Ereksi Ejakulasi Klimaks

Tak semua lelaki mampu klimaks secara normal. Ada yang terpaksa menggunakan tangan untuk mengurut alat sulitnya beberapa minit dan memasukkannya semula ke dalam alat sulit wanita, ‘mendayung’ beberapa ketika sebelum akhirnya mencapai ejakulasi.

Proses ereksi dan ejakulasi atau klimaks tidak sama. Ereksi boleh berlaku kepada mana-mana lelaki yang mempunyai sistem urat saraf serta perjalanan darah sihat yang membolehkannya mengalami rangsangan seksual ketika dalam perasaan ghairah.

Apabila perasaan ghairah reda, rangsangan seksual juga tiada lagi. Ereksi yang berlaku pula hilang tenaganya sebelum layu tanpa ejakulasi.

Ejakulasi berlaku apabila tiba kemuncak lelaki menghayati rangsangan sentuhan terhadap alat sulit.

Dalam keadaan biasa apabila lelaki bercumbu bersama pasangan dengan hajat melakukan seks penetratif, dia menusuk alat sulitnya ke dalam alat sulit isteri ketika ereksinya padat.

Ia dilakukan dalam keadaan pasangan bersedia menerima kemasukan ereksi dan seterusnya lelaki mempercepatkan tusukan bagi menikmati rangsangan sehingga kemuncaknya mencapai ejakulasi.

Bagi yang menggunakan tangan, ia dilakukan bagi membina rangsangan seksual sebelum memindah atau melakukan tusukan.

Lelaki itu mungkin perlukan sentuhan kasar terhadap alat sulitnya menggunakan tangan sebelum mampu sampai kemuncak dan ketika itu baru dia menyambung pergerakan tusukan lembut ke dalam alat sulit isteri.

Ia mungkin dilakukan secara sengaja kerana dengan cara memasukkan ereksi terus ke dalam alat sulit isteri, ia tidak dapat membantu meningkatkan rangsangan diperlukannya. Ia berlaku mungkin kerana kesan amalan onani yang pernah dipraktikkannya.

Jika lelaki berkenaan terikat dengan cara itu, sukar untuknya melakukan hubungan seks penetratif seperti lelaki normal lain yang lebih teruja dengan sentuhan kelembutan alat sulit isteri.

Mungkin wanita boleh cuba membantu dengan melakukan rangsangan alat sulit menggunakan tangan mengikut selera lelaki itu. Apabila lelaki terasa seperti hendak sampai kemuncak, wanita boleh alihkan ereksinya ke dalam alat sulitnya sambil mengemutkan alat sulit itu dengan padat.

Mungkin dengan perasaan seronok dialami daripada kemutan alat sulit isteri, lelaki itu boleh memberi masa lama ketika di dalam alat sulit isteri atau terus ke alat sulit berkenaan tanpa perlu mendapatkan rangsangan daripada tangan.

Jika semua itu dicuba tetapi tidak berkesan, saya berpendapat wanita tidak perlu melakukan apa-apa dan terima keadaan itu, asalkan pasangannya mampu memancutkan air mani ke dalam alat sulit isteri.

Itu sudah mencukupi kerana tanpa ejakulasi dalam alat sulit isteri, sukar untuk isteri hamil.

~ Dr. Ismail Thamby

37 thoughts on “Ereksi Ejakulasi Klimaks

  1. tapi doc…dah macam2 saya cuba bila mengadakan hubungan intim tapi air mani suami tak nak pun keluar .rasanya doc dah 14 tahun saya tak tengok air mani suami saya. bila habis main air nya pun tak keluar.tak tahu lah klu dia buang dlm bilik air. tapi saya sorang je yang puas.macamana nak pregnant…anak dah form 2…rasa rindu nak ada baby lagi….tapi hampas je……..

  2. pandai lah.. laki ni nak depa jer best.. pompuan merana ko tak tahu,,, ermm selamilah hri isteri2 mu. ermm kalu isteri x nagi kata derhaka malaikat x redho smpai pagi, kalu depa mcm mana erk?

  3. Untunglah korang yang dpt isteri suke seks. Tak macam aku ni, asyik aku sorang aje yg keras. Ajak isteri main dia nak seminggu sekali aje.

    Aku ni kuat seks tahap dewa punya. Mlm ke pagi mesti keras memacak. Kalau mlm tak dpt, pagi aku mesti melancap. seminggu 4-5 kali ak mlncp. Kdgs letak baby oil kat peha isteri, tibai kat situ masa isteri tidur mengiring sampai aku terpancut. Ajk isteri mandi sama aku ltk sabun celah peha bagi aku pancut. Aku syg dan kesian kat dia, tu sbb aku tak nak paksa dan sakitkan dia. Kami kwin dan 10 taun anak pun dh 3. Bile time dia nak sek memang aku taruh betul2, tak bagi chance, sampai terlepek 5-6 kali orgsm aku kerjakan qada’ seminggu punya. Tolong… cam ne nak selesaikam mslh aku ni…. ade sesiapa boleh bantu aku…

    • Power .. ak rsakan ko ni bnyak tngok citer blue .. psal tulah kuat seks.Cuba ko bnyakkan solat2 sunat.Ngko ni suka mmbayangkan perkara2 yg ghairah .. tu psallah jadi mcam tu ..Kita wlauapa pon kena bersederhana jgn berlebihan ..

      • Tq kluk. Sllu jugak buat solat2 sunat, mungkin kurang khyusuk kot. Nfsu aku melonjak2 bile dgn istri. Aku rasa setakat istri 4 tu aku larat lagi nk bagi nafkah batin ni. Kdg2 satu hari 2x aku mlncp sbb geram tgk istri aku. Citer blue aku x layan. Nafkah lahir plk tak mampu. Keje kuli gaji kecik.

  4. agak nyer powe 69 kiter nie senasib cumer beza u lelaki n i pompuan..i mmg selalu ghairah..tapi huby dingin sangat..nak bagi sebulan sekali pn susah..bila tringin tu wat sndiri jer..tapi rasa brdosa sgt2….ialah melancap kan brdosa kan..tapi nak wat cam ner..x kan nak cari luar pulak..jiwa merintih..dah berbelas tahun kawin cam nie jer..x tau aper rasa klimaks tu..sama ker orgasma melancap ngan orgasma brsetubuh..

    • Simpati pada anda. Bile baca baru tahu ade rupanya org yg tak pernah rasa nikmat dunia ni. Melancap isteri mcm ni masuk kategori darurat kot… sebab suami tak mampu nak bagi. Kalau tak nanti terberzina dengan org macam power69 nauzubillah. Yelah kite manusia ni memang banyak dugaan. Org ustaz2 cakap senanglah, puasalah, solat sunatlah…tahan nafsulah, tapi bile sendiri rasa baru tahu macammana bile bengkak dah naik sampai ke kepala.

      Nikmat orgsm bersetubuh memang tak dapat dielakkan, mengeletar kenikmatan akan menjalar dari pussy hingga ke kehujung2 rambut dan hujung2 kuku. semasa orgsm bersetubuh otot2 dan dinding faraj akan mengernyut2 menyedut dan mengenggam serta mengurut2 zakar dari hujung helmat sehingga ke pangkal tanpa kawalan. tambah nikmat bile masa ini juga suami dapat memperlajukan kayuhan zakar yang keras padat berdenyut itu hingga menghentak2 dan bergolek2 menjilat2 dipintu rahim. Ini akan menyebabkan isteri mencapai klimeks bertalu2…..

      • suamiprihatin…iyer ker rasa nikmat sehingga gitu..sedih nye x pernah pn dpt rasa cam tu..klimaks masa wat sndiri pn dah rasa nikmat..rupa2 nyer..orgasma sebenarnyer lebih2 lagi..nak wat cam ner.. ..ntah laa..brtuah nye is3 yg dpt merasakan nye..kena trima laa seadanyer…biler tau nikmatnyer cam tu..brtambah merintih laa jiwa nie..

  5. is3merana, agaknya kalau di dipertemuakan tentu seronok kan, tak tidr malam kitelah ye…. ok,,, dah mlm sy nak melancap kejap, esok kite jumpa lagi ye….

  6. haiii…power69..aper ke hal awak nie..melalut jer kat sini..is3merana jgn dilayan dia nie..powe69 buat laa selalu melancap tu..sampai satu masa nanti awak mati pucuk..baru nyesal..

    • Alahai khaty, macam tulah org yang lama tak dapat. Air dah naik ke kepala lah tu. Heran jgak mcm mana power69tu boleh kuat mcm tu. Teringin jugak saya nak power cam tu, minum tongkat ali tiap2 hari kot. Baiklah dia melancap daripada cari pelacur ataupun bohsia. kalau suami khaty kuat mcm tu macammana khaty nak layan ye?

  7. ahaa…btul gak ckp suamiprihatin tu kan..sbb tu laa dlm Islam lelaki bole kawin 4..kan..hehe..kalau suami khaty kuat seks cam tu sampai dah x trlayan..suruh laa dia kawin lagi drp cari yg haram n melancap..dpt payung emas kan..lelaki pulak kena fhm ..kawin lagi tu bukan untuk seks jer..tanggung jawab kena adil laa..berat tu..nak sedap lebih kena laa jwb lebih kt sana nanti..betul x

  8. Is3merana, mungkin suami tak tahu yang u tu selalu gersang dan sampai melancap. Cuba sesekali you tunjukkan kegersangan you tu. You melancaplah depan suami gunakan timun 8 inchi, rodak timun tu dalam psy u sampai you mengerang2. Sure lepas tu suami you tau macammana nak layan pusy u tu kan…..

  9. kalau nak kasi tau bagaimana sedap orgasma pun jgnlah cerita yang tak munasabah. Yang peliknya ada pula yang percaya. Haha… Contohnya rasa sampai hujung kuku tu betul ke…cuba sentuh kuku tu…ada rasa apa2 ke…lagi satu yang bergolek2 tu apa? Zakar bergolek2 ke, atau vagina? Adeh.. Tak boleh bayangkan cmana… Dah tu kasi petua gunakan makanan untuk masukkan dalam vagina tu siapa ajar? Apa punya petua!!!!

  10. power69..gersang2 i pn tidak laa sampai nak rodok timun kt situ..x tau laa pulak kalau power69 pernah buat kat pussy wife u ngan timun..kalau tringin ker..puasa laa..sibukkan diri..kawin nie bukan hanya untuk seks jer..full stop

    • Selamat berpuasa is3merana. Semoga amal ibadah diterima. Maaflah terkasar bahasa ye. Saya pun tak pernahlah rodak timun kat isteri saya punya anu. sebab saya punya tu dah ala2 tu besarnya dsampai senak dan terbeliak mata bile isteri kena. Melancap guna dildo atau apa-apa benda yang bentuk seakan zakar tu salah satu cara nak puaskan diri, tapi itu yang extremelah…. kalau tak puas dengan jari carilah yang besar sikit.. yang penting puaskan…..

  11. betul tu arjuna …mmg x munasabah laa..suamiprihatin..org pompuan jer yg rasa orgasma tu cam ner..cam ner laa pulak dia lagi tau ek..bacalah buku every women/ setiap wanita..kt situ der terangkan panjang lebar nyer..kpd is3merana..kalau nak tau klimak melancap tu sama jer ngan klimaks brsetubuh..x der beza nyer..so jgn laa kecewa..dan mengikut kajian 73% para is3 tidak brpuas hati dlm hubungan ini..ok..power69..dah laa.jgn melalut lagi..

  12. betul tu arjuna …mmg x munasabah laa..suamiprihatin..org pompuan jer yg rasa orgasma tu cam ner..cam ner laa pulak dia lagi tau ek..bacalah buku every women/ setiap wanita..kt situ der terangkan panjang lebar nyer..kpd is3merana..kalau nak tau klimak melancap tu sama jer ngan klimaks brsetubuh..x der beza nyer..so jgn laa kecewa..dan mengikut kajian 73% para is3 tidak brpuas hati dlm hubungan ini..ok..power69..dah laa.jgn melalut lagi..

  13. i reserve my comment on DIY. Sebab dalam kajian ada sebut DIY tak sama dengan natural lovemaking. DIY is more on self fullfillment. Manakala kalau Natural lovemaking tu kena bersama, sama2 merasa sama2 memberi dan menerima. Bear in mind DIY pun ada art nya. Ada kajian mengatakan DIY or masturbation tu boleh lebih satisfaction dari natural. Ada yang membuat teori DIY sebagai persediaan untuk mengenali kemampuan diri sebelum actual event. Tapi kalau dah actuial lovemaking tak boleh membantu maka DIY adalah merupakan alternatif. Sekurang2nya lepas juga bebanan yang semakin memuncak. Pesanan: Make sure tanggungjawab terhadap your partner fullfilled before DIY, kalaupun nak DIY sangat.

    • Seronok jah baca camne suamiprihatin describe nikmat orgsm. Teringat nikmat bersetubuh dengan my ex dulu. Sebenarnya cam tu lah nikmat yang Jah rasa. Mengeletar seluruh badan kenikmatan. Yang paling sedap masa Jah sedang menggelinjang kesedapan klimiks, benda tu masih padat sendat bermain main di lorong frj jah. Oh jah teringin nak berlaki lagi.

  14. mcm2 hal sya tau psl klmak bl bc emel korang ni.tp sy bl bsma hby xpnh rs puas.men2 pn skejap.nk lg tp hby xnk.hmm..kempunan! cmna ek cra nk wt bg hby lbh power?

    • hubungi sy, sy akan bantu suami puan utk kembali bertenaga seperti berumur 17 tahun… senjata sulit suami puan akan keras, padat dan ampuh, walaupun selepas pancutan… lekas jgn biarkan diri puan kegersangan.
      email sy : amirhaikal28@yahoo.com

  15. elo kekwn semua..kwn nak samb gak..ape yg kata semua btul tu..tp kan apa yg ptg meransang tu sebelum bekerja…rangsangan secara tak lgsung akan bg kupuasan 55%..yg lbh kita…mengenakan..kapten kita tu..

  16. kepada para is3 dan suami yg ade masalah dlm mencari jalan penyelesaian berhubung klimaks, tidak puas, dan sebagainya sila hubungi sy… insyaallah dgn produk ini, suami anda akan mampu memuaskan anda setiap kali bersama. produk ini di jamin selamat 100% herba. sy telah menggunakannya selama 3 tahun, tiada kesan sampingan.

  17. macam mana kte( ppuan) nk ejakulasi.. sye selalu klimaks tp cmner nk smpi air kuar bnyk n smpi tilam basah??cmner nk kuarkn air tue..ble ngh klimaks tu msty soh my hubby stop cesz x tahan sgt.. mcm nk terkencing tp x de pape kuar pn..cmne ni

    • Tak payahlah nak keluar air sampai basah tilam, tak perlu semuanyer tu cik adik ooii. Jenoh nak cuci tilam tiap2 hari. Yang penting both of you klimaks rasa lazat, nikmat dan sedap mcm di awang2 gitu. Kalau ada yang keluar pun actualy cairan air mazi yang berkumpul dan terkeluar apabila faraj memerah batang zakar semasa klimaks…..

  18. elakan bercakap soal rumah tangga..lebih2 lagi soal hubungan kelamin…cari tempat/pihak yg btol untuk diluahkan….
    ingat semua….. aib sendiri jgn dibuka,,..dan elakan juga bercakap mengenai perkara2 yg sia2…

  19. With first ada 3 orang anak… Sayang jodoh tak panjang…

    Kahwin kali kedua… Wife pregnant tapi gugur, tak ada rezeki.

    Masalah…. Sejak wife keguguran…saya tak klimaks, Wife dah berkali-kali klimaks sampai angkat tangan “surrender”….

    Kasihan dia… mcm-mcm dah dicuba, jamu, foreplay and etc…. masih ketat tapi… rangsangan pada peringkat awal lepas tu mengurang dan hilang…

    Senjata saya akan terpacak sampai saya tertidur… kadang2 sampai pagi…

    Bantu saya….

  20. Aku main dengan isteri aku dari mula kahwin smpai anak 3.. hardcore la main.. mcmmana pon tetap bergetah dara.. satu sbb semula jadi…. kalo nak lagi power suami la kene jaga produk perempuan ni..

    Aku bgi bini aku maintain produk miss v dia.. seminggu dua kali… je.. kalo bgi makan hari2 cam biasa..nnt ketat sangat….kote aku yg sakit..

    Terus trang aku pengguna minyak belacak.. dan mengurut besar panjang.. dan bini aku .. aku belikan jus ladyxara terbukti berkesan.. minum maintain.. ketat ya Allah.. xnak keluar bilik ko.. boleh sampai kesubuh main.. hahahaha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s