Hati-hati pilih pencuci muka

Bagi memelihara kulit muka, selain penggunaan pencuci muka, disiplin amat dipentingkan. Berikut adalah jenis produk dan cara pemakaian yang betul sebagai panduan anda:

Bagi muka:

# Berhati-hati memilih pencuci untuk menghilangkan mekap. Guna ‘eye make-up remover’ keluaran NV bagi menanggalkan segala kesan mekap.

# Selepas itu, gunakan ‘Cleanser milk’ iaitu pencuci yang dirumus bersama campuran susu bagi kesegaran wajah.

# Terdapat tiga jenis sabun untuk merawat kulit muka supaya sentiasa menarik iaitu ‘facial soap’, ‘medicated’ dan ‘bio-whitening’ dan ‘bio-whitening soap’.

# ‘Facial soap’ diformulasikan khas daripada minyak koko dan sesuai untuk semua jenis kulit manakala ‘medicated’ untuk mereka yang ada masalah seperti terlalu berminyak dan tindak balas sabun ini tidak akan menjejaskan keseimbangan PH kulit.

‘Bio-whitening soap’ boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit normal dan kulit ‘sensitif’.

# Remaja yang mempunyai kulit biasa dan kering boleh menggunakan pembersih muka untuk melembutkan kulit sepanjang hari.

# Jika kulit bermasalah seperti jerawat, ‘facial soap acne and pimples skin’ adalah jawapannya.

> Kesegaran wajah jelas terserlah sebaik menggunakan ‘toner’ atau penyegar keluaran NV. Terdapat tiga jenis rumusan penyegar iaitu untuk kulit normal, sensitif dan bermasalah.

> Bagi yang memiliki kulit berminyak, berjerawat atau berjeragat, gunakan ‘Nouvelle Visages acne and pimples lotion/compressor dengan menyapu ke bahagian berjerawat seperti menggunakan bedak sejuk pada waktu malam.

3 thoughts on “Hati-hati pilih pencuci muka

  1. eumora
    produk untuk kesihatan kulit..tiada batasan penggunaan.boleh digunakan dari hujung rambut sehingga hujung kaki,termasuk nak gosok gigi.bayi sehingga org tua boleh pakai,lelaki perempuan pun boleh guna. tiada sebarang bahan kimia. bahan asas MOOR mengandungi 700 herba diimport dari austria. tidak perlu lagi toner,cleanser,whitener,sun block dsb. berminat untuk berniaga?? mofar79@gmail.com

  2. saya ingin bertanya adakah product NV menggunakan hidroquinon dan sekiranya ya berapa percent yang digunakan dalam product tersebut. Adakah ianya selamat digunakan dan mematuhi syarat dan peraturan yang digariskan oleh kerajaan. Terima kasih sekiranya soalan saya dijawab dengan kadar segera.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s