang = TaK..kadang kadang = Kadang Kadang…

  tapi..yang nyata…baru kawin memang camtu….tak tau…takpe…tapi jangan
  sampai 10 tahun kau tak tau…

 95. Quintas: huhu..aik..ada kesilapam paham kot.bercakap lucah dgn belajar bnda2x sex 2 bnda yg berbeza.sila fahami dgn teliti.belajar tak apa.bukanlah minat tuh ahli neraka, ko tak faham eaa.secara logik pun org yg suka bnda2x lucah nih buat bnda2x plik..tgk xxx, skodeng, tgk pompuan seksi, tgk laki seksi dll.tu lah maksud aku.sbb tuh aku cakap nak cakap bnda2x gini biarlah dgn bini, takpun dgn doktor yg pakar jika kita bermasalah, takpun sesi berbncang bgini.ok.

  aiii….bukannya tanya dia puas ke dak.time nak mula, …bncang2x.maksud aku..kalu dia dah rasa nak klimaks, suhlah dia tunjuk isyarat badan…time tulah baru sang suami main peranan.

  kenalah ada kesefahaman.

  zonan: deruan nafas isteri berbeza dan biji mata (hitam) juga akan seakan2x hilang bila nak klimaks.payahlah kalu nak ajar semua..keh keh.pandai2x kolah mendayung asal jgn jatuh katil.gedebukkk.

 96. Bagi puan-puan yang ada masalah dan nak bina kesihatan melibatkan payu dara dan vagina ( sexual area) hubungi saya bagi mendapatkan bekalan produk yang seumpama dengannya. di 012-5073007.

 97. saya baru kahwin 11 mei hari tu..then my first night at 13 mei lalu but i’m still virgin sebb saya masih tak boleh control rasa sakit walau saya dah betul2 dalam keadaan yg cukup bersedia..

  boleh beri saya petua atau pendapat…kesian tgk hubby..dahla 21hb ni dia kena fly balik ke UK..(keja) dan i masih di KL (study).

 98. saye x kawen lg da..tapi penah la bace 2 ,,,,bnyk sgt la bace2…

  ala…foreplay mcm ransangan tme mule2 nk wat sex..leh dlm bentuk cumbu cumbuan, kiss, french kiss, love bite ke, urut 2 ke.. kire nyer starting la , permulaan warming up untuk wat sex..

 99. foreplay untuk bg pempuan tu stim, rileks so leh wat aksi berat2 mcm kene tusuk..

  foreplay bg pempuan tu basah sket..so xde la sakit time laki tu tusuk nanti kat tmpt tu..

 100. Wahai pengantin baru pn Fareena…i think cuba u fokus ketika main…jgn fikir yg bukan2…coz lau u fokus..u x kan rasa sakit atau pun cuba imagine perkara yg mengghairahkan.lg satu posisi pun main peranan..posisi yg betul x kan sakit..pelbagaikan posisi ketika main…cari yg sesuai..hubby u pun kena main peranan…cuba dia lekakan u dgn sentuhan2 yg nikmat..sure u dah lupa psl sakit tuh…tapi yang paling penting sekali…jgn fikir sakit…tukar sakit tu kpd bestttt

 101. tips nk membelai dada wanita

  # jgn kasar2..perempuan x suka pd kekasaran..jd kite lelaki ni kena la pakai lotion tangan setiap hari…bile tangan kite lembut..brla belaian itu menjadi lemah lembut..

  sbb tu la hari-hari buah dada wanita perlu dibelai setiap hari sebelum tido..
  hehehehhe permintaan dia org….

  selamat mencuba!

 102. aku ni tak la pandai…
  tapi x salah kalau bagi pendapat kan..
  dari apa yang aku baca kebanyakan komen pasal nak puaskan isteri/suami….
  yang paling penting kena jujur la…jujur dengan pasangan..
  aku baru kawin gak…baru masuk setengah tahun..
  bila kitorng sama2 aku tanya isteri aku dia puas tak..
  bukan pas habis…masa tengah2 tu ler…
  kitorang x pnh nak tipu2…
  konon2 nak jaga hati pasangan…
  x puas kata jer x puas…
  so korang kena la tunaikan tggungjawab yang dah korang lafaz kat kadi masa akad dulu….
  kan nafkah tu..kan wajib tu….
  bagi isteri pulak….tipu ckp puas….kan bedosa… tipu suami…
  1 more thing…puas bukan sebab klimax (keluar mani) semata2…
  belaian..cumbuan…kata-kata….pun dah cukup buat suami/isteri…

 103. yerla..tapi pempuan kan selalu ckp puas padahal xpuas lagi kat suami diaorang (kecuali ko la joe)

  tu la problem nyer, bile laki tanye puas x? dia cakap puas tapi sebnar x puas. Nak jage ati somi la kan, kang pi curang plak ngan laki laen alasan laki dia xpandai puaskan dia..mcm tu la dunia skrg.

  betuah la isteri mu joe, honest and trus terang. susah nk cari tu wei hehe

 104. apa lah korang ni…baru kawin ye…he he…soalan “PUAS TAK” tu utk perempuan aje..

  kalau tanya lelaki puas tak…mana penah puas…sampai 4 pun tak puas…ha ha

  so patut camni

  soalan Suami kepada Isteri : PUAS TAK?
  soalan Isteri kepada suami : BUAS TAK?

  ha ..ha…gurau aje ye cik adik cik adik sume……

 105. idup rmhtangga kena ler jujur….
  x kira la dlm ape pekara sekali pun…tmasuk ler pasal isu hub sex ni..
  aku x nafikan kepuasan dalam hub sex tu penting…
  suami isteri becerai sebab pkara ni pun memang ada blaku..
  so kejujuran tu penting….
  isteri/suami jgn pendam klu rasa x puas bila bsama…
  bagi peluang pada pasangan untuk puaskan apa yg korang rasa masih x cukup….
  guide ler…. nak cium kat mane…nak usap kat mane….
  korang lbh tahu bdn korang sendiri kan…korang lebih terangsang kat mane…bila pasangan korang buat mcm maner…
  suami/isteri mungkin pikir diorang tahu tapi mungkin apa yang diorang pikir tu x sama dengan apa yang korang nak…
  komunikasi ler….
  naper….bila sama2 x boleh nak bcakap ker…
  duk layan feel jer….memang patut ler hub sex jadi isu…timbul masalah….
  aku ngan isteri aku pun bukannya perfect….yela usia rmhtangga pun baru lagi…
  tapi kitorang kena sama2 berusaha ler….
  korang pun yang kata sayang kat suami/isteri masing2 kena pk ler cara yang tebaik untuk eratkan lagu hub korang…
  tmasukle bila sentuh psl hub sex ni…
  ada pahammmmmm…..

 106. bunyi cam marah ker…
  sory ler…hehehe…
  ok ler…space ni sepatutnya untuk all d ladies bincang aper yang diorang nak bincang….
  ni kita laki pulak yang ckp byk2….
  guys supposed to be a good listener…
  so…..x nak komen aper2 ler….
  nak baca jer…….

 107. aku x leh buat apa-apa nak bagi komen pasal bini aku ada pernah fair dgn org lain,aku rasa nak main j eteringat org tu pernah nikmatinya

 108. aku nk tye la kan…
  aku dh kwen 2 thun.. ada anak umo 5bln tp slps anak xnyusu badan. breast aku jd kecik.xde lansung… yg ader just puting jer..
  husband xla mrungut tp sbgau isteri nk la cara2 bg ader breast..
  ader saper2 tau x?

 109. GADIS SABAH..KO SILAP TENTANG ORAL SEX..
  XDE YG MENGATAKAN ORAL SEX HARAM.SO JGN PANDAI2 NK WAT HUKUM..
  BINI TGH PERIOD BARU HARAM MAIN..MAIN BONTOT PUN HARAM..TP ORAL SEX X DKATAKAN HARAM.HARAM BG YANG BELOM KAWIN TAU X…MSTI KO BLOM KAWIN AND JELES ORG CITER2 CMNI..ATAU KO DH KAWIN TP X MEMUASKAN..

 110. soalan seperti ini kerap dibangkitkan,sebenarnya tiada nas nas yang ada yang mengatakan oral sex itu haram.Cuma yang haram adalah pasangan yang tak sah,bersama ketika isteri sedang uzur dan bersetubuh disaluran yang salah.Kadang kadang benda macam ini boleh mendatangkan kemarahan pada orang bila didebatkan.Yang pastinya setelah bertahun tahun kahwin dan sebagai manusia biasa apalah salahnya mempelbagaikan teknik untuk kebahagian rumahtangga juga.

 111. sweet, breast kecik tu memang dah saiz cam tu, tkpe la kecik yg penting sihat.

  Ade senaman utk membesarkan sedikit breast tu dan membuatkannya tegang. Kak ida rasa sweet mesti pernah dgr/tau senaman tu. Iaitu depa kan tangan ke sisi, angkat selaras bahu dan hayun ke belakang. Buat 10-20 kali setiap bangun pagi

  Amalkan jamu untuk payudara. Ada banyak kat pasaran, tapi mesti yang ada kelulusan KMM.

  Juga, kalau petua tradisional, daun sirih dilayur hingga layu, tekapkan pada buah dada 5-10 minit, kalau rajin buat, hasilnya memuaskan.

  Jangan lupa pakai bra yang sesuai….

 112. tompang tanye leh tak? mummy dah kawen 2 tahun lepas,saiz breast memang besar masa bujang dulu.sesuai dengan badan lah.tapi sejak dah dapat anak sorang ne yang berumur 9 bulan,breast tu jadi besar sikit lah.suami bila bersama di kata makin besar breast you ne,buat i tak cari lain.tapi risau jugak besar-besar nie nak kekalkan keanjalannya.boleh bagi tips tak? tolonglah mummyeira yerk……………

 113. mummyeira, syukur la dikurniakan kecantikan yang jadi idaman setiap wanita!

  Buah dada besar memang cepat kendur kalau tak rajin jaga.Kak ida bukan pandai sangat, tapi berdasarkan pengalaman yang sedikit….

  Tiap bangun pagi kena senaman untuk breast, macam komen kak ida kepada sweet.

  Kalau pakai bra, biar yang ada dawai sebab untuk payudara yang besar sokongan pun kena kuat. Lebih-lebih lagi kalau adik bersenam, pakai coli untuk bersenam.

  Mulai sekarang adik kena amalkan jamu payudara yang memang khas untuk menegang dan menjaga keremajaan payudara. Jamu yang kak ida dan kawan2 pernah cuba, dan memang berkesan – jamu payudara keluaran martha tilaar (edaran cosway). Kalau rajin amalkan, insyaallah bila dah berusia tak akan ada masalah.

  K girl, gd luck!

 114. bagai mana pula untuk rekahan pada perut selepas bersalin? dah banyak produk yang mummyeira cuba,tapi semuanya tak berkesan.harga mahal pulak tu.kekadang dah bosan sampai tak percaya bila diperkenalkan dengan produk yang baru……
  dan terima kasih buat kak ida yang kongsi tips tegangkan breast yang besar………….nanti adik beli produk tu…………

 115. dik mummyeira, rekahan pada perut sukar nak pulihkan. Memang ada krim untuk mengurangkan tanda rekahan tersebut tapi untuk menghilangkan memang mustahil. Hanya boleh kurangkan sahaja. Banyak krim kat farmasi, juga cuba krim Leirac juga edaran cosway, krim ni boleh tahan jugak cuma agak mahal. Tapi result tu memang tak la seperti yang diharapkan, kerana rekahan tu tak kan hilang ibarat parut di kulit.

  • salam kak , saya nak bertnya satu soalan, sjak2 akhir ni, puting payu dara sy sring sakit, maslahya yg sakit hnya puting shaja..memag puting sy agak besar sdikit tp sy pun xphmla,n btw, dada x trasa sakit pun, puas sy cr puncanya, masih x jumpa lg,, sy berumur 23 tahun dan bakal kawen tahun dpn, sy rsau skiranaya sakit ini berlarutan lpas kwen, yg lain, mntak ptunjuk, sekian…

 116. nida..tapi mem aku ni lama2 dia hilang …tinggal sikit sangat…tak perasan dah..tapi
  dulu dia kurus slim 42kg camtu lepas anak satu…sekarang ada sikit isi lepas anak no
  2 thn 2001…so masa dah berisi sikit ni macam takde dah tanda kat perut tu..

 117. memang le kalau dah berisi, tanda rekahan nampak hilang sebab kulit tu meregang. Tapi kalau kurus balik tanda tu akan nampak.

  biasanya kalau rekahan yang sedikit, tak berapa ketara nampak. Nida mcm tu. masa mengandung anak ke 3 doktor pernah kata perut nida tkde parut dan tanya ape nida buat. Nida pun tk tahu, dah natural begitu agaknya. Tp nida ada dgr kwn cakap kalau rajin sapu minyak baby kat perut, rekahan tak byk.

 118. sebenarnya rekahan ni tengok pada jenis kulit juga,kalau dijaga macam mana pun nak merekah merekah juga.Ada kawan aku tu 4 anak dia ,perut dia licin aja,dia tak jaga pun.Ada sekali tu aku jumpa budak perempuan cantik dan seksi pakai baju nampak perut dengan seluar nampak pungkok..sekali dah dekat nampak perut pecah pecah ,ingat anak dara tapi..entahlah…

 119. salam semua..kepada akak2 yang berpengalaman..ader side effect tak kalo kita makan jamu i.e nona roguy..sebab ade dengar kalo kita org pompuan amal makan jamu (walaupun untuk membersihkan dalaman) nanti susah nak dapat zuriat..risau jugak saya yg bakal nak kawen nie..

 120. ek ele, kalau ko kempis perut gerenti bini ko tak lari….keh keh…

  ek ele, kalau ko perut buncit, cepat le ko kuruskannya…byk simpan penyakit tu..he he….dan salah satu sebab yang penting, nanti nida postkan kat posing ‘panjang lebih nikmat’…just want to share something…sharing is caring kan..he he

  to epal manis, kalau risau tk susah nk mengandung, toksah le makan jamu tu….tp kak ida dulu masa remaja pun makan jamu sbb muka berjerawat. Dpt jgk anak…he he

 121. aluu..kalo sorang baby nih wp xde hubungan darah, bile da minum susu dari buah dada sorg wanita, baby tu jd anak susuan..so anak2 kandung ibu susu tu pon da jd mahram..xle kawen sesame mereka..so nih ada satu kemusykilan..sape bleh bgtau, bleh ke suami minum susu dari buah dada isteri??

 122. nk rase la..coz dulu time kecik2 da lupe da rase minum susu ibu tuh mcm ne..lgpon org ckp susu awal ibu (susu dari buah dada) nih byk khasiat..ada IgG, IgF, Ig ape ntah lg utk menyehatkan badan..hahahaha~

 123. owh..kalo gitu, kalo nk minum susu buah dada bini, kne minum sket2 la ek?? xle sampai kenyang ek..ooo…okeh, nk try la.. ;p

 124. susu ibu dijadikan untuk bayi yang dilahirkan.khasiat yang ada adalah sesuai untuk tumbesaran bayi.Ko punya pasal lah kalau kau nak minum banyak mana pun …..

 125. ada dua pendapat yang saya perolehi daripada dua artikel agama.

  1. Hukumnya haram
  2. Makruh.

  Oleh kerana saya tak tahu mana satu betul, maka wajar dirujuk kepada mereka yang pakar dalam hukum agama.

  Tapi kalau was2, tinggalkan saja hingga ada jawapan yang sahih!

 126. daripada apa yang aku baca pula ,ibu yang sedang menyusu bayi…kalau bapak dia tumpang semangkuk,ditakuti bakteria dari mulut bapak dia berjangkit pada puting susu dan sibayi pun menyusu tak ke mendatangkan kemudaratan pada si bayi,itulah sebab hukumnya makruh,dan kalau sibapa menumpang menyusu sampai dah “burp”hukumnya dah jatuh haram.Air susu perempuan ni ada..semasa bayinya menyusu aja..lama lama dia akan kering.

 127. ehemmm….nak tanyala akak kamariah ada tidak stokis di bahagian sabah pasal produk 2??? saya nie baru kahwin so saya takut suami cari lain mestilah saya pandai jaga dirikan…..setakat nie tidak ada jugakla hubbyku komen tp biasalah saya mesti fikirkan supaya menarik p’hatian hubbyku.

 128. nak senang citer..si suami tu perlu la gosok gigi puas2, pkai pencuci mulut ker listerine ke smue bnde sblum nak isap breast yg si isteri tu untuk elak jankitan pe2 pn…kan senang citer..

  atau pn satu breast untuk somi, satu lagi untuk baby, x yah la kongsi hahah!

 129. Asalamualaikum kpd semua, Post yang menarik, perbincangan yang hangat. Nak mencelah skit: Mengikut kata Dr Fadhilah Kamsah, tempat2 rangsangan sensitif pada wanita banyak. Tetapi pada lelaki hanya satu. Kemudian dia kata untuk lelaki yang satu tu .. “cari sendiri..” Jadi dalam kes2 diatas sebenarnya menjadi tanggungjawab suami dan isteri untuk mencari dimana tempat2 tersebut. Untuk mencari kena kreatif, bertimbangrasa, dan penuh sopan bertatacara. Dan mengikut kitab pula ada petua menyebut bahawa lelaki kena menyentuh tempat2 rangsangan wanita pada hari2 tertentu dan ditempat2 tertentu. So. Tidak semestinya di puting selalu. kalau terminum susu isteri tidak haram, makruh sja. Seperti yang Nazrida kasi tau, haram minum susu isteri sekiranya suaminya minum sehingga tidak ada lagi bahagian untuk anak. Wallahua’lam.

 130. nak tambah skit ape yg arjuna cakap, wanita kena kasik tahu kat laki sebenarnya which is best, supaya laki tu tak tercari2 dan si isteri tak tertunggu2 bila masa la laki aku ni pandai! keh keh keh

 131. betul nida..kasu tau…communication very important….dah telanjang bulat laki bini
  dah..apa nak malu2 communicate lagi…

  lagi satu arjuna…aku pun nak tambah….sebenarnya kebanyakan laki2 tak yah susah
  payah nak cari tempat nak rangsang….bini pakai baju tidur lace sexy dah terangsang..
  he he..tak yah susah2…

  tapi pompuan memang complicated sikit…ala2 BMW camtu…memang banyak gadget..

  • lelaki memang cepat terangsang memang tak dinafikan,tanggal je zip seluar terus terpacak keluar dengan sendirinye walaupun isteri x buat ape ape lagi (bagi org muda baru kahwin).Tapi cuba kalau dah 5 tahun kawin ape jadi?kalau bini x jaga badan dan x jaga servis,alamatnya one way je lah memanjang..

 132. sokong abg senior! , ala kalo isteri belai sket kat somi dia pn dah naek nafsu da.. tapi ikut situasi la , kne la suasane romantik, pkai pakaian seksi2 smpi berdarah idung somi tengok..
  kan senang per..
  kalo nak lagi kaw, time somi balik dr keje, u all pkai jer bikni smbut somi balik, terngage dia kat dpn pintu rumah hehe.

  tu la.. pempuan ni yg kne usahe sket..lame nyer la nak panas kan enjin diorng haha!
  pare somi kne der bnyk stamina da…mcm lari 1000 meter keliling padang br leh kuar peluh setitik.

 133. quintas, ko blum kawin sbb tu imaginasi ko kuat aka tinggi sangat..he he…

  kalau baru kawin, bini ko pakai jubah tunggu depan pintu balik keje pun ko dah terkam tu, tapi kalau dah 10 tahun nak tunggu depan pintu pakai bikini, ko biar betul quintas! keh keh kang laki kata ape la buang tebiat bini aku ni!

  Ertinya, nk seksi biar bertempat le, atau kalau just laki bini je dlm rumah tk pe la, dn pastikan pintu berkunci, nanti ingat laki yang balik, orang lain pulak yg datang..haa…naya!

 134. ahanks ! …tah la kuat sgt imagine saye ni..kdg2 x tahan jgak ader rase nyer haha!!
  ala walau dah 10thn, bini pkai seksi2 pn somi msti la teransang jgak kan.. kalo somi tu baek la.. and hati dia dah tertutup wat smue perempuan kcuali isteri kesayangan dia..dia tetap akan anggap wife dia seksi xkre umur dey..

 135. aduh x larat baca la.. byk sgt pendapat. Apa yg daisy pasti ialah air mazi mmg najis la sama seperti apa saja air dari faraj. Telan air mani semata x la najis dan jgn x tahu ramai wanita yg suka menghisap zakar dan menelan air mani kerana suka cm saya, tapi kena pandai la jgn tertelan air mazi. Mcm suami saya menghisap faraj saya, dia pandai2 la jgn tertelan air faraj saya. Tentang buah dada lak, x semua lelaki suka buah dada besar, tapi kebanyakan lelaki suka buah yg tegang dn kenyal, dn membesarkan sedikit buah dada yg x ada “buah” adalah sesuatu yg perlu utk lelaki. Byk ubatan herba yg x merbahaya leh dicuba samada nk besarkan atau menaikkan semula buah yg dh lembik. Tentang zakar, x semua wanita suka yg besar dan panjang tapi kebanyakan wanita suka yg tegang dan tebal walau hanya 12cm saiz normal. Panjang tapi x bertenaga x de makna apa2 pada wanita kerana wanita x puas apa2 dlm bersetubuh. Setakat nk kasi ngandung semua org bole. Ubat herba juga ada utk lelaki yg ingin terus tegang lepas pancutan utk kepuasan isterinya. Pasal topik membelai buah dada ni, agak subjektif kerana x semua lelaki suka membelai buah dada, kerana nafsu lelaki juga x semua sama. Ada yg suka belai faraj lebih. Tapi x dinafikan buah dada leh merangsang nafsu wanita jika di belai lama2 dgn teknik yg betul terutama jika dibelai oleh lelaki yg nafsunya lebih terarah pada buah dada. Nak citer lebih2 cara belaian buah dada ni mmg la susah sbb kang stim lak korang baca, tapi ia bukan setakat jilat puting, nyunyut, isap dan ramas aja.. malahan dlm bab asas mengusap buah dada ni sahaja ada berbagai teknik… agar akhirnya buah dada jadi membengkak sebab terangsang tinggi. Semuanya kena buat praktikal sendiri dengan sabar masa foreplay itu

 136. aku rasa dah nama pun internet….so kita buat lah forum ni lebih kepada ke ilmuan
  dan bukan utk keghairahan….so comment biar ke arah ilmiah as much as possible..

  kalau tak takkan kita ada kat sini baca forum ni ye tak….

  aku suka bini tunggu kat rumah pakai sexy2 ni..he he..bila anak2 takde lah…

 137. Pakai seksi tunggu depan pintu je tak mencukupi Quintas dan rakan2 sumer. Tak semestinya saat2 bersama itu main terjah saja. Jadikan satu event yang istimewa. Ada appointment ada acara sambut menyambut. Itu bezanya manusia dengan haiwan. Kan gitu Nazrida?

  Tajuk entry ni pun namanyanya ‘membelai’ so belailah semau2nya. Kalau isteri dah x mau belai hentikan. Belai yang lain pulak.

  Nazrida cakap tu betul, kena berkomunikasi. Mana yang nak bagi tahu, bagi tau. Lelaki pun sama. In fact, Kadang2 pompuan kalau dah bertahun2 bergelar isteri, pun masih belum tahu membelai ‘alat’ lelaki. Dah diberi tahu pun masih tak tahu…adehh.. Cemana tu Nazrida?

 138. arjuna, hubungan intim tu bukan tetiba je pandai, macam jugak kita belajar kat sekolah, kena tahu satu demi satu, kekadang rasa dah pandai sangat, tapi rupanya ada lagi benda belum explore! haa….tapi tu yang best sebab kalau dah pandai sangat takde la exictement nye!! he he

  orang kata learning is a lifetime process. Sama le dengan sume perkara….

  masalah nye, kalau dah buat appoinment nak projek malam, dah pun sms bagitau, tetiba pulang rumah bergaduh pulakk!! tak pun ade ipar datang rumah sampai lewat malam…hampehhh!!

 139. nida…kau ni pun sama lah cam aku….siap buat appt lagi….agaknye umur2 cam kita ni
  lain dah kut kan…sume dah macam teratur dah..anak pun dah besar…

  tapi bab cancel tu yang letih tu kan…he he….tapi bini aku jahat…bila hari jumaat
  malam aku time jamming bandboy tu…time tu lah saja dia ala2 goda….kalau abg tak gi
  jamming..ni ha..rock and roll sampai pagi…he he…aku lak gitar tu bini no 2 tu..payah tul nak buat keputusan tu…he he

 140. ek ele tak pa jugak klau gantung mlm 2 saja tp klau sampai 2 atau 3 mlm masi gantung….alaamak nampaknya telan liur jelah hehehe…

 141. betul gak kan…apa kata buat calender…pastu sapa tak tunai kene dende..he he
  dulu ada senior aku lain…tiap kali dia main dgn bini dia masuk RM1.00 dalam tabung dia cakap..saja je dia cakap cara dia nak menabung…he he pelik den…

 142. haha… kalau bgaduh malam appointment tu… caranya lain pulak… kena tukar acara… dalam geram2 marah tu pun boleh jadi jugak kann…

  kalau org datang umah tengah2 malam… tunggulah dorang balik dulu… game bukan kira masa kann.. pukul 5 pagi pun no hal

 143. nazrida… memang pun kite pun tak suka juga dikejutkan waktu tidur… tapikan.. dah kena bertugas… bertugas jelah mana yang boleh. Karang merajuk pulak.

  Walaupun begitu kalau explain betul2, mengantuk sgt…. takkan nak dipaksa juga kan. Semuanya boleh negotiate kannn…

  Kadang2 dalam sedap2 mengantuk tu ‘main’ best jugak… macam bermimpi je… trylah kalau nak tahu…haha..

 144. hehehehe….arjuna mesti penah kena testkn. yelah sdh tido syok2 mlm tiba-tiba ada plak bg bgunkn….so dpat gak tenaga ckit….

 145. ok lah tu arjuna…..tapi kan…masa berkasih sayang ni kita hempap bini masa
  tido dia ada kala mungkin suka seperti scenario yang u cakap….tapi
  kang time gaduh besar ke dah jadi issue harrasment lak…kata laki rogol bini…camne ni

  ada tau sekarang ni…laki bini pun bleh di kategori kan sebagai rogol bini….

 146. ek ele ,,,kena respect jgn bantai je,,,,,maner la tau masa tu dia tgh sakit,,,mood ta baik,,,kan ta baik paksa bini,,,itu kes rogol la ,,,its base on LOVE not force bro,,but can be prearranged jugak just incase nak tukar selera hahahahah

 147. kalau air liur tgh mendidih x syok le …… kurang action, singkap kat mana yg perlu aje… betul x ek ele…

 148. lydia…sori ye lambat respon…..akak ni dah lama tak masuk sini…busy la
  Kat Sabah u duk area mane…..akak akan cuba carikan ….insyaallah.
  Muda2 lagi dah prihatin dik…elok sgt tu…

 149. Ishare…tang respect tu kau takyah cakap lah…dah 15 tahun dah aku kawin…..isu nye
  disini ialah…bila dah gaduh…sume jadi tak professional….sume di ungkit….serupa gak
  bab laki cari pempuan lain…bila dah ada awek…sume hal bini jadi tak betul aje…

  so bila dikupas…..ianya mesti di pastikan betul2 bahawa genuine kes rogol ke
  atau kes dah gaduh baru jadi busuk

  bukan apa kadang kadang kalau kita tengok cerita barat ni ada yang bercanggah yang amat sangat….contohnya….cite pasal cinta sejati…pastu dalam cite tu di bini dia
  jumpa balik kasih sejati masa dulu..pastu curang…tapi dalam cite tu menggambarkan yang perempuan tu di pihak yang benar….

  ada tengok cite English patient…dan ada banyak lagi

 150. Ramai lelaki memperlakukan isterinya seperti surirumah menggunakan kedua-
  dua tangannya memicit tembikai untuk tahu sama ada ia sudah masak atau tidak.

  Puting payudara adalah sensitif dan tidak harus diperlakukan seperti mahu meniup pelampung. Jangan dikunyah seperti makan chewing gum. Yang patut dilakukan ialah jilat serta sedut, atau sentuh dengan hujung lidah.

  Jangan cari stesen radio menggunakan puting payudara isteri kerana itu akan menyakitkannya. Usah fokus pada puting saja tapi seharusnya pada seluruh payudara.

 151. arjuna….aku lupa komen kau nye statement….rogol laki….kalau bini aku
  rogol aku….hari2 aku balik tunggu suruh dia rogol lagi…ha ha…aku tak report sumpah…ha ha ha

 152. Apalah ko kiranto..itu budak baru belajar tak pernah pegang tetek,ini bapak budak…yang dah pengalaman lain cara nya..

 153. ek..ele.. kokena paham makna rogol tu…
  kalau ko tunggu dia rogol bukan namanya rogol lah.. haha
  lagi satu… bukan semua kes rogol repot polis… huhu….ko nihhh

 154. aku paling suka isap puting wife…payudara adalah aset wanita paling indah dan tarikan utama kepada wanita itu sendiri.selepas melihat muka lelaki akan melihat payudara wanita tu…sungguh besarnya..geramnya..

 155. aku alah kalau tetek kene ramas, asyik nak terkentut je, badan byk angin. kalau ramas kat betis mau la bertong tong angin keluar. kesian kt aku. aku nak tp ini lah masalahnya, habis satu bilik berbau. penah masa aku sedang ‘berkuda’ aku terkentut besar. apalagi aku tergelak sampai tak jadi nak teruskan. kesian dia, ……. hampa

 156. masalah besa kau ni juita..ko kurang2kn makan kekacang and minum ayo soya..tu yg bdn penuh angin tu..p la urut..bagi kau sendawa br lega satu badan…sikit punya nikmat tetek kena ramas..ko plak sibuk dgn agenda buang angin ko tu…potong stim betul…

 157. betu la…patut awk g mengurut buang angin dalam badan tu JUITA…tak pun banyakkan minum air rebusan halia….mmg potong stim kalu terkentut ni..siti nurhaliza punya kentut pun busuk..hahaha

  menjawab soalan en cendawan kelememe….
  bila dak dapat tetek ni aku akan ramas n nyonyot sampai wife mengerang…
  lagi mengerang lagi aku geram…haha

 158. heh beb.. aku nak tanya sket.. kadang2 bila aku belai tetek bini aku .. dia x de respon pun.. . kadang2 tu lepas setengah jam baru la ade respon itu pun baru gear satu..

 159. menomana…
  kdg2 tu bini ni mmg lambat ckit so si suami ni kena la sabar… kalu nak cepat lagi ko jilat n isap je kat bawah tu..sure mengerang kuat nyer..

  hehehe… aku suke sgt kalu laki aku bt macam tu… pastu baru main atas,main puas2 sampai naik syeik…isap tetek tu slow2 pastu gigit skit baru ade umm

 160. mmmmm.. tried too and I know she like but I cant take the smell and the stickiness… make my sheikh turun lak.. wonder how ur hubby can take it… or other hubbys can or is it just me alone who cant? Know that most blxx movies always have acted that but for me it’s just a stunt…

 161. hi, kalau nak puaskan suami.. hisaplah kemaluan dia sampai dia buat sound seronok, then always dia puji, rayu dan manja..

  • memang sronok,masa hisap kepala zakar tu,tangan kita mesti lancapkan zakar dia.confem nikmat kan?hubby i dlu,2 minit je dh memanjut kt tgn i,tu yg i geram,kejap je,dia ckp x leh tahan

 162. alamak den baco pai bondo teraso ajo,apa sal kaum suka cerita bab “aski gerun ni”,nanti ado yg tado bebapak kang,hoi syok nyo ,tapi jangan lupo jilat sikit putin tu ‘lum hisap’ …kalau tengah ‘belasah’ anjing pun tak lekang walau di tembak mati ….adoi nyo sodapsodap….finger lickin good

 163. kadang kala terasa kesian juga dekat “MAKWE-MAKWE” siang malam membelai menjaga payu dara mereka-yg dihargai,tetapi kadang kala ada juga “musang” yang tidak bertimbang rasa lansung -hanya tahu melanyak aje tampa kesian-bukan hanya mejilat tetapi mengigit puting hingga putus…adoi mak serigala mana ni…

 164. Manusia akan sentiasa tertarik pada penonjolan buah dada,mereka akan hilang pertimbangan hanya dgn melihat nya,ia nya berfungsi untok menyusukan budak serta memberi peluang-kesempatan kpd bapak budak untok menumpang sekaki, yg sentiasa didalam berkeinginan menanti mengisap,kita harus ingat serta berwaspada supaya tidak menyakiti mereka yg memberi,semasa dalam keghairah pertarungan sementara itu.-Slow and Steady.jangan lah kemarok sangat ,hingga mencederakan si-pemberi.

  Pak kulop kata kalau nak syok lagi KALAU LALU sapu madu dari atas kebawah sana tu dan jilat,picit gelintir sikit siuz kat bawah sana itu…..slow and steady jangan ingat syok sendiri aje,jangan lepas dulu,nanti terkilan member……..maaf zahir batin untok syok syok aje bukan apa…maaf ku pinta kpd semua

 165. mmmm…aku lakkkk….secara jujur….aku belum kawin…bdn aku x lah besar sgt…tinggi sederhana 158 cm, brat pun lebih kurng 56/57 kg…tp breast aku mmg besar….tapi ku syukur sbnarnya kurniaa tuhan kat aku…masalah aku aku salu laaa kena usik ngan opsmte aku…daaa pulak tuhhh..sumer2nya daa kawin…asyik kena jerrr aku…diorg tuhh sume peratikan breast aku…ckp kotor2 lakkk tuh..kekadang tuhh x tahan…aku pun x fahamm diorang niee…aku ni jenis pakai tudung tutup dada…cmner laaa diorg leh nampak….diorg kekadang siap boleh teka saiz aku lggiii…eeeeeiiii tension tull…aku salu marah diorang tp makin aku marah…makin diorng myakat akuu!!….sesape tuh..leh tak bagi tip supya breast yg besar nie…x lah nmpk menonjol sgt….lagi satu…breast yg besar nie mmg susah nk jaga coz takut dia cpt jatuh…aku pun risau gakkkk….ade tak tip2 bg mengekalkan keanjalannya…..pepatah…sebelum ujan sdiakn pyungkan….so korg2 tolong ler aku ye….

 166. Hotoncandy ni boleh juga bantu mencekangkan payu dara dan tambah selera bagi yang dah nak menurun prestasi . Yang lain2 pun ada .Cuba le kalau berhajat.. Call teman kalau nak bekalan 012-5073007.

 167. PASAL dada. aku nk bgtau..kecik ke beso ke. itu subjektif.lain lelaki lain tastenye tau.yapi aku suka yang beso dan mantap.mcm badan aku..bukan nk iklan..tapi ini nikmat tuhan

 168. Bab tetek, pandangan lelaki adalah berbeza, untuk saya tetek besar, mantap dan solid adalah kegemaran yang teramat…….. Untuk hub sex saya akan tumpu tetek terlebih dahulu sbelum part-part lain, pastikan pasangan teruja dgn aktiviti ransangan kite terutam bhgn tetek ,usap, cium, jilat, gentel, cekup, lekup…………tuhan saja yg tahu nikmatnya…………………………

 169. kejam isteri kau ni zulfiz…..cakap dia camni….camne ni..ini salah satu package kawin
  ni…kalau tak kasik usik kene tambah package baru kang…naya…he he

 170. juera.. tanya laki ko naper dia suka kat hang nyer breast…dpt la answer.. anyway man preference defer by such as the shape and size of the breast. Yg pasti nyer kalau ade tulang jer .. baik kahwin ngan rangka makmal sekolah tu.. hehehe

 171. Masalah buah dada kecil,,,sama dengan saya dulu, cuma yang penting ada petuanya, bangun awal2 pagi sebelum mandi,,, angkat buah dada tu keatas , maksudnya belai pelahan2 , itulah amalan saya, sekarang dah 56 tahun tapi buah dada macam anak dara lagi, selamat mencuba.

 172. hi sy org baru.. cuma nak tanya is anyone can explain about khasiat madu lebah..effect n affect utk kesihatan…utk jangka masa pjg…cemana cara mengamalkannya..coz sy baru start minum..setakat ni mcm blum nampak kesannya…

 173. suami minum susu, tak jadi masalah aper pon ….bila anak kecil yang sedang membesar yang minum, ia akan menguatkan tulang dan menumbuhkan tulang….tapi kalu dah besar dan dah jadi bapak budak…nak tumbuh tulang aper lagi …..hukumnya harus …..tapi kena ingat ..kalu ada anak ….suami jangan isap sampai kering…susu tu hak anak…boleh kongsi ….tapi jangan samp[ai kering sudahlah …bukan ada anak jer …ada susu…tapi kalu dah ada anak….and then terus menerus isap susu…susu ibu boleh tahan sampai anak umur 6 tahun….saya sendiri minum susu ibu sampai umur 6 tahun….tau ..tak malu ku katakan ..tapi itulah rezeki yang Allah bagi kat saya ….ibu-ibu sekarang lebih menjaga badan sampaikan anak belum umur 2 tahun dan di sumbat dengan susu lembu dll….kesian anak tu ….Allah berfirman ….susuilah anak kamu sehingga ia 2 tahun…..mesti ada kelebihan kalu allah firman macam tu ..otak jadi cerdas……badan kuat…anti bodi kuat…dll……all the best kenkawan …..

 174. uik kebayan…bukan mengecut lah….kau ni kecut berkerut tetek bini den…ini tetap anggun
  tapi dia ikut size badan lak…aku bukan apa…penah dengar kata camna kurus pun
  org perempuan tu..buah dada dia stay je besar…

 175. eh, kalo masage breast tu kire membelai jugak ke?
  ape kebaikan massage kt situ?
  boleh buat breast lebih beasr ke?

 176. sesaje nak kongsi pengetahuan. apa yg aku baca pulak pasal bapak ngan anak menyusu nih ialah xada salahnya utk bapak menyusu kat isterinya sendiri, cuma itu ibarat mencuri hak si anak ni tadi. so, bapak2 sekelian, xyah la nak disondol2 bini hang tu mintak susu. bukannyer sedap pun. tawaq hebeaq!! xde gula!! mintak jek tlg dema buatkan kat dapur. siap leh campoq neskepe lagik. pasal buah dada kecik besau tu bg aku yg lelaki nih, secara jujurnya..OK JEK.. pasal aku pun sedor ada kekurangan diri sendiri yg mungkin isteri aku telan sensowang. so…lu pk la sedireyyy..!!!!!

 177. ekorang ni takdo la cito lain yooo…pagi potang siang mlm cito bab tetek….cito la laieee..suko den..

 178. encik mikrofon..u penah minum ke susu isteri u..sy nk bt pembetulan sket ek..susu ibu tu bukannya tawaq habeaq..sedap tau, serba lengkap, manis..klu tak xlah baby ssh nk tukaq susu..klu susu ibu tu x sedap, x la firman suruh minum susu ibu..sesungguhnya Allah tu Maha mengetahui..susu ibu tu anugerah Allah, mesti la sempurna…saya tulih cmni sbb sy la nih tgh menyusu..bl perah boh dlm botoi tuh msti la kt titik sket kat tgn nk rs panas ka sjuk..susu yg setitik dua tu la sy rs..manis ja..xtau la klu susu isteri u tawaq..wallahhualam…

 179. ye le..kdg kala hingga 50’s pun tak secucuk….tu lah jgn cucuk menyucuk dulu baru kawin..dah terpaksa…zaman sekarang susah nak dapt yg bahagia…..dua pihak sama aja……

 180. teringat cerita kelakar…pasangan indonesia nak bercerai…dalam mahkamah hakim
  tanya si bini…kenapa nak bercerai….bini dia jawab….”kurang cocok tuan hakim”…

  he he

 181. mcm mane plak klu pasangn xfhm2 kehendak suami. time besame pun die xbg kerjasama. aku je yg keje. berkali2 aku ckp tp die buat xtau je..pastu aku jgk srh ye jge body,srh die mantapkn breast die tp die xpernah nk ambk pusing sume tu..die mmg syg aku tp die msh xmtg dlm hal rmh tgga. dh 4thun aku nshtkn die. aku bli mcm2 ubt,mcm2 alt utk ye jge body, tp die still cmtu. aku xpernah nk tggikn suare ble bgtau die ape lg nk lempang.aku pendam sume ksedihan aku.dan skrg aku rse aku xthn dh ngn perangai die. aku dh xde feel dgn die.n die tau sume tu.tp die xnmpk bmbg pn.aku xreti dh.aku sedih sgt2.patutkh aku tggl die..

 182. kena guna org ke 3 untuk beri pandangan dan nasihat pd dia, pentingnya menjaga penampilan luar dan dlm utk suami tercinta..suami bekerja di luar dan sentiasa melihat kecantikan ciptaan allah diluar dan bila di rumah, tak kan nak di sambut oleh isteri dgn pakaian uniform yg jarang2 bertukar dan haruman yang sentiasa sama? Layanan utk suami msti first class supaya bila suami di luar, x sabar2 nak blik..

 183. selalunyakan ubikayu … kalau aku le .. tengok pada suaminya juga ..kalau dia biasa berpakaian kemas ,smart dan juga jaga penampilan ,jangan boroi mesti bini dia cemburu ,dia pon mesti tak mahu kalah … mesti sama jaga penampilan.takut dilihat tua dari suami atau takut orang kebas…

 184. salam sume.. saya baru di sini, mintak tunjuk ajar ye 😀

  bagus info nih, da nak kahwin da nih, ilmu2 yg leh dipraktikkan hehe

 185. slm komando berani..ko nie..per kes..berani ckit lwn nafsu..(jgn mare)..
  agree ngan effa..same lawan jaga pnampilan..xmau kalah nyer..hu

 186. saje je mengarut madu…bukan2 btl2 pun….tapi kalau ada mak2 org yg btul2 ajak..memang aku…memang aku taknak usik permata org lain.baiknye aku nie…huhuhu..

 187. 10s kat effa n kebayan for respon..

  to effa: aku pun xtau nk ckp..kn bgus klu ade org yg mcm ko yg bg nchat kt die..

  to kebayan: buat pengetahuan ko aku mmg slalu jga penampilan diri coz kerja aku slalu bdepan dgn client. & juz untuk bgtau ko, bkn nk riak atau ape2, ade sorg client aku yg dh nk kwen sggup putus ngn tunang die kerana sukekn aku & xkrg jgk yg ajk berdating n mcm2 lg. so ko tntu bleh byg aku cmne (bkn nk riak, juz nk sangkal klu ade yg kate aku xjage pnmpilan diri)..aku xtau ape lg yg xkne dgn aku..adakah sbb aku terlalu mnjakn die..coz slama 4thn bsama aku xpernah tggikn suara ape lg nk jentik. sgala yg die nk aku ikutkn..adkh itu sbb die xkisah sume ni…tlg aku plz..

 188. ubi kayu … perempuan ni.. dia akan tersedar dan mula menghargai suaminya bila dia rasa ada persaingannya.Kau kena berlakun sikit seolah olah ada orang lain yang cuba mendekati ko .. tapi .. memang ada kan ..biar dia tahu ..Apa apa pon ubikayu usia perkahwinan ko maseh muda lagi ,mungkin dia letih dan mungkin anak maseh kecil lagi.Berilah dia sedikit waktu lagi.

 189. ubi kayu buruk benarkah penampilan wife u tu…pernah ambil tahu tak atau tanya masalah dia…dia fulltime housewife ke….buat kerja2 rumah jaga anak pun ada stress nya..kasihan dia kalau u buat hal….cuba bawa berbincang dan kasi tahu dia in direct apa sebenarnya yg you mahukan……

 190. Pd pdpt sy, ikatan suami is3 adalah satu perhubungan yg mengikat 2 org insan yg berbeza..cara mcm mana nk sesuaikan diri mengikut karektor pasangan..dn pernah kah ada diantara kita yg cuba berkomunikasi dgn pasangan..apa yg dia suka dan apa yg dia x suka..jika x mampu untuk berbincang antara 4 mata, gunakan kertas utk senaraikan apa yg kita suka dn apa yg kita x suka..bila masing2 dah ada isu2 tersebut, senang nak berkomunikasi..ambik jln penyelesaian utk satu2 masalah..dn akhirnya mrk akan jadi pasangan yg saling memahami dn memerlukan antara satu sama lain

 191. EFFA,I SELALU BACA U PUNYA COMMENTS NATURAL AJE…TAK DO MCM LAIN2 ASIK GASAK ORG AJE. FULL MARKS 4 U..ok..KEEP UP YOUR WAYS up ..OK ………TETEPI KDG KALA TERASA RUGI JUGA DAN BELAS KESIAN JUGAK AKU TENGOK..TERUK JAGA TETEK PEMANGSA TAK MENGHARGAI…menghisap hisap lebeh drp geram BAYI..ade yg NAIK sek ….geram LALU mengigit puting tetek sampai putus….kesian aku mendengor nya…..amboi sedap ke…macam mano rasa nya…aku belum try….

 192. azidah….buah dada hanya sebagai pembuka selera…yang penting lepas tu hubby balun “benda” tu…sampai kedua-dua suami isteri lembik tak bermaya….tak gitu ??

  erkk…pandangan org lain setuju gak ek…

 193. Ipoh mali punya hoi..apasal letak nama mcm tu..? anyway thank a lot..utk apa kita nak mengkritik org..? tak pasal2 nanti dpt dosa kering..lebih baik kongsikan perkara yg baik agar pahalanya berpjgan..

 194. 1- sape2 yg ade buku PERMATA YG HILANG ONLINE leh x share same aku…aku nk bg wife aku blajo..tlg la share kn k…

  2- sape ade petua untuk tmbhkn berat bdn dlm mse yg singkat..

 195. woit sume…jom cari kje pkai hnset plak…

  Untuk mendaftar anda hanya perlu menaip:

  ON RAPIDLINE SEND TO 33886

  Contoh: ON RAPIDLINE DESIGNER KL hantar ke 33886

  Pendaftaran adalah PERCUMA..

 196. ubi kayu … macam mana perkembangan isteri ko .. semuga ko berbahagia bersama isteri dan anak .. Anyway … mana ada masa yang singkat untuk kurus .. kecuali kalau ko demam tak selera makan berhari hari … memanglah cepat kurus tapi muka akan nampak pucat aje ..

 197. kebayan…dia nak tambah berat badan tu….he he….senang aje..meh ikut aku
  lunch hari2…tengok kembang ke tak…

  cian ubi kayu…tapi kekangkadang memang susah pompuan ni kan..he he…kene lagi aku ni kang….

  cam bini den memang susah tul aku nak suruh dia ala2 makan jamu ke apa ke
  yang related to sex performance ni…tapi jangan sesekali ini di jadikan alasan
  utk berpisah…pasal lain org lain tahap garam dia….nanti kau cari lain..lain lak dia
  nye kerenah….cari lain lagi…lain lak kerenahnye…cari lain lagi…

  point aku…kalau ada masalah je kita cabut….sampai tua nanti tak habis2 tukar bini…
  eh..cam penah cakap camni je aku ni kan…he he

  Salam sume

 198. Nak dapat balik macam masa baru baru kawin tu memanglah dah tak ader … aku rasa isteri ni … lebih kepada dah kurang berminat … orang kata aper.. dah macam batang kayu .. mungkin tak ada tindak balas.Ni .. aku ada cerita sikit .. ader kawan aku tu .. dia janda .. adalah dalam lingkungan 50an .Ditakdirkan dia berkahwin dengan orangtua yang telah berumur 70an.Orangtua ni dah lama tak dapat agaknya … bila senja awal awal dah tutup pintu tingkap , ialah pengantin baru … tup .. tup ,dengar cerita bininya lari .. rupanya bini dia tak tahan .. dia asyik gigit gigit badan bini dia .. yang paling tak tahan tu dia asyik gigit puting tetek bini dia .Sebenarnya dia dah tak kuat lagi ,tapi keinginannya maseh ada ,tu yang dia lepaskan geram dengan mengigit gigit puting bini dia sehingga luka …moral of the story ,ukur baju dibadan sendiri …

 199. woi kebayan…jauh sangat tu 50an….ni den ni 30an aje…tengah rancak…kalau lah
  bini dah buat tak tau dalam umur 30an ni…mau mampos aku…ha ha…

  tapi aku notice…org perempuan ni tak berapa pentingkan hubungan intim macam org
  lelaki……tapi aku selamba je dgn bini terus terang….kalau tak tido dgn U …I nak tido
  dgn sapa….dan aku cakap…aku tak nak cari lain….aku nak Kau jugak…siap kau
  …ha ha….

 200. selagi mampu jalan ja,30an ka40an,50an benda tu mana tau jemu tul dak,lelaki expired nya lambat cikit he he he

 201. laki expire lambatttt..pompuan expire cepatttt… kalau ikut falsafah makanan yg lambat expire tu lagi elokkkk.. jgn mare

 202. AKU RASA UMUR PEREMPUAN LEBEH PANJANG DRP LELEKI,,,,,,LELAKI ASIK BAGI AJA LAMA 2 KURANG LEMAH LRMBEK LONGLAI…MELALUI MY EXPERIENCES LA…MELAIN KAN MEREKA TERJUN KLCC

 203. SESAORANG YG BEMASAALAH DGN KESIHATAN ATAU KURUS,,, BUAH DADA NYA ..BIASA NYA KECIL ATAU PUN TIADA,TETAPI IA KAN TIMBUL…MENJADI BILA DAH berisi…CUBA RAMAS2 SIKIT KAWASAN TETEK TU…

 204. aiiiih..lepas baca sume info kat cni,takot lak aku nak kawen..takot hubby aku ganas cam korg kt cni..naye bdn ak..hehe….

 205. saya nk minta petua,mcm MANE nk bagi lamBaTpancut….maklum la sy ni baru je dlm alam perkahwinan ni…SETIAP KALI main ngn isteri sy,saya mesti terpancut awal,…rase cam x puas la…

 206. izul, kesian awk xpuas sbb cepat sgt terpancut. abang ni dh kawin 20 tahun nak bagi petua ni. baca baik2. masa main ngan isteri awk tu bila dh rasa nak terpancut tu releks la dulu. jangan sorong tarik lg. huhuh

 207. salam semua..nk tanye, sy blum kawen n ade pakwe…pakwe sy ni slalu gak ckp ngn saye, ble dah kawen nanti, dia nk ikat sy dengan kain lembut mcm tudung, kaki n tangan n pastu nak sumbat tudung jugak dalam mulut sy..pas tu dia kate br nak main..huhu..normal ke cam ni??huhu..kdg2 rase takut lak…

 208. betul izul…..kau kene main dgn minda sikit…macam org memancing tu….bila ikan tarik dia lepas kan…bila ikan dah letih dia tarik balik…..

  kita org memang paham…di peringkat awal memang susah nak tahan…so camne
  pun kene ajdust…bila geli dah lebih aje cam nak terkuar…tarik keluar relax jap
  sambil buat side order yang lain….paham?…dah ok tu sambung balik…kau ingat anu kau tu VTEC ke bleh terus menerus…kene adjust lah bang…

  tapi yang pasti…kau kene kasi tau bini kau yang dia kene kasi tau atau kasi hint
  bila dia nak climax…masa tu baru kau tekan minyak kau kasi rpm laju dan dua2
  climax sama time atau atleast bini dulu…kalau dia tak kasi tau…payah kang asik
  kau aje climax tapi bini tidak…..ingat tu….in adalah tak dapat di nafikan sebagai
  kelemahan lelaki junior…tidak dapat / tahu nak climax kan bini…

  penting tu..

  Salam

 209. Baru aku jumpa jawapan yang sebenarnya .. aku memang dah tahu jawapannya .. tapi yelah .. aku ni .. perempuan .. tak kan aku pulak yang nak menjawap ..

 210. Saiz payudara ini dipengaruhi oleh banyak faktor. Antaranya genetik (keturunan keluarga) dan juga kegemukan.

  kalau genetik tu?, tak boleh nak buat apa-apa. Bersyukur lah dengan saiz besar itu. Ye lah kan, mungkin sekarang ni kasihan sebab susah nak cari baju tapi bila dah kahwin nanti, mana tahu kut2 jadi bonus ke. Banyak lagi baju lain yang akak rasa besar2. Walaupun kawan puteri kurus, try cari baju untuk orang gemuk2. Atau try lah pakai baju yang longgar. Baju kurung / jubah / shirt labuh etc2. kalau pilih shirt tu? mungkin bermasalah.

  kalau faktor kegemukkan, xsemestinye kalau orang tu? kurus, dia ada payudara kecil. kadang-kadang ada satu masa dia pernah berisi/gemuk sementara kemudian jadi kurus balik, ada kemungkinan payudara stay besar. Sebab payudara ni mostly daripada lemak. kalau nak kecilkan cuma cara membuang lemak dibadan (exercise) tapi agak susah sebab payudara bukan muscle tapi lemak. Nak concentrate hilang lemak kat situ susah. Kena buat exercise yang berkesan seluruh badan

 211. btul tu kiranto..

  lagi satu,biase nyer pompuan selalu belai tangan & kaki dgn losyen..
  tp abaikan aset yg paling penting ni..
  so isya and sape2 yg breast kecik ni, rerajin la belai aset tu..
  klu xde mase, wat la time mandi..time2 sabun badan tu urut lembut aset tu yer..

  sharing for caring 🙂

 212. tu la..saya slalu hisap buah dada my wife..mesti tegeng……niple dia……..semakin hari semakin mantap my wife breast…

 213. panjag2 nak buet apo jang …sonak ajo silap2 pocah ulu ati mati kaang…tombuus kek belakang..saket ajo…sordohano dah lah rso nikmat nya pakai lamo…tak kan nak pakai sekojap ajo…macam tukaq seluak…

 214. ….kalu hukum kata boleh aku suka tukar2,macam tukar baju le….enak sekali nraso nyo bertukar laukan enak tak jemu2….

 215. just nak share, recently I ada beli bust serum dari cosway dan jugak breast enlargement pump.. hmm..tp baru jer try dlm 2-3 hari..nanti kalau ada perubahan I’ll share with u guys k…
  yg pump ni mmg agak penat skit la sbb byk guna tenaga..tp sib baik my husband tolong pump kan sekali..:)

  • BALQIS, buat pe nk besar2 sgt? lau besar sgt susahkan lelaki d skeliling je,masa tgk balqis ,geram jew,kote dlm sluar mesti mengeras punyalah,ha3

 216. salam
  korang nie apa cite daaa… pening baca. jap cite pasal breast kecik la, breast besar la, yang besar nak kecik, yang kecik nak besar. kalau cite pasal nie, sampai server down pon tak abis cite.

  so, kesimpulannyer, besar, kecik, semua pon best, indah, lazat. takyah dok risau2.

  p/s sekadar pandangan….

 217. ntahlaaa… tak rasa lg laa..
  takutnyee tgah buat kat bawah tu tetiba je kuar air mani.. mcm mana plak tu… kan dah membazir..
  hehehhe..
  ntahlaaa… tak tau…

 218. hubby i salu belai breast i klu kami bdua je.
  tgh drive pun kdg2 diramasnya.
  sbb tu i jage btul2.
  tp bkn kt atas je, bwh kna jaga jgk.
  pkai la produk yang dijamin berkualiti.
  nak pkai lame nih.

 219. uiksss bahaye tu
  manalah tahukan..kot kot tak sampai lak
  ke hala destinasi tu…. dan tangan sebelah je di steering
  amat bahaya sangat..

  🙂

 220. mmg pun kiranto.
  klu dimarah kang dia ckp pgang pun xbleh.
  sbb tu salu i yg drive.
  klu biar kn dia drive, kete tah kmane, tgn tah kmane hala.

 221. nisa

  huhu…

  kitanto cadangkan..untuk memudahkan
  aktiviti sebgini…hubby nisa dok
  belakang..he have all the time masa u drive
  and pasti masa u drive tu pun ur concentration
  pun terganggu seketika..hehehe

  HATI@ diJANLARAYA…tak lama lagi puasa dan RAYE !!!!

 222. hehehe.. macam2 lah..
  yelah mggu depan last utk makan apa saje sbb dh nak puasa dah ni..
  cepatnyee masa berlalu pergi…
  sekejap je dah nak raya..
  nak budjet duit raya lah plak..
  adddduuuiiiihhh.. macam mana nak simpan duit nak kawin…
  ada je yg nak kene bayor…

 223. kadang kadang aku hairan .. ialah perempuan ni .. sibuk nak tegangkan breast .. macam mana nak tegang kalau dah asyik kena uli aje ..

 224. tangan suami tu yg menegangkan…..breast…emmmm…jika nk nikmat lbh..cuba hisap……breast dr bwh ketiak trus ke puting,,for sure….wife u alll merengus….

 225. Tangan suami farahani …..sikit correction….hehe…. 🙂

  Rasanya cam ni….

  Untuk breast, ada teknik2 urutan yg boleh membuat breast tu teransang untuk membesar/tegang. Dalam rumah tangga, bila bersama, selalu suami la yg selalu usap breast ni….so tangan suami dikaitkan dengan cerita ni. Selalu bila dibelai/sentuh breast tu, si suami akan sentuh dengan penuh feeling dan care….bila isteri sendiri …rasanya sentuh cam biasa aja. Tangan wanita pun baja juga…..:)

 226. jika,,leh mmbesar…..emm jika 30 thun kawin,,mesti dh masak ranum masa tu…hehe,,jadi buah tembikai la….besarnya,,,,

 227. mana boleh… kene utama kan anak dulu. sbb itu hak anak..
  kalo si ayah minum smpai kenyang pastu tiba2 anak plak nak nyusu.. mcm mana??
  tak ke kecian kat baby tu…

 228. adeh jgnle amik susu anak, cian anak x cukup susu nnt hehe…

  cukupla sekadar membelai n isyap main2 je, xyahla sampai nak minum susunye…

  kalu pkkan anak, mesti xmo minumnye, lebihkan anak dalam bab2 menyusu nih hehe 😛

  adeh org yg blom kahwin cite bab2 benda cani, leh tau la sejauh mana ilmunye huhu 😛

  lmbtnye nak kahwin huhu…

 229. Tapi bayi tu dah kenyang dan dah terbelahak…..dan dia cakap turn papa pulak……so macam dpat green light la…. 🙂

 230. gatal ko adly..

  btul la ckp laila dgn kayeye tu..

  farah ingat satu kisah..bini baru pas pantang..anak msih myusu badan..tp pas seminggu pantang,anak dah xnak hisap susu badan..selalu tolak tepi..si ibu ni dah pening and pi la tanye mak bidan..check punyer check mak bidan tau kenapa baby dah xnak hisap..jawapan nyer..
  “patut la anak kau xnak hisap..puting kau ni bau & rs rokok..pahit..mane la budak tu nak hisap..”

  so moral of the story, u all pikir la sndri..baby pun tau kebersihan.. kikikiki

 231. mak aih, pandainye anak tuh, kecik2 lg da pandai bercakap yer hehe 😛

  ala da tua bangka mengalah la ngan anak, bgla die minum syume susu tuh huhu…

 232. salam… saya nak tanya kat kawan2 smua, kalo budak perempuan yang pernah disetubuhi abangnya sendiri sewaktu dia 9 tahun.. apa kesannya terhadap sikologi, nafsu, dan adakah dia cenderung untuk melakukannya lagi suatu hari nant? banyak kes sebegini yang berlaku… kesian kat golongan yang jadi mangsa tu.. harap ada yang boleh berkongsi maklumat.. thanx…

 233. si tua Berkata:
  Ogos 22, 2008, 2:51 pm

  “tangan suami tu yg menegangkan…..breast…emmmm…jika nk nikmat lbh..cuba hisap……breast dr bwh ketiak trus ke puting,,for sure….wife u alll merengus….”

  Kalau ketiak yg dah lebat dgn “rumput2” yg menjlar susah jugak tu si tua. I nih memang peminat ketiak, sorry la yer, hehehe.. kalau bau ketiak my wife jer I memang bole hilang akal nyer…

 234. nak tny…macam mana nak betulkan breast yang kecik sblh besar sblh?sbbnya baby i menyusu blh kanan je..jadi blh kananbesar pada kiri.blh kiri x de susu n puting termasuk dlm tu yg baby x isap..ada x produk yg nak besarkan balik breast yg kecut tu?

 235. BG AFZAN, BUAH DADA KECIK / BESAR, SAMA JA… ZAN TAK KISAH SGT.. YG PENTING, HATI DIA BAIK, JUJUR, IKHLAS, SETIA, SALING MEMAHAMI, BERTOLAK ANSUR & TANGGUNGJAWAB..

 236. DLM ISLAM, JGN LAH KITA CARI PEMPUAN KRN KECANTIKKANNYA… PILIH LAH KRN AGAMANYA.. INSYAALLAH, KITA AKAN BAHAGIA..

 237. huhuh… apa nak susah… kongsingan papa dia.. sebelah kanan baby u.. sebelah kiri hubby…huhu..
  mesti balance…

  cici.. gspot u kat atas erkk..

 238. byk menda lg yg harus dpikirkan.beso ke kecik or panjang ke pendek itu kurniaan ALLAH.tp aku tringin gk buah dada yg beso n tegang utk suami hee..he..tp aku syukur je ape yg ada.cube le tukar topik lain.rmhtgga ni x semestinya sek jer.. ct masaalah dgn mertua, jiran2.anak2…

 239. assalamualikum…. kebetulan terbaca pasal ayah tumpang susu ni saya nak bagi pendapat sikit.
  syarat anak susuan baby yg berumur 2 thn kebawah
  dan menyusu 6 atau tujuh kali kenyang. jadi kalau bapanya nak minum berkali-kali kenyang pun, takda masalah. dia tak jadi anak susuan. cuma kesian kat anak kalau susu ibunya sikit. kalau banyak takpa laa hehehe

 240. breast kecik sebab kurang fatty tissue and estrogen..leh amek produk pureria mirifica/Lobata yang ada ditanam di thailand..banyak dah skarang kat pasaran, atika beauty payuda, leeasa lobata, QShe, thanyaporn..disebabkan kesan2nya menstabilkan estrogen dalam bdn, kulit jadi gebu,muda, punggung& breast tegang ( breast mungkin tak besar sangat, tapi mantap&mungil),mengurangkan kekeringan vagina semasa bersama,menjaga rambut..ia perlu diambil berterusan,tapi kurangkan dos pada bulan ke 6..jadikan supplement, sangat sesuai untuk yang pernah buat pembedahan ovari/menapouse, tapi untuk ibu mengandung/susukan anak kena stop, takut ganggu kitaran semulajadi hormon..selamat mencuba.

 241. redlady,
  antara produk yang awak sebut tu mana yang lebih elok. sy tak nak besar kan breast cuma nak bg mantap dan mungil jew… bleh la nak try…..

   • Dilemma? Dia ada kena mengena dlm ini filem ka?

    Kenapa Dilemma masuk dlm ini filem? Plz elaborate!

   • Ooiitt…apa sebut2 nama hamba kat sini lak??? huhuhu…MJ skrg dah tukar career lak ke…dah jadi agent pencari jodoh yek?? asik nak suaipadan haku dgn si Zidane nih…kuang..kuang..kuang..

    Ppsttt…Zidane, jgn ambik ati no…kami mmg suka melawak kat sini… No offence ya!

   • Ambil hati? for what reason? Disini mesti jaga hati 1 sama lain ka? I totally disagree. Coz kita x akn sincere dlm meluahkan pendapat masing2 klu asyik nk jaga hati perasaan sipolan2

    Last but not least, Delimma blum jumpa jodoh lg ka? Pandai MJ carikan jodoh u, i nii caring, loving, etc huhu, just kidding

    psst:Delimma, MJ, bolehje nii satu kapal ka?

   • Zidane..

    yup kita orang nie semua satu kapal.. tulah tak tau nape lak termasuk kat cni nye thread. “membelai buah dada wanita”?? nape ek??

   • suatu waktu dahulu… kita semua di sini..

    terkenang semasa dulu… berkorban apa saja.. harta atau po nyawa… itu lah kasih mesra…sejati dan mulia…

    pssttt: hhmm..ntah kenapa, tetiba malam ni, tetiba rasa syahdu plak.. (now is 2.10am) mata dah ngantuk kot…

 242. oit…boleh jew,
  takkan ngan cipappap pon nak takot?tak penah jumpa kew?
  eleh..purak2 tak penah tgkk plak.
  hahahahampeh

  • memang best sgt2.. semalam berbelas kali klimax berturut2… last2 aku pancut kat tetek…

   tak pedih ke ko main 5 kali malam pertama tuh? hehehe

 243. selepas bersetubuh, pastikan anda meminta pasangan anda memancutkan air mani ke buah dada anda dan urutkan oleh pasangan anda mengikut bulatan melawan arah jam kerana tangan pasangan anda mempunyai elektromagnet unutk membesarkan buah dada anda. Biarkan selama beberapa minit sehingga kering baru bilas.

 244. nam,pedih tu mmg la pedih…tp pedih yg sedap la..esok harinya bru la rase sakit sgt.terus kiter mc 1bulan.hehehe…pengalaman yg sukar d lupakan….

 245. zidane,
  seperti nick name tu, i boleh berkawan berkawan dengan sesiapa pun, tak kira dari golongan mana dan berapa pun usia. tujuan i berforum hanyalah mengisi masa lapang dan menambah ilmu. yang -ve jadikan iktibar dan yang +ve jadikan panduan. itu jew.

  cippapp…. kenapa marah sangat. tujuan saya hanyalah bergurau. tak sangka pula awak marah. maaflah andai menyakiti hati awak. hidup ini hanya sementara, bagi saya, saya tak kisah mohon maaf andai saya yang salah. saya bukan takot seperti yang awak kata di atas cuma petang ni baru ada kesempatan buka pc. maklumlah saya ni baru berjinak2 dalam bisnes jadi kadang2 masa tu agak ketat untuk berforum.

 246. sy nak tanya klu ada sapa2 yg tahu..boleh ke wanita hamil menggunakan krim pembesaran payudara…sy da gunakn produk cosway nie bru 3 bln..tp bru2 nie sy dapati sy hamil..boleh ke sy teruskan penggunaannya.. pandangan kawan2 amat dihargai…

 247. ada sesiapa yg ingin m`cuba krim ini…mmg jadi…buah dada akan jd tegang,menarik dan menawan…ari2 aku gunakan utk suamiku…

   • betul tu..biarlah besar besar…kecewa laki kalau dikecikkan nanti..x boleh dah nak kepit kat celah tu..

 248. aku dah try teknik pancutkan isteri… peh memang puas bini aku !!! mengelupur dia dibuatnyeeeerrrr macam iklan coca-cola…BBBBrrrrrrrrrrrrr……

 249. Setiap bulan anda berbelanja di Giants,Tesco,watson atau mydin??? Setiap bulan anda makan di KFC dan McDonalds.. jika YA,apa yg perlu anda lakukan adalah melakukan perkara yang sama setiap bulan dan anda diberi baucer.. Kos serendah RM360 akan dipulangkan dalam bentuk baucer bernilai RM400 dan 360 points diskaun. Perkenalkan kepada rakan2 dan anda dibayar tunai.. ingin tahu lebih lanjut??? hubungi saya 019-2052734 atau email mofar79@gmail.com

 250. Ye, pancut u study urr shyllybus very well..kalo yg besar tu bukan penyedap atau kepuasan ..tapi kesakitan.. koyak rabak..berdarah..pedih..lagi tersenak perik kesakitan jangka lama..membuat dia serit nak kasi lagi..pancut kou cakap betul kita kena tahu teknik2 yg dapt memberahikan penyedap nie..hingga dia terleleh keluar sendiri..kenikmatan yg di beri.. rasai kenikmatan tak sedarkan diri..baru lah kasi ..bukan dapat aja tala..

  Pancut kou kasi lah teknik2 yg memberangsang kan leh ..unto L leaner nie..atok pun nak belajor tektik2 balu..

 251. aku lum kawin lg, dan nk kawin x lame je lg…umo 26..tp prob nye aku terlalu bnyk selulit kat paha n punggung..walau pun muke n lain2 cun..mcm2 cube stil x ok gak..takut sgt klu hubby tgk nanti..sume akan ok ke?

 252. sy nak tanya mcm mana nak tau nafsu lelaki yang dah tua..masih kuat ke dlm kerja hisap menghisap ni..umur sy 21 dan sy bakal kawen dgn lelaki umur 42 breast sy ok la dlm 36C berat badan 57 tinggi 160..ok ke dgn keseimbangan badam mcm tu?dan sy sealu perasan yg dia x suka minum ais..adkh itu slh satu nak jga kesihatan zakar dia…

  • hisap menghisap tuh normal je…. lawa gak badan u erk.. kira besar gak breast u…pasal minum ais tuh ada betulnye kot.. tapi aku minum ais selamba je wife climax 7-8 kali….

  • jauh nyer beza umur pasangan..mcm kes siti jer…jaga kesihatan zakar bukannyer hanya tak minum ais jer.. sesetengah org tak minum ais sebab dia memang tak suka ais mcm aku nih ha..aku minum air kososng atau air suam jer..sekali sekala jer minum air manis kalau ader keramaian jer..menghormati majlis so aku minum ler..dari kecik lagi dah macam tu…

   Kalau org tua, diorg tak prefer ais sebab nanti sakit satu badan. Ais nih melemahkan badan terutamanyer minum pada waktu hari..nanti jadi ngantuk la, pening kepala la etc. dan ini bukan hanya pada laki jer pompuan pun sama

  • owh gitu…saya dah selamat menjadi seorang isteri…masalah umur x menjadi satu alasan pon..our 1st night rasa mcm sama2 bertenaga saja…pengalaman yang x dapat dilupakan…petua2 diatas ni saya cuba juga n pasal sapu air mani tu mmg dapat lihat kesan yang cepat…x membesarkan tapi menegangkan bagus untuk isteri2 yang memiliki payudara yang dah jatuh dan kendur…sure suami x lari sebab ubatnya ada pada mereka..

  • nih senang jer, suruh hubby you ukur letak tangan dia kat ur breast pastu suruh dia pegi beli..sure sepadannyer .. me and my wife mcamtu la aku beli dianyer bra, dia belikan akunyer seluar dlm.. masing2 fit heheheheh

 253. Salam,banyak sungguh pendapat kat sini,tapi walau apapun bagi yang beragama islam baliklah kepada tuntutan agama.besar atau kecik,panjang atau pendek.seks sebelum perkahwinan adalah haram.selepas berkahwin jangan fikir sapa paling hebat.kalau kahwin bertahun-tahun tak dapat anak masalah jugak.hal-hal rumah tangga kena jaga.kalau dah ada anak,nak fikirkan masa depan anak-anak.nak sara keluarga.dalam hal ini saya rasa takkan ada orang di sekeliling nak ambil tahu atau tanya pada kita.orang akan ambil tahu akan keburukan kita ja.tapi tak salah jika ikhtiar asalkan tak ubah kejadian asal kita.

 254. rose baru bersalin dlm 2 bln lps..semasa diakhir pantang baru terperasan ada ketulan di bawah ketiak pada sebelah kanan..

  nak pegi jumpa doktor malu laaa..

  • kalu rose takut cuba cari tumbuhan herba..keladi tikus dapat merawat benjolan.atau sakit mengenai ketiak atau buah dada

 255. pergh!!!nek biru muke aku bce cmnt korang….mcm2 hal..kdg2 lucu …kdg menghairahkn.hakhak..tp yg pentng even husband or wife msng2 patut faham kehendak msng2..jgn nk men syok sndri je..for breast laki lebeh prefer yg besar kot..tp x besa sgt..kalu dpt ramas daa ckup…so xyah riso sgt psl breast ne..soalan tuk wife mse tgh beraksi ape yg korang pling xsuke laki buat..???

 256. PILIHAN DI TANGAN ANDA

  INGIN MENYIMPAN DUIT ANDA DI TEMPAT YANG SELAMAT ??

  INGIN MENDAPAT DIVIDEN YANG TINGGI DARIPADA AMANAH SAHAM YANG LAIN??

  INGIN MEMAKSIMUMKAN WANG KWSP AKAUN 1 ANDA??
  PENGELUARAN PELABURAN AHLI KWSP

  INGIN MENDAPAT DIVIDEN YANG HALAL ??

  INGIN MENGETAHUI TENTANG PUBLIC MUTUAL BERHAD ??
  PUBLIC MUTUAL BHD NO 1 UNIT TRUST IN MALAYSIA

  HUBUNGI :-

  012-2676091-JAMIAN SARIF

  Kelebihan melabur dalam unit amanah

  PELUANG KERJAYA part time / full time

 257. Amboi…
  Byk sungguh ilmu kt ruangan ni yek…
  2 hari bru sy hbs baca…
  Kalau payu dara yg besar menarik p’hatian
  byk lelaki…
  Girl yg b’punggung besar cmne plak ye..?
  Boys minat ke? haha..

 258. ehe… boleh tahan baik punyer info la kay sini mcm2 ado…
  nak jamu serapat ke berlipat beli cosway mcm produk kesihatan ader sana……… beli jgn tak beli yer….

  buat buah _umbra…
  punggung besar la best……… ehe

 259. hi….sy ni umur 20 thn..wif smaller breast..nak tya lah..adakh terlalu aktif dgn aktiviti kawad mempengaruhi saiz breast? coz..tym kat sklh dlu..sy seorg yg aktif dlm kokum yg melibatkn kwd kaki…then after plkn sy myedari saiz breast yg agk kcil..risau jugaklah kn..

 260. kalo size bra 44 tu means tetek besar, sdrhn or kecik?
  haha..
  aku konpius!
  n 1 lg kalau nk kire ukur lilit mcm mana pulak?
  bab cup ni aku main hentam je..uwaa..

 261. korang tak payah laa nak inject sana sine buat buah plam tu menrik musang yg tak hargai bila dah dapet menyedap..las last kou orang merana di tinggal pegi dgn gerabak kereta api dan terowong bukit berapit seguntang tu..lagi pun kalo ado side effects korang yg merana mati seorang..bior ajo yg semula jadi oleh illahi..berkati tu

 262. salam a all of u…ko org bercite dlm ni syok je i tgok,topik plak mebelai buah dada lak tu,34′ tu buah dada yg sedap2 la,lg besar lg sedap,tp jgn la smpai 44′,tu dah mlampau la tu,pamela anderson pun kalah mcm tu.

 263. ooh kat sini rupanya dier… Apa citer? Laa pasal size? Hmm.. Rasanya yg bertanya tu betul2 nak tahu ke bagaimana nak ukur? Wktu nak belikan leh tanya salesgirl tu? Anyway, ambil pengukur, ukur sekeliling dada. Dari dada pertama hingga kedua. Then ambil lagi satu ukuran sekeliling dada but below dada. Kemudian tolak angka kedua2nya.jawapan tu is ur cup size n ukuran kedua is ur size. Contohnye… 36C. Ok can start the measure!

 264. huhuhu…abg man, kami sihat2 selalu…hehe..mana abg man menghilang semnjak 2 menjak nih… ke dah bertukar menjadi ultraman hijau plak..??? nge..nge..nge…

 265. salam gak pada abang. Gi honeymoon ke bang? Betul kata dilemma lama tak nampak?

  Pssst…. Dilemma apa citer kat umah air mani istri tu? Lain jer ……

  • hehehehe…tak ada apa yg kecoh pong kat sana.. saja je laa… dah nampak suam2 dah thread tuh, so kenalah hangatkan balik… tapi rasanya dah ok kott… heehhe…i pong tatau apa masalahnya sampai nak kena buat aksi pujuk memujuk mcm tu…

 266. Tirakat Kebatinan tingkat tinggi
  Layanan spritual jarak jauh.
  Kang Trisna ananta
  Kirim nama lengkap anda dan tanggal lahir anda.
  Nama ibu kandung anda
  Pengasihan,penglarisan,lancar bisnis,buang sial,ruwatan,
  usaha,guna2,pengerepan,tumbal rumah,damai dalam rumah tangga,
  kantor,tempat usaha,disenangi atasan/bawahan,
  pagar diri,lancar usaha,wibawa,buka aura,
  pengobatan karena pengaruh guna-guna dll.
  (SMS)

 267. assalamualaikum semua
  nak tambah sikit apa yg jelita terangkan pasal nak tentukan size bra..
  dah betul tu ukur keliling puncak ke puncak breast untuk ukuran atas, pastu ukur keliling bawah breast untuk ukuran bawah breast.. dari sini tolak beza ukuran.. kalau beza 1″ size cup A kalau 2″ = cup B , kalau 3″ = cup c dan seterus nya. kata kan ukuran atas 34 , beza 3″… maka size bra patut pakai adalah 34C or size 75C . Pemakaian bra yg betul size amat penting untuk kesihatan dan kecantikan breast anda.

  • eehh pakcik, apsal tetiba plak mencelah nihh…hahaha… itu citer dah close story laa.. tu kan citer tahun lps.. so, now…mulakan tahun baru dgn semangat baru…azam baru…isteri baru?? ooppss… minta2 jgn la ye… 😉

 268. Iya..maaf..salah cakap..bukan oral sex tu yg haram..oral sex hukumnya harus..tp air mazi tu najis..sama macam darah..darah haram kita telan..air mazi? fikir sendiri lah..Jan ko marah2 ba Jbee..klu orang tersilap..kan lebih elok tegur cara baik..lebih sopan..kita kan org islam…peace..(^_^)

 269. asalamualaikum..betul gadis sabah gitau tu..em…saya pn selalu juga buat oral sex selepas berstubuh dengan isteri saya,tu pun mase mula2 kwin je la..pastu tnye kwn semua..diorg pn gitau kate haram, so sekarang ni tak buat dah..tapi susah jgk nk tinggal bnde tu, sbb tiap kali lpas berstubuh je, mmg mesti buat oral pnye..mcm dah tabiat plak.hehe..

 270. haii…breast aku cup D…ape pndngn lelaki ek pasal saiz breast aku?..huhu…laki aku pendiam sgt…aku tanye die diam je…

 271. aku nk tanye klu laki hisap2 jilat2 bnde yg bawah 2 boleh ke?…best x…aku xpernah try lg…laki aku nk buat aku yg x kasi…takut geli…hehe…pe pendpt korg yg dh de experience?…

  • hantu kopek.. kalau dah camni gayanya.. laa.. masak roti canai jer ler…

   dah tu bubukkan sedikit kari kat bawang tu.. dah siap dah.. buat cicah roti canai.. sodaaaappp!!!

   • masa hisap konek tu,jangan lupa main bawah kepala konek laju2 dengan lidah,mesti terangkat bontot suami tu..perghh!!!

 272. salam wahai adinda2ku dilemma & jelita…ke mane ko org mghilangkan dri.abg man rindu sgt dgn ko org..ke ko org baget thun ni bt anak??he..he..he…tu yg bz x nmpk byg lansung..

 273. bang man..

  ada nih hah.. cuma kadang2 tu maleh nak masuk..

  apo citer bang? banyak buat anak? sapo? abg?

 274. byk la jelite ooiii,abg man ank bru sorang..tunggu la dia bsar ckit bru plan no 2..nape jelite maleh nak msuk sni?tgok2 la kwn2 kat sni…dilemma mane?

 275. hai malu..anda nk besarkan breast ke?try la produk nanopacth.insyaAllah berkesan.untuk maklumat lanjut try click di sini
  Alamat Website : http://www.nanopatch2u.net/?id=alhadi
  saya pun bru try tapi memang berkesan.nanopacth ni banyak produk ade untuk lelaki tambah size dan power,produk slim,pruduk untuk wanita tingkatkan nafsu dan membentuk tubuh yang menarik dan banyak lagi..cubalah produk nano pacth anda akan dapat rasakan keajaibannya..

 276. Baru!! Kaedah Revolusi Untuk Pembesaran Payudara
  TANPA PIL – SAKIT – URUT

  Statistik menunjukkan bahawa sepanjang tahun lepas, lebih 100,000 wanita memilih kaedah pembedahan sebagai kaedah untuk membesarkan saiz buah dada mereka.

  Dengan begitu banyak kemungkinan berlaku komplikasi yang timbul daripada pembedahan payudara, pahak Nano Patch ingin memastikan bahwa setiap wanita dengan segala ukuran, bentuk dan umur boleh MEMILIH keadah pembesaran payudara yang tepat bagi mereka.

  “Saya telah menggunakan Breast Enhancement Patch dalam tempoh berdiet. Saya telah kehilangan berat badan sebanyak 15 kg dan 14 inci. Saya tidak kehilangan berat badan di garis payudara saya karena produk ini – Nano Patch yang hebat! Payudara saya telah benar-benar membesar sehingga 34 D kerana Breast Enhancement Patch.. ”

  Breast Enhancement Patch dapat menyuburkan payudara anda dan dirumuskan sesuai dengan apa yang ANDA fikir dan inginkan. Cukup murah dan harga yang mampu anda miliki, dengan hasil yang terbukti TIDAK AKAN MENYAKITI anda, tiada kesan sampingan, kepuasan dari penggunaan, hasil yang kekal lama dan sistem pengiriman yang baik, Nano Patch adalah sistem pembesaran payudara dengan rasa selamat dan hasil yang baik..

  Nano Patch untuk pembesaran payudara yang subur terdiri dari campuran herba semulajadi seperti berikut :

  *

  Black Cohoshe Black Cohoshe
  *

  Wild Yam Wild Yam
  *

  Damiana Damiana
  *

  Dong-Quai Dong-Quai
  *

  Tribulus Terristris Tribulus Terristris
  *

  Muira Puama Muira Puama
  *

  Shisandra Berry Shisandra Berry

  Bagaimana cara saya menggunakan Breast Enhancance ini?

  Cukup mudah. Cuma ikuti petunjuk sederhana di bawah ini untuk melihat hasil pembesaran payudara yang nyata:

  Setiap pek Breast Enhancement Patch mengandungi 18 patch – cukup untuk penggunaan anda selama sebulan!

  Jangan mensia-siakan hidup Anda menunggu untuk payudara yang lebih besar

  Dapatkan Breast Enhancement Patch hari ini.

  Rebutlah peluang promosi pengenalan istimewa dari kami.

  Lebih cepat anda bertindak, lebih pantas anda lihat hasilnya.

 277. PRODUK 1 (SLIMMING PATCH)

  * Mengandungi 100% herba Hoodia asli dari Gurun Kalahari di Afrika Selatan
  * Tiada kesan sampingan selain daripada perasaan kurang berselera
  * Boleh makan makanan kesukaan tanpa risau terlebih makan
  * Meningkatkan penggunaan lemak badan sehingga lebih 48%
  * Membakar lemak di bahagian perut, buntut, pinggang dan paha secara semulajadi.
  * Kelihatan lebih ramping dan bertenaga

  FAKTA HODIA

  *

  Hoodia adalah tumbuhan yang terlihat seperti kaktus. Ini telah di gambarkan sebagai rasa agak pahit-mentimun yang tumbuh subur di kawasan yang sangat panas, cuaca kering dan memakan masa 5-7 tahun untuk mencapai kematangan.
  *

  Hoodia tumbuh di kawasan Gurun Kalahari Afrika Selatan, serta negara-negara Botswana, Namibia dan Angola.
  *

  San Bushmen di Kalahari, salah satu puak yang tertua di dunia dan antara puak-puak yang paling primitif, telah makan Hoodia selama ribuan tahun untuk mencegah kelaparan pada masa berburu secara nomad.
  *

  Hoodia akan mengantar isyarat ke otak yang membuat otak percaya bahawa tubuh atau perut sudah penuh, tetapi hakikatnya tidak. Isyarat ini di yakini ribuan kali lebih kuat berbanding isyarat dari gula ke otak untuk alasan yang sama.
  *

  Sebagaimana dilaporkan oleh BBC News, ketika manusia pertama menjalani ujian klinikal, 2 kumpulan manusia gemuk tidak sehat telah diberi Hoodia 1 kumpulan dan 1 kumpulan diberi Plasebo … 15 hari kemudian, kumpulan Hoodia telah mengurangkan pengambilan kalori mereka sebanyak 1000 sehari .
  *

  Suatu molekul dalam Hoodia, P57, di yakini bertanggungjawab atas kemampuan Hoodia untuk mengawal nafsu makan, meningkatkan tahap tenaga dan membantu penurunan berat badan.

  PRODUK 2 (MALE ENHANCEMENT PATCH)

  * Menambah baik perhubungan pasangan dan kehidupan sex
  * Membantu menegakkan zakar
  * Menghalang perlepasan awal sperma
  * Memperhebatkan puncak nafsu
  * Zakar yang lebih tegap, panjang dan tahan lebih lama
  * Memuaskan nafsu seksual pasangan setiap kali bersama
  * 100% selamat dan tiada kesan sampingan
  * Mendapat kesemua manfaat diatas dengan satu tampal

  TESTIMONI

  100% RAMUAN SEMULA JADI

  KESAN MASA PENGGUNAAN MALE ENHANCEMENT PATCH

  MINGGU 1 – 4 Dua minggu pertama anda akan melihat perubahan saiz zakar anda dan ereksi anda tahan lebih lama

  MINGGU 4 – 8 Selepas satu atau dua bulan, anda akan melihat perubahan panjang zakar anda dan sekali lagi anda akan melihat sebuah zakar yang lebih besar dan lebih kembang. Saat anda berdiri di depan cermin, anda akan kagum bahkan tanpa ereksi bagaimana zakar anda akan ‘menggantung’ lebih lama dan lebih kembang. Kesimpulannya, zakar anda lebih segar walau tanpa ereksi

  MINGGU 9 + Bila anda mencapai ereksi, anda akan melihat perubahan yang sangat hebat. Bukan hanya saiz bertambah, tapi zakar anda akan terlihat lebih gagah, lebih kuat, lebih berotot seperti mana impian anda selama ini. Pasangan anda pasti kagum dengan kejantanan anda

  PRODUK 3 (BREAST ENHANCEMENT PATCH)

  Baru!! Kaedah Revolusi Untuk Pembesaran Payudara
  TANPA PIL – SAKIT – URUT

  Statistik menunjukkan bahawa sepanjang tahun lepas, lebih 100,000 wanita memilih kaedah pembedahan sebagai kaedah untuk membesarkan saiz buah dada mereka.

  Dengan begitu banyak kemungkinan berlaku komplikasi yang timbul daripada pembedahan payudara, pahak Nano Patch ingin memastikan bahwa setiap wanita dengan segala ukuran, bentuk dan umur boleh MEMILIH keadah pembesaran payudara yang tepat bagi mereka.

  “Saya telah menggunakan Breast Enhancement Patch dalam tempoh berdiet. Saya telah kehilangan berat badan sebanyak 15 kg dan 14 inci. Saya tidak kehilangan berat badan di garis payudara saya karena produk ini – Nano Patch yang hebat! Payudara saya telah benar-benar membesar sehingga 34 D kerana Breast Enhancement Patch.. ”

  Breast Enhancement Patch dapat menyuburkan payudara anda dan dirumuskan sesuai dengan apa yang ANDA fikir dan inginkan. Cukup murah dan harga yang mampu anda miliki, dengan hasil yang terbukti TIDAK AKAN MENYAKITI anda, tiada kesan sampingan, kepuasan dari penggunaan, hasil yang kekal lama dan sistem pengiriman yang baik, Nano Patch adalah sistem pembesaran payudara dengan rasa selamat dan hasil yang baik..

  Nano Patch untuk pembesaran payudara yang subur terdiri dari campuran herba semulajadi seperti berikut :

  *

  Black Cohoshe Black Cohoshe
  *

  Wild Yam Wild Yam
  *

  Damiana Damiana
  *

  Dong-Quai Dong-Quai
  *

  Tribulus Terristris Tribulus Terristris
  *

  Muira Puama Muira Puama
  *

  Shisandra Berry Shisandra Berry

  Bagaimana cara saya menggunakan Breast Enhancance ini?

  Cukup mudah. Cuma ikuti petunjuk sederhana di bawah ini untuk melihat hasil pembesaran payudara yang nyata:

  Setiap pek Breast Enhancement Patch mengandungi 18 patch – cukup untuk penggunaan anda selama sebulan!

  Jangan mensia-siakan hidup Anda menunggu untuk payudara yang lebih besar

  Dapatkan Breast Enhancement Patch hari ini.

  Rebutlah peluang promosi pengenalan istimewa dari kami.

  Lebih cepat anda bertindak, lebih pantas anda lihat hasilnya.

  PRODUK 4 (ANTI AGING PATCH)

  Human Growth Hormon Patch (HGH) atau Patch Hormon Pertumbuhan Manusia adalah produk unik yang dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan penggunanya dan juga dapat menambah tenaga kelakian.

  Pengguna Patch HGH ini juga dapat menyelesaikan masaalah-masaalah remeh berbanding pengguna-pengguna HGH yang menggunakan kaedah pengambilan pil atau semburan yang sering terlupa atau terlebih mengambil dos.. Ada pengguna meningkatkan level HGH dengan menggunakan kaedah suntikan dan terpaksa menanggung kos yang tinggi yang mungkin tak dapat di tanggung oleh kebanyakan orang. Cara lain adalah manggunakan perlepasan HGH semulajadi. Namun, kelenjar pituitari, sejenis kelenjar yang menghasilkan HGH akan terus menyimpan HGH tetapi melepaskannya sedikit demi sedikit untuk bertahun lamanya.

  Kini, bila Nano Patch memperkenalkan HGH Patch, ianya amat berkesan untuk membantu kalenjar pituitari melepaskan nutrient semulajadi seperti glutamin peptida dan kolustrum. HGH Patch mengandungi hormon semulajadi. HGH Patch adalah benar-benar selamat untuk di gunakan dan harga yang berpatutan. Bagi Nano Patch, setiap orang berhak untuk menikmati kesihatan yang lebih baik dan panjang umur.

  Kesan penggunaan Hormon Penumbuhan kepada kekuatan dan lemak badan –

  *

  Mengurang lemak badan lebih daripada 70%
  *

  Menambah saiz otot lebih daripada 80%
  *

  Meningkatkan kekuatan otot sebanyak 87%
  *

  Menambah baik semasa bersenam sebanyak 80%
  *

  Tahan 80% lebih lama dari segi fizikal.

  Kesan penggunaan Hormon Penumbuhan kepada kulit/ rambut –

  *

  Ketebalan dan kualiti rambat bertambah sebanyak 68%
  *

  Kekenyalan dan kelembutan kulit bertambah baik lebih daripada 70%
  *

  Mengurangkan kulit yang berkedut lebih daripada 50%
  *

  Penumbuhan rambut lebih daripada 35%
  *

  Aturan masa haid bertambah baik sebanyak 38%

  Kesan HGH kepada persembuhan dan pergerakan –

  *

  Mempercepatkan masa penyembuhan sebanyak 61%
  *

  Masa penyembuhan keseluruhan berkurang sebanyak 71%
  *

  Tindak balas dan kelembutan bahagian belakang bertambah baik sebanyak 53%
  *

  Daya tahan daripada penyakit meningkat lebih daripada 70%

  Kesan HGH kepada fungsi sex –

  *

  Potensi dan kekerapan sex meningkat lebih daripada 75%
  *

  Peningkatan sebanyak 60% bagi kepanjangan zakar semasa menegak.
  *

  Masaalah kencing malam dikurang sebanyak 57%
  *

  Mengurangkan angin kotor sebanyak 60%

  Kebaikan HGH kepada ingatan –

  *

  Ruang ingatan bertambah sebanyak 60%

  PRODUK 5 (FEMALE APHRODISIAC PATCH)
  FEMALE APHRODISIAC MEMBANTU

  *

  Wanita kurang bernafsu atau tiada nikmat ketika bersama
  *

  Sperma tidak subur , menyukarkan pembenihan
  *

  Keputihan
  *

  Senggugut
  *

  Haid yang tidak teratur
  *

  Sakit pinggang dan tulang belakang
  *

  Tidak mencapai klimaks ketika bersama
  *

  Vagina tidak atau kurang mengeluarkan pelincir
  *

  Kencing tidak teratur atau tidak puas
  *

  Perasaan tidak terkawal ketika haid
  *

  Bau yang kurang menyenangkan

  Female Aphrodisiac PatchFEMALE APHRODISIAC PATCH adalah formula khusus untuk kaum wanita bagi meningkatkan kembali nafsu mereka yang dingin untuk kehidupan yang lebih ceria. Patch ini di formulasikan secara khusus untuk membantu menghidupkan semula perasaan intim dan kenikmatan yang menjadi dorongan seksual yang sihat.

  Tekanan dan masalah kehidupan seharian boleh memberi kesan langsung pada kehidupan seks anda dan lebih merisaukan, biasanya ianya hanya membuat keadaan menjadi lebih buruk. F A Patch baru merupakan revolusi baru yang telah dibangunkan menggunakan tumbuh-tumbuhan semulajadi dan bahan utamanya – ashwagandha bekerja sebagai rangsangan seksual hebat untuk menambah ghairah seksual dan libido alam, meningkatkan kemampuan untuk melakukan dan membantu mencipta lebih rasa kepuasan dan bermanfaat pengalaman seksual.

  Menyediakan pilihan yang baik bagi mengatasi kekhuatiran atas prestasi seksual anda, atau dengan hanya cara yang cukup mudah untuk meningkatkan kenikmatan yang ada, Nano Patch ini yang selamat dan berkesan, malah boleh menjadi aksesori bilik tidur utama. Female Aphrodisiac Patch menggunakan bahan-bahan penting yang telah digunakan selama ratusan tahun untuk meningkatkan libido seksual pada wanita dengan hanya menampal transdermal patch untuk anda untuk dikenakan pada setiap hari.

  ashwagandha Dari semua tanaman ubat yang digunakan di India sejak beberapa ribu tahun lalu, mengikut tradisi lama Ayurveda, ashwagandha (Withania somnifera), adalah tumbuhan yang paling berharga. Penggunaan akar dapat diimbas kembali sejauh 3.000 tahun. Ashwagandha dikelaskan sebagai rasayan, sejenis ejen untuk meremajakan atau memanjangkan hidup penggunanya. Akar tanaman ashwagandha merupakan sejenis bahan ubat yang muncul dalam batuk, rhaumatik, gangguan buah pinggang, lelah, kurus, radang paru-paru, sakit mata, dan fungsi otak berkurangan.

  Ashwagandha merupakan tanaman panas paling hebat di India. Ini digunakan juga oleh laki-laki dan perempuan, dan secara luas diberi oleh doktor untuk orang dewasa dengan libido rendah, dan untuk meningkatkan fungsi seksual. Dalam sistem perubatan Ayurvedic, ashwagandha merupakan raja daripada herba.

  “Alasan mengapa ada begitu banyak ashwagandha di selatan India ialah kerana ashwaganda merupakan tanaman yang paling popular di seluruh India. Banyak formula dalam Ayurveda menggunakan ashwagandha. Lelaki dan wanita menggunakan ashwagandha untuk membina semula vitalitas seksual, dan untuk mengembalikan dengan tepat fungsi seksual yang sihat. Semua doktor mengesyorkan itu. Ini adalah tanaman ubat paling berharga.”

  PRODUK 6 (GLUCOSAMINE FOR Joint Relief PATCH)

  ‘SATU REVOLUSI TERKINI UNTUK MEMBERIKAN KESIHATAN OPTIMUN’

  * Menghilangkan Sakit Sendi
  * Membina semula tulang rawan
  * Meningkatkan Fleksibiliti Sendi
  * Membantu masalah Osteoarthritis
  * Memperbaiki masalah berkaitan tulang

  PRODUK 7 OQ Patch (Omega 3 & CoQ10)

  -Reduces blood triglyceride levels, lowering risk for heart attack
  -Coenzyme that catalyses generation of biochemical energy (ATP- Adenosine Triphosphate ) for cardiac cells
  -Provides constant energy supply for heart
  -Improves heart function

  click di sini
  Alamat Website http://www.nanopatch2u.net/?id=alhadi

 278. nak tau syok tak syok..kena ade pompuan isap konek ko la..baru tau sendiri, citer byk pun tak guna kalu tak rasa sendiri.

 279. aku punya la sedih. bini aku tak bagi pancut kat nenen dia. lepas tu aku pancut kat mulut, dia muntah. akan tetapi kat lubang jubur no hal…. dia memang suka. itu sebab dia nye bumper fuhhhh… mantoppp..

 280. liezam ko mmg sengal, air mani tu bau busuk giler kalau ak pun msti muntah! air mani tu utk dpt baby bkn utk ditelan atau usap kat payudara yg konon2 dpt tegangkan (fakta yang teramatlah salah yeh, tak berasas, sgt cetek pemikiran sape2 yg pecaye nih)

  insaflah weh, ko ni da kawen tp sia2 je dpt dosa sbb buat kat jubo, mmg bodoh bahalol betol! ni la manusia akhir zaman, dah kahwin isteri xdihargai xdisayangi, diperalat sbg puas nafsu serakah yg membawa balasan api neraka. insaflah bro.

 281. hi. saya ni org baru. sy ada masalah sikit. bila bersama suami saya tak bernafsu. suami saya gentel ke jilat ke tak de perasaan pun pada saya. dah 3 tahun kawin tak pernah sekali pun saya rasa nikmat seks. klimaks main luar je. tu pun bila gentel kat biji. adalah lebih setehgah jam baru nak ada feel. kenapa yek? apa masalahnya pada saya ni.

  • Kesian kat rosjaja. Kalau sekali dua tak bernafsu tu biasa, tapi kalau dah 3 tahun tentu ada sesuatu yang tak kena. Samada suami tak pandai goda ataupun isteri yang berpenyakit. tak semua gentel dan jilat tu mendatangkan kesedapan. Kalau isteri tak ready silap-silap dapat tapak kaki aje.

   Kena banyakkan taubat pada Allah. Solat taubat dan solat hajjat mintak Allah bukakan nafsu seks kamu berdua. Suami amalkan bacaan surah Al Tariq. Pada ayat keenam tu hembuskan perlahan-lahan ke umbun-umbun isteri. Begitu juga dengan isteri baca dan hembuskan pada suami yang yang tak bernafsu tu. Buka AlQuran tengok maksud tu. Maha besar maksudnya, disinilah segala khazanah mengenai asal kejadian manusia tersembunyi. Amalkan untuk mendapat keredaan Allah. InsyaAllah selepas ini rosjaja tak sabar nak rasa belaian suami.

   • Thanks abgsyg. Clueless gak dgn masalah ni. actually I rasa it’bcoz I takleh lupa apa yg dibuat pd I. Siapa yg pernah di madukan in first year marriage. i tgh pregnant first baby masa I dpt tahu. and betina tu is ex-wife hubby I. nikah semula melalui sindiket bcoz they terlanjur a week before my wedding and that bitch get pregnant. he said he did divorce her with talak 3 but till now dia sntiasa cari peluang tuk jumpa his ex wife. tak tahu la game apa yang dia main.

 282. Itu yang slack nye tu. Sebab rosjaja tak bagi layanan istimewa pada suami sebab dia balik pada jandanya. Tentunya jandanya lebih kuat godaannya dan lebih istimewa layanannya serta dapat memuaskan nafsu batinnya.

  Sifat dendam, sakit hati pada suami dan isterinya itulah yang menyebabkan u hilang nafsu syahwat. Selagi perasaan itu ada u tak akan bernafsu sampai bile2.

  Think positif. Tutup cerita lama buka chapter baru. Ape yang suami ngan isteri dia buat adalah diluar kawalan kite. Apa yang kite boleh kawal adalah diri kite. Jadi kawallah diri kite. Ape yang boleh u buat untuk memuaskan nafsu u dan nafsu batin suami. Semuanya terletak di tangan dan minda u.

  So, yakinkan diri bahawa suami anda telah ditentukan olehNya. Buruk baik itulah suami u. Kalau u berceri dan kahwin lagi pun belum tentu dapat suami yg lebih baik dari dia.

  Jadi apa yang u perlu lakukan adalah terimalah suami seadanya, dan nikmatilah setiap layanannya, dan sama-sama nikmatilah keindahan suami u. Tekadkan dlm hati yang u nak beri yang terbaik untuk suami sehingga u dapat saling dapat menikmati dan dinikmati persetubuhan yang halal itu. Tekadkan di dalam hati yang u nak berikan layanan yang lebih istimewa daripada jandanya. InsyaAllah kalau u dapat rangsang goda dan puaskan nafsu batinnya suami you dan penuhi kehandak sexnya…. lama kelamaam dia dapat rasa keistimewaan u… dan akan sentiasa dekat pada u.

  Suami akan lebih bernafsu jika anda sentiasa bersikap sersikap akitf di dalam persetubuhan. Tujukkan keghairahan dan kenikmatan anda bile disetubuhi. Suami akan lebih seronok jika isteri menikmati setiap tusukan dan belaian nya. Suami akan lebih seronok jika isteri menggelinjang2 orgsm. U jugak yang untung, dapat kepuasan dan pahla layan suami… suami buat maksiat ke ape ke itu dia punya hal yang Allah tak akan tanya u di akhirat nanti. Tanggungjawab u adalah melayan suami. salam…..

 283. sye akn berkahwin bln 12 nie…sye punye brest yg agak bsr…tnang sye xksh die mrah klu sye nk cbe cri krim or pe2 nk kcilkan…bg die brest bsr mmg die ske…bg sye agak krg slesa…pe ptt sye wat…

  • ye sye thu tpi tng sye xksi kcilkan…sye plak agak krg slesa….lelaki sbnrnye ske yg kecil or bsr??mne lbh memuaskan rsenye….

  • ok alif tq…sye inproses lose weight skit sbnyak membantu mengecilkan ckit breast nie…mdh-mdhan dpt saiz yg memuaskan….

 284. saya tk lah pakar sgt..tp bila berat bdn kurang,breast nmpk lagi besar..ini melalui pengalaman saya tgk gf sy dulu

 285. ini petua untuk cantikkan breast..ambil sirih,,sapu sirih itu dgn minyak zaitun..panaskan sirih itu dengan lilin..lalu tekap di kedua belah breast..amalkan 2 atau 3kali seminggu..insyaalah dapat cantikkan bentuk breast..petua ini telah diuji dan diakui berkesan..oleh rakan2 dan saudara saya..jika ade masalah hal wanita,penyakit,masalah suami isteri..sila email saya untuk pertanyaan..fitteries@yahoo.com

 286. hi ols,saye nk tanye.cmne nk bg puting and kemaluan saye wrne kemerah-merahan ye.sape tahu bgtau saye ye.saye tak kawin lg.hihi

  and lagi satu,normal ke breast saye bile duduk or berdiri besar and mantap,tp bile baring jd tak mantap n besar sbb xtimbul n agak sama je,just membojol sket je.pliss bgtau ye,sy takut nnt xdpt puaskan suami sy bile sy kawin nnt.help me ya!

 287. Apa nak risau kalau buah dada kecil. nasib baik ada..yg kehilangan buah dada akibat kanser lagi ar kasihan. Bersyukurlah pada Allah sebab ada juga buah dada hihi.

 288. Salam Sejahtera
  Salam perkenalan dari kami
  Info Syarikat
  Syura Usaha Enterprise
  Latar Belakang Syarikat
  Diasaskan oleh Puan Yasmani Yahya dengan dorongan suami En Naz’izan Saad pada bulan September 2010. Syura Usaha Enterprse adalah ilham bersama hasil gagasan untuk memajukan ekonomi keluarga dengan memasarkan produk-produk berkaitan makanan dan minuman kesihatan serta ubatan berasaskan herba. Pihak kami bercadang untuk mempelbagaikan perniagaan teras dengan menawarkan perkhidmatan homestay sedikit masa lagi.
  Pengarah Syarikat
  Yasmani Yahya, berusia 39 tahun dan berasal dari Kuala Nerang Kedah, Bekelulusan STPM (Maktab Mahmud Alor Star kedah, Mempunyai pengalaman luas dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak peringkat KAFA. Pernah berkhidmat sebagai pembantu perubatan Pergigian, Klinik swasta dan Klinik Perubatan Homeopati & Biokimia Jitra Kedah. Sebelum menceburi perniagaan sepenuh masa beliau merupakan pengajar sambilan untuk kelas pengajian Al Quran dan IQRA di rumah-rumah persendirian dan sekolah KAFA.
  Pengurus Operasi , pentadbiran dan Kewangan
  En Naz’izan Saad, Berusia 40 tahun. Berasal dari Negeri Kedah, Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Peniagaan (UUM). Pernah berkhidmat sebagai Eksekutif Kewangan di Syarikat Broker Saham selama 7 tahun. Eksekutif Susulan Kredit selama 3 tahun dan Eksekutif Pemprosesan Kredit selama 5 tahun di Salah sebuah Bank pelaburan di Kuala Lumpur.
  PROMOSI TERBARU
  Pernah dengar tentang Produk Mygirls ?
  Pernah Mingimpikan penampilan tubuh badan yang menarik untuk pasangan anda, atau anda seorng lelaki inginkan bentuk payu dara yang indah isteri tersayang kulit pasangan anda yang Nampak cantik, licin dan mulus..Kami ada jawapannya. Kami perkenalkan produk terbaru edaran syarikat kami MYGIRL.
  Produk ini amat serasi kepada mereka yang mempunyai masalah berikut:
  1. Berat badan bertambah
  2. Payu dara yang tidak menarik, kendur dan nipis.
  3. Kulit wajah yang banyak jerawat dan jeragat.
  4. Kulit yang terasa kusam tidak menarik dan bergaris-garis sana sini atau kedut.
  5. Badan berbau yang kurang enak semasa bersama dengan rakan atau pasangan sehingga diri sendiri rasa tidak selesa dan rendah diri.
  6. Produk untuk wanita tetapi juga sesuai kepada lelaki yang inginkan penampilan supaya kulit Nampak menarik dan sentiasa nampak tegang.

  TESTIMONI PENGGUNA
  “Payudara saya sekarang bertambah besar dan pejal. Kulit saya bertambah gebu dan halus. Terima Kasih banyak-banyak.”
  Puan Suan, Changlun Kedah.

  “Saya telah menggunakan MYGIRL selama 3 minggu dan saya sangat puas hati dengan kesan yang saya perolehi setakat ini…. Saya dah pun rekemen produk ni pada kawan-kawan.”
  Puan Anaz, Johor

  “Saya rasa payu dara saya semakin pejal setelah 15 hari menggunakan MYGIRLni… Saya rasa sungguh gembira.”
  Cik Panusan, Sabah

  “Tak tahu nak cakap apa. Mulanya i fikir dah tak boleh tegang lagi, tapi atas sebab i tahu suami memang suka yang tegang dan pejal i cuba dan hasilnya suami tak habis-habis puji. Thanks.”
  Puan Aloha, Seremban

  “Saya dah lama cari produk ni dan harga yang dijual jauh lebih murah dari yang saya jumpa kat kedai di KL. (Harga pasaran dalam RM70.00). Terima kasih atas panduan yang di berikan.”
  Cik Wan Sitiah, Kelang

  “Sebelum ini saya telah menghabiskan lebih dari seribu ringgit dengan membeli bermacam-macam produk pemontok payudara dan kulit tanpa apa-apa hasil yang memberangsangkan. Kemudian saya cuba MYGIRL ini dan hasilnya, memang saya puas hati. Saya syorkan penggunaan MYGIRL pada kawan-kawan saya.”
  Pn Noorain, Sabah

  Tunggu Dulu
  Promosi Promosi
  Harga produk yang kami tawar kan berharga RM49.00 untuk sekotak tetapi kami tawarkan anda Cuma RM200.00 (RM40.00 x 5 kotak) jika anda membelinya dengan pakej 5 kotak Mygirl. Jangan risau kos penghantaran adalah percuma. Anda rasa ini sudah cukup banyak diskaun yang kami berikan?
  Nanti dulu….
  kami membuat keputusan untuk memberi lagi potongan harga istimewa kepada anda, itupun jika anda telah merasakan anda terus beminat untuk menjadi agen kepada produk ini untuk menjual nya kepada rakan sepejabat anda atau saudara mara ataupun anda merasakan patut berkongsi dangan rakan anda pada harga istimewa kami iaitu Pada harga tawaran jauh lebih rendah untuk belian sebanyak 20 kotak, Cuma bayar RM700.00 sahaja ( RM35.00 x 20 kotak).
  Nah… anda sekarang masih was-was dengan harga tawaran ini.
  Biar kami jelaskan, sebenarnya kami sedang mencari rakan niaga untuk memasarkan produk edaran syarikat kami ini. Tawaran tersebut adalah sementara sahaja khas kepada agen-agen baru sahaja. Jika anda teruja kami sedia berunding dengan anda untuk pakej lebih baik pada harga lebih menarik dan munsabah tertakluk kepada jumlah kuantiti produk selain dari pakej ini dan di persetujui oleh kedua belah pihak.

  Berminat untuk menjadi agen?
  Mudah
  Buat Bayaran untuk mana-mana pakej berikut
  Pakej Bil Kotak Harga Sekotak (RM) Harga Jualan Sekotak Tanpa Pakej RM49.00 Penjimatan
  Senarai Harga Mengikut Pakej Kos Penghantaran Percuma
  A 5 40.00 RM200.00 RM45.00
  B 10 37.00 RM370.00 RM120.00
  C 20 35.00 RM700.00 RM280.00
  D 30 32.00 RM960.00 RM510.00

  Kaedah Pembayaran adalah seperti berikut:
  Bank ke akaun Maybank menggunakan ATM/M2U ke akaun:
  Maybank : 1083 2800 9846 – Naz izan Bin Saad
  Sila SMS ke no 016-7785106
  Masukkan : MYGIRL/PAKEJ/RM/TARIKH/MASA/NO RUJUKAN(M2U)/NAMA PENUH/ALAMAT PENGHANTARAN.
  Atau Email ke : mysyura.trade@gmail.com
  Sila copy dan paste bukti/rekod pembayaran pada emel dan nyatakan maklumat
  Subject: MYSYURA AGEN: MYGIRL : NAMA ANDA
  Nama:
  Tarikh dan masa:
  No Rujukan (M2U jika guna m2u):
  Pakej Pilihan [A/B/C/D]
  Jumlah Pembayaran:
  Alamat Penghantaran (Tidak Dibenarkan PO Box): Di nasihatkan gunakan alamat tempat kerja.
  No Telefon yg boleh dihubungi (digalakan no Mobile)

  Syura Usaha Enterprise – 001902642-V
  http://www.mysyura.webs.com
  016-7785106

 289. boob kecik senang dan thrills untok di kulum..kalo yg besak 2 ..pegang macam medayung smpan racing..kedepan belakang masa pementasan malam..ramas jangan tak ramas