7 zon erotik lelaki

Ramai salah anggap kononnya zon erotik lelaki hanyalah zakar dan kepala zakar. Sebenarnya, banyak lokasi zon erotik ditubuh lelaki. Sebaiknya, semua zon erotik ini distimulasi secara lembut dan dilakukan apabila seseorang dalam keadaan tenang.

Stimulasi yang betul pada kawasan erotik ini akan memberi kenikmatan sama seperti stimulasi pada zakar, malah boleh mencapai orgasm. Kawasan erotik ini boleh distimulasi secara sendiri semasa masturbasi atau oleh pasangan ketika melakukan hubungan seksual.

1.Kerandut buah zakar

Kulit yang menyelaputi buah zakar adalah sensitif kepada sentuhan. Ia boleh diurut dengan pergerakan circular dengan menggunakan hujung jari atau secara oral.

Kerandut ini juga boleh ditarik secara lembut semasa seks oral. Buah zakar juga boleh distimulasi secara gentelan lembut dengan mengunakkan jari.

2. Puting dada.

Puting dada lelaki mempunyai kapasiti erotik sama seperti puting buah dada wanita. Ia kaya dengan bekalan saraf dan amat sensitif.

Pada kebanyakan lelaki, ia mempunyai kapasiti menegang dan menjadi keras bila dirangsang. Pergerakan circular yang lembut bermula dari arah luar ke dalam boleh dibuat di sekeliling puting. Lelaki juga akan terangsang apabila puting dipicit atau digentel.

3. Kawasan Perineum.

Kawasan perineum ini terletak antara zakar dan lubang dubur (anus). Ia boleh distimulasi dengan urutan perlahan dari pangkal kerandut zakar ke arah anus atau sebaliknya. Pergerakan secara sirkular dengan hujung jari atau secara oral di kawasan ini juga akan memberi sensasi erotik yang tinggi. Pergerakan yang sama juga boleh dilakukan pada bahagian peha sebelah dalam.

4. Kawasan ari-ari (suprapubik).

Kawasan ini terletak antara pusat dan pangkal zakar. Ia amat sensitif kepada sentuhan dan urutan.

5. Kawasan punggung.

Kedua dua pipi punggung dan celah antaranya adalah kawasan erotik yang jarang diterokai. Gerakan jari secara perlahan dari hujung tulang belakang melalui celah punggung hingga ke anus. Lakukan ini secara berulang-ulang. Bahagian dalam pipi punggung juga boleh diusap lembut.

6. Kawasan Anus

Kawasan anus adalah zon erotik utama tetapi jarang diterokai. Anus boleh distimulasi dengan cara pergerakan sirkular dengan hujung jari atau oral di pembukaannya. Pergerakan ini boleh diselang-seli dengan stimulasi di kawasan perinuem, bahagian dalam peha dan pipi punggung.

Jika seseorang itu lebih adventerous, jari boleh dimasukkan secara perlahan-lahan ke dalam anus.

Sebelum itu, pastikan jari dilubrikasi sepenuhnya dengan gel pelincir seperti KY Jelly. Pergerakan jari keluar masuk dan sirkular secara perlahan lahan mampu memberi kenikmatan pada seseorang lelaki.

7. Urutan Prostat.

Kelenjar prostat terletak di bahagian depan sebelah dalam anus. Ia boleh dirasa seperti satu bonjolan kecil. Kelenjar prostat ini boleh diurut secara perlahan dan hasilnya akan berlaku pengeluaran cecair jernih dari zakar.

Ini akan memberi kenikmatan pada setengah lelaki. Sebelum urutan ini dilakukan , jari perlulah dilubrikasikan dengan sempurna. Seseorang lelaki itu juga perlu berada dalam keadaan yang relaks dan selesa dengan proses urutan ini.

Saya harap dengan maklumat yang diberi ,ia dapat membantu anda dan pasangan berhubung zon erotik lelaki. Sudah semestinya dengan stimulasi zone erotik ini akan merangasang seorang lelaki melakukan persetubuhan yang hebat.

Oleh Dr Zulkifli

31 thoughts on “7 zon erotik lelaki

  1. ish! memang erotik pun…ada jugak melakukan sebahagian dari yang diusulkan tapi ada tu terlalu erotik lah seperti memasukkan jejari di anus. takut nanti kalau dah tahu sedap madang nak! baik jangan cuba! Yang lain tu mungkin nak experimen kat hubby! Mesti dier kehairanan and makin sayaaang! heheheee….

  2. Isk I dah try lah semalam..memang dier sukaaaaaa!!! macam geli geman. tapi I buat camna tau…sambil I kolom hubby nye, jejari I yang lentik nie I cuba cuba kat anus dier…eeee…I pun rasa macam seronok jugak! Adventurous you!

  3. aku tang sitewww sedap cam mana pun aku tak nak. banyak zon erotic lain lagi aku boleh terokai. jgn bau kurenggg potong stim aku…

    abdulaziz kalau tengah stim maximun tak ke takut terlepas bini ko hi..hi…

  4. jj

    Aku tgh fikir ni..77 yang kau cakap tu..apa maksudnya. Kalau 69 aku besa dengar la…kau tolong jawab ye…jj. Jgn bagi aku fikir sememangnya aku ni..ahlifikir hhuhuhuhuuuuuuuuuuuuu………

  5. alamk semalam aku sibuk depan komputer buat kerja laki aku dok tidur kepenatan (3 hari berturut2 beb layan aku!) tinggalkan aku keseorangan malam jumaat!

    Aku pun tarik selimut tidur sekali. Rehatkan jasmani untuk malam sabtu and minggu!

  6. ermm korang kalu nak beli ubat kuat aku ada jual untuk lelaki n wanita… ermm untuk wnita2 yang bersalin dan nak perubahn selepas brsalin sayer syorkan mngunakan set bersalin saya keluaran topikal herb dan ubat supliment untuk lelaki dan wanita….. selain itu mcm2 jenis ubat untuk kesihantan luaran dan dalaman ada dijual

  7. erkk..boleh laa…nk try…tp cam geli la jgk..bab puting tu mmg tau..dh slalu wat…asal pegang je, hubby mesti keras hihihi…

  8. Aku pun dah praktik kan sume yg dktr kata tu.. Kesan nye mmg x terungkap dgn kata2 tau ampai kan hb aku kata aku la the best …… in the world. Tmbhan plak aku bake up stamina aku dgn ladys herb gold. Makin melawan la jd nyerr…. Klu nak beli L.H.Gold tu, aku ada jual.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s