Isteri Dara

Masih dara walaupun sudah berkahwin beberapa bulan. Persoalan ini pernah dibincangkan dalam ruangan bicara kesihatan yang biasanya dibangkitkan oleh wanita yang ada perasaan seriau atau ngeri untuk bersama pasangan.

Dalam keadaan seriau, anggota sulit wanita menjadi kering, manakala bibir besar dan bibir kecil mengecut serta menyempit.

Situasi ini juga dikenali sebagai ‘mati putik’, ibarat putik tidak berkembang menjadi bunga seperti mati pucuk yang berlaku kepada golongan lelaki, di mana ereksi tidak berlaku.

Semua ini berlaku akibat kegagalan tindak balas seksual kerana perasaan seriau. Setiap kali pasangan cuba melakukan tusukan, mereka mencengkam otot pembukaan lubang najis atau mengemut.

Mereka terus terasa sakit yang amat sangat ketika itu dan pasangan mereka terasa seperti ada halangan di depan pintu faraj! Apa yang berlaku sebenarnya ialah mereka tidak dapat mengawal pembukaan faraj.

Mereka sebenarnya mencengkam pembukaan faraj tanpa sedar. Keadaan ini dikenali sebagai ‘vaginismus’ iaitu cengkaman pembukaan faraj tanpa kawalan wanita.

Jika anda dapat mengawal pembukaan faraj, iaitu melegakan pembukaan faraj dengan tidak mengemut atau melegakan kemutan, pembukaan faraj akan lega dan membolehkan ereksi suami memasuki faraj dengan senang.

Walaupun sedikit sempit berpunca daripada selaput dara yang mengelilingi pembukaan faraj, ia akan menjadi lega dan mudah kerana mengandungi tisu elastik!

Mungkin perkara pertama yang anda perlu lakukan ialah cuba memasukkan jari anda sampai habis diikuti mencuba memasukkan dua jari dan meluaskan bukaan faraj sambil melegakan kemutan atau jangan kemut.

Apabila perkara itu dapat dilakukan sendiri, biar suami pula cuba memasukkan jarinya dan jika tidak sakit, boleh diteruskan mencuba memasukkan zakarnya pula ke dalam faraj.

Anda boleh jumpa mana-mana pakar sakit puan untuk menjalani pemeriksaan dan bimbingan seksual bagi mengatasi masalah seriau.

Mungkin doktor boleh memberi anda alat berbentuk seperti zakar yang dikenali sebagai dildo atau ‘vaginal trainer’ untuk melegakan pembukaan faraj.

Saya tidak syorkan pembedahan meluaskan faraj jika rupa dan bentuk anggota sulit anda normal kerana jika dilakukan, timbul masalah faraj longgar pula!

Apabila perasaan seriau tiada dan anda dapat mengawal pembukaan faraj, tiada sebab kenapa anda tidak dapat ‘bersama’ dengan pasangan.

Jika anda dan pasangan masih gagal menyelesaikan masalah ini dan perlukan khidmat rundingan dan tunjuk ajar, anda dan suami boleh jumpa saya di Damai Service Hospital, Jalan Ipoh.

DOKTOR SAKIT TUAN bersama Dr.Ismail Thamby



Teknik Pancutkan Isteri. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Seni Melambatkan Pancutan. Keterangan lanjut, sila klik sini.

40 thoughts on “Isteri Dara

  1. emm saya sering melakukan onani ttapi tdk mmasukkan jari atau apa2 objek ke dlm vagina saya…saya hanya bermain dgn kelentit saya hingga mencapai kepuasan..saya melakukan onani blh dkatakan setiap hari…adaka selaput dara saya telah terkoyak?

  2. Apakah tanda-tanda isteri masih dara? jika pada malam pertama isteri tidak menunjukkan tanda-tanda masih dara,adakah dia telah melakukan seks sebelum nikah?

  3. kepada binggung: saya nasihatkan agar saudari kurangkan aktiviti onani itu kerana saya ada terjumpa 1 kes yang mana seorang pompuan telah melakukan onani sejak sekolah lagi dan sekarang die telah hilang rangsangan pada kelentitnya walaupun dirangsang. elakkan merangsang kelentik dgn kuat dan hari2.. lagi elok jika terus stop atau cepat2 saudari kahwin. harap membantu..

    kepada shh..: tidak semua wanita ada dara. ada yang tidak mempunyai dara daripada kecik, ada jugak yang terkoyang akibat aktiviti lasak, ada jugak yg mempunyai dara terlalu tebal. harap membantu..

  4. saya nak tanya.suami saya mudah mencapai ereksi iaitu pancutan pra matang.saya nak tahu,bolehkah saya hamil.saya juga nak tahu,kenapa suami saya kurang berminat untuk melakukan hubungan intim.kadangkala saya terpaksa mintak untuk melakukan hubungan intim dengan dia.tapi da masa dia akanajak saya untuk melakukannya.tapi masalahnya dia cepat mengeluarkan pancutan pra matang.bolehkan tuan bagi pada saya jalan penyeselaian

  5. salam aniz……atas pengalaman sayalh….kalau suami cepat pancut….cuba macam saya…..cabut dulu kalau terasa geli….dan awk jangan banyak sangat buat kemutan k….dan hubby u mesti kawal skit minda dia…..jangan ingat sedap sendiri je..dia wajib tanya awak puas tak lgi……selamat mencuba.kkkkk

  6. salam …….binggung cepat2lah kawin…..bahaya org mcm awk nie..silap2 awk akan cri kepuasan dgn si jantan nanti……sejak bila awk pandai onani..mcm tu…

  7. binggung……melakukan masturbasi (betui ka spelling ni?) akan memberikan kesan buruk. Antaranya, vagina sukar menjadi sensitif kepada sentuhan zakar apabila melakukan sex. SO, nanti susah nak capai kepuasan dalam hubungan seks. Jadi dik oii, berenti la buat bende tu! Tak elok.

  8. sebenarnya apa saja kalau kita latihkan dia akan menjadi imune…cuba tumbuk dinding..sakit..pastu tumbuk lagi..sakit..hari2 tengok…satu hari mesti tumbuk dinding tak rasa apa dah..tapi dalam kes ni….nanti dah kawin dik oi…nanti org lelaki ni bukan
    main susah nak control paip bomba ni supaya jangan kuar cepat….pastu di tambah lak
    dengan kehebatan awk tu yang dah imune…camne nak sama2 AFUNDI menuju
    puncak…mau sekati tongkat ali nak kene minum kang…

    pastu..saya ni jahil bab agama ni…tapi kalau tak salah ada terbaca somewhere…harus
    mastutbation ni kalau nak elak zina ….tolong perbetulkan kalau salah…tapi jangan
    amalkan…takut jadi addiction

  9. betul kata u tu, nanti dah kawin susah nk sama2 menuju puncak!! he he

    ek ele, bende tu sama ngan onani la tp onani istilah utk lelaki.

    Aku pun bukan tahu agama tapi benda yg merusak bdn, spt merokok, tak kan le harus pulak? he he…..tang ni aku tak reti sangat tapi aku rasa samada haram ke tak ke, selagi ianya memberi kesan yg negatif, patut dielakkan…ye tak?

  10. ya betoi….tapi ini rasa cam hal private dia….analisa lah nasihat2 ni…pasal bende tu
    hang punya…he he…saya cuma risau nanti laki hang nanti kat ranjang macam marathon
    sampai kuala pilah pun hang tak sampai2 gak..he he

    Salam

  11. saya pun sama mcm bingung. nak cuba berhenti, tapi x berjaya lagi. kdg2 saya kurangkan. tapi tak boleh nak stop terus.

  12. saya skrg nie confius..

    saya cuba nak masuk zakar saya ke faraj isteri
    tp setiap kali tusukan, zakar saya stakat smpi kat bibir faraj jer.
    nak try tekan kuat pun xnak masuk.
    saya dh pki losen n buat foreplay bg basah tp still sama.
    pastu terus zakar saya dh xtegang, layu.

    so camna nak buat yer?

  13. saya menghadapi masalah yang sama..saya baru berkahwin kira-kira sebulan lepas..bila my hubby nak “rodok” je..badan dah start jadi keras.takut tak hingat..apa benda nak ditakotkan pun sy tak tau

    sy tak tau nak wat camne ..sedih sebenarnya..

  14. saya tak pernah melakukan hub seks. berkahwin dengan wanita yang buat sex sejak umur15-16. mmg ada dalam hati nak terima dia seadanya, tapi ramai tak tau dara yang dipertahankan tu bukan setakat lapisan nipis di kemaluan. tapi macam2 lagi karenah isteri yang terpaksa ditanggung misalnya, maintenance tinggi( asyik nak pakai brg branded je, sbb mula mula buat ngan bf kerna cinta, bila dah ditinggalkan mula aim lelaki kaya (cina). belum setahun kawin dah kurang nafsu sex.. ( bayangkan awak yang baru sehari kenal KFC ngan org yang dah puas makan dekat 5-6 thn) keinginan seks tidak serentak, si isteri selalunya selepas 1-2 minggu baru betul2 melakukan dengan minat.

  15. lagi satu kepatuhan kurang, mungkin dlm rmai2 lelaki yang dikenali seblum ni, ada yang betul2 matang, caring dan romantik, sampaikan suruh pakai one string pun sanggup pakai jalan kat tengah bandar dan dalam kelab malam, tapi bila suami beli baju selalu tidak dipakai atas alasan tidak pandai memilih kesukaan isteri. jrg idea kita diterima bulat2 mesti ada keraguaan dan perubahan plan. masak dan keja rumah mungkin personaliti kot..

  16. mengirim coment ini bukan untuk memburukkan (ada la sikit) tapi sbg peringatan kpd bakal lelaki yang berkahwin ngan bukan dara.. kena tahan dan tebalkan kasih sayang, dia pun tetap manusia dan ada kemahuan untuk berubah.. sbb itu saya tak letak nama dan link sebenar kerana menjaga nama baik.. hy sbg panduan.. cuma kalau dah tau sblum kahwin lebih baik. kalau dah sebelas hari nikah baru tahu cerita (setelah tersasul) tu yang boleh memberi tekanan yang terlalu perit.. apa pun Allah tak uji kita lebih dari kemampuan kita (kecuali penyebab ajal kita nanti)

  17. selepas berkahwin jgn terlalu jadikan seks sbg ukuran, ambil kira keperluan fizikal, kasih sayang dan atas dasar penghormatan atas pasangan masing2 kalu tak boleh berceraiberai bila terlalu mengungkit soal yg telah lepas..sy tetap sayangkan isteri saya selamanya (insya Allah).. dan berharap tidak turun ke anak cucu kami nanti..

    p/s mesti ada yang mencaci comen ni. konfirm, tak kisah. cuma harap dapat ambil pengajaran .. PADA YANG DAH TAK TERUNA JANGAN NAK DEMAND. DUNIA AKHIRAT DARA SI ISTERI YG DIRAGUT TIDAK DIAMPUNKAN DIAMBIL OLEH JANTAN LAIN. PEGI LAH CARI YANG SAMA KEDUDUKAN

  18. kenapa pd mlm pertama dgn istri,msa mula2 jolok dpt dgr bunyi berderup derup tapi tiada darah yg ketemu.adakh istri sya tiada dara?

  19. derup2 2 ayor puk3333 dia lah..kalo macei itu dah season laa…tapi yg season okey lah..dah biasa..kalo ori itu nak tunggu season dulu baru siok.. melecit sangat kepalo abang ajii junuh..kalo idak nak pocah dulu..selit kulit kepala john lakl

  20. masalah kepuasan dlm hubungan seks menjadi topik para isteri pada masa kini,suami terus ego,isteri yang kecewa
    dengan produk kami,pasti anada akan kembali bahagia.
    add di facebook/bera produk maskulin

  21. Saya telah berkahwinselama dua tahun isteri saya masih dara hingga kini.. Isteri saya tidak mempunyai nafsu langsung, apabila dipegang bahagian2 sensetif dia, hanya dia rasa adalah geli… Tolong saya doctor, kerana saya sudah memikirkan untuk unyuk menceraikan dia, tapi masih sayang dia.

  22. salam….disebabkan suami ego isteri derita
    mar i kita kongsi masalah anda dalam…
    facebook / suami gagah isteri gembira..

    • Sebab bentuk kepala zakar dan jari tak sama . kepala zakar memang sudah dicipta untuk ngam ngam cengkam dinding faraj

  23. Saya agent Xgene, menjadikan lelaki sejati keluaran Dr Ismail Tambi, yg minat beli boleh SMS, WhatsApp n Telegram 0198133879.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s